Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn perpetual en steepener porfefolio

2.775 Posts
Pagina: «« 1 ... 133 134 135 136 137 ... 139 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 7 juni 2013 14:40
    van:
    vladeracken.nl/een-steepener-die-nu-e...

    7,00% BNG 2007 per 2037; specifieke voorwaarden
    In dit geval is de lening op 23 februari 2007 uitgegeven. De debiteur is BNG en de ISIN-code is XS0284967881. De lening zal op 23 februari 2037 worden afgelost, uiteraard onder de voorwaarden dat BNG in de tussentijd niet failliet is gegaan. De kans daarop is niet erg groot. De lening is niet-achtergesteld en is aangetrokken ter algemene financiering van de balans. Het is geen grote lening; er is € 100 miljoen uitgegeven en dat maakt de lening niet erg verhandelbaar. De coupure (minimale handelsomvang) is
    € 1.000 nominaal, waarmee deze lening ook voor de kleinere belegger bereikbaar is.
    Rentecondities
    De rentecondities wijken iets af van de gangbare condities voor dit soort leningen, mogelijk omdat de lening pas veel later is uitgegeven dan de meeste uitstaande Steepeners. Deze lening is immers pas in 2007 uitgegeven terwijl de meeste Steepeners al in de periode 2005 – 2006 werden uitgegeven. Zo is de vaste coupon met 7% hoger dan gebruikelijk, maar is ook de periode langer, waarbij deze coupon vast blijft. BNG heeft toegezegd de 7% te zullen blijven betalen gedurende 7 jaar waar 5 jaar of minder veel vaker voorkomt. De rente wordt pas aangepast voor het eerst per 23 februari 2014. Ook is de lening niet-achtergesteld, een probleem dat veel andere Steepeners wel kennen. De lening behoort daarmee niet tot het garantievermogen en er zullen derhalve ook geen consequenties voortvloeien voor de lening uit de nieuwe Basel 3-akkoorden.
    De rente zal vanaf 2014 jaarlijks worden herzien. Maar de rente wordt dan vastgesteld volgens de formule 5 * (CMS 10 minus CMS 2) met een minimum van 0,0% en een maximum van 9,0% per jaar. De vermenigvuldigingsfactor is hier dus niet 4 maar 5! De lening mag verder vanaf 23 februari 2014 jaarlijks naar keuze van BNG vervroegd worden afgelost tegen 100%.
  2. [verwijderd] 9 januari 2014 17:00
    quote:

    de belg schreef op 18 december 2012 18:43:

    @benito en stapelaar.

    Jullie argumentaties zijn correct, maar het probleem is altijd hoeveel gewicht je aan elk argument moet geven.
    Ik gooi wat opmerkingen en vragen in de ring:

    * De prijs wordt bepaald door de actuele vraag en aanbod (God, wat een dooddoener...). In hoeverre speelt hierbij nog een rol dat ASR callable is vanaf 2019 en DL vanaf 2022 ? Dat is toch wel erg ver weg in een wereld die wordt geregeerd door de waan van de dag.
    * In diezelfde waan van de dag zijn er genoeg mensen die -slim of niet- gewoon kijken naar welke redelijke stabiele fondsen gedurende een overzienbare tijd -zeg 1 jaar- een behoorlijke coupon geven. Die redelijke fondsen, dat zou best het rijtje kunnen zijn dat we nu bespreken en dat na een periode waarin alles steeg -de meest betrouwbare eerst- nu over de hele lijn een rendement geeft van ongeveer 8 %.
    * De koers wordt dus bepaald door het algemene prijsnivo en alles stijgt en daalt ongeveer gelijktijdig. M.a.w. het maakt eigenlijk niet zo bar veel uit wat je koopt zolang je wegblijft bij exoten als SNS en soortgelijke fondsen waarover lange draadjes geschreven worden m.b.t. "betalen ze nu wel of niet".
    * De Achmea 8.375 % past keurig in het rijtje van de 8%-ters. Kennelijk past de prijs zich meer aan bij het rijtje ING/KBC/etc dan bij zijn zusje de Achmea 6 %. Waarom die zo duur is weet ik niet.
    * Callen of niet is altijd leuk voor speculatie. Elk jaar komt de vraag op t.a.v. Friesland Campina. En nooit werd/wordt die gecalled omdat FC de centjes nodig heeft voor andere zaken (overnames).
    * Ik kan niet in de directieburos van Ageas/Achmea/etc meekijken, maar ALS ze hun 8 % callen dan moeten ze wel erg zeker zijn dat ze een jaar later niet opnieuw moeten lenen tegen 9 % zoals DL moest doen. Callen is leuk als je het geld hebt, er niets anders mee doet, en bij het callen een leuke boekwinst maakt (zoals NIBC die op 69 terugkoopt)

    Maar vooruit mannen, jullie argumenten zijn ook allemaal juist. Ik weet het verder ook niet.
    Kortom, ik had mij gewoon niet door LK33 moeten laten verleiden om een koersdoel voor de ING te geven :-)

    Oh ja, ik heb er nog een (voor Benito). Je adviseert "perps ver onder pari met een lange looptijd". Zijn dat niet gewoon aandelen ? :-)

