Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vallend mes: Lihua International, Inc. (LIWA)

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. jrxs4all 30 april 2014 17:11
    Producent van oa koperdraad, prima cijfers, op papier nauwelijks schuld.

    Koers halveert vandaag op 2 berichten van 28 maart en 10 april (!) die iemand van Chinese websites heeft opgedoken:

    js.people.com.cn/html/2014/03/27/2981...
    www.cableabc.com/news/20140410045113....

    Waarin staat dat het bedrijf grote schulden heeft en al 3 maanden niet meer produceert. En dat bovendien een rechtbank de zaak verzegeld heeft en dat de directeur is gearresteerd wegens het onttrekken van goederen.

    Behalve de (oude) berichten op genoemde websites is er nergens wat te vinden over deze verhalen.

    Handel in het aandeel zojuist stopgezet op de Nasdaq.

    Ik heb nog geen mening.
  2. jrxs4all 30 april 2014 17:18
    Geweldig, dat is nu de vrije markt: het eerste bericht wat in de Amerikaanse media verschijnt over deze zaak gaat niet over de kwestie zelf, maar over een advocatenkantoor.

    Je kunt alvast een claim indienen, prachtig geval van "ambulance chasing" :)

    finance.yahoo.com/news/equity-alert-r...
  3. [verwijderd] 30 april 2014 20:13
    LIWA proudly presents een persbericht! Geen ontkenning. Dus waar. Je gaat mij niet vertellen dat ze hier niet van op de hoogte waren.

    En: "if the allegations prove true, the Company's financial statements may contain material misstatements." Ze waren een minteken voor de cijfers vergeten te zetten.
  4. jrxs4all 1 mei 2014 09:48
    quote:

    ester schreef op 30 april 2014 20:13:

    LIWA proudly presents een persbericht! Geen ontkenning. Dus waar. Je gaat mij niet vertellen dat ze hier niet van op de hoogte waren.
    Dat persbericht is op zijn zachtst gezegd nogal zwakjes. Moet je wel bedenken dat het bericht van hun investor relations komt en dat het daar op dat moment midden in de nacht was. Moeilijk dus om iemand te bereiken. Sterker nog, het was precies aan de vooravond van de 1 mei vakantie en het land zit tot as maandag op slot. Dat is wel toevallig, misschien net te toevallig.

    De manier waarop het een en ander naar buiten is gekomen is ook nogal raar. Iemand met een tot dan toe inactieve account plaatst anoniem een berichtje op het messageboard van Yahoo, met een verwijzing naar 2 berichten van een maand oud op 2 Chinese websites. Meer is op dit moment niet bekend.

    Een paar jaar geleden hebben we meerdere fraudegevallen gezien bij Chinese bedrijven met een Amerikaanse beursnotering. Maar de laatste tijd heb ik juist omgekeerde fraude gezien, shorters die met valse berichten de koers van Chinese smallcaps in elkaar proberen te trappen. NQ is daarvan het laatste voorbeeld, waarbij de koers van 25 dollar naar 9 dollar ging en toen weer naar 21 dollar. Nu zijn ze weer gezakt maar dat komt omdat het gewoon een overgewaardeerd internetaandeel is, wat de hele tijd al zo was maar dat is een andere kwestie.

    Op dit moment geen positie en nog steeds geen oordeel. Als de berichten inderdaad kloppen zal de notering wel geschrapt worden en dan zal van de koers OTC op zijn hoogst een paar dubbeltjes overblijven.

    Ik heb overigens niet de ervaring dat Chinezen onbetrouwbaarder zijn dan, laten we zeggen, Nederlanders. Maar die laatsten zijn dan ook behoorlijk onbetrouwbaar.

  5. [verwijderd] 2 mei 2014 14:46
    Ze tillen hun statement over het weekend heen, vermoed ik. Voorspelt weinig goeds. Ik moet me langzamerhand gaan verdiepen of en hoe ik een schaderegeling eruit kan halen als blijkt dat er met cijfers is gesjoemeld. Heb daar geen ervaring mee. Ik vraag me af of gedupeerden benaderd worden of zelf actie moeten ondernemen. Heeft iemand daar ervaring mee?
  6. [verwijderd] 2 mei 2014 14:50
    quote:

    ester schreef op 2 mei 2014 14:46:

