Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Armoede EU explodeert, bijna 1/3 werklozen krijgt geen uitkering

137 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 17 februari 2014 21:50
    Overname Aldel loopt stuk..............
    -------------------------

    De kans dat Aldel wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar is verkeken. Overnamekandidaat Roba Metals uit IJsselstein is vandaag afgehaakt. Volgens curator Henk Eshuis deed Roba Metals een te laag bod en stelde het bedrijf te veel voorwaarden.

    De laatste strohalm voor de aluminiumsmelterij is nu een plan van de Raad van Commissarissen van Aldel.

    De commissarissen pleiten voor een kabel naar Duitsland zodat de Eemshaven goedkope Duitse stroom kan krijgen. Deze reddingspoging wordt onderzocht door Groningen Seaports en grootaandeelhoudereigenaar van Aldel Gary Klesch.
  2. forum rang 6 haas 21 februari 2014 00:55
    Wss zullne in vele gemeentes de organisaties na vele jaren stilstand opgeschud kunnen worden : de technologische veranderingen etc.......
    Nog wat kleine gemeentes opheffen is ook goede zaak...
    Die grote hallen met tig-loketten kunnen wel weg?:)
    ===============================================================

    In Amsterdam verdwijnen door een gemeentelijke reorganisatie tot 2016 zeker 900 van de 12.900 voltijdbanen. Zo komen in de stadsdelen en stedelijke diensten 34 van de 47 directeuren op straat te staan. Ze krijgen twee jaar de tijd om binnen de gemeente ander werk te vinden.

    Amsterdam staat daarmee aan de vooravond van de grootste reorganisatie in zijn geschiedenis.

    Reorganisatie
    De gemeente wil een kleinere, goedkopere en betere gemeentelijke organisatie creëren. Wethouder Van der Burg verwacht dat er weinig gedwongen ontslagen zullen vallen. Volgens hem zullen de meeste banen via natuurlijk verloop verdwijnen.

    De 26 stedelijke diensten worden opgeheven en ondergebracht in vier 'clusters'. Die worden elk door één directeur geleid. Verder wil de gemeente de dienstverlening aan de burger verbeteren.

    Die kunnen in de toekomst met hun vragen naar één loket, zodat ze niet meer naar allerlei instanties moeten gaan om antwoord te krijgen.
  3. [verwijderd] 21 februari 2014 08:54

    Werkeloosheid met 10.000 gestegen in januari !!!
    Mensen die zich niet meer aanmelden uit moedeloosheid zoals oudere vrouwen en jongeren die nog maar een jaartje verder studeren mensen uit de zorg enz enz is opgelopen de laatste 6 maanden naar 75.000 mensen .
    Deze groep wordt volgens de nieuwe rekenmodules en statistieken niet meer meegeteld als werkeloos.

    Wie houd wie nou voor de gek .
    Een feit is onderhand dat wij in Nederland al bijna net zoveel werkelozen tellen als landen Griekenland en Spanje.
    Als we in Nederland nu gewoon eens iedereen die geen werk heeft tellen als werkeloos dus ook wajongeren , schoolverlaters , huisvrouwen die geen uitkering meer krijgen omdat hun man werkt , enz enz dan hebben wij 30 % werkelozen hier.

    Blij dat we nog gas kunnen oppompen, dus Groningers stop maar met zeuren want onze regering kan niet buiten die 13 miljard per jaar aan aardgasbaten.

  4. forum rang 6 haas 21 februari 2014 11:39
    LONDEN (AFN) - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) staat voor een enorme inkrimping van met name zijn zakenbankactiviteiten. Daardoor slinkt het personeelsbestand de komende jaren met minstens 30.000 werknemers, zo berichtte de zakenkrant Financial Times (FT) vrijdag.
    De reorganisatieplannen van de bank, die in totaal zo'n 120.000 mensen in dienst heeft, worden naar verwachting volgende week naar buiten gebracht. Volgens FT zal RBS ook een flink deel van de buitenlandse activiteiten afstoten.