    Benito adviseerde destijds op het allereerste draadje van "mijn perp porto" al aan te wisselen van perps met hoge couponnen rond pari naar ver onder pari noeterende perps.
    Er waren 2 stromingen in die periode, zij die het accent legden op de rond 8% perpen en kozen voor de hoge coupon en het beperkte risico of zij die een lagere coupon verkozen maar dan met koerspotentieel.
  3. [verwijderd] 9 januari 2014 17:04
    quote:

    free1 schreef op 18 december 2012 21:49:

    Ik zit ook wat meer op het spoor van de onder pari noterende perps, de wat lagere coupon is de prijs die ik graag betaal voor de callkans of inkoopbieding.
    Mijn porto alvast LK-33, die veranderd niet meer (immers "buy and hold");
    Achmea 6% is 27% van mijn perp. porto.
    Aegon 4,26% is 25%
    ING 2 de 2,31% fl. is 21%
    KBC 8% is 7%
    NIBC 40 Steepener is 7%
    ASR 2,5% floater is 7%
    SNS 6,258% is 3%
    SNS 11,25% is 3%
    Ik betaalde voor de huidige porteteuille 64% van de nominale waarde en de koers is nu 72% van de nominale waarde.

    Mijn favorieten zijn de Achmea 6% en de Aegon 4,26%, alleen omdat ik wil spreiden ook de andere perps in portefeuille.
    Spreiding vind ik in een portefeuille van achtergestelde kapitaalobligaties essentieel, met name daarom de nu nog wat laag renderende floaters.

    Belg c.s die voor de couponnen gaan, zullen rond de 8% gaan scoren komend jaar, ik denk het enkele procenten beter te gaan doen; 6% coupon en tot 5% koerswinst.
    Uiteindelijk trekt de 100% als een magneet alle koersen aan, een zwart Basel 3 gat, waarin al onze perps verdwijnen.
    En dan kun je beter van (ver) onder pari komen, dan van er boven.

    Prettige feestdagen Amices.

    Ik heb mij destijds wel vergist in de verwachte koerswinst over 2013, dat werd geen 5% maar iets van 20%.
  4. benito c. 9 januari 2014 17:35
    quote:

    free1 schreef op 9 januari 2014 17:06:

    Zo dat was even een korte terugblik als dank voor benito's visie destijds.
    Historie is altijd leuk, zeker als we het allemaal goed gedaan hebben, de een nog iets beter dan de ander.
    Jij behoort tot de kopgroep, Free. Een jaar heb je met je banken scheef gezeten, maar ook dat is daarna veel meer dan goed gemaakt.

    Mijn visie dat je perpen moest hebben ver beneden pari was niet een soort helderziendheid, maar het domweg begrijpen welke invloed de Baselregels zouden hebben, en dat banken en verzekeraars daarop zouden gaan voorsorteren. Toen we die discussie ergens rond 2010 hadden op deze draadjes daarover, had iedereen die kennis, maar op de een of andere manier verdwijnt dat dan weer naar de achtergrond, ook omdat er steeds (leuk genoeg) nieuwe forumleden bijkomen.
    We zijn toen begonnen met de perpen met een step-up, de Achmea 5 1/8van TTW, en de Van Lanschot 4,855, waarvan we wisten dat die 2 het eerste als quasi-zekerheid naar de 100 zouden gaan. Later kwam daar de ABN 4,31 bij. De SNS 6,5/8 hoorde ook in dat rijtje thuis, maar er waren toen valide redenen daar van af te blijven.
    Ook bij andere goedkope perpen waren telkens kansen, jij hebt die kansen toen ook veel gepakt. In goedkope floaters, en in goedkope perpen met een vaste rente.
    Mijn ervaring van meer dan 40 jaar heeft me geleerd dat ik, met vermijden van een tunnelvisie, me bij mijn oorspronkelijke visies moet houden. Soms is niets menselijks mij vreemd, en wijk ik van die visie af, dat moet ik dan veelal bezuren.
    Ik ben redelijk hardnekkig in de overtuiging dat de meeste cumulatieve perps uiteindelijk niet meer zullen uitstaan. Ze worden via biedingen uitgedund en via calls afgelost. En je hebt gelijk, hoe verder onder pari, hoeveel meer winst daar dan op te maken valt en viel.
  5. [verwijderd] 9 januari 2014 19:26
    Ik denk daarentegen dat de oplopende koersen met name met krimpende risicopremies en TINA te maken hebben.

    Basel III/ Solvency II worden danig misbegrepen, core capital is daarin maar één van de normen. Belangrijker is dat veel achtergestelde producten een andere reden hebben: bescherming van de rating. Die staan los van Basel III/Solvency II. De Delta Lloyd 9% is er daar één bijvoorbeeld van.

    Het blijft dus zaak om goed te beoordelen wat de functie van funding in een bedrijf is. Ik vermoed dat er best eens meer non qualifying achtergestelde stukken in roulatie zouden kunnen blijven dan je denkt.

