Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Grote doorbraakkans

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

789 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 februari 2014 11:31
    quote:

    snuf13 schreef op 9 februari 2014 11:15:

    Als de situatie erger wordt , dat Iran meer gaat dreigen met zijn atoomarsenaal, wat ze zeker hebben, dan voorzie ik toch dat de olieprijs weer hard op gaat lopen en dat de kans op een oorlog aanwezig is.
    Hopelijk gaat het niet gebeuren, maar ik betwijfel het.
    Kan best weer rond paasen gaan gebeuren als beurs weer top staat.
    Morgen rode fruts,lichtjes. Reset dag, om daarna weer te knallen...........)
    Loopt dan ook weer naar de zomer vakanties toe, vaak ook duur de prijs van brandstof.
  2. [verwijderd] 9 februari 2014 11:59
    quote:

    Karimata schreef op 9 februari 2014 11:36:

    [...]

    Ook ik verwacht dat de futs, die nu nog netjes in het groen staan, morgen licht rood zullen kleuren.
    Eerlijk = eerlijk, de wens is de vader van de gedachte gezien mijn huidige posities, 15% short/10% long en dus een lichte voorkeur voor rode futs.
  3. [verwijderd] 9 februari 2014 15:47
    quote:

    Mr. AEX schreef op 9 februari 2014 10:44:

    [...]

    Heb je wel eens gedacht aan spread betting of CFD handel. Zeer gemakkelijk, lage kosten en vrijwel alle producten die je wilt handelen. Kijk eens bij plus500, IG Index/IG markets, Saxo bank volgens mij ook. Als je bij google op CFD handel of spread betting zoekt zal je gegarandeerd meer vinden.
    Thanks voor reageren!
  4. Five Aces 9 februari 2014 17:10
    quote:

    snuf13 schreef op 9 februari 2014 11:15:

    Als de situatie erger wordt , dat Iran meer gaat dreigen met zijn atoomarsenaal, wat ze zeker hebben, dan voorzie ik toch dat de olieprijs weer hard op gaat lopen en dat de kans op een oorlog aanwezig is.
    Hopelijk gaat het niet gebeuren, maar ik betwijfel het.
    Waarom zouden ze?

    Dan worden ze door de internationale gemeenschap van de kaart geveegd. Krijg je toestanden net als in Irak, en heeft het westen wat ze wil, dan hebben ze zelf controle over de olietoevoer. USA en Israël hebben al een paar keer hun tanden laten zien, als Iran ze een directe aanleiding geeft is het boem.

    Ik was destijds in Den Haag op kantoor bij de heren daar. Daar lag een plan voor exploitatie voor 1000 putten in Irak. Je kan het niet hardmaken, maar ik weet uit ervaring dat die plannen er al geweest moeten zijn voor ze Saddam opruimden, aan de hand van oa het voortraject, je moet de lease hebben, je moet welldesigns maken, contracten met subcontractors afsluiten, materiaal bestellen enz enz. Saddam was nog niet goed en wel weg en ze gingen er al in.
  5. dmmsch 9 februari 2014 17:36
    Der DAX Chart ist so klar und knackig, dass alle Analysten auf die gleich Prognose kommen. Wie schon oft wurde der Trendkanal im Kassa DAX nicht geknackt. Diese uebernahm der obligatorische Freitags Short Squeeze in den Future Maerkten, wie gefuehlt fast jeden Freitag in 2013. Montag wird es dann ein Break Away Gap geben und die Kasse darf hinterherrennen. Der X (8:00-22:00) DAX ist jetzt an einem horizontalen Widerstand angekommen, der auch gleichzeitig das 38er Retracement bei 9350 darstellt und und die Oberkante des Trendkanals im 15min bzw. 60min Chart. Interesanterweise liegt das 50er (ca. 9425) und 61er (ca. 9525) Fibo auch an markanten horizontalen Punkten. Der Plan fuer morgen ist:

    A: Sollte es nach Eroeffnung direkt weiter hochsqueezen, werde ich eine Short-Position kaufen, da wir im Stundenchart schon etwas heissgelaufen sind. Siehe Bollinger Baender und RSI im X DAX. Hier im Chart der Kassa DAX

    B: Sollte sich eine kleine Flagge im 5er bilden ggf. bis zum Gap Close Kassa bei 9301 werde ich bei Bruch eine Long-Position kaufen. Da der Dow Jones auch aus seinem Abwaertstrendkanal rausgelaufen ist, und an markanten Widerstaenden steht, praeferiere ich diese Option. Kursziel waere dann 100 Punkte bis 9425.
  6. One_Million_Euro_Man 9 februari 2014 17:47
    Besten,

    Hierbij mijn weekelijkse analyse op zondag :)

    Zoals verwacht, vorige week zondag, zijn alle indeces wereldwijd groen gesloten op week basis. AEX heeft m.i. een bodem rond 379.50 gezet en is nu op weg naar 420 en hoger. Dit zal uiteraard niet in een rechte lijn gaan, maar met hogere bodems en hogere toppen. Dit process duurt , naar mijn verwachting, tot begin maart waarna er waarschijnlijk weer een correctie komt.

    Voor komende week verwacht ik een kleine terugtest naar 386.50 om een hogere bodem te zetten. Daarna een stijging richting 396.50 om de lagere top uit de vorbije correctie te beslechten. Rond deze weerstand maar eens zien hoe sterk/zwak de markt is. Een doorbraak is een spurt richting 409 en een draai is een terugtest van 391.

    Ik zit momenteel nog steeds LONG daar ik ervanuit ga dat de stijging zich verder voortzet komende weken. Waarom denk ik dit?

    1) Vrijwel alle indeces (AEX, Dow, S&P, Nikkei...) hebben de afgelopen handelsweek (op weekbasis) met een hammer afgesloten.
    2) Op dagbasis wijzen alle indicatoren (Rsi, Macd, Stoch... maar ook Vix- en F&G index) op een verder herstel op kort termijn (zie grafiek).
    3) De problemen met EM, rente, tapering enz... lijken onder controle te zijn momenteel. Het sentiment onder belegers is weer positief. Daarom AEX al 4 dagen groen gesloten aan een stuk.

    Maar, een goede trader houdt rekening met alle scenario's (Up, Down en Zijwaarts). Dus, ik ook :)

    Op mijn grafiek heb ik 3 driehoeken getekend waar de index zich komende week kan gaan bewegen. Wanneer de index in een van deze driehoeken terecht komt en hij structureel hierin blijft bewegen, dan moeten we rekening mee houden dat de index deze richting opgaat (d.w.v. groene zone is UP, rode zone is DOWN en blauwe zone is zijwaarts).

    Verder houd ik scherp in de gaten de nieuw stijgende bodemlijn die ik alvast heb getekend en de steunlijn rond FIBO op 386.50 (zie grafiek, zwarte lijnen horizontaal/diagonaal). Als de index komende dagen hieronder sluit op dagbasis dan is dat voor mij een duidelijk signaal op verslechtering en ga ik ervanuit dat we een lagere top op 391 hebben gezet. Ik sluit dan al m'n LONGS en draai ik mee met VOL SHORT tot aan 379/373 en verder...

    In ieder geval, SUCCCES allen komende week en tot morgen!

    Mvg,
    OMEM


    Disclaimer van kracht, volgens artikel 5 BW lid 1 :)
789 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links