Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

  • 18,830 17 apr 2024 17:35
  • +0,130 (+0,70%) Dagrange 18,660 - 18,960
  • 76.840 Gem. (3M) 140,4K

Corbion ......na de BAVA van 1 juli 2014

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juli 2014 14:06
    De BAVA van vandaag trekt een streep onder het oude CSM en de afspraken die daar werden gemaakt. De aandeelhouders besloten als Corbion op te treden tegen het afgesproken beloningsbeleid.
    .
    De Telegraaf verwoord de situatie als volgt:
    Aandeelhouders Corbion schieten bonussen af
    AMSTERDAM (AFN) - Corbion onderzoekt de mogelijkheden om aandelen terug te krijgen die vorig jaar als prestatiebonus aan het voormalige bestuur zijn uitgekeerd. De aandeelhouders van het bedrijf hebben geen goedkeuring verleend aan de toekenning van de aandelen, die samen 811.474 euro waard zijn, zo meldde het bedrijf dinsdag.
    Naar Corbion detailpagina >

    De beloning was toegekend door de raad van commissarissen van het vroegere CSM wegens de succesvolle verkoop van de divisie Bakery Supplies. Critici stelden evenwel dat de aandeelhouders daarin een stem hadden moeten hebben, en daarom was dinsdag alsnog een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegd.
    Tijdens die vergadering hebben de aandeelhouders de gevraagde goedkeuring niet verleend. De raad van commissarissen betreurt het resultaat van die stemming, maar ,,respecteert en waardeert'' de zienswijze van de aandeelhouders. Dat zij tegen hebben gestemd betekent evenwel niet automatisch dat de aandelentoekenning ongeldig wordt of eenzijdig kan worden herroepen, aldus de onderneming.
    Ongekend protest
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) spreekt van een ,,ongekend protest'' van aandeelhouders tegen de bonustoekenning. Volgens de belangenvereniging stemde 89 procent van de aanwezige beleggers tegen.
    De onvrede van beleggers richtte zich volgens de VEB vooral op twee elementen. Zo waren ze van mening dat het kopen en verkopen van bedrijfsonderdelen en uitwerken van strategieën tot de dagelijkse werkzaamheden van bestuurders hoort. Ze plaatsten verder kanttekeningen bij de door de commissarissen als ,,succesvol'' getypeerde verkoop van de bakkerijtak, die voor een lager bedrag van de hand werd gedaan dan de schattingen van verschillende analisten.
    .
    Vanaf nu kunnen beleggers Corbion beoordelen op de waarden van Corbion en kan CSM worden vergeten. Het werd tijd!!
  2. [verwijderd] 1 juli 2014 20:03
    Nieuwe top Corbion moet ambities waar gaan maken
    di, 01/07/2014 - 11:27
    Corbion is bezig met grote veranderingen. Vorig jaar verkocht het bedrijf, toen nog CSM, de bakkerijdivisie voor 1,05 miljard euro aan Rhône Capital. Vanaf toen werd het voedingsconcern een biotechbedrijf. In mei is de top compleet vernieuwd, met Tjerk de Ruiter als ceo, Eddy van Rhede van der Kloot als financieel directeur en Sven Thormählen als chief technology officer.

    Oud-bestuurders Gerard Hoetmer en Koos Kramer hebben een ambitieus groeiplan achtergelaten dat de nieuwe top moet gaan waarmaken. De melkzuren die Corbion produceert worden gebruikt in de voedingsindustrie en de biochemie. Melkzuur zorgt ervoor dat brood en yoghurt langer houdbaar blijven, en lactide, een afgeleid product van melkzuur, wordt gebruikt om afbreekbare bioplastics te maken. Nu komt ongeveer 80% van de omzet uit de voedingsindustrie, maar de biotechnologie moet de wereld op zijn kop gaan zetten. `We lopen vijf jaar voor op onze concurrenten`, stelt Hoetmer.

    De concurrentie is groot, vertelt Gerard Rijk van SNS Securities. Zoals van Avantium, dat ook een grondstof voor bioplastics produceert en een investering van 36 miljoen euro binnenhaalde van onder andere Coca-Cola. `Het is een volatiele markt`, aldus Rijk.

    www.profnews.nl/1028703/nieuwe-top-co...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links