    RBS is ook actief in Nederland. Het nam in 2007 onderdelen van ABN Amro over, in een consortium met Fortis en Banco Santander. Een jaar later sloeg de kredietcrisis toe en moest de bank grotendeels worden genationaliseerd. De Britse overheid bezit nog altijd 81 procent van de aandelen.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-210214-119/...
  5. forum rang 6 haas 22 februari 2014 10:34
    Het zal lastig worden nog nwe job te vinden in de bankensektor.... ?
    En de pensioenfondsen komen nog in 2015/2016 met minder jobs.........?
    DE Verzekeringsmijen zijn nog voldoende bemand..................?
    ======================================================================

    Bij Kas Bank verdwijnen dit jaar negentig tot honderd arbeidsplaatsen.
    Een reorganisatie moet de door en door Amsterdamse financiële dienstverlener onafhankelijker maken van de historisch lage rente.

    Dat heeft Kas Bank, dat tot enkele jaren terug gold als de grootste werkgever van de binnenstad, gisteren bekendgemaakt na de presentatie van de jaarcijfers. Vanaf volgende maand wordt meer duidelijk over de functies die komen te vervallen.

    Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk door het grote aantal te schrappen banen ten opzichte van het totaal van 750 arbeidsplaatsen dat Kas Bank telt. Voor de ontslagen komt er een sociaal plan.
  6. forum rang 6 haas 22 februari 2014 12:58
    AMSTERDAM (AFN) -
    De vakbonden en het beveiligingsbedrijf G4S hebben zaterdagochtend vroeg een akkoord bereikt over een sociaal plan voor bijna 350 werknemers.

    Die verliezen in juli hun baan door bezuinigingen van de overheid op het gevangeniswezen.
    Het zogenoemde 'Justitie-akkoord' wordt maandag door de drie betrokken bonden met een positief advies voorgelegd aan de werknemers, zei onderhandelaar Maarten Hoelscher van vakbond De Unie zaterdag. Als zij akkoord gaan, komt er einde aan de stakingacties die dan al 12 dagen aan de gang zijn in detentiecentra in Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Zeist en Schiphol.
  7. forum rang 6 haas 23 februari 2014 11:38
    mss dan toch beter de burgers niet steeds achternazitten om iets te doen wat niet haalbaar is ...?
    Bijstandsmoeders met kids de zorg voor de kids te doen............geen kosten van kinderopvang etc......?
    etc.
    etc.
    =====================================================================

    OPINIE ELIANE MANS Wie werkloos wordt, ervaart pas echt hoe 'schuldig' hij of zij zich hoort te voelen, merkte werkloos zzp'er Eliane Mans.

    Weten jullie eigenlijk wat jullie de staat per dag kosten? Ik zal het verklappen. Júllie kosten per dag 87 miljoen
    Werkloos worden, het kan gebeuren. Het is niet het einde van de wereld, zou je denken. Omdat mijn contract niet werd verlengd, had ik recht op een uitkering. Tijdelijk geen slecht idee, omdat ik niet wist of mijn eigen bedrijf al levensvatbaar genoeg was. Dus meldde ik me aan bij het UWV. Er ging een wereld voor me open.

    Met de uitnodiging voor een 'persoonlijk gesprek' op zak, meldde ik me bij het UWV-filiaal in mijn woonplaats. Men wist daar van niets. Ik moest maar gaan zitten tot ik werd opgehaald. In de wachtruimte zag ik wel dertig andere werkzoekenden. Even dacht ik nog: "Goh, wat prettig dat ze allemaal persoonlijk te woord worden gestaan en geholpen." Die gedachte verdween snel.

    Namen voorlezen
    Het persoonlijk gesprek uit de brief bleek niet persoonlijk, maar..........

    www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/arti...
  8. whammy 23 februari 2014 11:59

    vandaag nog afschaffen....... dat UWV een zinloos, inefficiënt, log, stuurloos controleapparaat

    Niet zwart op wit
    Aan het eind kon ik niet om de conclusie heen. Het UWV is een zinloze organisatie, waar ambtenaren elkaar tegenspreken, gesprekken niet zwart op wit willen zetten omdat je er rechten aan zou kunnen ontlenen.

