Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,570 25 apr 2024 13:59
  • -0,070 (-0,30%) Dagrange 23,500 - 23,690
  • 749.063 Gem. (3M) 2,5M

Archelor Mittal weekdraad 13 april tot 20 april, experidatie week april

237 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2014 18:03
    quote:

    The Bugs Bunny schreef op 15 april 2014 17:37:

    [...]

    MacD = Moving averige convergence/divergence (http://nl.wikipedia.org/wiki/Moving_average_convergence/divergence)

    Maar wat een slagveld.

    RSI nu op 62 (30-32 punten ruimte naar beneden) trix. crossed definitief (met 1 punt) MacD heeft nog 2 punten speling en sneuvelt, vermoedelijk, morgen. Normaal is de dag van kruising van de MacD de zwaarste dag, maar dit slagveld van -3,5% komt volgens mij al hard aan hier bij de meesten.

    Afijn, ik ben hier niet om het mensen in te wrijven, mar om mensen bewust te maken van risicoperceptie. (Ik ben vandaag ook weer wat achteruitgefietst op ING, dus ik voel links en rechts ook e.e.a.).
    Ik vind je een beste vent en hoop dat je er veel wijsheid uit haalt. De derde zin op wikipedia: "Het is vaak bekritiseerd vanwege het falen van de methode om adequaat te reageren op marktschommelingen"

    Mijn opinie:
    De markt is depressief, op moment zwaar depressief. Spanningen worden geuit in de vorm van volatiele bewegingen. Morgen kan er zomaar weer 40 cent bij. Misschien gaat er nog wel 40 cent af. Niemand gaat dit vertellen dan wel goed voorspellen. Ik wil jullie even herinneren aan de Krim. Nog niet zo lang geleden. Tijdens de invasie van de Russen was het ontzettend onrustig. Uiteindelijk is de rust wedergekeerd. Ditzelfde gebeurd - in welke vorm dan ook - ook in het het oosten van Oekraine. Gisteren heeft Vladi zijn westerse vrind Barack nog gebeld hoe om te gaan met deze escapade. Eigenlijk is het volstrekt logisch wat er momenteel gebeurd. Overheidsgebouwen worden bezet -> de regering probeert het terug te krijgen. Net als hier in Utrecht. Pand wordt gekraakt -> Politie haalt ze uit de woning. Natuurlijk is het niet heel netjes van Rusland geweest om de Krim in te nemen. 80% van de inwoners aldaar is Rus. Het ligt voor de hand om dat het lapje grond maar over te nemen. Je kunt moeilijk zoveel Russen laten verhuizen. Nu ligt de situatie iets makkelijker. Een kleine groep pro-Russische gekkies willen bij de grote macht horen. Die worden nu gesommeerd rustig te doen (lees op te bokken). Zou het Rusland om olie te doen te zijn? Ik denk van niet. Een beetje schalie gas in het oosten van Oekraine is peanuts bij wat er in de rest van Rusland zit. Het meeste zit in Sakhalin, een eiland in de zee van ochotsk (de meeste hier weten niet eens dat het bestaat). Afgelopen winter heb ik de transseberie express gedaan. Van Vladivostok naar Moskou (9300km met de trein). Dan leer de Russen echt kennen. Over het algemeen statig volk en willen geen vlieg kwaad doen. Wat ik hiermee wil zeggen is wanneer ze jou goed behandelen als je hen ook goed behandeld. Ze blijven wel een beetje de pispaal van de wereld. Weten jullie nog; de olymipische spelen? Kan en kruiken geregeld. Willen laten zien dat ze het kunnen. Het mooie is dat ze het ook gelukt is. Op een paar lichte incidenten na geen enkel probleem. Het komt goed. De wereld economie gaat er echt niet onder lijden. Binnenkort is de rust teruggekeerd en dan plukt men hier zijn vruchten van fijne koers stijgingen.
  2. forum rang 6 ttroo 15 april 2014 18:09
    Bizar om te zien, dat de onwetendheid en onzekerheid regeert boven de feitelijke situatie. Mittal Ukraine draait ondanks de zeer moeilijke huidige omstandigheden prima door. Ze hebben in maart 2014 een lagere produktie gedraaid dan in 2013, maar dat komt door dat blast furnace nummer 9 gerepareerd moest worden. Ze hebben veel reparaties gedaan dit kwartaal en de produktie in Q1 2014 ligt daardoor aanmerkelijk lager dan in Q1 2013. Ik vind het echt geweldig wat die Mittal Ukraine medewerkers tot stand hebben kunnen brengen in deze mega moeilijke tijden!!!
  3. forum rang 7 rene l 15 april 2014 18:14
    Mooi verhaal etap, een ab, je bent iemand die verder kijkt dan zijn neus lang is en zich niet gek laat maken.
    De Russen hebben volgens mij zeker geen behoefte aan een oorlog, oorlogen zijn alleen voor krankzinnigen.
    Inderdaad, niemand kan op de korte termijn voorspellen wat de koers doet.
    Vandaag was het geen fijne dag, ik zucht maar even heel diep, het is niet anders.
  4. [verwijderd] 15 april 2014 18:18
    quote:

