Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,830 19 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+0,13%) Dagrange 23,440 - 23,880
  • 2.845.773 Gem. (3M) 2,4M

Dinsdag 25 maart...Winstje verdampen?

107 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 25 maart 2014 07:17
    Koersadvies nipt beter dan muntje opgooien

    Kunnen beleggings-analisten voorspellen of een aandeel zal stijgen of dalen? Uit een analyse blijkt dat vertrouwen op die adviezen nauwelijks beter is dan een muntje opgooien. Dat betekent echter niet dat die adviezen waardeloos zijn, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

    Als de consument wil weten hoe veel een aandeel over een jaar waard zal zijn, kan hij er de koersdoelen op naslaan die banken op aandelen plakken. Maar zijn die adviezen ook iets waard?

    Een eerste vraag is of de analisten de richting van de koers goed hebben. Gemiddeld voorspellen analisten in 58 procent van de gevallen correct of een aandeel zal stijgen of dalen. Dat is dus maar nipt beter dan een muntje opgooien, waarbij de kans op een goede voorspelling 50 procent is.

    Een tweede vraag is hoe ver een koersvoorspelling van de werkelijke evolutie verwijderd is. Gemiddeld zitten analisten er meer dan 20 procentpunten naast. Bedraagt de werkelijke stijging van het aandeel bijvoorbeeld 10 procent, dan voorspellen analisten gemiddeld een daling van 10 procent of een stijging van 30 procent.

    "Uit onderzoek blijkt dat er geen analisten zijn die systematisch beter scoren dan anderen", zegt Geert Van Campenhout, professor Financiën (KU Leuven). "Zeker als je rekening houdt met de transactiekosten, kan je uit de voorspellingen geen voordeel halen op lange termijn."

    "De meeste koersdoelen zijn gebaseerd op parameters die nauwelijks een week later al niet meer van toepassing zijn. Het zijn dus momentopnames", stelt Benedict Peeters van Finvex. "Maar dat neemt niet weg dat ze voor kortetermijnbeslissingen wel nuttig zijn."

    Buy-side-analist Danny Van Quaethem (Société Générale) vindt het onheus dat analisten beoordeeld worden op het koersdoel dat ze naar voren schuiven. "Een analistenrapport verengen tot het koersdoel is niet serieus. Veel belangrijker is de argumentatie die in een rapport gegeven wordt."

  2. forum rang 7 mvliex 1 25 maart 2014 08:19
    'Amsterdamse beurs begint hoger'

    Gepubliceerd op 25 mrt 2014 om 07:53
    AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam begint dinsdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten openen in een poging wat te herstellen na de verliesbeurt van een dag eerder. De aandacht gaat vooral uit naar vertrouwenscijfers uit Duitsland en de Verenigde Staten, die later op de dag naar buiten komen.

    ,,We openen mogelijk met een klein plusje. Beleggers lijken een afwachtende houding aan te nemen voorafgaand aan de macro-economische cijfers. In de ochtend komt onder meer het Duitse ondernemersvertrouwen naar buiten en in de middag staat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op het programma. Ook zal ECB-president Mario Draghi vanmiddag een toespraak houden in Parijs'', aldus directeur Claudio Serra van IG Nederland.

  3. abcabccba 25 maart 2014 08:38
    Wat wordt het vandaag... Hoop dat gisteren een daling was om de uplijn door te kunnen zetten... Veel mensen zitten een stuk hoger in AM dan de huidige koers dus hoop op weinig verkoopaanbod. Aan de shorterskant hoop ik dat de theorie waar onlangs over gepost is (aperam up AM down en op een gegeven moment omgekeerd) waar is en die ommekeer zich nu laat aandoen, als dat zo is, kunnen we eens een keer echt doorstomen. Hoopvol vind ik iig dat Aperam forser down ging dan AM en dat op een rode beurs AM zeker niet tot de grootste verliezers hoorde. Aex gaat zo in de plus openen, hopelijk een stimulans in combi met koopjesjagers om AM koers de goede richting in te krijgen. Als ik niet in sprinters had gezeten had ik me geen zorgen gemaakt, nu hou ik voor mezelf een max bodem aan van 11,20-11,18. Als die daar door heen gaat moet ik wel uitstappen.
  4. forum rang 7 rene l 25 maart 2014 08:42
    Goede morgen, is het nu maandag of al weer dinsdag.
    Gisteren na een mooie start overwegend blinde paniek.
    Ja, de complete afstort was nu daadwerkelijk in gang gezet.
    Na het sluiten van onze Aisniks drukt in de loop van de handelsdag in de States de één of andere aap op een onverwacht moment de reset-knop in.
    Vandaag beginnen we dus gewoon weer met dezelfde beginkoers als gisteren.
    Tenmiste, dit is zoals het er nu uit ziet.
    Lang leve de lol, beleggen is duidelijk vooruitzien.
    Wel vraag ik mij af of het ooit weer goed zal komen.
  5. Kniesoor 25 maart 2014 09:24
    We mogen helaas nog steeds niet omhoog en worden weer gedrukt, maar eens komt de tijd dat ..... Het is alleen niet te hopen dat dit tot 9 mei duurt, de datum van presentatie Q1 cijfers.

    Ik heb vroeger nooit belegd maar wat was het toen eenvoudig; maakte een bedrijf goede resultaten bekend dan steeg de koers en omgekeerd, nu moet je met zoveel factoren rekening houden en kunnen goede resultaten zelfs tot een daling leiden.
  6. beterwisdanonwis 25 maart 2014 09:31
    Wat weer een advies van Kepler:
    "
    Kepler verlaagt het advies voor ArcelorMittal (MT.AE) naar reduce van hold en verlaagt tevens het koersdoel naar EUR10,00 van EUR13,00, aangezien het concern volgens Kepler het meest kwetsbaar is voor wereldwijde groeirisico's. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR11,30, terwijl de AEX met 0,8% stijgt. (PBU)
    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    "

    Heeft ook niks met analyse te maken, alsof ineens MT het meest kwetsbaar is geworden vandaag. Echt een drogreden.
107 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links