Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

solide aandelen als aanvulling op een obligatieportefeuille

771 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 mei 2014 20:44
    quote:

    benito c. schreef op 21 mei 2014 18:11:

    [...]
    Dat moet natuurlijk zijn: dat raakt kant nog wal.
    Net zoals zijn andere oneliner over Bollore:
    een geslepen maffiose boef met weinig scrupules of maatschappelijke verantwoordelijkheid.
    De enige waar dit wat over zegt ben je zelf, De Belg.En dat is helaas niet erg positief.

    Ik beleg al meer dan 20 jaar in ondernemingen van Bollore, en ik volg hem al die tijd. Ik denk dat ik wat meer inzicht heb dan jij op basis van je soms dubieuze websites.
    Beste Benito,

    Boosheid is meestal een slechte raadgever.En als de vergelijking met Berlusconi je boosheid oproept, dan trek ik die graag terug.
    Maar ik doe toch nog één poging en dan stop ik er ook mee.

    Voor wat betreft de activiteiten van Socfin in Sierra Leone verscheen in 2013 een rapport van een consortium van Belgische NGO's dat zeer leesbaar geschreven is: www.11.be/component/docman/doc_downlo...

    De kern van het verhaal: eerst is er een contract waar Socfin formeel niets mee te maken heeft. Een contract tussen de minister van Landbouw en locale bestuurders waarbij land wordt gehuurd voor vele jaren voor een prijs van 5 (vijf !) Euro per acre per jaar. De helft gaat naar de locale bestuurders en de helft naar de gebruikers van deze, in onze ogen verwaarloosde, plantages. Deze gebruikers zijn niet betrokken geweest bij dit contract.
    Pas daarna is er een, juridisch volsterkt correct contract tussen de regering van Sierra Leone en Socfin. De bedragen die gewisseld worden zijn niet bekend.
    Als vervolgens bulldozers verschijnen om de landbouwgronden plat te walsen en rijp te maken voor palmolie en de locale bevolking zich daartegen verzet, dan krijgen deze actievoerders 12 maanden cel.
    De vroeger gebruikers van deze gronden, die hier hun voedsel verbouwden, moeten verhuizen (naar waar ?)

    De Belgische NGO's hebben hun rapport naar Socfin gestuurd en diens juridische diens heeft gereageerd: www.fian.be/infotheque/publications/a...

    Socfin heeft dus alle gelegenheid om onjuistheden in , zoals jij stelt soms dubieuze websites, recht te zetten.
    Maar als je je door het juridische Frans heen worstelt is, althans voor mij, de meest opvallende teneur: "Het is de primaire verantwoordelijkheid van de regering in Sierra Leone om ervoor te zorgen dat de rechten van de bevolking gewaarborgd worden. Dat is niet de verantwoordelijkheid van Socfin".

    Aangezien helaas ook mijn bloeddruk weer oploopt heb ik er geen probleem mee om er weer een kant nog wal rakende oneliner tegen aan te gooien: de reactie van Socfin heeft een handen-wassen-in-onschuld gehalte dat sinds Pontius Pilatus zelden meer vertoond is.

    De actievoerders in Sierra Leone hebben een brief geschreven naar de heer Bolloré (ook zij gaan er kennelijk ook van uit dat HIJ het is en niemand anders die aan de touwtjes trekt bij Socfin) om hulp.

    Hij zou dit, als hij inderdaad een ondernemer is die zijn verantwoordelijkheid neemt, simpel kunnen doen: de boeven in zijn organisatie de laan uit sturen en ervoor zorgen dat dit soort praktijken niet meer gebeurt.

    Ik zal dan graag in zijn ondernemingen investeren.
  2. benito c. 27 mei 2014 10:03
    quote:

    benito c. schreef op 19 mei 2014 21:18:

    Heren, even terug naar de kunst van het beleggen inzake HAL en brillen.

    HAL denkt dat men er goed aan doet, hun verborgen waarde in de brillen zichtbaar te maken. Over die verborgen waarde verschillen de meningen hier, maar het enige harde feit is de kw van een concurrent. Als die beurswaarde op basis van de kw van Grandvision ook maar in de buurt van komt van Duitse concurrent is er een miljardentoename van de netto vermogenswaarde. En dat gaat positief uitwerken op de beurskoers.
    Ook als het een stuk minder gaat worden, is er nog steeds een vermogenstoename te verwachten. De koers van de HAL loopt daar zeer bescheiden op vooruit, en dat is terecht. Verder heb ik er niets aan toe te voegen.
    Ondanks alle tegenwerpingen van sommige forumleden, daar trekt HAL zich echt niets van aan. Koers sindsdien verder gestegen met 6 euro, koersstijging sinds het nieuws 13%.
  3. Kwast 27 mei 2014 12:24
    Mooi hè, Benito die HAL-letjes.
    Zit er zelf al heel lang in met veel plezier.
    En gewoon lekker aan laten koeken door dividend weer te herinvesteren.
    Heel saai natuurlijk.
    Bijkomend voordeel: je hoeft niet in SBM, Boskalis en Vopak te beleggen. Dat doen zij voor je.
    Zij hebben bij hun investeringen engelengeduld.
    En ik op mijn beurt in mijn investering in hen...
  4. Royal Dutch Pim 27 mei 2014 15:21
    quote:

    benito c. schreef op 27 mei 2014 10:03:

