Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

  • 18,890 19 apr 2024 17:35
  • +0,160 (+0,85%) Dagrange 18,480 - 18,950
  • 77.659 Gem. (3M) 130,2K

Corbion overnameprooi na schulden reductie en cash back?

79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 maart 2014 16:24
    Groter belang ING in Corbion

    WOENSDAG 19 MAART 2014, 08:04 uur | 191 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - ING Fund Management heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in Corbion vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    ING Fund Management heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van respectievelijk 3,04 en 3,65 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 2,61 procent voor het kapitaalbelang en 3,22 procent voor het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
  2. [verwijderd] 19 maart 2014 19:38
    quote:

    williedevil schreef op 19 maart 2014 18:08:

    Ik zou het ook wel willen, maar ik vrees dat dat niet gebeurt. Ik denk dat we nog wat langer geduld moeten hebben!!
    Ik denk het wel eigenlijk. Gezien de omzetten en de relatief grote plukken die de koers de laatste 3 dagen hoger zetten. Er lijkt meer aan de hand dan alleen de melding dat ING haar positie heeft uitgebreid met een paar tienden van een procent.
  3. poolbeer 19 maart 2014 21:58
    quote:

    R Invest schreef op 18 maart 2014 23:01:

    In een proeffabriek in Geleen zijn technici van Avantium dag en nacht in de weer in de zoektocht naar het perfecte plastic gemaakt van plantaardige suikers. De druk is hoog: dit jaar hoort het kleine onderzoeksbedrijf of het plastic goed genoeg is om er de flessen van Coca-Cola en Danone mee te vervangen.

    [Ref: Fd.nl 3 maart 2014]
    Heb er niks over gelezen maar zou Corbion ook gevraagd zijn om een fles te produceren die voldoet aan de eisen van Coca-Cola en Danone?
  4. forum rang 7 ff_relativeren 20 maart 2014 01:01
    quote:

    poolbeer schreef op 19 maart 2014 21:58:

    [...]
    Heb er niks over gelezen maar zou Corbion ook gevraagd zijn om een fles te produceren die voldoet aan de eisen van Coca-Cola en Danone?
    Vast. Hij moet hol en groot zijn + geschikt voor een schroefdop.
    Benieuwd of de aanbrenger van het colaverhaal ook een linkje voor ons heeft.

    Greetzzz
  5. [verwijderd] 20 maart 2014 09:34
    03-Dec-2012
    De onstuitbare groei van de biobottle

    Er is geen weg meer terug. De glazen fles en de plastic verpakking hebben hun langste tijd gehad. In de toekomst drinken we cola uit biobottles, gemaakt van afvalstromen uit de landbouw en de voedingsindustrie.

    De ene na de andere fabriek wordt uit de grond gestampt. Verschillende soorten bioplastics concurreren nu al met elkaar om de gunst van gigantische afnemers, zoals Coca-Cola. Maar Unilever kan de shampoo natuurlijk ook verduurzamen, door een fles van bioplastics. Bedrijven als Purac, Avantium en DSM investeren fors in research en productie. Nederland is een belangrijke speler op deze wereldmarkt.

    Cola drinken uit een fles van bewerkte suikerbietenpulp? Of water uit een fles van omgevormde aardappelschillen? Het is een stuk minder futuristisch dan het misschien lijkt, zo zien we bij Wageningen Universiteit en Research Centrum. We staan in een hal vol buizen, spuitmachines, zakken bioplastic korreltjes, kopjes, doppen en lepeltjes. Chemicus Jacco van Haveren laat er een gewoon uitziend limonadeflesje zien, gemaakt van polymelkzuur (PLA). Nu komt dit polymelkzuur nog van suikers uit maïszetmeel of suikerbiet, gewassen die ook nodig zijn voor voedselproductie. “Maar over vijf jaar, kunnen we al zo’n flesje maken uit bietenpulp of houtafval”, verwacht de onderzoeksleider, “

    Om de limonadefles te krijgen, hebben de Wageningers flink aan de spaghettistrengen die deze polymelkzuren zijn moeten trekken, kneden en kristalliseren. Maar een eerste flesje is er. “Al kan deze nog niet tegen temperaturen boven de vijftig graden”, zegt Van Haveren. Het zoeken naar temperatuurbestendiger flesjes wordt onder andere betaald door de Nederlandse melkzuurleverancier Purac, dochter van de leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM. Purac levert al langer biomedische materialen gemaakt uit suiker en wil wereldspeler worden in de bioplastics; in 2010 zette het bedrijf een commerciële fabriek in Thailand neer.

    Wageningen en Purac zijn maar twee van de vele partijen die zich nu op de wereldmarkt voor plastic, kunststof, harsen en chemicaliën uit plantaardig materiaal roeren. Bedrijven steken hier geld in omdat ze maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Maar ook vanwege de verwachte groei. Nu al is deze hele markt zo’n 50 miljoen ton, volgens een recente schatting van de internationale belangenorganisatie IEA Bioenergy. De omzet bedraagt nu al een zesde van die op aardoliebasis (330 miljoen ton). “En die markt zal komende jaren verdubbelen”, schrijft de organisatie in zijn rapport Bio-based Chemicals, Optimistisch spreekt ze van een naderend ‘tipping point’. Nu komt de eerste generatie nog uit de suikers of oliën uit eetbare delen van landbouwgewassen – en concurreren nog wel met de voedselproductie. Maar ook de tweede generatie uit reststromen komt eraan. De eerste fabrieken die reststromen omzetten in bioplastics worden nu al gebouwd (zie kader).

