Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever is geen KPN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Karel Mercx

Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. Tussen 2007 en 2013 heeft Karel veel ervaring opgedaan in de beleggingswereld als redacteur van het blad Beleggers Belangen. In de twee jaar daarna heeft hij als beleggingsspecialist bij Lynx gewerkt. Hij is regelmatig gastspreker op verschillende beleggingsevenementen. In 2012...

Meer over Karel Mercx

Recente artikelen van Karel Mercx

  1. jul '15 Jammer dat dalingen voorbij zijn 3
  2. mei '15 Blijf van goud af 31
  3. mei '15 Gouden tijdperk op komst 13

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 januari 2014 13:06
    quote:

    JoeSixpack schreef op 15 januari 2014 12:41:

    Begrijp niet waar vergelijking KPN UNI vandaan komt; zou vergelijking UNI t.o..v. RD logischer vinden
    Dat lijkt mij inderdaad ook een interessant vergelijk. En hoe zit dat t.o.v. bijv. Delta Loyd dat volgens mij ook een hoog dividend uitkeert?
  2. Julio 15 januari 2014 13:12
    Beste Karel,

    Uiteindelijk is het vlgns mij met name relevant voor de pay out hoe het dividend per aandeel zich verhoud tot de vrije cash per aandeel (en dus niet zo zeer tot de wpa per aandeel die immers te manipuleren valt)?! Dat van deze dividend/vrije cashflow is er wel mbt aandelen uit de VS maar ik mis overzicht mbt Ned./Europese aandelen. Weet jij meer?!
  3. Brogembank 15 januari 2014 13:24
    quote:

    Sisyphus schreef op 15 januari 2014 10:27:

    De grafiek bedrijfsresultaat/schulden, moet dat niet schulden/bedrijfsresultaat zijn? Als de noemer toeneemt (schulden in jou geval) zou het getal moeten afnemen.
    IK zal het wel niet begrijpen Sisyphus, maar volgens mij heb je volledig gelijk met je opmerking. Als deze curve omhoog gaat is het of vanwege een sterker stijgend bedrijfsresultaat vs schuld (een goed teken), ofwel sterker dalende schuld vs bedrijfsresultaat (KAN goed teken zijn, maar hoeft niet).
    Heer Merckx? Wat missen wij?
  4. Moneyball 15 januari 2014 15:28
    quote:

    Karel Mercx schreef op 15 januari 2014 12:01:

    [...]

    Waarom?
    Hoge yield, loan-to-value bij meeste fondsen al behoorlijk verbeterd, flinke discounts t.o.v. asset value, kwalitatieve (strategische) aanpassingen vastgoedportefeuille bij aantal fondsen al goed onderweg, direct resultaat (en daarmee dividend) blijft redelijk op peil.
    Een sterke rentestijging is het grootste risico, maar die kans acht ik iig voor de komende periode nog beperkt. In dat geval gaan er ook heel veel partijen voor veel vervelendere situaties komen te staan.
  5. [verwijderd] 15 januari 2014 16:44
    quote:

    zonnetjes schreef op 15 januari 2014 12:37:

    De middenklasse neemt toe??? Uit welk rapport heeft U dat vernomen? en daarom het zeepje....Los daarvan, de middenklasse neemt juist dramatisch af (en daardoor gevaar voor democratische ontwikkelingen) is Unilever wel meer dan het zeepje...
    1) De middenklasse in Azië neemt met een enorme snelheid toe. Er zijn meer mensen in China die op het internet zijn aangesloten dan in de Verenigde Staten.

    In de Verenigde Staten vallen er inderdaad mensen uit de middenklasse naar de onderklasse, maar dat zijn er veel minder dan de groei in Azië.

    2) Unilever bestaat uiteraard veel meer dan alleen het zeepje. Zeepje was echter wel één van de eerste producten die Unilever had. Misschien wel de nummer één.
  6. [verwijderd] 15 januari 2014 16:46
    quote:

    tracker 32 schreef op 15 januari 2014 13:06:

    [...]Dat lijkt mij inderdaad ook een interessant vergelijk. En hoe zit dat t.o.v. bijv. Delta Loyd dat volgens mij ook een hoog dividend uitkeert?
    financials mogen een heleboel gegevens buiten de balans houden waardoor ik het niet snap en daardoor beleg ik er niet in.
  7. [verwijderd] 15 januari 2014 16:47
    quote:

    julesrood@hotmail.com schreef op 15 januari 2014 13:12:

    Beste Karel,

    Uiteindelijk is het vlgns mij met name relevant voor de pay out hoe het dividend per aandeel zich verhoud tot de vrije cash per aandeel (en dus niet zo zeer tot de wpa per aandeel die immers te manipuleren valt)?! Dat van deze dividend/vrije cashflow is er wel mbt aandelen uit de VS maar ik mis overzicht mbt Ned./Europese aandelen. Weet jij meer?!
    In een volgend blog :-)
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links