    [...]
    Ondanks alle tegenwerpingen van sommige forumleden, daar trekt HAL zich echt niets van aan. Koers sindsdien verder gestegen met 6 euro, koersstijging sinds het nieuws 13%.
    Jammer dat ik er zo weinig heb Benito, nog bedankt voor de TIP.
  5. [verwijderd] 15 juni 2014 09:41
    quote:

    de belg schreef op 19 mei 2014 19:23:

    [...]
    Benito, vooraf: ik respecteer je oordeel en het feit dat je wel degelijk je huiswerk hebt gemaakt door de duurzaamheidsrapporten te lezen.

    Toch wil ik twee dingen aandragen. Je schrijft terecht dat De investeringen betreffen concessies waar verwaarloosde plantages op staan, of ander reeds ontwikkeld gebied zoals grasland.
    Maar daar wringt m.i. toch iets. Ik heb enige tijd geleden in dit forum geschreven dat ik teveel rapporten zie waarin de bedrijven van dhr Bollero ervan worden beschuldigd deze concessies te verkrijgen via corrupte locale machthebbers die even later in een Mercedes rondrijden. Maar de oorspronkelijke gebruikers van deze gronden worden daar verjaagd. Naar onze normen van hoog-productieve landbouw zijn die plantages misschien verwaarloosd, maar de locale bevolking kon er wel van leven. En nu hebben ze niets meer.

    Juridisch is er niks mis met Bollero’s firma’s. Zij hebben immers juridisch correcte verdragen gesloten met de locale machthebbers. Dat die hun eigen bevolking belazeren is niet Bollero’s probleem. Maar ik krijg wel een wrange smaak in de mond van die palmolie.

    Een tweede punt is dat er toch een maatschappelijk debat aan het ontstaan is over het gebruik van palmolie. Ik schrijf dit van op een camping in Frankrijk onder het genot van een glaasje bubbels en , oh wat slecht…….. maar wel lekker……., een zakje chips. En wat schrijft de fabrikant (Lays) op de verpakking. Vrij vertaald het volgende:

    Palmolie-vrij !
    Lays produceert al zijn chips m.b.v. zonnebloemolie. En dit om de ontbossing door palmolie tegen te gaan.


    Het Belgische Colruyt, toch niet echt een club van linkse rakkers, stelt: "In eerste instantie analyseren we waar we palmolie kunnen vervangen door andere soorten olie die een beter voedingsprofiel hebben en vragen we onze leveranciers om dat ook te doen", zegt de groep. "Zo hebben we al palmolie vervangen in chips en diepgevroren frieten van onze eigen merken."


    En zelfs Unilever dochter Lux begint nu algenolie te testen als vervanger voor palmolie (bron : www.foodlog.nl/short-news/detail/duur... ).

    Imho komt op de langere termijn palmolie meer en meer onder druk te staan. Is het verstandig daarin te beleggen ?

    Maar nogmaals, dit is een oordeel en geen vèr-oordeling. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken.

    Het besef dringt ook bij de politiek door;
    ---
    De verplichting om transportbrandstof in 2020 voor 10% uit biobrandstof te laten bestaan, zorgt voor verdere ontbossing, een toename van de broeikasgassen en verdringing van de voedselproductie. Plafond voor voedingsgewassen De zogeheten Energieraad stemde daarom vanochtend in Luxemburg in met het voorstel om een plafond van 7% in te stellen op het gebruik van voedselgewassen als raapzaad, palmolie en soja om aan de bijmengverplichting te voldoen. Nederland had eerder aangedrongen op een nog strengere beperking, maar andere EU-lidstaten wilden daar niet aan. Uiteindelijk ging minister Henk Kamp akkoord met de 7%-‘cap’ als de best haalbare uitkomst. Het politieke besluit van de EU-ministers moet nu alleen nog door het Europees Parlement worden goedgekeurd. Ontbossing voor palmolie De maatregel is vooral gericht tegen het gebruik van palmolie. Milieuorganisaties waarschuwen al jaren dat het EU-beleid zorgt voor verdere vernietiging van tropische bossen in met name Indonesië, Maleisië en Afrika.
  6. [verwijderd] 19 juni 2014 13:13
    Nou, Perpster, jouw analyse klopte gewoon, daar was niets mis mee.
    Alleen bleek dat zwarte scenario blijkbaar al grotendeels ingeprijsd in de koers.
    En primair natuurlijk de steeds verder dalende rente die de enorme schuldenlast van utilities opeens draagbaar maakt in combinatie met TINA.
    Ik moet zo sportief zijn te erkennen dat dit geluk aan mijn zijde was.
  7. benito c. 3 juli 2014 13:26
    quote:

    benito c. schreef op 19 mei 2014 16:29:

    [...]

