Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1023 1024 1025 1026 1027 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2014 19:45
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 februari 2014 18:36:

    @ dramas:
    Ach ja, het wordt voor babyboomers borreltijd op zondag. Leerde ik ooit van mijn schoonvader. Zelf was ik te calvinistisch opgevoed.
    Nog zeer bedankt voor je inzicht, drama! Het opent waarlijk nieuwe perspectieven...
    Nu moet het ook niet gekker worden.
    Een stel overjarige idealisten die nog steeds denken dat een "rechtvaardige" samenleving (naar hun voorstellingen dan) een reële mogelijkheid is en die elkaar over en weer over de kop aaien - van pure blijdschap dat ze niet alleen in de wereld staan met hun dromen - zien zich ineens geconfronteerd met een realist die gewoon vraagt wie dat dan allemaal moet betalen: dat basisinkomen en de andere maatregelen om iedereen, werkend of niet, een "fatsoenlijk" bestaan te garanderen.

    Het aardgas is bijna op, aardbevingen die daardoor ontstaan beletten de verdere ongebreidelde exploitatie van de laatste restjes en andere inkomstenbronnen voor vadertje Staat om al dat moois te kunnen betalen zijn er niet meer. Alles wat er uitgegeven wordt zal dus eerst door belastingen binnen moeten komen. Op werk en winst, natuurlijk.

    Drama vraagt zich gewoon af waar de centen voor deze nobele doelen vandaan moeten komen en wordt vervolgens weggezet als "borrelende babyboomer" door, zoals al gezegd, een handjevol overjarige idealisten die nog steeds niet geleerd hebben dat elke cent die uitgedeeld wordt eerst door iemand verdiend moet worden.
    Het zou hilarisch zijn als het niet zo zielig was. En dan nog de christelijke partijen erbij slepen die het fatsoen weer terug moeten brengen onder de mensen. Als er ooit instellingen geweest zijn die de mensheid belazerd hebben om geld uit hun zakken te kloppen dan waren het de kerken wel - lang voordat de banken en verzekeraars deze rol overnamen. Misschien kunnen ze wel weer aflaten verkopen - qua opzet vergelijkbaar met woekerpolissen, want je betaalt ook daar teveel voor zekerheid in een onzekere toekomst.
    Ik vrees dat het de zondagborrel bij de idealisten is die de blik wat vertroebelt, en niet bij Drama. Of zouden die soms altijd in een idealistische roes verkeren?

    In Duitsland gaan mensen na een ziekte trouwens eerder weer aan het werk omdat hun inkomen fors daalt als ze langer ziek zijn - daardoor worden de bokken beter van de schapen gescheiden dan hier. Ook zijn de herkeuringen er frequenter en grondiger.

  2. 2008drama 2 februari 2014 19:46
    quote:

    A5 schreef op 2 februari 2014 19:30:

    Wel eens van (operationele) definities gehoord? En weer een voorbeeld van je doelbewuste misleiding. Het RIVM zei dat in Nederland 5,3 miljoen mensen aan een chronische ziekte lijden. Dat is heel wat anders in deze context. Je bent geen serieuze gesprekspartner (meer).
    nu staat er op eens hele zinnen onder.. Vanaf doelbewuste misleiding. En weer???
    Maar sla me om de oren met je onderbouwing van je betoog, het internet is geduldig en makkelijk te quoten.
  3. [verwijderd] 2 februari 2014 19:55
    quote:

    2008drama schreef op 2 februari 2014 19:46:

    [...]nu staat er op eens hele zinnen onder.. Vanaf doelbewuste misleiding. En weer???
    Maar sla me om de oren met je onderbouwing van je betoog, het internet is geduldig en makkelijk te quoten.

    Jij zei dat het RIVM het over "chronisch zieken" had. En dat is niet waar.
  4. 2008drama 2 februari 2014 19:57
    quote:

    A5 schreef op 2 februari 2014 19:44:

    [...]

    Hij die stelt dient te bewijzen.
    Helemaal eens, maar dit is een forum en geen rechtbank, maar ik sta met mijn broek op mijn knieen en met mijn blote reet naar je toe. Ik heb je een grote maar zeer flexibele plank gegeven.

    Dus kom op met je hyperlink dat we net zo gezond zijn als onze buren en je mag de trekker overhalen.

