Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,660 25 apr 2024 10:32
  • -0,070 (-1,22%) Dagrange 5,640 - 5,725
  • 56.880 Gem. (3M) 321,3K

Don 05-06-14 Draghi time!

120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mark73 4 juni 2014 22:02
    quote:

    Roodkapje 123 schreef op 4 juni 2014 21:51:

    Hoop niet dat je al 73 bent Mark, het duurt nog minimaal 15 jaar eer tt word overgenomen,maak je wellicht niet meer mee.De vuilniswagen is trouwens al langsgeweest bij tt in Amsterdam, namen vuilniszakken mee vol geld van verliezende beleggers.
    Nee, ik ben van bouwjaar '73
    En je bent vergeten jezelf een duimpje te geven, net als in al je vorige posts...
  2. [verwijderd] 4 juni 2014 22:22
    quote:

    Cain Velasquez schreef op 4 juni 2014 18:49:

    corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...
    "The toolkit allows automotive and enterprise customers to utilize enhanced map content, including gradient and curvature in applications which improve vehicle performance."

    Op de TTT Developers Day lieten ze werk zien dat ze doen met Mercedes Trucs voor een soort adaptive cruise control die intelligent inspeelt op de hoogteverschillen. Dat leverde een brandstofbesparing van 4-5% op. Ff uit mijn hoofd, dus ik kan er op details naast zitten.

    Het lijkt erop dat deze software daar een soort generieke variant op is. Mooi voorbeeld van het benutten van een van USP's van TTT: de nauwe integratie met navigatie/kaarten.
  3. [verwijderd] 4 juni 2014 23:46
    De moderator is een beetje blind volgens mij. Zelfs een leek kan zien dat "roodkapje 123" actief is met 4 aliassen en enkel met 1 doel: de boel verzieken

    Op elke onzinnig bericht 3 ab's,
    14 posts en 37 ab's

    Te triest voor woorden dit kinderachtige gedoe. Ben blij dat ik niet meer zo actief ben als een half jaar geleden... En zo blijkt maar weer dat het wanbeleid van iex zijn/haar leden zelf net zo goed wegjaagt door niet in te grijpen.

  4. [verwijderd] 5 juni 2014 00:05
    quote:

    vinno777 schreef op 4 juni 2014 23:46:

    De moderator is een beetje blind volgens mij. Zelfs een leek kan zien dat "roodkapje 123" actief is met 4 aliassen en enkel met 1 doel: de boel verzieken

    Op elke onzinnig bericht 3 ab's,
    14 posts en 37 ab's

    Te triest voor woorden dit kinderachtige gedoe. Ben blij dat ik niet meer zo actief ben als een half jaar geleden... En zo blijkt maar weer dat het wanbeleid van iex zijn/haar leden zelf net zo goed wegjaagt door niet in te grijpen.

    AB van mij. Je slaat de spijker op de kop.
    Ik herhaal het maar weer : IP adressen blokkeren.
  5. Erik9400 5 juni 2014 08:26
    Kom op mensen...gaat dit over 1 post?

    Justin geeft ons al jaren belangrijke inzichten....tja dat de koers niets doet ligt niet aan hem

    even off-topic...weer slecht nieuws over smbo...hoe zou het met ons Jos zijn?

    die zit denk druk verhaal te schrijven dat smbo boekhouding betrouwbaarder is dan Zwitsers uurwerk :-)

    heb voor tt geen verwachtingen meer....gelatenheid maakt zich meester van mij: we kunnen alleen afwachten en misschien beetje daghandelen
  6. forum rang 6 pwijsneus 5 juni 2014 09:08
    Trol (internet)

    Internettrol.

    Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1], opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen en een rol te spelen. Het gebruik van het woord trol in deze zin, is afkomstig van de vroege uitsluitend Engelstalige internetgemeenschap.

