Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huisje, boompje & rentebeestje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. kolenboer 16 januari 2014 22:18
    Hallo AJK,

    Niet vast zetten, het verschil dat dit oplevert los je extra af. Gaat de rente dan 2% stijgen kun je altijd nog vast zetten. Niet zo bang zijn. Maar je gaat toch niet in Amsterdam wonen? Ga nu eens lekker in de betuwe wonen. Daar wonen tenminste verstandige mensen. De stad waar de verloedering hoogtij viert, de stad waar maar 10% werkt, de rest doet niks of hebben een uitkering, waar je zich voor moet schamen. Daar zou ik nooit willen wonen!
  2. forum rang 6 !@#$!@! 16 januari 2014 22:25
    De variabele korte rente is altijd het goedkoopst, ook op lange termijn.
    (het verschil idd extra aflossen)

    Je vergeet iets heel belangrijks. De rente kan/mag niet oplopen. De overheidsschulden zijn dermate dat die alleen nog maar betaalbaar zijn bij de huidige lage rentes. Die zullen de komende 20 jaar dus niet omhoog kunnen gaan. De centrale banken zullen altijd als financieer optreden om dit mogelijk te maken.
    Vergeet niet de tekorten lopen misschien wat terug, maar elk jaar lopen de schulden verder op, voor de crisis was er al ellende over de onbetaalbare zorg en pensioenen (vergeet niet dat de rest van europa een omslagstelsel heeft) , dat moet ook nog komen.

    MAW nee, de komende 20 jaar zal de rente niet noemswaardig kunnen stijgen.
  3. Ruud100 16 januari 2014 23:20
    quote:

    sander_ schreef op 16 januari 2014 17:49:

    Zou adviseren variabel te nemen bij start. Als rente gaat stijgen kun je altijd nog voor de oude rente 25 jaar vastzetten. Kostenloos. Ik had in begin ook voor lang vast gekozen, maar wie blijft er nu 25 jaar in zelfde huis wonen...... zit nu fijn op variabel, onbeperkt aflossen, en als rente weer gaat stijgen zet ik een deel vast. En o ja, vergeet je niet je hypotheek in verschiilende delen, bijv 3 delen te splitsen. Kan je kiezen wat je elk deel doet....succes.
    Dat vraagt om een toelichting.

    "Als rente gaat stijgen kun je altijd nog voor de oude rente 25 jaar vastzetten. Kostenloos."

    Hoe bedoel je dat? Een offerte is maar beperkt geldig. Begin je met variabel moet je dus vanaf dag 1 gaan zitten opletten wanneer de rente gaat stijgen. En als ie gaat stijgen is dat dan maar heel even? Want als je bij de eerste stijging van variabel naar 25 jaar vast gaat, dan schiet je rente ineens 2% of zo omhoog. Stress. Stress. Wanneer is het juiste moment om de rente.... ga ik nog een maand naar het rente grafiekje kijken of toch?

    Dus hoeveel kun je verdienen met eerst een poos variabel, wat kan het je kosten als je niet op het juiste moment handelt etc.
  4. [verwijderd] 17 januari 2014 06:29
    Beste Arend Jan

    Iets meer dan 2 jaar geleden ben ik overgestapt naar een ING krediethypotheek , rente op dit moment 1,2% op jaarbasis en ik verwacht dat die rente nog wel even laag blijft, die rente is afhankelijk van euribor

    Al het voordeel dat ik daarvan heb gehad heb ik omgezet in aandelen ING, met ingang van dit jaar ga ik het rentevoordeel gebruiken om af te lossen

    Bedenk wel: een huis is geen belegging maar dat koop je om te wonen en jij kunt vast uitrekenen over hoeveel jaar de huur met een gemiddelde stijging van 4% per jaar hoger zou zijn dan de lasten bij een 30 jaar rentevaste hypotheek en over 30 jaar wordt het voordeel tov huren wel heel groot

    Over de waarde van je huis: dat is het woongenot, als de waarde van je huis in € stijgt gaat dat genot niet omhoog maar de OZB wel en als je je huis verkoopt om groter te gaan wonen gaat de waardestijging van jouw huis meer dan op aan de prijsstijging van dat grotere huis

    Of je er over 30 jaar nog woont: zorg dat je de hypotheek kunt "meenemen"
    SUCCES
  5. [verwijderd] 17 januari 2014 12:03

    Mijn mening is al jaren dezelfde . \
    Als je geld moet gaan lenen om een huis te kopen is het veel goedkoper om te huren en is dat huis ook nooit een blok aan je been als de omstandigheden zich wijzigen zoals bijv. echtscheiding of ontslag .
    Huizen zijn al jaren een bron van vette shit voor de eigenaren en slapeloze nachten .
    Je kunt al jaren niet verdienen met werken wat huizenprijzen zakken per jaar dus wat is de reden om een huis te kopen met vreemd geld. Waarom wil iemand overgeleverd zijn aan de bankenmaffia en onze de politiek die huiseigenaren als een citroen uitknijpen tot die leeg is.

    Met eigen geld een huis is prima omdat je geld binnen een paar gejat wordt door banken of de roverheid en een eigen huis is van jou en zal nooit verdampen en wonen moet je toch.
  6. hjm 17 januari 2014 19:17
    OK, een reactie omdat jij het bent. Zorg dat je die hypotheek kan meenemen mocht je toch willen verhuizen. En voor de rest prima scenario. Ja, ik vind nog steeds dat de prijzen te hoog zijn maar als je nu er van uit gaat ergens 25 jaar met plezier te wonen is het geen gekke zet. Geen huurverhoging en over 25 jaar zijn de prijzen echt nog wel (of weer) op dit niveau.
    Veel plezier nog in jullie 'nieuwe' huidige woning.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links