    Geloof me seksueel doet dit me niets.. maar call my bluff!
  5. @iPlof 2 februari 2014 20:11
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 februari 2014 18:07:

    [...]
    Een reveille van de christelijke partijen? Als dat eens waar zou kunnen zijn.
    Echt op gewone mensen letten. In plaats van hoereren met het onhoudbare H-woord

    Het is met het CDA net als bij de EO. Doe niet zo modieus, doe normaal, en sta waarvoor je staat! (Niet dat ik zo van de EO ben, hoor. Ik heb al een eeuwigheid het NCRV-blad, lekker overzichtelijk).

    Vooropgesteld, ik ben geen fan van het huidige kabinet, te veel nivellerende belastingverhogingen en wat begroting te veel gericht op korte termijn. (waarom zou je in vredesnaam tegenvallende gasbaten ombuigen in bezuinigen als het spul gewoon op de balans (in de grond) blijft..)

    Maar de CDA is toch echt wel de overtreffende trap qua pruts partij.

    Rond de eeuwwisseling toen de huizenprijzen 30% per jaar stegen had het CDA als oppermachtige partij gewoon moeten ingrijpen maar deed dit niet omdat men openlijk en publiek het standpunt had dat dit een mooi pensioenpotje voor de ouderen was.

    Het resultaat kennen we want veel gezinnen zitten in de problemen en de ouderen die geprofiteerd hebben willen absoluut geen water bij de wijn doen.

    Dan hebben we ook nog het hele bouwfraude debacle en toevallig of niet is dat net als maffiaclub bouwend nederland een en al CDA.

    Om dit omstreden verleden van zich af te schudden heeft men ook nog opperoen Buma aangesteld tot fractievoorzitter. Alsof het CDA nog niet genoeg schande heeft opgelopen loopt deze enorme oen openlijk nog eens tegen Wilders aan te rijden en te schuren maar krijgt daar consequent 0 op het rekest of wordt zelfs getrakteerd op een scheldkannonade. Iets wat hem blijkbaar ook nog eens niets kan deren want een week later staat ie weer openlijk te flirten met PVV.

    Eerlijk gezegd zit ik en ik meen een groot deel van Nederland niet zo te wachten op het CDA en zijn hypocriete gluiperige nep-christenen. Het CDA heeft dit land meer schade toegebracht dan we voorlopig ondanks hard werken en goede wil kunnen repareren.
  6. [verwijderd] 2 februari 2014 20:13
    quote:

    2008drama schreef op 2 februari 2014 19:57:

    [...]Helemaal eens, maar dit is een forum en geen rechtbank, maar ik sta met mijn broek op mijn knieen en met mijn blote reet naar je toe. Ik heb je een grote maar zeer flexibele plank gegeven.

    Dus kom op met je hyperlink dat we net zo gezond zijn als onze buren en je mag de trekker overhalen.

    Geloof me seksueel doet dit me niets.. maar call my bluff!
    Wat een afgang. En bovendien onsmakelijk.
  7. 2008drama 2 februari 2014 20:13
    quote:

    A5 schreef op 2 februari 2014 20:05:

    [...]

    Wat een afgang.
    www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-...

    Sla me dan om de oren met onderzoek. Zie bovenstaand. In Nederland zijn er net zoveel (klein beetje meer cronisch zieken) als in de buurlanden.

    Je prikkelt me wel, ook omdat je mijn ongelijk niet kan bevestigen terwijl je zo zeker bent... en het als een afgang typeert. Ik ga eens zoeken.

    Kijken wie zijn broek kan optrekken...
  8. 2008drama 2 februari 2014 20:18
    quote:

    A5 schreef op 2 februari 2014 20:13:

    [...]

    Wat een afgang. En bovendien onsmakelijk.
    oud stuk van NRC maar vast niet anders geworden!!

    NEDERLAND IS wereldkampioen arbeidsongeschikten. We hebben er 900.000, onvergelijkbaar veel meer dan de omringende landen. Als Nederland relatief even veel WAO'ers had als Duitsland, zouden het er 280.000 zijn. Dat hoge aantal leidde aan het begin van dit decennium tot de WAO-crisis en dat bijna even hoge aantal leidt negen jaar later tot een nieuw golfje van paniek. Toch heeft zich tussen toen en nu een revolutie voltrokken.

    Arbeidsongeschikten werden massaal herkeurd en in veel gevallen weer de arbeidsmarkt opgestuurd. Aan de WAO verslaafde sociale partners zijn gedwongen afgekickt. De overheid privatiseerde de Ziektewet en schoof de rekening voor het eerste ziektejaar door naar de werkgevers. Aanvankelijk leken deze maatregelen te werken. Drie jaar lang daalde het aantal WAO'ers. Tot twee jaar geleden. Wat ging er mis?


