Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overname Ziggo door Liberty Global nadert'

944 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 april 2014 16:08
    Ziggo in de rode cijfers, geen nieuws over overnameproces - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ziggo in de rode cijfers, nog in gesprek met AFM over overname' om meer informatie, commentaar bestuurders en reactie analist toe te voegen)

    Door Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ziggo nv (ZIGGO.AE) is door eenmalige lasten in het eerste kwartaal in de rode cijfers beland, al kan dat beleggers weinig deren. Zij zijn meer geinteresseerd in de overname van het Utrechtse kabelbedrijf door Liberty Global, maar daarover werd bij de cijferpublicatie weinig nieuws gemeld.

    "Het aanbevolen bod op Ziggo van Liberty Global, dat op 27 januari werd aangekondigd, was duidelijk de belangrijkste gebeurtenis voor het bedrijf in het eerste kwartaal", zegt chief executive Rene Obermann in een toelichting.

    Eerder zei Liberty Global in ieder geval voor 21 april een biedingsmemorandum bij de AFM in te dienen ter beoordeling. De verwachting is dat als de fusie doorgaat deze in het derde of vierde kwartaal zal plaatsvinden.

    Verder wil het bedrijf op dit moment niets toevoegen aan eerdere communicatie over de fusie met UPC. De vereiste documenten zijn ingediend bij de Europese Commissie en daarom zal nu geen extra commentaar worden gegeven, aldus Obermann.

    ING wijst erop dat de Europese mededingingswaakhond in mei zal beslissen of de overname wordt goedgekeurd, de beoordeling wordt overgelaten aan de Nederlandse toezichthouders of dat een meer gedetailleerd onderzoek nodig is. Op basis van recente uitlatingen van Joaquin Almunia, Europees commissaris voor mededinging, gaat ING ervan uit dat Brussel voor het laatste kiest: een fase 2 onderzoek.

    In dat geval verwacht de analist definitieve goedkeuring tussen medio september en begin november, afhankelijk van de mogelijke consessies die nodig zijn.

    De waarde van het bod van kabelinvesteerder John Malone is sinds de aankondiging echter flink gedaald. Aandelen Liberty Global, die het grootste deel vormen van het bod, zijn behoorlijk gezakt en daarmee ook de waarde die aandeelhouders Ziggo in het vooruitzicht werd gesteld. Klachten daarover van investeerders heeft chief financial officer Bert Groenewegen echter niet gehad.

    De huidige waarde van het bod bedraagt momenteel ongeveer EUR32,90 per aandeel, becijfert ING, waar dat in januari nog EUR34,53 was.

    Ziggo geeft wel aan met de AFM te overleggen over de waardering van klantrelaties. Dat leidt tot boekhoudkundige aanpassingen, maar die hebben geen invloed op het eigen vermogen, de resultaten of de kasstroom, geeft Groenewegen aan tijdens een conference call.

    Met de goedkeuring van het biedingsmemorandum van Liberty Global bij de toezichthouder hebben de gesprekken die Ziggo heeft gevoerd overigens niets te maken, vult de CFO aan.

    Het kabelbedrijf leed over het eerste kwartaal een nettoverlies van EUR38,4 miljoen, vergeleken met een winst van EUR92,7 miljoen vorig jaar. Dat kwam vooral door eenmalige lasten van EUR93 miljoen gerelateerd aan onder meer de herfinancieringen en de voorgenomen overname door Liberty Global.

    De aangepaste winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) daalde met 4,3% tot met EUR213,1 miljoen. De omzet steeg met 1,7% tot EUR394,2 miljoen.

    De outlook voor 2014 liet het kabelbedrijf ongewijzigd. Dat betekent dat de EBITDA naar verwachting ongeveer gelijk zal zijn aan vorig jaar.