    Mijn visie? Voor wat het waard is? Betaal werklozen een jaar lang een uitkering. Controleer ze niet, of steekproefsgewijs. Het gros van de werklozen gaat na drie maanden solliciteren en als ze het niet doen, hebben ze na een jaar pech. Stop met wantrouwen. Want daar is dit hele controlemechanisme op gebaseerd. Er zijn altijd rotte appels. Ook als je er een systeem omheen bouwt.
  9. [verwijderd] 23 februari 2014 16:02
    Eigen keuze van de staat geweest on de ww uit algemene middelen te betalen dus nu niet zeuren bovendien de staat zijn wij, wij kosten elkaar soms geld als we dat niet meer willen dan aub ook die tonnen premies en belastingen teruggeven aan de burgers die je tijdens je werkend leven in moet leveren.
  10. whammy 26 februari 2014 00:11
    PGB's fraudegevoelig,hier ontbreekt juist een efficiënt controleapparaat noch bij NZA noch bij de zorgverzekeraars

    Zorgkantoren hebben in 2012 €21,4 mln aan onterecht uitgekeerde pgb's afgeboekt, omdat het geld niet meer terug te halen is. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit maandag in een onderzoek naar de uitvoering van de AWBZ, de regeling voor langdurige zorg. In 2011 werd nog €8,2 mln afgeboekt. Eind 2012 hadden de zorgkantoren, die met het geld voor de AWBZ zorg inkopen, nog bijna €134 mln tegoed voor onterecht uitgekeerde persoongebonden budgetten. Dat is een toename van ruim 12% ten opzichte van een jaar eerder. Dat zorgkantoren meer werk maken van het terugvorderen van onterecht uitgekeerd geld noemt de marktoezichthouder positief, maar tegelijk constateert de NZA dat het 'onverminderd problematisch' is om het geld ook daadwerkelijk te innen. Verschillende zorgkantoren, maken volgens de NZA te weinig werk van controles op het juist besteden van zorggeld. Ze kijken bijvoorbeeld onvoldoende na of de zorg waar ze voor betalen ook daadwerkelijk wordt geleverd. En als ze al problemen constateren gaan ze lang niet altijd over tot het terughalen van het onterecht uitgekeerde geld.
  11. forum rang 6 haas 6 maart 2014 12:10
    do 06 mrt 2014, 11:32
    Griekse werkloosheid licht omlaag
    ATHENE (AFN) -
    De werkloosheid in Griekenland is in december een fractie gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Griekse statistiekbureau donderdag bekend.

    De werkloosheid kwam uit op 27,5 procent van de Griekse beroepsbevolking, tegen 27,6 procent een maand eerder. Dat cijfer werd bijgesteld van een eerder gemelde 28 procent.

    In december 2012 bedroeg de Griekse werkloosheid nog 26,3 procent.
    De werkloosheid onder mannen kwam in december uit op 24,5 procent en bij vrouwen op 31,6 procent. De jeugdwerkloosheid in Griekenland bedroeg 55,5 procent.
  12. forum rang 6 haas 12 maart 2014 17:11
    DEN HAAG (ANP) -

    Organisatieadviesbureau Berenschot zegt dat de gemeenten tot en met 2016 8900 banen zullen schrappen. Het bureau baseert zich op de meest recente CBS-gegevens.

    Dergelijk banenverlies betekent een daling van het aantal arbeidsplaatsen van 7 procent ten opzichte van 1 januari dit jaar.
    De grootste klap zou vallen bij gemeenten met meer dan 100.000 inwoners, uitgezonderd Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

    Daar zou tot 2016 13 procent van de ambtenaren moeten vertrekken. Momenteel tellen de gemeenten 7,2 arbeidsplaatsen per 1000 inwoners. Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners tellen 8,8 ambtenaren per 1000 inwoners, aldus Berenschot.
  13. forum rang 6 andre68 12 maart 2014 17:21
    quote:

    haas schreef op 12 maart 2014 17:11:

    DEN HAAG (ANP) -

    Organisatieadviesbureau Berenschot zegt dat de gemeenten tot en met 2016 8900 banen zullen schrappen. Het bureau baseert zich op de meest recente CBS-gegevens.