    Ik schat dit alles zeer positief in.Koers terecht 7% hoger in 2 dagen, zal nog wel meer worden als de contouren zichtbaar worden van de plannen. Morgen ex 4,10 dividend.
    Kijk dat bedoelde ik, koers HAL nu 119, ex dividend. Stijging sinds het brillennieuws inmiddels 23%, en dat alles in anderhalve maand.
  8. Royal Dutch Pim 3 juli 2014 13:46
    quote:

    benito c. schreef op 3 juli 2014 13:26:

    [...]
    Kijk dat bedoelde ik, koers HAL nu 119, ex dividend. Stijging sinds het brillennieuws inmiddels 23%, en dat alles in anderhalve maand.
    Dank Benito. Ik moest je ook nog bedanken voor ERUS en GAZPROM (die houd ik beiden gewoon vast).
    Ik deed HAL met je mee vanaf € 103,69, helaas maar 250 stukjes, als je nog meer goede tips hebt, die zijn altijd welkom. Ik vind het in ieder geval lastig op dit moment. Denk erover om positie Arcelor Mittal wat uit breiden voor de LT porto.
  9. benito c. 3 juli 2014 14:34
    @Pim: ik heb natuurlijk altijd beleggingideeen, mijn tip op 4 inzake Atrium doet het erg goed, en naast de koersstijging heb ik intussen al 6 cent dividend ontvangen, First Pacific is weer wat aan het oplopen, HAL doet het goed, blijkbaar tot verbazing van de redacteur van IEX. Nou ja, die moet het HAL-draadje dan beter lezen, dan weet hij het. Ik ben wel wat terughoudender geworden, dingen die ik te specialistisch of te speculatief vind, die zal ik niet meer noemen. Ook over plantages zal ik het niet meer hebben, het me gaan ergeren, dat is het me niet waard. Noch zal ik het nog hebben over een van de succesvolste franse ondernemers, Vincent Bollore, die met maffiosi en Berlusconi vergeleken wordt. Dus een behoorlijk deel van mijn beleggingen gaan buiten dit forum vallen.

    Aan de andere kant is enige voorzichtigheid ook wel op zijn plaats, ik weet wel TINA. Maar het aantal emissies is wel fors, en als je kijkt naar NN, die worden ook nog met gejuich ontvangen. Historisch gezien staan de seinen wel op oranje, alleen de verwachting dat de rente ongeveer eeuwig laag blijft zorgt voor steeds hogere koersen. Maar dat gaat eens fout.
  10. Royal Dutch Pim 3 juli 2014 15:29
    quote:

    benito c. schreef op 3 juli 2014 14:34:

    Dus een behoorlijk deel van mijn beleggingen gaan buiten dit forum vallen.
    Erg jammer Benito. Ik lees jouw bijdrages altijd met veel interesse, laat je niet wegjagen door een paar anders denkenden / zeurpieten. Is het anders een idee om met een paar gelijkgestemden, ik weet er wel een paar, wat te mailen en wellicht elkaar eens te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen? Als jij en of anderen daar behoefte aan hebben kun je me mailen. Via IEX support bv.
  11. Lk-33 3 juli 2014 17:06
    Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn (of haar) eigen beleggingsbeslissingen. Ik vind dan ook dat iedereen op dit forum, zonder enige verdere overweging, zijn inzichten moet kunnen delen. Anders gaat het niet werken. Juist de randinformatie is erg belangrijk! Als we het allemaal over bij wijze van ING gaan hebben dan ben ik snel weg.

    Ik zou mijn terughoudendheid dan ook laten varen. Maar als jij je er niet lekker bij voelt dan kan ik daar niets aan veranderen.
  12. benito c. 3 juli 2014 17:10
    quote:

    Koos Z schreef op 3 juli 2014 16:58:

    Benito: maar je blijft toch ook nog wel actief op dit forum, hoop ik?
    Ja, maar op een andere manier dan eerst, zoals ik hierboven heb uiteengezet.

    Los daarvan zie je, dat het gezamenlijke project ,de perps, op zijn eind loopt, en dat ieder zijnsweegs gaat. De smaken verschillen daarbij, en dat is logisch.
    Ik zie dus het nut ook niet erg meer van de overzichten van de portefeuilles, waar LK zoveel energie in heeft gestoken.Indertijd was dat waardevol, voor mij neemt het nut in elk geval af.
771 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0735 +0,35%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.905,90 -1,01%
Gold spot 2.326,96 +0,47%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links