Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UniQure IPO

341 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 februari 2014 22:31
    Dit is niet mijn experise, maar ik vermoed dat de prijs nu blijft dalen tot de 5,4 miljoen (of 6,2 miljoen) is bereikt. Daarna zijn er geen aandelen meer en als er dan nog vraag is gaat de prijs stijgen. Eventueel op goed nieuws. Maar goed de vraag lijkt vooralsnog beperkt. Kan ook strategie zijn van grotere partijen, want de potentiele vraag moet wel groot zijn geweest, anders waren ze niet op 17 gestart.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2014 09:34
    quote:

    Uperdepup schreef op 6 februari 2014 08:14:

    Giga volume, mega daling.
    Over 3 jaar buigt de FDA zich pas over Glybera (waar men bevreesd is voor de techniek)
    Hemo b is weinig over bekend recent en er is veel concurrentie.
    Ik ben erg benieuwd, maar het voelt niet lekker.
    Ik denk niet dat er ook maar een lange-termijn belegger aandelen UniQure heeft gekocht. Ik vermoed dat verreweg de meeste aandelen zijn gekocht door premiejagers en aangezien de inschrijfkoers te hoog is vastgesteld en het bedrijf niet echt interessant is, krijgen de premiejagers spijt en dumpen hun aandelen met verlies.

    IPO-aandelen stijgen gewoonlijk alleen als de inschrijfkoers (te) laag is en er veel fantasie in het aandeel zit.

    Door het ontbreken van succes voor Glybera en het ontbreken van potentiële blockbusters, zal de koers van Uniqure waarschijnlijk langzaam doodbloeden.

    Ik kan de moedige AMT-zittenblijvers alleen maar aanraden om zo spoedig mogelijk hun aandelen te dumpen, want dit wordt weer precies dezelfde lijdensweg als AMT.

    Door het maken van een peperdure geneesmiddelenfabriek in de USA, waar geen klanten voor zijn, worden de verliezen en de cashburn nog veel groter.
    Het is onbegrijpelijk dat de aandeelhouders toestemming hebben gegeven voor deze fabriek-zonder-klanten.
  3. bilbo3 6 februari 2014 10:37
    Ik denk dat het iets anders ligt.

    Zittende lange termijn beleggers als Coller Gilde en Forbion hebben in elk geval aangegeven aandelen te willen kopen, in elk geval meer dan 1,2 miljoen. Daarnaast zijn er ongetwijfeld andere lange termijn beleggers die hebben ingeschreven.
    Dus er zijn zeker langetermijnbeleggers die aandelen hebben gekregen, waarschijn is door een latere uitbreiding van het aantal aandelen zelfs iedereen voorzien van het gewenste aantal.
    Uiteraad zijn er ook speculanten en gezien de succesen van twee biotechs vorige week (met stijgingen van 100%)extra veel. Deze gokken er op dat lange termijn beleggers nog bij willen kopen. Blijkbaar was dat niet het geval en blijven de speculanten aan elkaar aan het verkopen. Op het eind van de dag willen ze er vanaf zijn en derhalve de dump/daling op het laatst.
    Conclusie iedereen heeft de aandelen die hij wil hebben en de speculanten hebben hun neus gestoten. Mooi toch!!!
    Uniqure heeft relatief veel opgehaald, dat geeft rust voor de toekomst, ook al weer mooi.
    Over zes maanden zal hoe dan ook alles weer anders zijn dus dat wachten we rustig af.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2014 12:39
    quote:

    Uperdepup schreef op 6 februari 2014 12:26:

    Ze moeten toch echt bemoedigende resultaten achter de hand hebben binnen nu en een jaar, anders begrijp ik niet waar ze mee bezig zijn. Had dan die miljoenen in de bv gestopt/ vreemd moment voor gereedmaken 5500m 2 productiefaciliteit.
    Als ze goed nieuws zouden verwachten, dan zouden ze wel gewacht hebben met de IPO, dan kun je immers een hogere prijs vragen voor je aandelen.

    Anders gezegd er komt voorlopig geen goed nieuws.
  5. [verwijderd] 6 februari 2014 19:45
    UniQure komt op een moment naar de beurs dat het sentiment aan het keren is...

    seekingalpha.com/article/1999851-biot...

    Bedenk dat het goed is dat UniQure middelen heeft kunnen aantrekken nog voor het tij misschien té slecht wordt voor IPO's.
    Het komt er nu op aan dat UniQure, dat uit de as herrees van AMT nu door moet trekken. Glybera is een beginnetje en moet als vliegwiel fungeren voor UniQures technologie.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 februari 2014 08:45
    Tot op heden mogen we constateren dat de IPO van Uniqure een grandioze mislukking is geworden, althans wat betreft de interesse in het bedrijf.

