Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gifbeker BAM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Met Effekt 15 juli 2014 15:58
    quote:

    Wim Lu schreef op 15 juli 2014 13:17:

    Dat het aandeel daalt, komt door de slechte fundamentals. Dat het aandeel zo diep daalt, komt door de shorters.
    Als het slimme shorters zijn daalt BAM niet verder dan noodzakelijk want de shorten sluiten hun positie als de daling "te ver" gaat.

    Ik snap het sentiment tegen shorters niet goed. Waarom vind u [dan] wel dat aandelen mogen stijgen?

    Wat ik erger vind is dat pensioenfondsen hun aandelen aan shorters uitlenen en dan een kleine kostenvergoeding daarvoor ontvangen maar meerdere procenten koersverlies kunnen incasseren. Ik neem aan dat dit vooral pensioenfondsen treft omdat die traag handelen en hun positie niet sluiten voor de forse daling inzet.
  2. Moneyball 15 juli 2014 17:08
    quote:

    dekritischebelegger schreef op 15 juli 2014 12:34:

    @ AJK

    dat je geen tijd en capaciteit hebt bedrijven fundamenteel te analyseren: alle begrip. dat je vervolgens wél de conclusie trekt dat het 'niets met de fundamentals te maken heeft, maar met sentiment' komt niet bijster intelligent over. ik denk dat je er verstandig aan doet je daar verre van te houden want wat er nu gebeurt bij BAM en Imtech heeft álles met de (verrotte) fundamentals te maken. ik kan die conclusie wél trekken na een grondige fundamentele analyse.

    alle huilie huilies over shorters: die maken uiteraard een bedrijf niet kapot, maar leggen slechts de uiterst zwakke fundamentals bloot. bedrijven worden niet slecht van shortende partijen, slechte bedrijven trekken shortende partijen aan.
    Als jij AJK de les leest, moet je jouw grondige analyse van de fundamentals niet enkel met woorden belijden, maar ook daadwerkelijk tonen.
  3. [verwijderd] 15 juli 2014 17:39
    @ moneyball

    ik snap dat u graag vele uren analyseren mijnerzijds gratis in de schoot geworpen wilt krijgen. daar ik niet op uw loonlijst sta, noch bent u betaald afnemer, 'moet' ik uiteraard niets. sterker nog: ik nodig iedereen uit vooral zélf het huiswerk te doen. weet wat u (niet) koopt.

    ik les AJK idd de les, omdat ik weet dat er noch tijd noch voldoende kennis aanwezig is bij hem / iex redactie om uitspraken te doen over fundamentals. een ieder mag roepen wat hij/zij wil, maar AJK roept zonder kennis van zaken iets over de fundamentals van, in dit geval BAM. en gaat vervolgens vrolijk naar huis, consequenties van zijn uitlatingen heeft hij toch niet. er lopen hier genoeg mensen rond die dit lezen en daarmee nét het zetje krijgen om BAM nu te kopen. en daarom moet AJK dit soort uitlatingen per definitie niét maken, simpel
  4. [verwijderd] 16 juli 2014 00:53
    @Moneyball Aangezien de heer dekritischebelegger al dan niet in naam van de vrijheid gelukkig of helaas niet op uw reactie ingaat, maar al dan niet in naam van de vrijheid gelukkig of helaas met een ontwijkende jij-bak op uw reactie heeft gereageerd, heeft u

    - het is al dan niet in naam van de vrijheid gelukkig of helaas even niet anders -

    alleszins duidelijk gereageerd.
  5. [verwijderd] 16 juli 2014 01:25
    Slechts ter kennisgeving vanuit een wifi: in de nrc next van vandaag staat naast het artikel

    “Hoe help je prostituees echt? Met een hoerenleenbank” over dat politici met het prostitutiebeleid als ‘moderne slavernij’ willen scoren als redders van sekswerkers, maar dat we juist beleid nodig hebben dat prostituees niet slechts als slachtoffers ziet, van Linda Duits en Laurens Buijs,

    in de rubriek “Het beste van Kees” de column “Geluksvogel” dat begint met

    “Elke ochtend kan ik het niet nalaten een wandeling te gaan maken in het bos en het bijbehorende heidegebied. Een heilig ritueel waar geen afstand van mag worden gedaan. Het natuurgebied is te mooi, nodigt mij te zeer uit om te worden overgeslagen. De stilte die er heerst staat gelijk aan weldaad voor de geest en kan een heilzame werking hebben op innerlijke gevoelens. Soms voel ik me ’s ochtends down. Zeker na gebeurtenissen, voorvallen die een emotionele indruk hebben achtergelaten. Maar wanneer ik na een klein uur terug kom, voel ik me een ander mens geworden.”
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links