    Door Ben Zwirs, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  2. forum rang 10 voda 16 april 2014 16:13
    Waarde bod belangrijker dan resultaten bij Ziggo - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalresultaten van Ziggo (ZIGGO.AE) zijn niet belangrijk meer aangezien de aandelenkoers vooral wordt gedreven door de waarde van het bod van Liberty Global op het kabelbedrijf, zegt Rabobank. Ziggo blijft bij de verwachting dat een fusie in het derde of vierde kwartaal kan worden beklonken, maar Rabo vindt dat 'behoorlijk uitdagend'. Als er vanuit wordt gegaan dat de deal rond het eind van het jaar wordt gesloten, bedraagt de korting op de geimpliceerde waarde van het overnamebod zo'n 6,5%. Hoewel dat redelijk aantrekkelijk oogt, lopen beleggers nog altijd het risico op een dalende koers van de Liberty-aandelen, zeggen de Rabo-analisten. Het advies luidt hold met een koersdoel van EUR33,00. Woensdag omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR30,84, terwijl de AEX met 0,3% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  3. forum rang 10 voda 25 april 2014 20:15
    'Brussel nog lang niet klaar met Ziggo, UPC'

    VRIJDAG 25 APRIL 2014, 20:09 uur | 1 keer gelezen

    BRUSSEL (AFN) - De voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC krijgt waarschijnlijk niet al op korte termijn groen licht vanuit Brussel. Dat stelde persbureau Reuters vrijdag op basis van informatie van ingewijden.

    De Europese Commissie werkt al een eerste onderzoek naar de gevolgen van de fusie, waarvan de resultaten uiterlijk 8 mei worden gepresenteerd. Volgens een van de ingewijden zal dan een nieuw, diepgravend onderzoek worden aangekondigd, dat ruim 3 maanden in beslag kan nemen.

    UPC-eigenaar Liberty Global liet eind januari weten Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro. Liberty Global wil beide bedrijven samenvoegen onder de merknaam Ziggo. Daarmee krijgt het bedrijf een zeer dominante rol op de Nederlandse markt voor internet, televisie en telefonie via de kabel.
  4. forum rang 10 voda 7 mei 2014 16:12
    Liberty Global verwacht lancering bod Ziggo over een maand

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Liberty Global (LBTYA) is van plan het bod op Ziggo nv (ZIGGO.AE) over ongeveer een maand te lanceren, zegt de kabelinvesteerder bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

    Liberty Global wijst erop dat de Europese Commissie naar verluidt bijna klaar is met het eerste fase onderzoek naar de voorgenomen overname van het Nederlandse kabelbedrijf en dat daarna vermoedelijk een tweede fase onderzoek op Europees niveau volgt. Het concern verwacht nog altijd dat de transactie in de tweede helft van 2014 kan worden afgerond.

    "We zijn voornemens het bod officieel te lanceren in ongeveer e e n maand tijd", zegt het concern in het persbericht over de cijfers van het eerste kwartaal.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 8 mei 2014 16:50
    Meer onderzoek naar fusieplan Ziggo en UPC

    DONDERDAG 8 MEI 2014, 16:46 uur | 1 keer gelezen

    BRUSSEL (AFN) - De voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC stuit op vraagtekens in Brussel. De Europese Commissie wil eerst een diepgravend onderzoek doen naar de plannen voordat ze een besluit kan nemen. Dat maakte Brussel donderdag bekend. Tot 18 september heeft de commissie nu de tijd om zich over de plannen te buigen en met een eindoordeel te komen.

    Eind januari werd het fusieplan aangekondigd. UPC-eigenaar Liberty Global is bereid 34,53 euro per Ziggo-aandeel neer te tellen. Het bod waardeert het kabelbedrijf op circa 10 miljard euro. Liberty Global wil beide bedrijven samenvoegen onder de naam Ziggo.
  6. forum rang 10 voda 8 mei 2014 17:39
    Brussel start diepgaand onderzoek naar overname Ziggo

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek gestart naar de geplande overname van kabelaar Ziggo nv (ZIGGO.AE) door Liberty Global (LBTYA), maakt de commissie donderdag bekend.