    etap schreef op 15 april 2014 18:03:

    [...]Ik vind je een beste vent en hoop dat je er veel wijsheid uit haalt. De derde zin op wikipedia: "Het is vaak bekritiseerd vanwege het falen van de methode om adequaat te reageren op marktschommelingen"
    Ik mag u ook graag. U geeft graag tegengas en dat waardeer ik. Volgens mij bent u een volstrekte fan van FA en dat het met Mittal op de LT goed komt ben ik vrijwel zeker van. Maar voor de korte termijn heb ik echt TA nodig, want van het nieuws wordt je gek omdat je altijd te laat bent.

    Ik geloof in de wetmatigheid van de conjunctuur. De RSI geeft vaak spikes en is moeilijk te lezen, als die rond loopt of door een bepaalde grenswaarde breekt (afhankelijk van de tijswaarde die je neer zet, kan 35 + 65 zijn of 30+70 en dus absoluut maatwerk). De MacD en trix. zijn daarentegen wat wetmatiger en lopen stabiel, zonder veel spikes en geven vaak de richting aan van de komende week (met een bepaalde afwijking, want het kan sneller en het kan langzamer en daarom zet ik er vaak "op deze snelheid" bij). Met de verkeerde gegevens of niet-accurate gegevens zit je 8/11 keer mis bij TA-en, ik heb laatst een hele avond er opgezeten om de accuraatheid zo hoog mogelijk te krijgen van de trix. en MacD en heb vaste richtlijnen. Tot noch toe legt het mij geen windeieren, maar heb ik wel eens de neiging een halve week te vroeg in te stappen (kuch, Corio) of te hopen op een doorbraak omhoog (kuch bam @4,45 en stevig moeten middelen), maar verder kloppen alle analyses met de juiste variabelen van afgelopen 2 weken 9/10 keer.
  5. [verwijderd] 15 april 2014 18:43
    quote:

    snuf13 schreef op 15 april 2014 18:35:

    Nou..... laat morgen er nu echt eens iets vanaf gaan, dan kun je lachen als je schik hebt:))()
    Wanneer het gremium opgeruimd heeft in het oosten van Oekraine denk ik dat je van een koude kermis thuis kan komen. Veel geluk en wijsheid. Laat snuf niet in snif snif veranderen hea :)
  6. [verwijderd] 15 april 2014 18:44
    In feite kent iedereen zijn positie in Ukraïne al haarfijn en wordt er wel degelijk door de direct betrokkenen redelijk opgepast en het enige probleem zou kunnen zijn dat plaatselijke partijen slaags raken en dat niet op de juiste wijze wordt beantwoord dan wel de kop ingedrukt.

    Maar aangezien de Russische elite al ca. 10% verliezen op de beurs heeft geleden en het afsluiten van gasleveranties wegens inkomstenverlies niet aan de orde is zal deze ogenschijnlijk dreigende kwestie met enig geduld worden afgehandeld terwijl de plaatjes die getoond worden niet direct getuigen van een georganiseerde strijd en eerder laten zien hoe onbeholpen het er aan toe gaat maar nogal wat verslaggevers doen alsof elk ogenblik de pleuris kan uitbreken maar zolang nog moeder en kind op de autobandenbarricade zitten alsof ze op de bus wachten en er een verdwaalde tank met het mondingskapje nog op de loop door een weiland rijdt is er nog weinig te vrezen.
  7. Bir 15 april 2014 19:58
    quote:

    etap schreef op 15 april 2014 18:03:

    [...]Ik vind je een beste vent en hoop dat je er veel wijsheid uit haalt. De derde zin op wikipedia: "Het is vaak bekritiseerd vanwege het falen van de methode om adequaat te reageren op marktschommelingen"

