Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,980 15 apr 2024 11:51
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,980 - 3,000
  • 163.919 Gem. (3M) 6,5K

Fusie Stern en Pouw van de baan - media

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 januari 2014 16:22
    Fusie Stern en Pouw van de baan - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De mogelijk fusie tussen de Stern Groep nv (STRN.AE) en Pouw Automotive Groep bv is van de baan, meldt Chief Executive Officer Henk van der Kwast aan Het Financieele Dagblad.

    In plaats hiervan heeft Stern een bod gedaan op de failliete tak van Pouw in het noorden van Nederland, schrijft de krant donderdag.

    Van der Kwast was niet direct beschikbaar voor commentaar. Aan het FD meldt de topman echter gegadigde te zijn voor onderdelen van Pouw. "Met dat proces zijn we nog steeds doende", aldus Van der Kwast tegen de krant.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. [verwijderd] 20 januari 2014 11:15
    ....Het lijkt erop dat Stern uit het faillissement de gezonde delen overneemt voor een "occasion"-prijsje?!

    Stern maakt doorstart met POUW-Noord
    .
    Stern start de activiteiten van Pouw Noord door. Zowel in Groningen als Assen wordt Stern Kia- en Opel-dealer; voor Mazda wordt een erkend reperateurschap aangevraagd.
    Ongeveer 50 van de 100 medewerkers van Pouw Noord gaan mee naar Stern. Dat bevestigt Stern-topman Henk van der Kwast desgevraagd aan Automotive. Pouw Noord, bestaande uit dealerbedrijven Van der Molen in Groningen en Wander in Assen, ging op 24 december vorig jaar failliet. Voortschrijdend inzicht De doorstart betekent een terugkeer van Geertjan en Alexia Timmer, die Wander Assen in 2012 aan Pouw verkochten. Zij zullen Stern adviseren bij de opbouw van het bedrijf. Stern-topman Henk van der Kwast laat weten dat er bij de doorstart van het Groningse-deel sprake is van "voortschrijdend inzicht". Eerder liet hij weten vooral interesse te hebben in Wander Assen. Een volledige fusie van Stern en Pouw is niet langer aan de orde, zoals Automotive begin vorige week al schreef. Lean Verstoep, algemeen directeur van Kia Motors Nederland, laat in een reactie weten Stern een goede partner te vinden. "Wij werken al naar volle tevredenheid met Stern samen", aldus Verstoep. Ook bij Opel Nederland heerst tevredenheid. "We hebben met Stern goede afspraken kunnen maken over de invulling van het gebied conform Opels wensen, eisen en richtlijnen", vertelt Reinier Welschen, verantwoordelijk voor het dealernetwerk bij de importeur.
    Bron: Automotive Online
  3. [verwijderd] 20 januari 2014 11:24

    DOW JONES NIEUWSDIENST meldt naar aanleiding van de doorstart in Noord Nederland het volgende. Van der Kwast geeft nog niet de financiele details...Wel zal de positie worden verstevigd van de Stern Groep en dat is goed nieuws.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv helpt de in december failliet verklaarde autodealerbedrijven van Pouw Noord in Assen en Groningen aan een doorstart. Daarover is met de curator overeenstemming bereikt, meldt het beursgenoteerde autobedrijf maandag, zonder financiele details bekend te maken.

    Over de transactie, waarbij een doorstart zal plaatsvinden van Wander Assen en Van der Molen Groningen onder de naam Wander, zal op korte termijn melding worden gemaakt bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Stern verwacht deze overname in de eerste helft van februari te voltooien.

    De overname past in het streven van Stern om een landelijke dekking te realiseren. Het concern zal in Assen en Groningen actief worden met autodealeractiviteiten en dienstverlening van Stern Financial Services en Stern Mobility Services. De betrokken importeurs van Opel en Kia hebben hun goedkeuring gegeven aan de doorstart onder de hoede van Stern.

    Wander Assen zal de hoofdvestiging worden en de vestiging in Groningen zal in afgeslankte vorm ook onder de naam Wander als dealer van Opel en Kia actief blijven. Vanuit de vestiging in Assen zullen ook autolease- en verhuuractiviteiten worden ontwikkeld. Stern verwacht aan 50 medewerkers van de oorspronkelijke 110 medewerkers van Pouw Noord een arbeidsovereenkomst te kunnen aanbieden, aldus CEO Henk van der Kwast in een toelichting aan Dow Jones Nieuwsdienst.

    Stern zal verder onderzoeken "of andere activiteiten van Pouw Automotive Groep kunnen worden overgenomen om schaalgrootte te realiseren", zegt Van der Kwast. Hij meldt verder voornemens te zijn in het Groningse Haren een SternPoint-vestiging met 6 tot 7 medewerkers te realiseren, waarover de komende weken nadere mededelingen zullen volgen. .

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
    January 20, 2014 04:45 ET (09:45 GMT)
  4. [verwijderd] 11 maart 2014 17:14
    Welke onderdelen neemt Stern nog meer over of blijft het bij de eerder genoemde?
    Op 13 maart voor beurs komen nadere berichten! Jaarcijfers met meer openheid....

    Uit het laatste PB van 20 januari van Stern:
    Pouw Eerder hebben wij aangegeven interesse te hebben in meerdere onderdelen van Pouw Automotive Groep. Nu overeenstemming is bereikt met de curator van Pouw Noord en de integratie van Pouw-Stemerdink in Stern Auto goed is verlopen, zullen wij beoordelen in hoeverre de andere aangeboden onderdelen van Pouw Automotive Groep aansluiten bij onze ambities voor verdere groei in automotive dienstverlening in Nederland.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links