Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Week 24: vertrouwen of wantrouwen

212 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 12 juni 2014 19:05
    quote:

    lanciared schreef op 12 juni 2014 18:44:

    @ Tatje / ja wil het ook wel even weten van Rick :
    Omdat ik vermoed dat je wel een iet of wat flinke portie van dit aandeel in portefeuille hebt ; dus graag een vraag en een eerlijk antwoord :

    - Wat vinden Jullie van het idee om de hele portie te verkopen als dit aandeel 2 % in de plus staat ?
    Goed idee ?

    Ik lees , ik herlees , ik kijk ernaar ; maar zou er niet in slagen het zelf te doen.
    Groeten. Met dank. LR
    LR,
    Dat is nu precies wat men wil veroorzaken; een verkoopgolf op gang zetten. Waarom? Men kan dan veel gemakkelijker de stukken bemachtigen.
    Zelf heb ik dit ook wel eens gedaan, maar de juiste timing is moeilijk. Zoals vandaag had het zeker gekund, gezien de volatiliteit van het aandeel, maar je kunt er niet blind op varen.
    Zelf koop ik bij een flinke daling wederom bij.

    Groeten,

    moneypocket
  2. gerrit 69 12 juni 2014 19:09
    quote:

    MDT schreef op 12 juni 2014 18:20:

    Gerrit wat is jou analyse van de koersverloop van de afgelopen paar dagen? Het lijkt me op mogelijk aanstampen van de nieuwe hogere bodem, gevolgd door mogelijk doorbreken van de weerstand? Of is het juist topvorming onder de weerstand gevolgd door weer een dip?
    Het kost altijd enige moeite om een bepaalde weerstand te overwinnen.
    Volgende week vrijdag krijgen we alweer de optie-expiratie van de juni series.
    De vraag is dan waar de belangen liggen op de expiratie.
    Na het positieve nieuws heb ik niet de indruk dat het aandeel USG op € 12,00 gaat expireren en om het aandeel een volle week koest te houden op € 12,50 word ook al een hele toer of RickBreda moet gaan verkopen- ha-ha
    De kans om voor de expiratie boven de € 13,00 te stijgen schat ik hoog in.

    De daggrafiek ziet er goed uit

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/USG-g...

    Het lange termijn beeld gaat ook verbeteren.

    Voor dit jaar kan het aandeel op de maandgrafiek gemakkelijk het 100.0 procent niveau halen, wat zo ongeveer op € 16,00 staat.
    Daarboven ligt de weg vrij naar de € 22,00 maar dat is toekomstmuziek voor 2015.

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2013/...

    Gerrit
  3. [verwijderd] 12 juni 2014 23:26
    quote:

    Pety schreef op 12 juni 2014 16:32:

    Wat een zeikdraad is dit. Klaag, klaag, klaag.
    En jij moest oprotten paar %centjes omhoog koers doel verhooginkje van de vijand van een paar dagen geleden die vandaag een vriend is die het zelfde licht heeft gezien.
    Maar eigenlijk wil verkopen .........................
    Soep lullen van aandeelhouders heeft USG de france zaak gewonnen of niet .

    Gewonnen of niet gewonnen is een AFM melding waardig .Want de gratis toegekende aandelen van die tijd zijn niet zeker .16.** miljoen bijbetalen van het verleden en bonus aandelen vangen van het verleden .
    En de toekomst ziet er anders UIT
  4. [verwijderd] 12 juni 2014 23:47
    jij denkt zoveel, neem nog een paar Leffe en misschien heb je morgen wel gevonden dat Alex en Rob gerold zijn van al hun kapitaal in Salvador en misschien kun je ook nog wat foto's plaatsen dat ze van ons geld liggen te rollebollen met wat Braziliaanse schonen

    hoe gaat het met je put-opties, leveren ze al wat op black? of twijfel je nog een beetje om ze te kopen?
  5. forum rang 5 nr36 13 juni 2014 08:39
    'Technische analyse is een wassen neus'

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggingsadviezen op basis van technische analyse hebben geen voorspellende waarde en kunnen beter door beleggers worden genegeerd. Dat stelt econoom Dirk Gerritsen vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad.