    Mijn opinie:
    De markt is depressief, op moment zwaar depressief. Spanningen worden geuit in de vorm van volatiele bewegingen. Morgen kan er zomaar weer 40 cent bij. Misschien gaat er nog wel 40 cent af. Niemand gaat dit vertellen dan wel goed voorspellen. Ik wil jullie even herinneren aan de Krim. Nog niet zo lang geleden. Tijdens de invasie van de Russen was het ontzettend onrustig. Uiteindelijk is de rust wedergekeerd. Ditzelfde gebeurd - in welke vorm dan ook - ook in het het oosten van Oekraine. Gisteren heeft Vladi zijn westerse vrind Barack nog gebeld hoe om te gaan met deze escapade. Eigenlijk is het volstrekt logisch wat er momenteel gebeurd. Overheidsgebouwen worden bezet -> de regering probeert het terug te krijgen. Net als hier in Utrecht. Pand wordt gekraakt -> Politie haalt ze uit de woning. Natuurlijk is het niet heel netjes van Rusland geweest om de Krim in te nemen. 80% van de inwoners aldaar is Rus. Het ligt voor de hand om dat het lapje grond maar over te nemen. Je kunt moeilijk zoveel Russen laten verhuizen. Nu ligt de situatie iets makkelijker. Een kleine groep pro-Russische gekkies willen bij de grote macht horen. Die worden nu gesommeerd rustig te doen (lees op te bokken). Zou het Rusland om olie te doen te zijn? Ik denk van niet. Een beetje schalie gas in het oosten van Oekraine is peanuts bij wat er in de rest van Rusland zit. Het meeste zit in Sakhalin, een eiland in de zee van ochotsk (de meeste hier weten niet eens dat het bestaat). Afgelopen winter heb ik de transseberie express gedaan. Van Vladivostok naar Moskou (9300km met de trein). Dan leer de Russen echt kennen. Over het algemeen statig volk en willen geen vlieg kwaad doen. Wat ik hiermee wil zeggen is wanneer ze jou goed behandelen als je hen ook goed behandeld. Ze blijven wel een beetje de pispaal van de wereld. Weten jullie nog; de olymipische spelen? Kan en kruiken geregeld. Willen laten zien dat ze het kunnen. Het mooie is dat ze het ook gelukt is. Op een paar lichte incidenten na geen enkel probleem. Het komt goed. De wereld economie gaat er echt niet onder lijden. Binnenkort is de rust teruggekeerd en dan plukt men hier zijn vruchten van fijne koers stijgingen.
    Hier gaat het niet om economische maar om (geo) politiek-strategische belangen in de geografische en demografische hoek.
    Rusland accepteer simpelweg geen gedoe aan de grens van het gebied van "De Federatie", lees het gebied waar Russische invloed geldt. En dus geeft Poetin een stevig signaal af, niet mis te verstaan voor wie dan ook. En de belangen van etnische russen worden daarbij als argument gebruikt om daden te legitimeren. Zo werkt het, overigens niet alleen bij de Russen.

    Succes en grtn Bir.
  8. [verwijderd] 15 april 2014 20:57
    quote:

    Bir schreef op 15 april 2014 19:58:

    [...]

    Hier gaat het niet om economische maar om (geo) politiek-strategische belangen in de geografische en demografische hoek.
    Rusland accepteer simpelweg geen gedoe aan de grens van het gebied van "De Federatie", lees het gebied waar Russische invloed geldt. En dus geeft Poetin een stevig signaal af, niet mis te verstaan voor wie dan ook. En de belangen van etnische russen worden daarbij als argument gebruikt om daden te legitimeren. Zo werkt het, overigens niet alleen bij de Russen.

    Succes en grtn Bir.
    Best Bir. Het is zeker dat het grotendeels om demografische belangen gaat; namelijk om eigen volk wat niet binnrn eigen landsgrenzen woont. Het mag Putin uiteraard duidelijk zijn dat ook in eigen land mensen met afschuw reageren op de huidige toestand. De financiële markt is geagiteerd omdat het verder geen financiële achterban heeft (de input of anders gezegd Poetin komt uit eigen olie-kas - Gelukkig hebben ze genoeg poet!), behoudens China die altijd neutraal reageert. Eenmaal rust belooft beterschap voor ons allen.
237 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links