    Ze tillen hun statement over het weekend heen, vermoed ik. Voorspelt weinig goeds. Ik moet me langzamerhand gaan verdiepen of en hoe ik een schaderegeling eruit kan halen als blijkt dat er met cijfers is gesjoemeld. Heb daar geen ervaring mee. Ik vraag me af of gedupeerden benaderd worden of zelf actie moeten ondernemen. Heeft iemand daar ervaring mee?
    Wie had je aansprakelijk willen stellen? De failliete boedel? (als die inderdaad belly up is).

    jrx4all en ik voerden een tijd terug een interessante discussie over dit fonds ten tijde van hun Q3 conference call, meen ik, ergens in het Xinjuan Real Estate topic. (?)
    Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn boerenverstand achterna gelopen ben.
  7. [verwijderd] 2 mei 2014 15:02
    Ik ben te slecht van vertrouwen, althans meer van vertrouwen is goed, controle is beter. Daar mis ik overigens ook wel (meer dan) eens winst door, hoor, dus het is maar de vraag wat tot meer succes leidt.

    Ongetwijfeld is er niks van waar, en gebruikt de dga deze koersimplosie om goedkoop aandelen tegen 1x de winst resp. een fractie van de intrinsieke waarde (bij) te kopen. Dat zou wel een aardige stunt zijn. Als ie het niet doet, is het een dief van zijn eigen portomonnaie.... ;)
  8. jrxs4all 2 mei 2014 16:25
    Ik heb er bij gebrek aan feiten nog steeds geen oordeel over. Het enige wat we zeker weten is dat de koers is gehalveerd. Informatie uit China kun je waarschijnlijk niet verwachten voor maandag, tot die tijd krijg je daar nu niemand te pakken.

    Het heeft alle kenmerken van een bear raid, inclusief de perfecte timing. Wat natuurlijk niet bewijst dat het er een is. Maar wat is er makkelijker dan een bericht ergens op het internet dumpen, je weet dat beleggers cq speculanten in Chinese smallcaps dan niet nadenken of de feiten afwachten maar direct verkopen of shorten.

    En als de koers dan naar de kelder is dubbeldraaien. Kan haast niet mis gaan, dat is dik verdienen. Kijk maar wat Muddy Waters bij NQ heeft gedaan en zo zijn er nog veel meer geweest. Inclusief een eerdere bear raid op Liwa in 2011. Het is gewoon te makkelijk.

    Als het bericht klopt dat de CEO allerlei leningen is aangegaan met de assets van het bedrijf als onderpand is dat ook iets wat erg lastig te ontdekken is (tot het mis gaat). Het kan best zijn dat de auditors hun werk goed gedaan hebben en dat alles wat er moet zijn er ook is. Bewijzen dat iets er niet is veel moeilijker, of zelfs onmogelijk.

  9. [verwijderd] 2 mei 2014 18:34
    Wat we ook zeker weten is dat er een bericht is geplaatst op een site dat zeer hoog in ranking staat voor wat betreft het aantal bezoekers. Nu zegt dat niet zoveel over de kwaliteit, maar wel over de verspreiding van het bericht. Met andere woorden, ik acht de kans groot dat dit verhaal ergens begin april is doorgedrongen tot de top van LIWA. Aangezien er in die maand tijd geen tegenbericht is geplaatst om schade te voorkomen, heb ik dus weinig hoop dat er NIETS van klopt.

    Het is duidelijk dat jullie geen aandelen erin hebben en nog positief kunnen denken. Als je die wel hebt, dan moet je op het ergste voorbereid zijn :)
  10. jrxs4all 8 mei 2014 15:22
    Inmiddels is er een hoop gebeurd, de CEO en COO (het echtpaar Zhu/Wang) hebben ontslag genomen. De CFO lijkt spoorloos te zijn en dat is wel een beetje logisch, naar ik begrijp opereert ze vanuit New York.

    Opsporing verzocht: www.linkedin.com/pub/daphne-huang/9/1...

    De auditors (Crowe Horwath, toch een respectabel bedrijf) zullen zich ook niet lekker voelen. En daar valt wel wat te halen.

    Alles met elkaar zie ik wel een delisting aankomen en een hoop gedoe met advocaten.

    Zie ook: liwasucks.wordpress.com/
  11. [verwijderd] 9 mei 2014 17:32
    Om persoonlijke redenen is het echtpaar op eigen initiatief afgetreden. Niet om zakelijke redenen, maar persoonlijke redenen. Dus, ze zijn alle commotie een beetje beu en willen gewoon wat meer tijd en aandacht aan hun gezin en familie besteden.