    Het onderzoek moet uitwijzen of de overnameplannen in overeenstemming zijn met de EU-concentratieverordening. "De Commissie maakt zich zorgen dat door deze transactie in Nederland de concurrentie op een aantal betaaltelevisie- en telecommarkten zal verminderen", staat in de verklaring.

    Het feit dat een diepgaand onderzoek wordt ingesteld, zegt nog niets over de uitkomst ervan, merkt de commissie wel op. Brussel heeft nu 90 werkdagen de tijd - tot 18 september 2014 - om zich over de zaak uit te spreken.

    In januari maakte Ziggo en Liberty de overnameplannen bekend. Het bod wordt unaniem gesteund door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ziggo.

    Een eerste marktonderzoek leerde onder meer dat de geplande overname mededingingsbezwaren zou opleveren voor de verwerving van individuele Nederlandstalige audiovisuele content, de verwerving van televisiezenders, het wholesaleaanbod van premium betaalzenders, en het retailaanbod van vaste internettoegang, televisie en vaste telefonie.

    "De Commissie zal de voorgenomen transactie nu diepgaand onderzoeken, om na te gaan of deze punten van zorg die aan het licht kwamen, kunnen worden bevestigd", zegt de Brusselse instelling.

    Ziggo meldt in een persbericht dat ze kennis hebben genomen van de mededeling.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 8 mei 2014 19:27
    Brussel schort eindbesluit overname E-Plus op - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Europese Commissie schort eindbesluit overname E-Plus op' om toelichting woordvoerder toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie heeft het eindbesluit van het onderzoek naar de voorgenomen overname van Koninklijke KPN nv's (KPN.AE) Duitse dochter E-Plus door Telefonica Deutschland (O2D.XE) opgeschort, staat donderdag te lezen op de website van de commissie.

    "De termijn voor een eindbesluit [is] opgeschort sinds 5 mei 2014", staat op de site. Deze stond gepland voor eind juni.

    Een woordvoerder van Joaquin Almunia, de Europees commissaris voor Mededinging, laat in een reactie weten dat Telefonica niet binnen de gestelde deadline de benodigde informatie aan de commissie heeft geleverd.

    Een nieuwe einddatum wordt nog niet gegeven. Die wordt bepaald wanneer de benodigde documenten zijn ingediend.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 9 mei 2014 15:38
    Goedkeuring overname Ziggo door Liberty door EC makkelijker dan het lijkt, Kepler - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Goedkeuring voor de overname van Ziggo (ZIGGO.AE) door Liberty Media (L.XX) kan volgens Kepler makkelijker gaan dan het lijkt. De meeste weerstand kan volgens Kepler komen van leveranciers van content, aangezien de acquisitie Liberty een toegang verschaft tot 90% van de Nederlandse huishoudens, waarmee prijsdruk kan worden bewerkstelligd. De Europese Commissie opende gisteren een onderzoek naar de acquisitie met de centrale vraag in hoeverre de combinatie concurrentie verminderd. 18 September is de deadline. Belangrijk punt is het gelijke speelveld voor KPN (KPN.AE) dat ongeveer een gelijke verspreiding kent. Kepler ziet twee mogelijkheden daartoe: of het netwerk voor KPN sluiten voor derden of het netwerk van Liberty openen voor KPN. Kepler opteert voor het laatste. Het advies voor het aandeel luidt bij Kepler hold met een koersdoel van EUR37,00. Het aandeel Ziggo noteert vrijdag rond 10.10 uur 1% lager op EUR32,72 bij een Midkap die 0,4% daalt.(ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  9. forum rang 10 voda 15 mei 2014 16:38
    UBS groter in Ziggo

    DONDERDAG 15 MEI 2014, 08:28 uur | 57 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft zijn belang in Ziggo vergroot. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
    UBS heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 5,07 procent in Ziggo. Dat was bij een eerdere melding nog 4,99 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

    Ook bleek dat het kapitaalbelang en stemrecht van UBS in Fugro is afgenomen tot respectievelijk 4,87 procent en 3,81 procent, van een kapitaalbelang en stemrecht van respectievelijk 5,06 procent en 4,12 procent.