    Belangrijke drijfveer voor deze investeringen zijn de grote afnemers, die hun ecologische voetafdruk willen verminderen. Zo zijn Coca-Cola en Pepsicomet een ware wedloop bezig: wie komt als eerste met het flesje, gemaakt van 100 procent landbouwafval of afval van voedingsbedrijven? In 2009 lanceerde Coca-Cola al trots zijn eerste ‘groene’ PlantBottle, die dertig procent gemaakt is uit suikerriet en voor een kwart van gerecycled gewoon plastic (PET). In 2011 meldde Pepsi dat het op laboratoriumschaal een flesje had gemaakt van gras, maïsschillen en pijnboomschors. En dat het bezig was flesjes te maken van sinaasappel- aardappel- en haverschillen. Coca-Cola’s plan is inmiddels om al zijn producten tegen 2020 te verpakken in flesjes gemaakt van organisch afval uit de voedingsindustrie.

    Nederland met zijn grote dichtheid aan (agro)chemische bedrijven en kennisinstituten is een belangrijke speler, blijkt uit een rondgang. Sinds vorig jaar maakt het Nederlandse Avantium – een spin-off van Shell – bioplastic korreltjes in opdracht van Coca Cola en van Danone. Niet op basis van PLA, zoals Purac en Wageningen UR, maar op basis van PEF (poly-ethyleen-furanoaat). “In 2014 willen we een commerciële fabriek voor het bioplastic bouwen”, vertelt Peter Mangnus, manager Partnering and Commercialisation bij Avantium. “Daarna hopen we dat grote concerns als Dow Chemicals of BASF fabrieken gaan bouwen voor PEF.”

    Met de ‘YXY technologie’ waar Avantium op is gebouwd (het bedrijf heeft inmiddels 120 mensen in dienst) wordt nu in een proeffabriek in Geleen in drie processtappen suikersiroop omgezet in bioplastic korreltjes. Die gaan dan naar de fabrikanten die er de flesjes van maken. Bewezen is al dat ze stevig en doorschijnend zijn, en ook temperatuurbestendig en goed te recyclen. En ook blijken de PEF-flesjes van Avantium een stuk energiezuiniger zijn in hun productie dan de gewone PET-flesjes.

    [Ref: p-plus.nl]
  6. [verwijderd] 21 maart 2014 09:17
    Corbion huurt 1000 m² kantoorruimte in Piet Hein Buildings
    Geplaatst door admin op 20 maart 2014
    AMSTERDAM – Corbion Group Netherlands heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van 1055 m² kantoorruimte met dakterras op de zesde verdieping van gebouw Piet Hein Buildings Blauw aan de Piet Heinkade 125 t/m 127 in Amsterdam.

    bron: Corbion huurt 1000 m² kantoorruimte in Piet Hein Buildings | www.propertynl.com | lees het gehele artikel
  7. [verwijderd] 27 maart 2014 14:58
    quote:

    Bir schreef op 21 maart 2014 10:44:

    Aanval op 16,80 € voor de vierde keer afgeslagen.........vroeg of laat breken we door deze weerstand heen!

    Succes en grtn Bir.
    We zijn een week verder en de aanval op de 16.80 is weer geopend.
    Ach wat maakt het uit, BASF gaat de toko binnenkort overnemen. Gewoon geduld hebben!
  8. poolbeer 8 juni 2014 10:26
    De Telegraaf, do 05 jun 2014,

    Lijkt erop dat Corbion Coca Cola en Danone kan afschrijven als afnemer.

    Avantium krijgt miljoenen voor plantaardige fles
    door onze financiële redactie


    AMSTERDAM -
    Het Nederlandse technologiebedrijf Avantium, een spin-off van Shell, krijgt €36 miljoen als kapitaalinjectie, deels van toekomstige klanten Coca-Cola en Danone.


    Avantium geldt onder investeerders al langer als een technologische vernieuwer. Zijn flessen, PEF's zijn de variant op de PET-fles en worden alleen van plantaardige maïs gemaakt. Ze zijn volledig recyclebaar. De fabriek moet in 2017 operationeel zijn.

    Avantium draait al enige tijd op proef in Geleen. Vanwege de goedkope energie zou Avantium in de Verenigde Staten een fabriek willen vestigen, maar daarover is nog geen besluit gevallen.

    Coca-Cola claimde de eerste te zijn die met de nieuwe Nederlandse technologie in zee gaat. Inmiddels bestaat een deel van de flessen van Coca-Cola al voor 22,5% uit planten. Met hulp van het Nederlandse bedrijf wil Coca-Cola tegen 2020 volledig zijn overgestapt op flessen, gemaakt uit koolhydraten. Het omarmde Avantium toen als ''een modern stukje Hollands glorie".

    Beursgang

    Eerder deed Avantium een poging om naar de beurs te gaan. Maar de beurskoersen zakten in de twee weken na de aankondiging met 12% in waarde, waardoor de introductiekoers van Avantium ook op de glijbaan belandde.

    Onder zijn aandeelhouders bevinden zich vooral durfkapitalisten als het Franse Sofinnova, Aescap van Crucell-oprichter Dinko Valerio, De Hoge Dennen van Kruidvat-familie De Rijcke en via investeringsmaatschappij Navitas investeert ook de Zeeman-familie.
79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links