    De Nederlandse Wet op de arbeidsongeschiktheid is uniek in de wereld. De oorzaak van de aandoening - of die thuis of op het werk is opgelopen - heeft geen invloed op de uitkering. Verder wordt de WAO'er in principe niet volledig afgekeurd, maar voor een bepaald percentage. Daarvoor krijgt hij een uitkering, een tijdelijke subsidie om rond te kunnen komen van zijn lagere salaris.

    Zo is de theorie. Maar de praktijk is van het begin af anders geweest. Terwijl de politiek toekeek, ontwikkelde de WAO zich in de jaren zeventig en tachtig tot riante afvloeiingsregeling. Wilde een werkgever iemand kwijt, om welke reden ook, dan loodste hij hem naar de WAO. Ook een werknemer die nog tot enig werk in staat was, ontving in de meeste gevallen het volle pond. In twintig jaar verzevenvoudigde het aantal arbeidsongeschikten.

    J.F. Buurmeijer, in 1993 voorzitter van een parlementaire enquetecommissie die de uitvoering van de sociale zekerheid onderzocht, noemt de gescheiden rollen van arbodiensten en WAO-uitvoerders de grootste `weeffout' in de hele operatie van de jaren negentig. ,,De fout is dat de arbodiensten geheel zelfstandig werken, in opdracht van de werkgevers. Het eerste ziektejaar is zo verregaand geprivatiseerd dat, als het fout gaat, pas na een jaar duidelijk wordt hoe het zit. Dat is de put dempen als het kalf verdronken is.'' Buurmeijer, inmiddels voorzitter van het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv), ziet een oplossing in publiek toezicht op de arbodiensten. ,,Alles wat rond de WAO gebeurt wordt verantwoord tot en met. Maar over ziekteverzuim en de bestrijding daarvan in het eerste jaar weten we nagenoeg niets. We zouden de arbodiensten wettelijk moeten verplichten dat bij te houden, op dezelfde manier als uitvoerders van de WAO.'

    De politiek heeft vooral uitgehaald naar de keuringsartsen - er is nog steeds geen vertrouwen dat zij alleen mensen die echt arbeidsongeschikt zijn de WAO insluizen. Maar volgens Aarts en De Jong is het keuringsklimaat sterk verbeterd. Zonder strengere criteria was het aantal arbeidsongeschikten volgens hen in 1998 uitgekomen op 1,1 miljoen. Ook Buurmeijer ziet geen heil in strenger keuren, maar vindt wel dat de keuringspraktijk verbeterd kan worden. Daarom bepleit hij een grotere controle op de artsen, nog groter dan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) onlangs heeft voorgesteld. ,,Ik denk aan steekproeven, intercollegiale toetsing, de mogelijkheid van contra-expertise voor de herbeoordeling van twijfelgevallen.''

    Buurmeijer verwacht dat de hogere premies die bedrijven met veel arbeidsongeschikten moeten gaan betalen over enkele jaren wel degelijk effect zullen hebben. Is het niet via de werkgevers, die zich hiertegen verzekeren, dan wel via de verzekeraars, die op hun verzuimverzekeringen de afgelopen jaren honderden miljoenen guldens verlies hebben geleden. Zoals zij de autoschade proberen te beperken door premieverhogingen door te voeren of airbags en alarmsystemen te propageren, zo binden zij nu de strijd aan met de WAO- schade. Zij eisen van werkgevers dat die goede contracten sluiten met arbodiensten, zodat veel aan verzuimbestrijding en werkhervatting wordt gedaan. Ze kopen arbodiensten en gaan allianties aan met uitvoeringsinstellingen. Op deze manier, verwacht Buurmeijer, neemt het aantal nieuwe arbeidsongeschikten de komende jaren af.

    Maar gerust is hij niet. Ondanks alle maatregelen is de samenleving niet anders over arbeidsongeschiktheid gaan denken, constateert hij. Nog steeds is `WAO' synoniem met `helemaal niet meer kunnen werken'. ,,Als je mij vraagt: hebben we de WAO anders tussen de oren zitten dan tien jaar geleden, dan heb ik het idee dat dat niet het geval is. Iedereen kruipt nog steeds in de schuttersputjes zodra het om de WAO gaat. De echte cultuuromslag is niet gemaakt. Je moet zeggen: in de WAO kan nodig zijn. Maar ga ervan uit dat het tijdelijk is.''

