Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

  • 0,520 19 apr 2024 16:58
  • +0,020 (+4,00%) Dagrange 0,500 - 0,526
  • 8.416 Gem. (3M) 8,7K

PB: Gedeelte Jaarcijfers 2013.

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 18 maart 2014 08:44
    Het PB is te lang om hier te plaatsen (voor PDF zie: www.rotosmeetsgroup.nl/alg/18032014.asp) vandaar een gedeelte:

    Roto Smeets Group laat verbetering resultaat zien
    - Netto resultaat vóór bijzondere posten positief - Solvabiliteit toegenomen
    - Convenanten met banken zijn gerealiseerd
    - Schuldpositie verder afgebouwd
    - Sterke verbetering productiviteit en kostenbeheersing

    Deventer, 18 maart 2014
    In de zeer uitdagende markt waarin Roto Smeets Group (RSG) opereert heeft ze haar schuld- en marktpositie verder weten te verbeteren. De markt daalde in 2013 weliswaar harder dan verwacht, maar door de inmiddels gerealiseerde besparingen van het programma ‘Sneller, Beter, Hoger’ kon RSG concurrerend blijven en zo haar volume op het peil van 2012 houden.
    Met name opdrachtgevers in de marktsegmenten waarin RSG opereert hebben in 2013 ingrijpende maatregelen genomen die een direct effect hadden op de omzet van RSG. De Nederlandse tijdschriftenmarkt daalde qua volume met circa 15%. Op de buitenlandse markten is een identieke ontwikkeling te zien. Het volume aan, voor drukwerk geschikt, papier in West- Europa neemt al jarenlang af met circa 4-5%. RSG heeft haar afgezette volume op niveau kunnen houden en daarmee haar marktaandeel flink vergroot. Desondanks – en mede door de gerealiseerde productiviteitsstijging - zijn de meeste drukkerijen in 2013 geconfronteerd met overcapaciteit. Eind 2013 is daarom besloten ter ondersteuning van rendementsverbetering op lange termijn, om de basisbezetting in een aantal drukkerijen terug te brengen (waarbij de beschikbare productiecapaciteit wel in stand wordt gehouden). Door deze maatregel – die al eind oktober aangekondigd werd – komen in 2014 circa 170 arbeidsplaatsen te vervallen en wordt het vaste kostenniveau verder verlaagd, terwijl de mogelijkheid om op te schalen blijft bestaan.
    Financiële ontwikkeling 2013
    Ondanks de uitdagende marktontwikkelingen heeft RSG op een aantal punten betere resultaten laten zien dan in 2012. Het uiteindelijke nettoresultaat is vooral beïnvloed door de afwaardering van het onroerend goed, een voorziening voor de aangekondigde reorganisatie en een afwaardering van de actieve belastinglatentie. Zonder bijzondere posten zou het nettoresultaat op € 0,7 mln uitgekomen zijn. De rentedragende schulden zijn in 2013 met ruim € 10 mln afgebouwd.

    Joost de Haas, CEO: “We hebben grote stappen gemaakt in het verbeteren van de productiviteit en het beheersen van kosten. Dankzij de ingezette besparingsprogramma’s, onder de naam ‘Sneller, Beter, Hoger, hebben we de productiekosten per ton zien dalen met ca. 6% en de productiviteit met ca. 4% zien stijgen. Daarnaast zijn we volop bezig met het ontwikkelen van initiatieven die de toegevoegde waarde verder verhogen. Hierbij kijken we met name naar mogelijkheden om een grotere rol in de waardeketen te spelen door verder te integreren met onze klanten en een grotere rol in bijvoorbeeld distributie te spelen.”

    De EBITDA is, inclusief de kosten voor de herstructurering, gedaald tot € 14,6 mln (2012:
    € 21,3 mln). Het bedrijfsresultaat (EBIT) over 2013 is € -0,1 mln (2012: - € 29,6 mln). De kasstroom uit operationele activiteiten is gestegen tot € 17,5 mln (2012: € 12,5 mln). De netto investeringen in vaste activa bedroegen € 7,1 mln (2012: € 5,7 mln).

    RSG heeft haar schuldpositie verder kunnen afbouwen. Per ultimo 2013 bedroeg de schuld € 58,9 mln tegenover € 69,7 mln per 31 december 2012.
    De totale rentedragende schulden ultimo 2013 bestaan voor:
    – 25,5 % (€ 15,0 mln) uit financial leases voor persen en randapparatuur;
    – 12,3 % (€ 7,3 mln) uit een hypothecaire lening; – 62,2 % uit overige bankschulden (€ 36,6 mln).

    Vooruitzichten
    RSG is zich ervan bewust dat in de komende jaren de hoeveelheid drukwerk alleen nog maar zal afnemen. Maar ook in dalende en consoliderende bedrijfstakken kunnen acceptabele rendementen behaald worden. RSG heeft de door de jaren heen bewezen zich snel aan de veranderende marktomstandigheden te kunnen aanpassen.