    Het belang van UBS in Corbion is nu 6,09 procent, waar eerder sprake was van een kapitaalbelang en stemrecht van 3,40 procent.

  10. forum rang 10 voda 25 juni 2014 16:18
    EU verwerpt Nederlands verzoek om kabelfusie te beoordelen

    BRUSSEL (Dow Jones)--De Europese mededingingsautoriteit heeft woensdag het verzoek van de Nederlandse mededingingsautoriteit afgewezen om de voorgenomen EUR6,9 miljard bedragende overname van de Nederlandse kabelexploitant Ziggo door Liberty Global te beoordelen.

    Het akkoord zal wanneer het goedkeuring verkrijgt het internationale kabelbedrijf van John Malone toegang geven tot 90% van de Nederlandse huishoudens, aangezien het reeds de op e e n na grootste kabelexploitant UPC beheert.

    In maart diende de Autoriteit Consument en Markt het ongebruikelijke verzoek in om de overname te mogen beoordelen, betogend dat het "het best op de hoogte is van wat er in Nederland gebeurt".

    Maar de Europese Commissie meldt woensdag dat het besloten heeft dat de Nederlandse toezichthouder "niet beter gepositioneerd is om de transactie te beoordelen".

    De commissie wijst op zijn "ervaring in het beoordelen van vele overnames in de convergerende media en telecommunicatie sectoren", evenals op Liberty Globals aanwezigheid in 12 Europese landen, en de noodzaak voor een consistente toepassing van de EU-fusie regels.

    De Europese autoriteiten zijn in maart een diepgaand onderzoek gestart naar de overname, vanwege de zorgen over de impact ervan op de concurrentie in de betaalde televisie- en telecommunicatie markten in Nederland.

    Beleggers hebben nauwlettend gevolgd welke mededingingsautoriteit de deal gaat beoordelen, omdat het besluit waarschijnlijk impact zal hebben op de voorwaarden en het tijdstip van een uitspraak, en aanwijzingen geeft over hoe toezichthouders in de toekomst fusies in Europa's snel consoliderende telecomsector zullen behandelen.

    Liberty and Ziggo waren erop gebrand dat de fusie beoordeeld zou worden in Brussel, omdat dit tot minder politieke gevoeligheden zou leiden en een kortere tijdsperiode in beslag zou nemen, meldden personen die op de hoogte zijn van de situatie.

    Door Tom Fairless. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 27 juni 2014 13:42
    Bod op Ziggo loopt tot en met 10 september

    VRIJDAG 27 JUNI 2014, 08:25 uur | 181 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Aandeelhouders van Ziggo hebben van 2 juli tot en met 10 september de tijd om hun stukken aan te melden voor overname door Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van branchegenoot UPC. Dat maakten de twee ondernemingen virjdag bekend in een gezamenlijke verklaring.
    Met de publicatie van het biedingsbericht is het in januari aangekondigde overnamebod van Liberty Global geformaliseerd. Het Amerikaanse bedrijf betaalt deels in contanten (11 euro per aandeel) en deels in eigen aandelen. Op basis van de huidige koers van Liberty Global op de beurs in New York bedraagt de overnameprijs 35,64 euro per aandeel. Dat is ruim 1 euro boven de richtprijs die in januari werd genoemd.

    Ziggo en UPC Nederland gaan na de overname samen verder onder de naam Ziggo. UPC-baas Baptiest Coopmans krijgt de leiding. Financieel directeur Bert Groenewegen van Ziggo behoudt zijn functie. Eerder werd al bekend dat de in januari aangetreden Ziggo-topman René Obermann het bedrijf na de overname zal verlaten.

    De Europese Commissie moet zich nog wel over de fusie uitspreken. De deadline daarvoor is vastgesteld op 17 oktober. Ziggo houdt op 26 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering om het bod te bespreken.