    Zoals ik al voorspeld heb spreken het bedrijf en Glybera niet tot de verbeelding van de beleggers.
    De inschrijvers dumpen zelfs hun aandelen met een fors verlies.

    Het bedrijf heeft wel flink wat geld opgehaald en dat betekent vrijwel zeker dat er geld over de balk gesmeten gaat worden, o.a. aan een fabriek waarvoor geen afnemers zijn.
  7. [verwijderd] 7 februari 2014 19:39
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 februari 2014 08:45:

    Tot op heden mogen we constateren dat de IPO van Uniqure een grandioze mislukking is geworden, althans wat betreft de interesse in het bedrijf.

    Zoals ik al voorspeld heb spreken het bedrijf en Glybera niet tot de verbeelding van de beleggers.
    De inschrijvers dumpen zelfs hun aandelen met een fors verlies.

    Het bedrijf heeft wel flink wat geld opgehaald en dat betekent vrijwel zeker dat er geld over de balk gesmeten gaat worden, o.a. aan een fabriek waarvoor geen afnemers zijn.
    als er geen belangstelling was, dan had de uitgiftekoers eerder onderaan de range van 13-15$ gelegen.

    Dacht ik toch even dat het kwam door jouw short-selling...
  8. henrico26 7 februari 2014 20:12
    De koers van Uniqure lijkt zich vandaag weer wat te gaan herstellen danwel stabiliseren. Het kan niet altijd feest te zijn, verder kunnen we als certifificaathouders voorlopig toch niets er mee doen. Daarnaast kun je na 2 handelsdagen niet zeggen of een beursnotering mislukt is, misschien moeten we de verwachtingen gewoon wat bijstellen. Geef het de tijd en kans en wellicht dat dit op termijn beloond gaat worden, ik denk dat Uniqure de juiste stappen heeft genomen door zich in Amerika te gaan vestigen en hier een Nasdaq notering aan te vragen. Daar Amerika natuurlijk veel meel voorop loopt en er hier ook weer belangrijke handelspartners gevestigd zijn en het ondernemingsklimaat voor een bedrijf als Uniqure ook gunstiger is. Dergelijke technologieën vragen grote investeringen, het zal hier makkelijker zijn om in Amerika financiering te krijgen. Uiteindelijke doel is natuurlijk ook om Glybera hier op de markt te krijgen en goedkeuring van de FDA te krijgen.
  9. [verwijderd] 7 februari 2014 22:23
    Henrico: eens. Een paar dingen die mij opvallen. Elke zoveel seconden worden er 100 aandelen gekocht. Al bijna 3 dagen lang. Volgens mij is er een partij stiekum aan het hamsteren. Wat denken jullie?
    Als er ook maar even hogere aantallen worden gekocht schiet de koers omhoog. Daarstraks nog 3000 stuks, terwijl alles tussen de 100 en 500 zit.
    Verder zijn er nu ca. 5,4 miljoen aandelen verhandeld. Dus ik weet of er nog veel nieuwe in het verkeer worden gebracht. Zou de koek niet een beetje op zijn? Dat betekent m.i. Ook dat de prijs zou kunnen gaan stijgen, want meer vraag leidt danniet gelijk meer tot meer aanbod.

    De broker heeft er geloof ik ook nog 800.000 te verkopen in de komende 30 dagen.
  10. [verwijderd] 7 februari 2014 23:09
    quote:

    Prof. Dollar schreef op 7 februari 2014 22:30:

    [...]
    Of een partij dat telkens 100 stuks verkoopt?
    er lopen vaak computergestuurde programma's...vroeger kon je iets zinnigers zeggen over aantallen en koersen, maar daar valt tegenwoordig weinig zinnigs meer over zeggen.

    Uiteraard staat tegenover elke koper een verkoper, al is tegenwoordig niet meer af te leiden of koper en verkoper dezelfde zijn (om koersen te dirigeren...kan ik heel veel pagina's over schrijven en heb ik ook in Crucell-tijd veel gedaan)

    Interessante docu's m.b.t. handel in USA:

    marketupdate.nl/nieuws/video/tegenlic...

    www.egoweblog.nl/2012/02/28/black-box...
341 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,46 +0,28%
EUR/USD 1,0717 +0,18%
FTSE 100 8.097,90 +0,72%
Germany40^ 18.000,20 -0,49%
Gold spot 2.325,66 +0,41%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,21%
Flow T...
+4,36%
Fugro
+2,97%
B&S Gr...
+2,85%
NX FIL...
+2,16%

Dalers

ADYEN NV
-9,14%
VIVORY...
-5,59%
WDP
-4,46%
TomTom
-3,05%
Alfen ...
-2,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links