    Inhoud
    1 Werkwijze
    2 In andere culturen
    3 Het begrip trol
    4 Griefer
    5 Enkele bekende voorbeelden
    6 Zie ook

    Werkwijze

    • De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
    • Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.
    • Materiaal of meningen geven die als schokkend of confronterend ervaren kunnen worden, is ook een veelvoorkomende methode.
    • Meningen geven die niet van toepassing zijn op de werkelijke gedachtegoed van de poster
    • Ook is een gevolgde methode het uitlokken van reacties of discussies over niet ter zake doende onderwerpen.
    • Schijnargumenten geven, met als enkel doel de gebruikers binnen de gemeenschap opzettelijk en bewust te frustreren.
    • Het komt ook voor dat iemand iets beweert alsof het om een feit gaat, terwijl het in werkelijkheid een mening betreft. Dit is niet per definitie negatief, maar hoe provocerend dit kan zijn blijkt uit een voorbeeld als "AIDS is Gods straf voor homoseksuelen". Ingebracht als slogan zonder verdere nuancering, is het vrij voorspelbaar dat forumdeelnemers zich dan ergeren aan de uitgesponnen "threads" (conversatielijnen) die daarop volgen en de conversatie amper verrijken.
    • Trollen worden nog wel eens verward met querulanten; vaak is een trol ook een querulant. Er is echter een belangrijk verschil. De trol gaat te werk met geen ander doel dan verstoren; het trollen kan soms instrumenteel zijn om discussies te domineren en te beïnvloeden, maar voor de trol is dit slechts een bijzaak. De querulant daarentegen handelt altijd met een doel voor ogen, terwijl trollen daarbij als middel worden gehanteerd.

    Een trol maakt bij voorkeur gebruik van argumenten die door anderen zijn gebruikt en effectief zijn gebleken in het zaaien van onrust en onduidelijkheid. Hij zal daarbij niet vermelden dat een ander (min of meer) geciteerd wordt. Een trol keert zich nooit tegen een hele groep, behalve in een poging zichzelf als slachtoffer van een deel daarvan te presenteren. Door zich namelijk tegen een beperkt aantal personen te richten, tracht een trol die te isoleren en daarmee de aandacht af te leiden. Door tevens controleerbaar juiste uitspraken te doen of handelingen te verrichten, geeft een trol de indruk serieus bezig te zijn, terwijl het werkelijke doel van zijn acties gelegen is in het stoken van onrust en het opzetten van mensen tegen elkaar, kortom: in het zaaien van tweedracht, door middel van leugens en halve waarheden. Trollen houden van discussiëren, ook over trollen zelf, zonder inhoudelijk doel noch einde: daarom is het niet uitzonderlijk wanneer een trol (met de truc van "al wat je zegt, ben je zelf!") anderen van trollen beschuldigt.

    In andere culturen

    In het Japans betekent tsuri 'vissen' en verwijst het naar intentioneel misleidende posts met als doel om negatieve reacties uit te lokken bij andere gebruikers. In het Koreaans vertaalt men nak-si ook naar 'vissen' en verwijst het naar trolpogingen op het internet en misleidende titels van posts. Een persoon die na het reageren beseft dat hij eigenlijk slachtoffer is van trollen, gaat zichzelf als 'gevangen vis' beschrijven.

    Het begrip trol

    Het begrip trol (als naamwoord) is bekend in alle Germaanse talen. Het betekent in sagen een bovennatuurlijk wezen of een boosaardige en soms vriendelijk ogende (m.a.w. valse) dwerg. Het Engels heeft naast het naamwoord ook een werkwoord to troll met twee betekenissen: (1) zorgeloos een liedje zingen; (2) vissen met behulp van een achter een boot door het water gesleept lokvisje.[3] Tijdens de Vietnamoorlog hadden Amerikaanse gevechtspiloten een tactiek ontwikkeld om luchtdoelraketinstallaties uit te schakelen door boven deze installaties te vliegen en te wachten totdat deze hun grondradar op het vliegtuig richtten. Op dat moment zouden de vliegtuigen weten waar dat de luchtdoelinstallaties zich bevonden en toeslaan. In militair jargon werd deze tactiek ook aangeduid met "to troll", afgeleid van de vistechniek. [4]

    Het woord trol op het internet is waarschijnlijk afgeleid van deze vistechniek of de vliegtuigmanoeuvres; net als bij trollen op het internet probeert de "trol" een reactie uit te lokken.

    Zo kan men beter de betekenisontwikkeling volgen van trol[5] uit de sagen naar trol/(Eng.)troll/(Du.)Troll op het internet:

    • Een bericht, bijdrage of bewerking waarmee de schrijver aandacht wil trekken;
    • De schrijver zelf van zo'n bericht.

    Een veelvoorkomende waarschuwing en preventiemiddel voor trollen is om de trollen "niet te voeren". Omdat trollen een reactie proberen uit te lokken, is het een goed idee om dus geen reactie te geven op trollen en ze te negeren. Wanneer gebruikers wel reageren, wordt de trol aangemoedigd om daar vervolgens weer op te reageren en dus nog meer te trollen.
120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links