    Wat moet je nu met een artikel, zonder duidelijke bronvermelding? Misschien een paar ex-werknemers die in conflict waren met MR ZHU en wraak willen nemen met een bullshit verhaal. De reporter heeft niets kunnen verifieren, zo meldt hij zelf. Ja, een gebouwtje langs de weg waar "geen rook uit de schoorsteen komt".

    Wat is nu bullshit? De cijfers of het verhaal? De cijfers zijn in ieder geval wel geverifieerd. Door een erkende auditor.

    Staat me goed, zo'n roze bril.
  12. jrxs4all 20 mei 2014 15:38
    Dat is toch wel een opmerkelijk bericht, het aandelenbelang van de ex-directeur is overgenomen door een door de Chinese staat gecontroleerd vehikel. Overigens voor een onbekend bedrag:

    www.reuters.com/article/2014/05/19/li...

    Verder moeten ze op straffe van delisting binnen 7 dagen met een reactie komen die de SEC in ieder geval voorlopig tevreden stelt en de directie heeft aangegeven dat te zullen doen.

    Wordt vervolgd.....
  13. inf01911 3 juni 2014 21:47
    Ik heb wat van deze aandelen in mijn bezit. In eerste instantie heb ik het even aangekeken en gehoopt dat ze weer verhandelbaar werden, maar zo langzamerhand bekruipt me het gevoel dat ik actie moet ondernemen. Heeft iemand advies? Ester, wat heb jij gedaan of ga je doen? JR, heb jij nog tips?
  14. jrxs4all 4 juni 2014 10:48
    Ze hebben de Q1 cijfers nog niet ingeleverd en zitten nu in een fase waarin de SEC ze voorlopig uitstel heeft gegeven om dat te doen. Op zich is dat uitstel een goed teken, want de SEC had ook al tot delisting kunnen overgaan.

    Ik denk dat weinig kunt doen behalve afwachten en dat kan nog weken tot zelfs maanden duren. Dan komt er of weer handel, of een delisting. In het laatste geval kan er dan OTC worden gehandeld, maar dan zal de koers hoogstens een paar dubbeltjes zijn.
  15. inf01911 23 juni 2014 18:01
    JR, bedankt voor je reactie. Heeft het zin om me aan te melden voor een class action lawsuit? Ik zie dat daar veel partijen mee bezig zijn. En allemaal zijn ze natuurlijk op zoek naar 'gedupeerden'. Waar moet ik op letten bij eventuele aanmelding? Moet dat trouwens nog binnen een bepaalde termijn gebeuren? Ik zie her en der 30 juni als deadline.

    Ester, heb jij nog verdere acties ondernomen of je ergens bij aangesloten?
  16. jrxs4all 24 juni 2014 09:55
    Nasdaq wil ze delisten, maar ze kunnen nog bezwaar maken:

    finance.yahoo.com/news/lihua-internat...

    Ik heb geen idee of het zin heeft om je aan te melden voor een class action, ik zou eerst eens bij die advocatenkantoren kijken of ze ook buitenlanders accepteren.

    Verder zijn er nieuwe directeuren benoemd, het bedrijf is nu via via in handen van de Chinese staat.
  17. [verwijderd] 29 juni 2014 15:20
    quote:

    inf01911 schreef op 23 juni 2014 18:01:

    Ester, heb jij nog verdere acties ondernomen of je ergens bij aangesloten?
    Heb besloten geen acties te ondernemen. Dit is mijn individuele beslissing. Heb best een fors verlies geleden, maar ik kan me daarover heen zetten. Als je dat niet kunt, moet je een class action law suit zeker in overweging nemen. Nederlandse investeerders kunnen er denk ik ook aan deelnemen. Het kost je in ieder geval niets. Behalve tijd, geduld en wellicht een hoop frustaties. Wat mij betreft case closed.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,69 -0,66%
EUR/USD 1,0670 +0,25%
FTSE 100 7.839,28 -0,48%
Germany40^ 17.712,90 -0,70%
Gold spot 2.382,68 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,22%
WDP
+3,04%
Heineken
+1,68%
Pharming
+1,56%
B&S Gr...
+1,44%

Dalers

VIVORY...
-3,62%
ADYEN NV
-2,93%
AMG Cr...
-2,78%
FASTNED
-2,71%
Fugro
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links