    Gerritsen promoveert vrijdag aan de Universiteit van Utrecht op een onderzoek naar de relevantie van beleggingsadvies. Daarin concludeert hij dat er geen bijzondere koersbewegingen plaatsvinden nadat technische analisten hun advies hebben gepubliceerd. Adviezen op basis van fundamentele bedrijfswaarden zorgen daarentegen wel voor beweging.

    Volgens de econoom moeten er vraagtekens worden gesteld bij het bestaansrecht van technische analyse. ,,Technisch analisten zijn goed in het spotten van trends. Maar de belegger heeft daar niet zoveel aan, want die trend zegt helemaal niets over toekomstige koersbewegingen. Technische analyse is een wassen neus, want je gaat de markten er echt niet consistent mee verslaan.''

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  6. forum rang 5 nr36 13 juni 2014 08:40
    Herstel Nederlandse economie zet voorzichtig door

    Economisch Kwartaalbericht

    12 juni 2014, door Tim Legierse e.a.
    Delen:

    Ondanks een terugval in het eerste kwartaal van dit jaar zal het Nederlandse BBP-volume in 2014 groeien met naar verwachting ½%. Hiervoor zorgen met name de aantrekkende exporten en investeringen. In 2015 zal de economische groei naar verwachting licht versnellen naar 1½%, omdat dan de particuliere consumptie weer echt mee gaat doen. Het herstel van de Nederlandse economie heeft plaats tegen de achtergrond van een zwak groeiende mondiale economie. Daarbij vormen onder meer rentestijgingen in opkomende markten en (geo-)politieke onrust neerwaartse risico’s voor het herstel van de wereldeconomie. Dat en meer is te lezen in de juni-editie van ons Economisch Kwartaalbericht.
  7. forum rang 6 tatje 13 juni 2014 09:00
    Vrijdag de 13e.

    Als dat maar goed gaat vandaag met us USGke en het nederlands elftal.

    Wordt USG vandaag weer een rollercoaster en zeggen de nederlanders na 5 minuten, fluit maar voor het einde, hebben we tenminste een punt.

    Of gaan ze ons beiden verrassen.

    Niets is zeker op deze aardkloot.
  8. [verwijderd] 13 juni 2014 10:24
    Het is duidelijk, ik heb even naar de orders gekeken, zoals bijna dagelijks zet men regelmatig een grotere laatorder bestens) in om de stoplosses op te pikken, meestal daarna weer gelijk een koop!
    Mijn inziens maar 1 doel, de koers mag nog niet teveel oplopen!

    Maar herstel zal komen, onlangs gaf Rob Zandbergen nog aan dat het herstel flink doorzet en USG positief gaat verrassen!!
  9. [verwijderd] 13 juni 2014 10:52
    2 mei onderstaand zeer positieve bericht en een koers van €12,43.
    Nu ruim een maand verder staan we lager terwijl zelfs de negatieve ABN bank gisteren radicaal positief het roer heeft omgegooid.
    Wat klopt er dan niet betreffende het logisch te verwachten koersverloop?!

    USG verwacht aanhoudend herstel, groei bevestigt topline-focus - 2de Update
    (Tweede update van bericht 'USG verwacht aanhoudend herstel, groei in alle kernlanden' om meer informatie, het commentaar van het management en analisten en de actuele koers te vermelden.)

    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--USG People nv (USG.AE) verwacht dat de positieve trend in het eerste kwartaal, waarin het uitzendbedrijf de omzet autonoom met 4% zag oplopen, zich doorzet, aldus het bedrijf vrijdag in een persbericht met daarin de cijfers over het eerste kwartaal.