  9. 2008drama 2 februari 2014 20:27

    Bijna 825.000 arbeidsongeschikten eind 2011
    Eind 2011 werden er bijna 825.000 arbeidsongeschiktheidsuitkeringen uitgekeerd (UWV, 2012). Het aantal van 825.000 komt neer op 7,4% van alle 15- tot 65-jarigen in Nederland. Deze uitkeringen betroffen zowel WIA-, WAO- als WAZ- en Wajong-uitkeringen. Zo’n 582.000 van de 825.000 arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (71%) werd uitgekeerd op basis van een beroep op de WAO of WIA.

    Dommer dan ik dacht? Mijn stelling (kennis) klopte als een zwerende vinger, jij zei dat dat borrelpraat was en het aan de definitie lag.

    Daarom heeft dit land het zo lastig, veel feiten worden door mensen als jij als populistisch en stemmingmakerij weg gezet.... en moeten maar gewoon betaalt worden zoals we dat al tientallen jaren doen. Wel de kruik ligt al erg lang in het water..

  10. whammy 2 februari 2014 20:35
    quote:

    2008drama schreef op 2 februari 2014 20:18:

    [...]oud stuk van NRC maar vast niet anders geworden!!

    NEDERLAND IS wereldkampioen arbeidsongeschikten. We hebben er 900.000, onvergelijkbaar veel meer dan de omringende landen. Als Nederland relatief even veel WAO'ers had als Duitsland, zouden het er 280.000 zijn. Dat hoge aantal leidde aan het begin van dit decennium tot de WAO-crisis en dat bijna even hoge aantal leidt negen jaar later tot een nieuw golfje van paniek. Toch heeft zich tussen toen en nu een revolutie voltrokken.

    Arbeidsongeschikten werden massaal herkeurd en in veel gevallen weer de arbeidsmarkt opgestuurd. Aan de WAO verslaafde sociale partners zijn gedwongen afgekickt. De overheid privatiseerde de Ziektewet en schoof de rekening voor het eerste ziektejaar door naar de werkgevers. Aanvankelijk leken deze maatregelen te werken. Drie jaar lang daalde het aantal WAO'ers. Tot twee jaar geleden. Wat ging er mis?


    De Nederlandse Wet op de arbeidsongeschiktheid is uniek in de wereld. De oorzaak van de aandoening - of die thuis of op het werk is opgelopen - heeft geen invloed op de uitkering. Verder wordt de WAO'er in principe niet volledig afgekeurd, maar voor een bepaald percentage. Daarvoor krijgt hij een uitkering, een tijdelijke subsidie om rond te kunnen komen van zijn lagere salaris.

    Zo is de theorie. Maar de praktijk is van het begin af anders geweest. Terwijl de politiek toekeek, ontwikkelde de WAO zich in de jaren zeventig en tachtig tot riante afvloeiingsregeling. Wilde een werkgever iemand kwijt, om welke reden ook, dan loodste hij hem naar de WAO. Ook een werknemer die nog tot enig werk in staat was, ontving in de meeste gevallen het volle pond. In twintig jaar verzevenvoudigde het aantal arbeidsongeschikten.

    J.F. Buurmeijer, in 1993 voorzitter van een parlementaire enquetecommissie die de uitvoering van de sociale zekerheid onderzocht, noemt de gescheiden rollen van arbodiensten en WAO-uitvoerders de grootste `weeffout' in de hele operatie van de jaren negentig. ,,De fout is dat de arbodiensten geheel zelfstandig werken, in opdracht van de werkgevers. Het eerste ziektejaar is zo verregaand geprivatiseerd dat, als het fout gaat, pas na een jaar duidelijk wordt hoe het zit. Dat is de put dempen als het kalf verdronken is.'' Buurmeijer, inmiddels voorzitter van het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv), ziet een oplossing in publiek toezicht op de arbodiensten. ,,Alles wat rond de WAO gebeurt wordt verantwoord tot en met. Maar over ziekteverzuim en de bestrijding daarvan in het eerste jaar weten we nagenoeg niets. We zouden de arbodiensten wettelijk moeten verplichten dat bij te houden, op dezelfde manier als uitvoerders van de WAO.'