    Belangrijke financiële data 2014
    Oproep AVA Registratiedatum
    AVA
    Business update 1e kwartaal Halfjaarcijfers
    Business update 3e kwartaal
    Over Roto Smeets Group
    2 april 2014
    16 april 2014
    14 mei 2014
    14 mei 2014
    21 augustus 2014 6 november 2014
  2. forum rang 10 voda 18 maart 2014 16:37
    Verlies Roto Smeets door afboeking op panden

    DINSDAG 18 MAART 2014, 08:56 uur | 79 keer gelezen

    DEVENTER (AFN) - Roto Smeets is vorig jaar in de rode cijfers gedoken door een afwaardering van het vastgoed en een voorziening voor een aangekondigde reorganisatie. Dat blijkt uit de resultaten die de drukkerijgroep dinsdag bekendmaakte.

    Het nettoverlies bedraagt 4,1 miljoen euro in vergelijking met een verlies van 29,2 miljoen euro in 2012. Exclusief 4,8 miljoen euro aan eenmalige posten zou Roto Smeets vorig jaar een winst van 700.000 euro hebben geboekt. De omzet daalde van 316,4 miljoen euro in 2012 tot 291,6 miljoen euro.

    Roto Smeets kampte met moeilijke marktomstandigheden waaronder een volumedaling van circa 15 procent op de Nederlandse tijdschriftenmarkt. Vanwege overcapaciteit besloot het bedrijf in oktober maatregelen te nemen die dit jaar leiden tot het verlies van ongeveer 170 arbeidsplaatsen. De reorganisatiekosten bedroegen vorig jaar 2,9 miljoen euro.

    Moeizaam

    Dit jaar wordt tot nu toe gekenmerkt door “een moeizaam op gang komen van de vraag vanuit de markt”, aldus Roto Smeets. Wel slaagde het bedrijf er door het wegvallen van een concurrent in een belangrijk 3-jarig contract te sluiten met TMG voor de productie van de tijdschriften Privé en Vrouw.

    Roto Smeets “is zich ervan bewust dat in de komende jaren de hoeveelheid drukwerk alleen nog maar zal afnemen”. De marges op drukwerk zullen de komende jaren onder druk blijven staan. “In combinatie met de beperkte kredietruimte ontstaan er minder mogelijkheden om tegenvallers op te kunnen vangen en moet (nog) kritischer naar investeringen gekeken worden.”

    Het bedrijf stelt de krimp van de markt bijgehouden te kunnen hebben met een stevige kostenreductie en een optimale capaciteitsbenutting. Om de verwachte verdere daling van de markt op te kunnen vangen, zijn verdere productieverbeteringen en doorlooptijdverkortingen echter niet meer voldoende. “Schaalvergroting via joint ventures, samenwerkingsverbanden of overnames zal voor concurrerende kostprijzen moeten zorgen.”
  3. forum rang 10 voda 14 mei 2014 16:34
    Roto Smeets: markt daalt in eerste kwartaal harder dan voorzien, focus op meerwaarde
    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets nv (ROTO.AE) heeft over de eerste drie maanden van dit jaar het beeld in algemene beeld van overcapaciteit en dalende volumes in de markt niet zien veranderen en ziet het voorzichtig herstel van de Nederlandse economie nog niet terug in de sectoren waarin het bedrijf actief is, aldus het bedrijf woensdag voorbeurs in een persbericht met daarin een kwalitatieve update over de gang van zaken over het eerste kwartaal.

    De omzet bij Roto Publishing bleef in het eerste kwartaal overigens wel achter bij de verwachting, omdat de tijdschriftenoplages sterker daalden dan in voorgaande jaren het geval was. Onder Publishing vallen Roto Smeets Weert en Senefelder Misset, gevolg van een nieuwe divisiestructuur, waarbij de afzonderlijke merken wel zichtbaar blijven.

    Bij de Hongaarse activiteiten van Antok wordt een reorganisatie ingezet waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen. Reden daarvoor is marktkrimp.

    Roto Smeets opereert in een markt die sterk te kampen heeft met overcapaciteit. Inmiddels is een aantal partijen verdwenen, ook in het eerste kwartaal, maar Roto Smeets beoordeelt die wegval als onvoldoende om de overcapaciteit substantieel te reduceren. Daardoor blijven prijzen ook laag. Dat dwingt Roto Smeets tot een verdere optimalisering waarbij de nadruk licht op meerwaarde voor de klanten.

    Het bedrijf geeft geen outlook, maar legt de komende tijd wel de nadruk op marktfocus.

    Het aandeel Roto Smeets noteert woensdag kort na opening van de handel vlak op EUR6,40.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links