    De omzet in Nederland steeg met 5%, waarmee deze regio het best presteerde van alle landen waarin USG actief is. In maart kwam de omzetstijging eveneens uit op 5%. In alle kernlanden werd groei gerealiseerd. Investeringen zullen gericht zijn op innovaties en de bestaande infrastructuur.

    Chief executive officer (CEO) Rob Zandbergen zegt vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat de ontwikkelingen in het eerste kwartaal, maar zeker in maart, dat een versnelling liet zien, de focus op topline rechtvaardigt. "We hebben de afgelopen periode onze kostenbasis scherp verlaagd, terwijl we ons hebben gericht op winstgevendheid. Wat we nu in de markt zich zien voltrekken, wijst er volgens ons aanhoudend op dat het goed is nu vol voor omzet te gaan in alle kernlanden", aldus Zandbergen vrijdag, die aangeeft dat april de trend in het eerste kwartaal bevestigt en dat maart een versnelling liet zien en het in de kernlanden beter deed dan het kwartaalgemiddelde. Zandbergen verwacht dat de brutomarge in de loop van het jaar zich verbetert.

    In Nederland gaat het met de medische tak en het secretaresse-onderdeel Secretary Plus nog niet helemaal naar wens, maar zit de groei vooral bij grote op exportgerichte klanten. Daarnaast ziet Zandbergen weer 'leven' in het midden- en kleinbedrijf, zonder dat dit zich nu al in de cijfers vertaalt.

    De omzet van het bedrijf kwam over het eerste kwartaal uit op 542,8 miljoen een stijging met 4% op autonome basis. Bij Start People kwam de omzet uit op EUR316 miljoen tegen EUR310 miljoen een jaar, bij Unique op EUR188 miljoen tegen EUR175 miljoen. Volgens chief financial officer (CFO) Leen Geirnaerdt werd de daling van de omzet bij Start in Nederland met 1%, de markt liep 3% op, voor deel veroorzaakt door minder omzet bij de retailtak.

    "Niettemin doet Start het erg goed. De verhouding tussen indirect en direct personeel is hier beter dan bij Unique. De investering die we hebben gedaan bij sales betaalden zich in de afgelopen periode echt uit", aldus Geirnaerdt.

    De winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill kwam autonoom 2,7% hoger uit dan een jaar eerder op EUR14,7 miljoen met een bijbehorende marge van 2,7% tegen 1,2% een jaar eerder.

    De nettowinst, zoals deze wordt toegerekend aan de aandeelhouders van de vennootschap, kwam uit op EUR6,8 miljoen tegen een nettoverlies van EUR16,7 miljoen over de eerste drie maanden van 2013, vertekend door eenmalige posten. Onderliggend werd er vorig jaar een min van EUR2,1 miljoen gerapporteerd.

    De onderneming uit Almere heeft de afgelopen jaren stevig in de kosten gesneden en operaties vervreemd. Door een lagere kostenbasis genereert het bedrijf met een aantrekkende omzet een hefboomeffect, dat zich vertaalt in een hogere winstgevendheid. De operationele kosten daalden in de verslagperiode met 5%.

    De brutomarge bleef met 2l,5% vrijwel gelijk aan de marge van vorig jaar, die toen uitkwam op 21,6%.

    De omzet en EBITA-ontwikkelingen in andere landen is als volgt: Duitsland groeide met de omzet autonoom met 3%, Belgie met 2% en Frankrijk met 1%. EBITA nam in Nederland op een autonome basis met 4% toe, in Duitsland bleef deze vlak, in Belgie steeg deze post met 4,6% en in Frankrijk met 3,7%. Duitsland liet vorig jaar als enige regio hier nog een -1% zien. In Frankrijk profiteerde USG van een belastingregeling, bekend onder de term CICE, die in het eerste kwartaal hoger uitviel dan een jaar eerder en 30 basispunten in de brutomarge van de groep scheelde. In maart steeg de omzet in Belgie met 7,3%, In Frankrijk met 5% en in Duitsland bleef de omzet in maart vlak.

