Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Animal Spirits

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 25 maart 2014 21:01
    Lange termijn investering in Intereffekt Japanse warrants ? Ik heb dat fonds nog in een ver verleden (15jr) in porto gehad op koersen die rond de 100 a 200 euro lagen, doet nu precies 1 euro !. Dit terwijl de Nikkei nu hoger staat dan toen.

    Intereffekt uit Joure heeft de afgelopen 20 jaar erg veel geld verbrand van hun "beleggers" en zijn desondanks (of juist) zelf erg rijk geworden.

  2. [verwijderd] 8 april 2014 16:17
    Daling kwam sneller dan verwacht. Hierdoor weinig Long Puts op kunnen bouwen. Toch nog paar procent voor de portefeuille kunnen pakken. Iedere trade tot dusver met winst gesloten.
    Ik hoop op een verdere stijging van de AEX om op hogere niveau's icm met een lage VIX opnieuw Long Puts te kunnen opbouwen. Ik ga niet mee in een mogelijke stijging dmv posities omdat ik denk dat de markt met een middellange termijn topvormingsproces bezig is. Risico op een plotselinge daling vind ik te groot. Indien AEX boven haar toppen uitkomt start de opbouw van nieuw Puts.
  3. [verwijderd] 10 april 2014 18:28
    AEX wil maar niet omhoog. Intraday gebruik gemaakt van de zwakte met kleine posities om wat procentjes te smokkelen. Ik hoop nog steeds op een stijging van de AEX naar de oude toppen van dit jaar om dan Long Puts op te kunnen bouwen. Zou jammer zijn als de daling richting mijn doel 350/360 al begonnen is. Ik laat de animal spirits zijn werk doen, hebzucht en overdreven optimisme duwen de aex hopenlijk tot boven zijn toppen, om dan als een sluipschutter puts raak te schieten :-) Tot die tijd: Geen positie is ook een positie.
  4. [verwijderd] 14 april 2014 19:10
    Al een tijd aan het loeren op een mooi instapmoment voor Google. Nu de IT correctie in volle gang is is dit mijn eerste aankoopmoment. Mocht de correctie doorzetten dan koop ik graag bij op lagere niveaus. Google is wat mij betreft HET aandeel voor de komende 10 jaar. Zeer innovatief bedrijf dat zijn geld inzet om te innoveren en voorop te blijven lopen in de markt. Dit in tegenstelling tot Facebook, dat Whatsapp koopt puur om te blijven groeien in het aantal gebruikers, zelf kan Facebook geen autonome groei meer creëeren(aantal gebruikers daalt). En qua verdien model op het mobiele platform zie ik het niet van de grond komen. Apple is ook geen bedrijf dat ik nog grote innovaties zie doen. Ze hebben wel een enorme berg geld, ik hoop voor de aandeelhouders dat ze daar, net als Google, verstandige aankopen mee gaan doen. Dan kan het nog wat worden met het bedrijf.

    Google gekocht dus. Geld overgehouden voor uitbreiding van deze positie + ik wil geld overhouden voor marktswings up en down dmv opties.
  5. [verwijderd] 28 mei 2014 14:33
    Met de VIX op een extreem laag punt icm andere indicatoren verwacht ik een draai in de markt. Google verkocht. Niet omdat ik het aandeel niet zie zitten (voor mij nog steeds HET aandeel voor de toekomst) maar wel vanwege het marktrisico. Ik stap tijdelijk uit Google om na een marktbrede correctie weer in te stappen. Ook ga ik inspelen op deze marktcorrectie dmv een Long Put optie. Moment daarvoor is er nog niet maar komt dichterbij. Ik wacht weer geduldig af.
  6. [verwijderd] 3 juni 2014 11:38
    quote:

    Maddof schreef op 3 juni 2014 00:37:

    Waarom kies je voor google aandelen en niet voor een hefboom product?
    Beste Maddof,
    2 redenen.
    1)Risico van uitstoppen.
    In dit aandeel beleg ik alleen voor de stijging, niet voor de daling. Dan blijven de Long Hefboomproducten over. Als ik een positie heb in het aandeel wil ik niet uitgestopt worden bij een daling. Ik zou dan zelfs bijkopen. Uitgestopt worden is een risico bij een hefboomproduct. En dat risico wil ik niet voor een aandeel waar ik voor de lange rit in zit.

