Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De brief

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 8 april 2014 11:32
    quote:

    deuk schreef op 8 april 2014 11:27:

    Goede analyses zijn zinvol(let wel "goede") en voorspellen is inderdaad onzin. Statistieken,hoe leuk je ze ook vindt, hebben echter ook soms een trekje van voorspellende waarde.Ze berusten uiteraard op feiten maar wel op feiten die er niet meer toe doen.
    Waarbij we er maar gemakshalve vanuit gaan dat de dataset klopt die een analyticus hanteert en dat hij de juiste statistiek toepast...

    Kan me uit mijn studententijd een prof herinneren die altijd zei spontaan grijs te zijn geworden van de belabberde statistiek die veelal geleverd werd.

    Laat staan door een analyticus in een business als de financiële waarbij toch dagelijks karrevrachten rapportjes de wereld in worden geslingerd, ach ja iedereen moet zijn boterham verdienen :-)
  2. don55555 8 april 2014 12:23
    Tsja Arend Jan, als je zelf voordurend met andersmans voorspellingen de colums vult en IEX zijn halve website, en beide vaak en uitgebreid aandacht geven aan bijvoorbeeld de glazen bol voorspellingen van TA Bas (die weliswaar vaak een tijdje stil wordt als hij er een paar keer achter elkaar naast zit maar altijd weer terug komt, wetende dat de financiele markten de facto geen geheugen hebben en jij ook wel weer zijn tweet plaatst), dan moet je natuurlijk niet gek staan te kijken dat iemand anders ook wel eens zijn even waardevolle (of m.i. even waardeloze) voorspellingen met je wil delen. Maar de achterliggende boodschap van je reactie verraad iets moois: je kan steeds minder goed uit de voeten met die 80% waanzin/onzin die de financiele markt (en dan met name het aandelen beleggingsdeel er van) is. :-)
  3. Kwast 8 april 2014 12:37
    quote:

    Met Effekt schreef op 8 april 2014 10:18:

    Ik vraag mij bij de voorspellers/adviseurs altijd af waarom ze mij lastig vallen met spam in plaats van in een luisterrijk oord te genieten van hun fortuin dat ze vast en zeker vergaard hebben met hun helderziende blik.
    Vergeet niet dat de beleggerswereld vol zit met mensen wier doel het is om anderen vermogend te maken. Zij zij hier zo druk mee bezig dat ze vergeten hun helderziende blik voor zichzelf te gebruiken om fortuin te maken.
    Nobelheid troef dus.

    Maar soms vraag ik mij wel eens vertwijfeld af: wat drijft hen toch om mij vermogend te willen maken?

    Fantastische mensen hoor!, Met Effekt!
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links