Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina Juni eindelijk door de 2,15?

214 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2014 16:27
    Henri, Grappig ikzelf werk ook in de IT en hoor juist positieve verhalen over Ordina, jij hoort dat ze achter de markt aanlopen, ikzelf hoor en zie berichten dat ze trendsetter zijn met o.a. Google Glass apps, implementaties met WIndows 2012, inovaties in de zorg E.d.

    Ikzelf 'hoop' ook dat ze verder dalen om wat bij te kopen, maar tot hoever is realistisch als er dit jaar 0,20/0,25 wpa kan komen ? een k/w van 10 is 'extreem goedkoop', als ze de 0,25 halen zitten we net op 7.
  2. Henri Nostradamus 26 juni 2014 17:57
    Innovaties leveren geen geld op. Consultancy wel. Als iemand me één succesvol product van Ordina kan noemen dan hoor ik dat graag. De zorg heeft ze alleen maar geld gekost en daar zijn ze al jarenlang in actief. Schoenmaker blijf bij je leest. Eerdere zogenaamd 'innovatieve' avonturen hebben Ordina ook flink opgebroken en hebben later het management hun baan gekost. Ik zou wel eens willen zien hoeveel van die innovatie investeringen ze aan het eind van het jaar geactiveerd hebben (CFO!) om de resultaten op te poetsen. Zulke kosten behoren direct in de kosten genomen te worden. Overigens behoort een bedrijf als Ordina dat zo zwaar gekapitaliseerd is helemaal geen schulden te hebben. Wat dat betreft is het een goede zaak dat ze die afbouwen. Wil je een goed beeld krijgen van het bedrijf let dan op de Cash Flow cijfers - die kunnen relatief moeilijk gemanipuleerd worden. Ik druk de duimen voor Ordina dat ze positief zijn aan het einde vh jaar - waag het te betwijfelen met al die 'innovatieve' kosten die voor de baat uitgaan. Zal duidelijk zijn dat ik Ordina overgewaardeerd vind. Veel ruimte voor koersgroei zie ik dus niet. Laat ze eerst maar eens wat presteren (qua omzet en winst) en dan hebben ze reden om hoog van de toren te blazen. Voorlopig is het allemaal lucht.

    HN
  3. [verwijderd] 26 juni 2014 18:30
    Weer een nutteloze inovatie ;)

    Roeiers op weg naar Rio met Google Glass

    Nederlandse roeiers zijn in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio in 2016 te herkennen aan een noviteit: zij sporten met een speciale oranje bril op hun hoofd, waarin een applicatie voor Google Glass is verwerkt. Aan de binnenkant van deze bril zien de roeiers direct hun slagtempo, snelheid, verstreken tijd en geroeide afstand. Zo kunnen ze gerichter en efficiënter trainen.

    Op initiatief van NOC*NSF hebben Ordina en de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam voor het topsportprogramma van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB), met financiële steun van technologiestichting STW, deze applicatie ontwikkeld voor Google Glass.

    De applicatie is een vervolg op het InnoSportNL-project RoeiCoachCockpit (RCC), waarbij meetapparatuur voor een roeiboot is ontwikkeld die tijdens het roeien data genereert over onder meer snelheid, slagritme en vermogen op de riemen. ICT-dienstverlener Ordina heeft de software ontwikkeld voor Google Glass en maakt de koppeling met de RCC.

    Met behulp van de applicatie worden de belangrijkste gegevens direct teruggekoppeld aan de sporter die zo zijn normale roeihouding kan behouden. Met de geprojecteerde parameters kan de roeier tijdens de training zijn prestaties monitoren en zo het trainingsproces optimaliseren.

    De applicatie is ontworpen met het oog op de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2016 die plaatsvinden in Rio de Janeiro in Brazilië. De applicatie zal uitvoerig getest worden in aanloop naar het WK Roeien, dat van 24 tot en met 31 augustus op de Bosbaan in Amsterdam wordt gehouden.

    Technologiestichting STW heeft het project financieel mogelijk gemaakt. De applicatie zal ook worden gebruikt gaan in het STW-project ‘Optimalisatie van voortstuwing door en over water’. Dit is één van de 25 gehonoreerde projecten in het Onderzoeksprogramma Sport dat in 2013 van start is gegaan.

    De Google Glass-app sluit goed aan op Ordina’s nieuwe missie ‘Samen Duurzaam Innoveren’. Ordina gelooft dat dit de manier is om ervoor te zorgen dat ICT weer voor mensen gaat werken. ICT kan een bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, zoals een efficiënte overheid, betaalbare zorg en mobiele oplossingen voor onder meer de industrie en in dit geval de sport.
  4. [verwijderd] 26 juni 2014 21:56
    Mooie aanvulling van Bobb; verder wil ik nog toevoegen @HN dat Ordina juist helemaal niet hoog van de toren blaast, integendeel. Zou bijna zeggen deden ze dat maar iets meer. Men kiest daar bewust voor echter, om gebakken luchttaferelen te voorkomen. Eerst resultaten laten zien. Net wat je zegt.
    En innovatie levert natuurlijk uiteindelijk wel geld op. Het is de beste manier om uit de/een crisis te komen.
  5. forum rang 5 hvasd2 27 juni 2014 17:11
    Het lijkt er op dat Ordina einde dag gaat sluiten onder de 1,84 ....... Niet best zeg maar !

    Ordina test de steun 1,84 rond recente koersbodems.
    Ordina beweegt in horizontale richting. De bewegingen tussen steun 1,84 (bodem van 14 maart) en weerstand 2,17 (top van 24 april) zijn te grillig om traden interessant te maken. Wacht op nieuwe technische signalen. De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.
    Na een doorbraak onder steun 1,84 wordt 1,60 het volgende neerwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    Binck

    Titel van dit draadje gaat het niet waarmaken, ben ik bang ;-(

  6. forum rang 5 hvasd2 27 juni 2014 17:49
    quote:

    bobb- schreef op 27 juni 2014 17:37:

    Ik heb een plukje gekocht voor de trade porto, we zullen zien of FA of TA gaan winnen, 1,822 voorlopig een mooie bodem met een dikke omzet vandaag.

    TA = achteruit kijken (met een positieve RSI), ik kijk even vooruit en vooral naar de belangen van de opties ;)
    Voor wat het waard is, zie ik Ordina nog wel de 1,60 naderen ?! Dat is ruim 25 % lager dan de top op 2,17.... voor mij een signaal om over bijkopen te gaan nadenken !!
  7. forum rang 6 pietje-2005 28 juni 2014 00:12
    quote:

    bobb- schreef op 27 juni 2014 17:37:

    Ik heb een plukje gekocht voor de trade porto, we zullen zien of FA of TA gaan winnen, 1,822 voorlopig een mooie bodem met een dikke omzet vandaag.

    TA = achteruit kijken (met een positieve RSI), ik kijk even vooruit en vooral naar de belangen van de opties ;)
    Ben wezen vissen, maar toch een plukkie binnen op 1,821.
    Succes
214 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links