  12. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 16:20
    Brussel neemt meer tijd voor oordeel Ziggo

    MAANDAG 4 AUGUSTUS 2014, 12:48 uur | 165 keer gelezen

    BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie ziet voorlopig af van de eerder gestelde deadline voor een oordeel over de voorgenomen overname van Ziggo door Liberty Global. Dat bleek maandag uit een melding van de commissie.
    Eerder werd de deadline voor een oordeel in Brussel gesteld op 17 oktober. De commissie liet maandag echter weten dat die termijn is opgeschort, omdat er tijdens het onderzoek nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen waarover informatie is opgevraagd bij Liberty Global.

    Het onderzoek is opgeschort totdat de informatie is ontvangen. Een nieuwe deadline is daarom nog niet vastgesteld.

  13. forum rang 10 voda 19 augustus 2014 23:16
    Prospectus Liberty Global goedgekeurd in VS

    DINSDAG 19 AUGUSTUS 2014, 22:47 uur | 30 keer gelezen

    DENVER (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft het prospectus van Liberty Global met betrekking tot het bod op Ziggo goedgekeurd. Dat maakte Liberty Global dinsdag bekend.
    Het Amerikaanse prospectus geeft enige additionele informatie ten opzichte van de documenten die de Autoriteit Financiële Markten al heeft goedgekeurd, liet het moederbedrijf van UPC weten. Daarbij gaat het onder meer om het feit dat Liberty Global een persbericht zal uitbrengen als het de aanmeldingsgrens voor het bod wil verlagen. Als die grens wordt verlaagd tot minder dan 65 procent is toestemming nodig van Ziggo en zijn geldschieters.

    Liberty Global meldde in januari Ziggo te willen overnemen. Die overname, waarbij Ziggo en UPC worden samengebracht onder de merknaam Ziggo, moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die liet eerder deze maand weten haar oordeel op de lange baan te hebben geschoven. Liberty Global gaat er vooralsnog vanuit dat de overname nog dit jaar kan worden afgerond.

  14. forum rang 10 voda 6 november 2014 16:55
    Liberty Global voltooit bod Ziggo per 4-11 2014, houdt totaal 87,9%
    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Liberty Global plc (LBTYA, LBTYB) voltooit per 4 november van dit jaar de bieding op Ziggo nv (ZIGGO.AE), aldus beide ondernemingen woensdagavond in een gezamenlijk persbericht.

    Liberty Global heeft gedurende de aanmelding circa 67,2%, of 134.441.541 aandelen Ziggo, van de uitstaande aandelen aangemeld gekregen en houdt daarmee in totaal nu circa 87,9% van de aandelen Ziggo.

    Liberty Global handelt de betaling van de nu aangemelde aandelen Ziggo af op 11 november. Liberty Global betaalt EUR11,00 in contanten per aandeel Ziggo.

    De na-aanmeldingstermijn start op 6 november om 9.00 uur en eindigt op 19 november om 17.40 uur.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


  15. forum rang 10 voda 19 november 2014 16:21
    Liberty heeft meer dan 95% Ziggo in bezit, begint uitrookprocedure

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Liberty Global plc (LBTYA) heeft meer dan 95% van de aandelen in Ziggo verkregen en begint een uitrookprocedure om de resterende stukken te bemachtigen.

    Dat betekent dat het aandeel Ziggo binnenkort van de beurs verdwijnt.

    - Door Levien de Feijter; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 22 november 2014 16:24
    Ziggo op 22 december van de beurs

    VRIJDAG 21 NOVEMBER 2014, 23:54 uur | 1422 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Het aandeel Ziggo verdwijnt op maandag 22 december van de beurs. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De laatste handelsdag in het kabelbedrijf is vrijdag 19 december.

    Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, neemt Ziggo over. Het heeft na de na-aanmeldingstermijn 98,4 procent van de aandelen Ziggo in handen en begint een uitrookprocedure om het laatste plukje effecten in bezit te krijgen.
944 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links