    2)Kosten.
    Een hefboomproduct is een rente product. De tijd dat je in zo een product belegt is duurder in verhouding met het aankopen van het onderliggende aandeel. Je betaalt de uitgevend instelling immers voor het financieren van de aandelen die jij niet zelf bezit. Zit je er dan voor een lange rit in, dan lopen de kosten op (stop loss niveau wordt verhoogd).
  7. [verwijderd] 25 juni 2014 22:58
    quote:

    Maddof schreef op 12 juni 2014 00:39:

    Ah, helder verhaal.

    Doe je ook commodity's of indexen?
    Geen commodity's om mee te traden. Heb wel nog andere portefeuilles waar ik voor lange termijn (lees: >5 jaar) beleg in thema's als agriculture en water.
    Soft commodity's dus.

    Als je mijn traders bekijkt zie je dat ik wel in indexen handel (AEX).

  8. [verwijderd] 25 juni 2014 23:14
    Beleggingsupdate:

    Ik ben te vroeg short gegaan op een AEX van 409 al. Omdat ik toch een correctie verwachtte heb ik bijgekocht in de weg omhoog. Hierdoor in de daling van vandaag het verlies geheel weg kunnen poetsen.

    Ik wacht nu op een volgende stijging om dan opnieuw long puts AEX te kopen met lange looptijd. Hierdoor 2 vliegen in 1 klap bij een daling: lange looptijd bevat relatief meer VIX waarde. Hierdoor speel ik bij een daling zowel in op een stijgende VIX als ook een dalende index.

    Google: stijgt mooi door. Ik blijft echter bij mijn visie dat uitstappen nu de voorkeur verdient vanwege een oplopend marktrisico. Ik hoop dat Google niet te ver "wegrent" van mijn uitstapniveau voordat de marktcorrectie plaats gaat vinden. Na een marktbrede correctie stap ik weer fors in Google.

    Succes met traden.
  9. [verwijderd] 4 juli 2014 17:51
    Eerste Long Put positie op de AEX ingenomen omdat de index nu aanbeland is in mijn beoogde overbought zone. Wel aan de onderkant van de bandbreedte. Een verdere stijging sluit ik dus niet uit. Bijkopen in de eventuele verdere stijging is het devies. Het betreft hier namelijk een relatief kleine positie die uitgebouwd kan worden bij een mogelijke verdere stijging.
  10. [verwijderd] 7 juli 2014 17:05
    Komt er nog een 2de kans om Long Puts bij te kopen? zo niet, dan hebben we een stoeltje vooraan in de achtbaan (hoewel ik liever 4 stoeltjes had gehad). Vix schiet ook aardig omhoog. Daling in de S&P valt tot op heden mee dus wellicht dat europa wat overdrijft en het bij een valse prik naar beneden blijft. We gaan het morgenochtend zien.
    ps. rendement van huidige positie in de portefeuille lijkt niet te kloppen(min moet plus zijn?). Aankoopprijs en totaal rendement in het algehele overzicht is wel correct. Kijken of alles morgen wel correct weergegeven is.
  11. [verwijderd] 17 juli 2014 17:42
    Tussenstand in trades: 25 trades. 22 winnend. 3 verliezend.
    Hitpercentage van 88%.

    Tot dusver redelijk gebruik kunnen maken van de verwachte daling. Ben niet met het volledig aantal posities in kunnen stappen omdat de stijging niet door heeft gezet.

    Rendement is behoorlijk opgelopen. Helaas is dit niet in de stand te zien. @Redactie: Is dit op te lossen of blijven de totaalrendementen bevroren? Ik heb jullie een mail gestuurd hierover maar nog geen reactie mogen ontvangen.
  12. [verwijderd] 6 augustus 2014 22:32
    Steun rond de EMA200 mag verwacht worden. Lijkt dat we hier boven blijven. Ik neem hier echter geen nieuwe long positie in op de AEX. Ik voel me meer comfortabel om in te gaan spelen op een daling met put opties. Die tijd gaat zeker weer komen maar zo een kans zal zich verder boven de 400 punten grens wel weer voordoen. Tijd voor rust.
    Mocht er een sell off plaats vinden met verschillende oversold indicatoren dan ga ik pas kijken naar calls op de AEX. Google komt ook weer in koopwaardig terrein.
  13. [verwijderd] 8 augustus 2014 15:17
    Toch door de EMA200 gezakt. Markt is volatiel. Dat is de reden dat ik niet graag op een stijging inzet.
    Ik verwacht een terugtest richting de EMA 200, nu op 397 voor de AEX. Ditis een mooi moment voor het innemen van shorts posities. Ik verwacht vanaf daar een verdere daling.
    Eerst tijd dus voor een rebound omhoog om vervolgens in de rebound shortposities op te bouwen. Opbouwen start bij 395 tot maximum van 397.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.387,89 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links