Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 15:44
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.297.190 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Februari > Q4 + jaarcijfers 2013

1.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 65 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bosporus 24 februari 2014 23:10
    quote:

    JanK1 schreef op 24 februari 2014 23:02:

    [...]

    Bart volgt mij, vandaar zijn reactie en dat is niet erg. Dat ik belangstelling voor dit fonds toon komt door de koers. Ik kijk morgenochtend wat die koers gaat doen.

    Dat had ik in de gaten Jan ;-)

    je moet je wel vereerd voelen dat allmighty Bart je op de hielen zit :-)

    Ik ben ook zeer benieuwd wat PostNL morgen gaat doen. Nogmaals de daling van vandaag is zeer overtrokken. Kijken of de grote partijen dat ook vinden. Als ik de meeste reacties van de analisten heb gelezen, zijn ze nog steeds positief over PostNL (tot nu toe)
  2. bart1805 24 februari 2014 23:13
    quote:

    Bosporus schreef op 24 februari 2014 19:57:

    [...]

    hey Bart, verdwaalt? ;-)
    PostNL lijkt me nou echt een aandeel voor jou om te volgen. Heeft veel parallellen met TomTom. PostNL als TomTom moeten opboksen tegen het imago dat nog stamt uit het verleden. Beiden kampen met versnelde afname met wat ooit hun core-business was, post en pnd.
    Hoe denk jij er over?
    Nee, niet verdwaald, oude liefde roest niet zullen we maar zeggen. Beleggen in Post is hoge pieken, diepe dalen. En net als bij TomTom een kleine kern van inhoudelijke posters en mensen als JanK.
    Succes Diede, Martijn, Beur, Marshall en de anderen van de oude garde!
  3. MrMarshall 24 februari 2014 23:35
    quote:

    bart1805 schreef op 24 februari 2014 23:13:

    [...]
    Nee, niet verdwaald, oude liefde roest niet zullen we maar zeggen. Beleggen in Post is hoge pieken, diepe dalen. En net als bij TomTom een kleine kern van inhoudelijke posters en mensen als JanK.
    Succes Diede, Martijn, Beur, Marshall en de anderen van de oude garde!
    Dank u. Jij ook succes.

    Heb weinig toe te voegen aan de analyses op dit forum van alweer jaren geleden. Anders dan dat een paar 'lijken' keurig zijn opgeruimd. En toch in 1 keer 20% naar beneden. Het leven zit vol verrassingen.
  4. Levy 24 februari 2014 23:40
    quote:

    JanK1 schreef op 24 februari 2014 17:28:

    [...]

    Ik kijk eerst hoe het morgen start Bosporus. Ik heb eerder meegemaakt dat aandelen nog een tik na kregen en ik ben ook door zeperds wijzer geworden

    Dus ik houd het in de smiezen
    Prima strategie om het even aan te kijken Jan. Je kan wat voordeel (stijging morgen) mislopen, daar staat tegenover dat een mogelijke verdere daling je ook ontgaat. Trek je niets aan van Bart die jou voor ramptoerist uitmaakt. Terwijl hijzelf ook ineens vandaag hier aanwezig is (net als ik overigens). Iets met de pot en de ketel? Een cursus 'logisch redeneren', een verplicht vak voor elke rechtenstudent, heeft hij blijkbaar nooit genoten. Uitverkoop trekt doorgaans veel publiek. Niets vreemds aan.

    Wat PostNL betreft vermoed ik een "Randstadje" morgen, d.w.z. een herstelletje vanwege de te forse daling t.o.v. de gepubliceerde cijfers. Mooie instapgelegenheid (vandaag). Zoals vanmorgen hier door mij gemeld, heb ik een flinke pluk gekocht onder de €3,40. Daar ben ik blij mee, al dan niet voor de l.t. :-). Inslaan tijdens de uitverkoop is altijd prettig.
  5. Levy 24 februari 2014 23:48
    quote:

    P. R. Ofiteur schreef op 24 februari 2014 23:35:

    Ik dank alle paniek verkopers van vandaag voor het buitenkansje. Gekocht op 3,43 pak ik binnen een maand toch zo'n 10% denk ik. En anders 20% binnen 5 jaar.
    Tot de volgende keer maar weer.
    Volstrekt mee eens. Ik ben ook dankbaar. Ik heb de laatste tijd bijzonder veel cash gegenereerd met buitenkansjes. Met aandelen die buitenproportionele dalingen lieten zien. Denk aan DSM, Randstad, ASML (hoewel dat aandeel met name voorafgaand aan de cijfers veel te ver down ging). Als je een goed gevoel voor timing hebt (zoals ondergetikte), dan ligt het (lees: veel) geld op straat.
  6. [verwijderd] 25 februari 2014 00:02
    quote:

    P. R. Ofiteur schreef op 24 februari 2014 23:35:

    Ik dank alle paniek verkopers van vandaag voor het buitenkansje. Gekocht op 3,43 pak ik binnen een maand toch zo'n 10% denk ik. En anders 20% binnen 5 jaar.
    Tot de volgende keer maar weer.
    Ik ga vanaf dit niveau (zeg maar 3.50 euro) voor 100% rendement binnen 3 jaar... eind 2016 weer boven de 7 euro als er tegen die tijd inderdaad weer cash dividend op tafel komt te liggen.
  7. [verwijderd] 25 februari 2014 00:17
    quote:

    Vraag_het_Knor schreef op 24 februari 2014 18:22:

    veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/Kiese...

    Wederom een haarscherpe analyse van de VEB.

    Naar mijn mening was de stijging van de laatste maanden overtrokken en is de waardering nu teruggekeerd naar "tussen hoop en vrees"-territory.
    Jeetje... dit is denk ik een hele interessante passage in de analyse van de VEB (7de alinea):

    "Probleempakketten

    Toegegeven. Ongeveer de helft van de winstverlaging van 40 miljoen euro is puur boekhoudkundig. PostNL is van plan om in 2014 een joint venture in Groot Brittannië aan te gaan, waardoor deze cijfers niet meer meegenomen worden in de groepscijfers van het concern. "


    Want hieruit blijkt dat de helft van de winstverlaging (welke een direct gevolg lijkt van de nieuwe joint-venture die recent in de UK werd gerealiseerd) - 20 miljoen - waarschijnlijk in de toekomst wel terug zal worden gevonden op de balans in de vorm van een waardering van het aandeel in deze nieuwe joint-venture!

    Kortom, de helft van de genoemde 40 miljoen blijkt dus niet echt te verdwijnen uit de boeken... wat volgens mij een duidelijke aanwijzing is dat de koersreactie vandaag mogelijk zelfs op een misverstand berust!???

    Amusant hoor, wat een gekkigheid toch allemaal weer...!

    :-)

    PS. Overigens, een minder belangrijk detail:

    Daar waar de eerste zin van het artikel spreekt over 'Tot twee keer toe verhoogde PostNL eerder de verwachtingen voor de directe toekomst', was er in 2013 zelfs sprake van een 3-voudige verhoging van de winstverwachting (eerst bij de Q1 cijfers, de 2de volgde halverwege het derde kwartaal, en de 3de volgde bij de Q3 cijfers).

    Tsja, laten we wel scherp blijven op de feiten!
  8. [verwijderd] 25 februari 2014 00:26
    Huh... what the f.ck???

    Nou breekt mijn klomp... althans bijna, want nu begint zelfs Jos Versteeg zich ineens positief te uiten over PostNL (nadat hij met zijn cornuiten van Theodoor Gilissen PostNL afgelopen jaren voortdurend in de hoek heeft gezet van 'niet aanbevolen' (zonder zich te durven wagen aan een koersdoel):

    Versteeg meldt in het artikel (4de alinea):

    www.bnr.nl/nieuws/589268-1402/wat-moe...

    "Kleine pakketjes en kasten in elkaar laten zetten door PostNL is volgens analist Jos versteeg, van Thedoor Gilissen, niet zo'n gek idee. "Ik denk dat daar echt de toekomst in licht. Ook voor zwaardere pakketten is het handig als dat bezorgd wordt. Mensen raken er ook steeds meer aan gewend dat je iets thuis bezorgd krijgt als je het online koopt. Ik denk dat er wel mogelijkheden in zitten.""

    PS. Die andere analist (Paul Moers) praat overigens als een kip zonder kop over de topvrouw, want hij suggereert dat Verhagen verantwoordelijk zou zijn voor de problemen van PostNL:

    "Maar of dat nog kan met de huidige CEO, is de vraag. "Als je een bedrijf zo zwaar in de problemen brengt, zou ik zeggen; vertrek gewoon. Een leider die een bedrijf in de problemen brengt, gaat het er überhaupt niet uit trekken”, zegt Moers.""