    Algemeen zijn analisten tevreden over de cijfers. ING signaleert weinig tot geen zwakheden. KBC spreekt met betrekking tot de Duitse markt van een keerpunt. Beide analiste hanteren een buy-advies op het aandeel.

    In Duitsland nam USG in 2008 het uitzendbedrijf Allgeier over, waarvan een aantal ex-eigenaren inmiddels voor zichzelf zijn begonnen, een actie waar USG bezwaar tegen maakte en bijgevolg inmiddels een claim heeft ingediend van vele miljoenen, omdat het daardoor omzet derft. "Die claim is in behandeling bij de overheid. Mijn visie is dat uit een claim in zo'n geval altijd wel iets komt, bijvoorbeeld via een schikking. Wanneer daar duidelijkheid over wordt verschaft is volstrekt ongewis", aldus Zandbergen.

    Het aandeel USG noteert vrijdag vlak op EUR12,43 bij een Midkap die 0,6% oploopt.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

    (END) Dow Jones Newswires

    May 02, 2014 05:38 ET (09:38 GMT)



  10. [verwijderd] 13 juni 2014 11:44
    Helaas zet men op iedere zelfs kleine daling van de AEX ook USG lager.
    Gisteren een zeer positief bericht van de witteboorden van ABN en een koersverhoging met €3,00 naar €15,00 (zoals nu alle drie de grote banken in Nederland), en zelfs dat bericht doet de koers momenteel niet opstuwen.

    Maar geduld heb ik al jaren en ik laat mij niet zuur maken door een paar witteboorden met voorkennis die de zaak bewust sturen en op slinkse wijze de laatste aandelen van de particulieren trachten in te pikken.

    DE AANHOUDER WINT!!


    sector:

    Fonds Koers Verschil % Bied Laat Bied vol. Laat vol. Open Laag Hoog Slot Cum. vol. Tijd Uw koers

    aand. Adecco 74,80 -0,85 -1,12% --- --- --- --- 75,35 74,70 75,50 75,65 182.347 11:21:25 58,40

    aand. Brunel International 47,00 --- --- --- --- --- --- --- --- --- 47,00 --- 03-06-14 16,70

    aand. Brunel International 23,30 -0,24 -1,02% 23,28 23,305 234 56 23,635 23,255 23,635 23,54 18.302 11:36:14 24,25

    aand. DPA Group 1,806 0,012 0,67% 1,79 1,806 1.000 4.620 1,811 1,805 1,827 1,794 3.721 11:15:35 1,72

    aand. Randstad 41,50 -1,07 -2,51% 41,49 41,52 588 1.110 42,50 41,38 42,60 42,57 204.213 11:37:56 27,58

    aand. USG People 12,15 -0,27 -2,17% 12,15 12,17 2.126 629 12,38 12,15 12,38 12,42 158.409 11:37:35 14,54
  11. forum rang 4 lanciared 13 juni 2014 11:54
    quote:

    RickBreda schreef op 13 juni 2014 10:52:

    2 mei onderstaand zeer positieve bericht en een koers van €12,43.
    Nu ruim een maand verder staan we lager terwijl zelfs de negatieve ABN bank gisteren radicaal positief het roer heeft omgegooid.
    Wat klopt er dan niet betreffende het logisch te verwachten koersverloop?!

    USG verwacht aanhoudend herstel, groei bevestigt topline-focus - 2de Update
    (Tweede update van bericht 'USG verwacht aanhoudend herstel, groei in alle kernlanden' om meer informatie, het commentaar van het management en analisten en de actuele koers te vermelden.)

    Door Andre Sterk

    ___ Wat klopt er dan niet wat te verwachten koersverloop betreft / ? - ?
    Ja , jij weet het Rick, Ik weet het ook.
    Koers manipulatie Rick.

    Volgens mij heeft het echter geen doel Rick.
    Plukken aandelen verkopen, koers lager duwen, vervolgens geleidelijk stukje bij beetje op een lagere koers stukken terug oppikken.