    De politiek heeft vooral uitgehaald naar de keuringsartsen - er is nog steeds geen vertrouwen dat zij alleen mensen die echt arbeidsongeschikt zijn de WAO insluizen. Maar volgens Aarts en De Jong is het keuringsklimaat sterk verbeterd. Zonder strengere criteria was het aantal arbeidsongeschikten volgens hen in 1998 uitgekomen op 1,1 miljoen. Ook Buurmeijer ziet geen heil in strenger keuren, maar vindt wel dat de keuringspraktijk verbeterd kan worden. Daarom bepleit hij een grotere controle op de artsen, nog groter dan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) onlangs heeft voorgesteld. ,,Ik denk aan steekproeven, intercollegiale toetsing, de mogelijkheid van contra-expertise voor de herbeoordeling van twijfelgevallen.''

    Buurmeijer verwacht dat de hogere premies die bedrijven met veel arbeidsongeschikten moeten gaan betalen over enkele jaren wel degelijk effect zullen hebben. Is het niet via de werkgevers, die zich hiertegen verzekeren, dan wel via de verzekeraars, die op hun verzuimverzekeringen de afgelopen jaren honderden miljoenen guldens verlies hebben geleden. Zoals zij de autoschade proberen te beperken door premieverhogingen door te voeren of airbags en alarmsystemen te propageren, zo binden zij nu de strijd aan met de WAO- schade. Zij eisen van werkgevers dat die goede contracten sluiten met arbodiensten, zodat veel aan verzuimbestrijding en werkhervatting wordt gedaan. Ze kopen arbodiensten en gaan allianties aan met uitvoeringsinstellingen. Op deze manier, verwacht Buurmeijer, neemt het aantal nieuwe arbeidsongeschikten de komende jaren af.

    Maar gerust is hij niet. Ondanks alle maatregelen is de samenleving niet anders over arbeidsongeschiktheid gaan denken, constateert hij. Nog steeds is `WAO' synoniem met `helemaal niet meer kunnen werken'. ,,Als je mij vraagt: hebben we de WAO anders tussen de oren zitten dan tien jaar geleden, dan heb ik het idee dat dat niet het geval is. Iedereen kruipt nog steeds in de schuttersputjes zodra het om de WAO gaat. De echte cultuuromslag is niet gemaakt. Je moet zeggen: in de WAO kan nodig zijn. Maar ga ervan uit dat het tijdelijk is.''

    als het kon kreeg je van mij 3 AB's
    zoals hierboven omschreven was en is juist
    zelf ervaring ondervonden dat werkgevers de voormalige WAO in plaats stelde van de WW m.a.w. hoe kom ik als ondernemer van mijn overbodig personeel af
  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 2 februari 2014 20:42
    quote:

    A5 schreef op 2 februari 2014 19:44:

    [...]

    Hij die stelt dient te bewijzen.
    Sterker nog, als er in NL meer dan 5 mln zieken zijn, schort er iets aan de definitie, en weiger ik die definitie te erkennen.
    Óf ik ben gek, óf die defineerders. Het moet niet gekker worden.

    Toevallig weet ik via m'n kinderen iets van Papua Nw Guinea, Mexico en Zd-Africa. Maar nergens dat 5,5/17 = 32% ziek zou zijn. Of openlijk ziek zou zijn, de hiv-cijfers zijn niet zo bekend...
    Hier wel dan?

    Genoeg gelul. Ik heb ook wel eens de griep, en mijn goede moeder (94) ontvangt haar laatste dure zorgen. Maar als 1/3e van ons chronisch ziek zou zijn, kunnen we wel ophouden. Dat moeten we niet willen en niet geloven...

    Hier spreekt overigens iemand die een betrekkelijk jonge geliefde aan een ziekte verloren heeft. Ik weet dus waar ik het over heb...
  12. [verwijderd] 2 februari 2014 20:43
    quote:

    2008drama schreef op 2 februari 2014 19:26:

    Nederland telt 5,3 miljoen chronisch zieken, een stijging van zeventien procent ten opzichte van acht jaar geleden.

    Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt, meldt het ANP.

    Hier ging het om. Dat heeft het RIVM niet gezegd.
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1023 1024 1025 1026 1027 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,26 -0,70%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.829,76 -0,60%
Germany40^ 17.683,60 -0,86%
Gold spot 2.382,45 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,68%
EBUSCO...
+1,65%
Heineken
+1,16%
Pharming
+0,86%
Vopak
+0,76%

Dalers

VIVORY...
-3,62%
INPOST
-3,09%
AMG Cr...
-2,94%
Alfen ...
-2,69%
ADYEN NV
-2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links