    Dergelijk banenverlies betekent een daling van het aantal arbeidsplaatsen van 7 procent ten opzichte van 1 januari dit jaar.
    De grootste klap zou vallen bij gemeenten met meer dan 100.000 inwoners, uitgezonderd Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

    Daar zou tot 2016 13 procent van de ambtenaren moeten vertrekken. Momenteel tellen de gemeenten 7,2 arbeidsplaatsen per 1000 inwoners. Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners tellen 8,8 ambtenaren per 1000 inwoners, aldus Berenschot.
    "Momenteel tellen de gemeenten 7,2 arbeidsplaatsen per 1000 inwoners. Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners tellen 8,8 ambtenaren per 1000 inwoners"

    = hét bewijs dat fuseren tot grotere gemeenten NIET leidt tot efficienter werken?
  14. forum rang 6 haas 12 maart 2014 18:34
    Ik versta uw conclusie
    maar ik denk dat het niet zo simple is om dat vast te stellen ?
    Bijv: kleinere gemeentes besteden mss meer uit dan groteren ?
    Groteren hebben wss schaalgrootte om zelf te doen ?
    En dan zijn de kostensoorten van belang ..................
    ==========================================================
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-120314-283/...
  15. forum rang 6 haas 12 maart 2014 20:52
    ROTTERDAM (ANP) - Na meer dan 80 jaar valt het doek voor de Rotterdamse voedingsmiddelengroothandel Kruidenier. De in 1928 opgerichte onderneming is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Dat heeft curator Leonard Boender van DVDW Advocaten woensdag laten weten.

    Kruidenier, met circa 600 mensen in dienst, verzorgde de catering voor onder meer bedrijfsrestaurants, benzinestations en kinderdagverblijven.

    Op die markt had het naar eigen zeggen de laatste tijd te maken met ,,zeer omvangrijke en structurele omzetdalingen''.
  16. forum rang 6 haas 18 maart 2014 09:58
    Meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat vorig jaar voor het eerst meer vijftigers dan dertigers aan het werk waren.

    De gemiddelde leeftijd van werknemers stijgt al jaren, afgelopen jaar was deze 41,7 jaar. In de horeca werkt gemiddeld het jongste personeel (34,4 jaar) en in de landbouw en visserij gemiddeld het oudste (44,6 jaar).
  17. forum rang 5 DurianCS 18 maart 2014 10:30
    quote:

    haas schreef op 18 maart 2014 09:58:

    Meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat vorig jaar voor het eerst meer vijftigers dan dertigers aan het werk waren.

    De gemiddelde leeftijd van werknemers stijgt al jaren, afgelopen jaar was deze 41,7 jaar. In de horeca werkt gemiddeld het jongste personeel (34,4 jaar) en in de landbouw en visserij gemiddeld het oudste (44,6 jaar).
    Als ik naar de bevolkingspiramide kijk dan kan dit niet verbazen. Waarschijnlijk is het verschil erg klein, maar het is goed mogelijk dat er net iets meer vijftigers zijn dan dertigers.
    Even de CBS-cijfers er bij gepakt: 2 miljoen dertigers en 2,3 miljoen vijftigers.
  18. forum rang 6 haas 18 maart 2014 11:00
    Zuid Oost EU..........
    =========================================
    2014-03-17
    Gabriel Resources (TSX: GBU; US-OTC: GBRRF)
    is set to reduce its workforce by 80%, or 400 employees,
    at its Rosia Montana gold-silver project in Romania if the new government makes no clear move to advance the project
  19. [verwijderd] 18 maart 2014 12:53
    quote:

    haas schreef op 18 maart 2014 11:00:

    Zuid Oost EU..........
    =========================================
    2014-03-17
    Gabriel Resources (TSX: GBU; US-OTC: GBRRF)
    is set to reduce its workforce by 80%, or 400 employees,
    at its Rosia Montana gold-silver project in Romania if the new government makes no clear move to advance the project
    o dat project , dat gaat haast al mee sinds de val van de muur . Lijkt er ook op dat ze daar geen politieker meer vinden die nog iets gratis wil weggeven . Misschien even in west oekraine gaan zoeken nu .
137 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0635 -0,33%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.387,38 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links