Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Iep Invest BRU:IEP.BL, BE0003748622

  • 5,700 23 apr 2024 16:01
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,600 - 5,700
  • 1.451 Gem. (3M) 1,9K

Jongetje

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. GherAhnkAhmon 18 november 2003 17:44
    Kent U het verhaal van het huilende jongetje? Ik zal ’t vertellen;

    Dat jongetje werd nogal gepest op het schoolplein omdat het niet zoveel zakgeld kreeg als al die andere jongetjes. Voor de zoveelste keer liep het jongetje huilend naar huis, maar plots verscheen daar een vreemde snuiter in een lange regenjas.... Héhhjj, Pssjt, waarom huil jij zo, jochie? Ik wordt gepest omdat ik minder zakgeld krijg dan al die ander jongetjes en nooit es kan uitdelen. Nááhhww, zij die vreemde man, ik hep wel geld voor je.... maar dan wil ik er wel wat voor terug, héhéhé... Nou, daar had dat jongetje wel oren naar, zomaar geld, tsjongetsjonge.
    En de vreemde snuiter sloeg zijn regenjas open, vol verbazing keek het jongetje naar wat daar hing!!! €biljetten zoveel had hij er nog nooit gezien!! In alle kleuren en maten!
    Wat moet ik ervoor doen? vroeg het jongetje uiteindelijk aan de man, en zijn tranen verdwenen als sneeuw voor de zon.
    Ik wil dat je een deel van je speelgoed verkoopt voor héél weinig, zij de man, zodat IK dat allemaal kopen kan van je, héhéhé, grinnikte de man....en dan krijg je veel geld!
    Maar wat dat arme jongetje niet wist, ( ik wel, want ik heb ’t tenslotte zelf verzonnen..), dat die vreemde snuiter éigenlijk een Vreeselijke Slimme Pichem was... En het jongetje verkocht bijna al zijn speelgoed....
    De volgende dag kwam het jongetje weer op het schoolplein, en tot zijn stomme verbazing zag hij diezelfde vreemde man allemaal speelgoed verkopen voor een hoop geld! Dichterbij gekomen schrok het jongetje zich een hoedje, dit was ZIJN speelgoed wat hij verkocht!
    Boos riep het jongetje naar de man, Hé, dat is mijn speelgoed! En je hebt MIJ er veel minder voor betaald óók nog!!
    Toen de rest van zijn klasgenootjes dít hoorde, werdt het jongetje daarna nog véél harder gepest...........
  2. [verwijderd] 18 november 2003 18:46
    Wow,

    Bedankt voor je ontroerende verhaal. Wat was ik kwaad op die verschrikkelijke slimme pigmee zeg, toen ik het gelezen had! Toen ik de gebeurtenissen een tijdje op me in liet werken haalde echter ik opgelucht adem. Want gelukkig is er eigenlijk niets aan de hand. Henkie's speelgoed werd dan wel verpatst, hij dacht na en het volgende plannetje kwam in hem op:

    1. Van het geld dat hij gekregen had kocht hij ook het speelgoed van zijn broertje. (die zat toch niet bij hem op school en wist niet dat henkie het voor meer kon verkopen.) en dat van zijn buurjongen.

    2. In plaats van de verschrikkelijke slimme pigmee tegen te werken kocht hij een paar vellen A3 papier en schreef daar in koeienletters 'goed speelgoed voor een uitstekende prijs!'op

    De verschrikkelijke slimme pigmee wist niet wat hij nu aan zijn klomp had hangen. Eigenlijk moest die aap van een jongen kwaad op hem zijn, maar het enige wat hij deed was hem helpen met de verkoop van zijn eigen speelgoed! Afijn, hem hoorde je niet klagen. Maar Henkie had het goed gezien en speelde het spelletje gewoon mee. Hij zag dat de voorraad van de verschrikkelijke slimme pigmee aan het slinken was. 'En op het moment dat ik meer speelgoed heb verzameld dan hem, dan maak ik een eigen kraapje op het schoolplein,' dacht Henkie. En aldus gebeurde. Het succes was niet van de lucht. Henkie's kraam was populairder dan die van de verschrikkelijke slimme pigmee. Bij hem was veel meer te krijgen en hij was dan weliswaar iets duurder. Maar alle andere kramen waren voor losers, bij Henkie moest je wezen. De rij strekte zich uit tot ver op het schoolplein. Vooral in de pauzes was het dringen geblazen. Sommigen sloegen de lunche over. Dan had je een goede plaats en was de kans groot dat je iets van het gewilde speelgoed wiat te bemachtigen. En Henkie? Die reed op zijn vijftiende rond in Bentley. De prijzen van zijn waren stegen enorm door de vraag. En de verschrikkelijke slimme pigmee? Die had zijn spullen op een kleedje liggen en verkocht alleen heel sporadisch wat aan de lagere klassen. Ach, ook hij had een zakcentje verdient en was niet ontevreden. Soms echter knaagde er iets aan hem. Op zulke momenten keek hij zo nu en dan met enige jaloezie naar de mooi verlichte kraam van Henkie. Daar had hij ook kunnen staan......

    Groeten,

    Hermaniak.

    P.s. sommige namen uit het verhaal zijn fictief....

  3. Underdog2015 18 november 2003 19:01

    waarom nog beleggen mensen ?

    zie hier 2 aanstormende schrijftalenten. Harry Potter valt in het niet.:)
    Misschien kunnen we ons bij Prolion/VSP aanmelden om het volgende dubbelzinnige persbericht voor hen in mekaar te timmeren.

    Wij zijn voornemens.... bla bla bla ....te verkopen tot onder de 25 % (m.a.w. tot positie =0) Gezien de liquiditeit plaatsen we net iets meer dan 30 mln stukken. VSP zal Prolion steunen waar nodig.

    vrg Geldwolf

    P.S.
    Pas op met parodie. Voor je het weet het je JAn-Peter achter je aan. Zomaar die "arme" Vreeselijk Slimme Pichem pesten.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links