    Wanneer je dit bijna dagelijks doet met een aantal duizenden, of tienduizenden stuks brengt dit toch een heel wat euros op.
    Koers kan aldus echt niet hoger.
    Ze doen het . Ze handelen, waarom ? Omdat ze weten dat ze het kunnen.
    Hun computers hebben het op voorhand gededecteerd, en zien er dus winstgevende trades in.

    Ja , natuurlijk wij kunnen ook meeliften naar omlaag.
    Maar met deze gunstige vooruitzichten en gunstig afgegeven adviezen , krijgt een normaal mens het normaal niet in zijn hoofd aldus te handelen.


    En ja, ook wij zouden kunnen een hoop put opties inslaan.
    Ja, dat zouden wij kunnen.

    Dacht vandaag beslist niets te posten, velen zullen mijn posts wel wat kennen.
    Heb eigenlijk nu alleen wat willen antwoorden op een bericht van Rick.

    En wanneer er een aantal zin in hebben om hun computer af te zetten, en vb. wat te gaan wandelen in de natuur.
    ... Natuurlijk , groot gelijk heb je.
    Hier niet blijven rondhangen. Het leven is mooier dan hier naar dit koersverloop te blijven kijken.



  12. forum rang 6 tatje 13 juni 2014 13:04
    Waarom raak ik niet in paniek. !

    De rabobank, de ING en de ABN AMRO geven USG PEOPLE alledrie een BUY met een koersdoel van 15 euro.

    Het volgende gaat over de kredietfaciliteit van USG PEOPLE, afgesloten met een bankensyndicaat in 2011.

    Looptijd 5 jaar.

    Kijk maar onderaan het stukje.

    Zowel ING RABO als ABN maken deel uit van het syndicaat, dat het krediet aan USG PEOPLE verstrekt heeft in 2011.

    Mij lijkt, dat als je in het syndicaat zit, dat USG P het krediet verstrekt, dan weet je toch meer van USG P.

    Het onderstaande stukje is dus uit 2011 !!!

    vr 08 jul 2011, 09:04
    Nieuwe kredietfaciliteit voor USG
    ALMERE (AFN) - Uitzender USG People heeft een nieuwe kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 700 miljoen euro. Het krediet heeft een looptijd van 5 jaar en vervangt een bestaande faciliteit die in november 2012 zou aflopen. Dat maakte USG People vrijdag bekend.
    Naar USG People detailpagina >

    De uitzender zegt de kans te hebben gegrepen om te profiteren van gunstige marktomstandigheden. Volgens USG heeft de nieuwe faciliteit betere voorwaarden dan het oude krediet. Er geldt niet alleen een lagere rente, maar de convenanten waaraan het bedrijf zich moet houden, zijn ook minder restrictief.
    USG maakte de financiële afspraken met een syndicaat van acht banken, waaronder ABN Amro, ING en Rabobank.
  13. forum rang 6 tatje 13 juni 2014 13:07
    Is het toeval, dat de 3 grote nederlandse banken alle drie een buy geven, met het zelfde koersdoel.

    Alle drie 15 euro.

    Kan iemand mij aantonen, of er nog een beursfonds is, waar die 3 nederlandse banken precies het zelfde koersdoel geven !

    Misschien is er nog wel 1 of meer, of geen enkele !

  14. bakkie koffie 13 juni 2014 13:44
    quote:

    gerrit 69 schreef op 13 juni 2014 13:30:


    Vrijdag de 13e en USG toch weer de grootste daler van de uitzenders.
    Het moet heel gek lopen willen we volgende week nog expireren op de € 13,00
    Met de daling van vandaag kunnen we dat wel vergeten nu we alweer rond de € 12,00 zitten te koersen.

    Gerrit
    dag is nog niet teneinde
212 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0694 -0,07%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.079,20 -0,32%
Gold spot 2.327,98 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links