    Moet niet gekker worden zeg... bizar zelfs, want topvrouw van PostNL Herna Verhagen werd eind vorig jaar notabene door vakgenoten nog geroemd voor de wijze waarop zij d.m.v. innovaties & slimme reorganisatie in anderhalf jaar tijd er voor heeft gezorgd dat PostNL haar zaakjes weer op orde heeft... en vanaf vandaag weten we dat PostNL weer winst maakt uit alle individuele activiteiten (post, pakket & internationaal), en bovendien sinds een paar jaar voor het eerst in een kwartaal ook weer meer omzet weet te genereren dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder!

    Wat een flater van Business Nieuwsradio om zo'n 'marketing' koekenbakker als Paul Moers de naam van Verhagen te laten besmeuren, knap waardeloos van beide de betrokken partijen! (Versteeg rekening ik daar overigens natuurlijk niet toe)
  9. P. R. Ofiteur 25 februari 2014 00:40
    Kan best wezen Snuf, maar 20% eraf op basis van deze cijfers en met Engeland in het geheugen, is dat veel te veel. En er hoeft ook niet meteen 20% bij, maar een stevig herstel de komende week is genoeg voor een plukje mooie winst. En als je ze niet wil hebben... Vooral verkopen.
  10. [verwijderd] 25 februari 2014 01:00
    quote:

    P. R. Ofiteur schreef op 25 februari 2014 00:41:

    licht of ligt?
    Niet zo'n heel helder licht, die Theodoor of Jos of hoe die glazenbolkijker ook mag heten...
    Taalfoutje voor rekening van BNR, knap hoor om dat foutje vervolgens in de schoenen van Josje te willen schuiven.

    (Kortom, je hebt een taal-flater met een beoordelings-flater beantwoord)
  11. MrMarshall 25 februari 2014 01:01
    quote:

    Martijn van M schreef op 25 februari 2014 00:26:

    Huh... what the f.ck???

    PS. Die andere analist (Paul Moers) praat overigens als een kip zonder kop over de topvrouw, want hij suggereert dat Verhagen verantwoordelijk zou zijn voor de problemen van PostNL:

    Ja, las het ook. Die Moers heeft geen idee waar hij het over heeft!

    Hij zegt ook dat PostNL de boot heeft gemist wat betreft pakjesbezorging omdat ze te laat zouden zijn ingestapt. Vrees dat Meneer de Marktkenner zelf niet heeft opgelet...

    Spreken is zilver, ...
  12. [verwijderd] 25 februari 2014 01:12
    quote:

    MrMarshall schreef op 25 februari 2014 01:01:

    [...]

    Ja, las het ook. Die Moers heeft geen idee waar hij het over heeft!

    Hij zegt ook dat PostNL de boot heeft gemist wat betreft pakjesbezorging omdat ze te laat zouden zijn ingestapt. Vrees dat Meneer de Marktkenner zelf niet heeft opgelet...

    Spreken is zilver, ...
    Inderdaad, dank voor je aanvulling - wellicht een voorbeeld hoe mensen in de media soms maar een end weg zwetsen over zaken waar ze zich totaal niet in hebben verdiept!

    En BNR mag zich wat mij betreft schamen dat ze een podium bieden voor het gebral van zo'n marketing-old-boys-network-balgehakt... die een flink trap onder zijn achterwerk verdient, en wellicht ook tussen zijn ballen.

    Want succesvolle dames verdienen respect... en mannen die het ze blijkbaar niet gunnen die verdienen het om direct en definitief te worden afgeserveerd, want dit stinkt een uur in de wind naar onwetendheid + scorebord populisme!
  13. [verwijderd] 25 februari 2014 07:37
    quote:

    P. R. Ofiteur schreef op 25 februari 2014 00:41:

    licht of ligt?
    Niet zo'n heel helder licht, die Theodoor of Jos of hoe die glazenbolkijker ook mag heten...
    Deze Jos Versteeg slaat heel 2014 de plank al mis,ING,Aegon,KPN,
    PostNL enz.
    Je zou haast medelijden met hem krijgen:-)
1.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 65 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links