    Ik ben het dus met je oneens, en ben langzaam (EU) perp's selectief aan het afbouwen. Als het feestje bijna over is, moet je niet hardnekkig blijven plakken. Er is vast ergens anders ook een leuk feestje ;)

  6. [verwijderd] 9 januari 2014 20:56
    Tja ons feestje loopt op zijn eind, nu zo rond de 6 % effectief.
    Elders, bij de mREITs, REITS en BDC's bouwen ze een nieuw feestje, maar dat is niets voor mij.
    De plaatselijke vastgoedmarkt moet je zeer goed kennen alsmede de financieringswijze voor je daar aan begint.
    Ik bouw nog geen perps af, maar twijfel al wel wat.

    Als ik wat leuks vind horen jullie dat als eerste.

  7. benito c. 9 januari 2014 21:16
    quote:

    Perpster schreef op 9 januari 2014 19:26:

    Ik ben het dus met je oneens, en ben langzaam (EU) perp's selectief aan het afbouwen.

    Dat is alleen maar mooi, als iedereen het met elkaar eens was, zou de handel lastig zijn. En het feit dat jij misschien te vroeg verkoopt, geeft anderen de gelegenheid tot kopen, in ieder geval is dat in het (recente) verleden al zo geweest.....

    Iedereen heeft de strategie waar hij zich prettig bij voelt, senang zijn....

    Maar natuurlijk is het oppassen geblazen,toch is er nog steeds een behoorlijke druk omhoog. Overigens vond ik Draghi vrij realistisch in zijn persconferentie, geeft ook wel enig vertrouwen.

  8. Stapelaar 9 januari 2014 22:47
    Graag zou ik het even willen hebben over de steepeners waar ik dit hele jaar nog wel muziek in zie. Ik probeer me de laatste tijd een mening te vormen over de relatieve waarderingen hiervan. Toevallig vandaag in de slotveiling (tijdelijk?) afscheid genomen van een plukje SNS tegen bijna 102 omdat ze nu in de buurt komen van de Rabo's die al langere tijd rond de 103 doen.
    Maar bij nadere bestudering begrijp ik wat beter waarom die Rabo's nauwelijks bewegen. Ze hebben allemaal een calldatum in 2015. Ook geldt dit voor de NWB.
    De 7% BNG kan deze maand al gecalled worden met aflossing op 23 februari a.s.
    Bij de NIBC is dat pas in 2035 dus die zou nog flink boven pari kunnen komen.
    De 4% DB heeft een zg global floor waardoor callen daar de komende pakweg 5 jaar niet waarschijnlijk is.
    Weet een van ons hoe dat zit bij de stp van BAWAG, de SNS en de DPostbank (zou me wat zoekwerk schelen...)?

  9. benito c. 10 januari 2014 08:13
    quote:

    Stapelaar schreef op 9 januari 2014 22:47:

    Graag zou ik het even willen hebben over de steepeners waar ik dit hele jaar nog wel muziek in zie. Ik probeer me de laatste tijd een mening te vormen over de relatieve waarderingen hiervan. Toevallig vandaag in de slotveiling (tijdelijk?) afscheid genomen van een plukje SNS tegen bijna 102 omdat ze nu in de buurt komen van de Rabo's die al langere tijd rond de 103 doen.
    Maar bij nadere bestudering begrijp ik wat beter waarom die Rabo's nauwelijks bewegen. Ze hebben allemaal een calldatum in 2015. Ook geldt dit voor de NWB.
    De 7% BNG kan deze maand al gecalled worden met aflossing op 23 februari a.s.
    Bij de NIBC is dat pas in 2035 dus die zou nog flink boven pari kunnen komen.
    De 4% DB heeft een zg global floor waardoor callen daar de komende pakweg 5 jaar niet waarschijnlijk is.
    Weet een van ons hoe dat zit bij de stp van BAWAG, de SNS en de DPostbank (zou me wat zoekwerk schelen...)?


    Precies, ik had vanochtend dezelfde gedachte.
    De 100 is voor houders van de SNS en de NIB een soort magische grens, die echter nergens op slaat, want zoals je terecht stelt, bij een looptijd tot resp. 2035 en 2040 is fors boven pari heel goed mogelijk. Daar komt nog bij, dat er een soort schaarste kan gaan ontstaan, als de meeste andere steepeners worden afgelost, en dat terwijl de uitstaande bedragen bij NIB en SNS relatief klein zijn.

    De BAWAG weet ik niet, maar de Deutsche Postbank is ook call-baar, nu al.

    Het is nu voor houders van de SNS steepener, zoals ik al eerder schreef, zaak eerst de fixing af te wachten, en vervolgens te zien hoe de markt deze coupon waardeert, mede in het licht van de looptijd tot 2035.
    Het hangt er helemaal van af, hoe het toekomstige verschil tussen de 2 en 10-jaarsrente getaxeerd wordt op een bepaald moment.

    Voor iedereen die vanaf 68 die steepener gekocht heeft lijkt verkoop nu aantrekkelijk, maar ik wacht nog ....Hetzelfde geldt in versterkte mate voor de NIB, aangezien die nog onder pari staat.
    Zie draadje interessante senior obligaties
  10. [verwijderd] 10 januari 2014 11:16
    Ik zit, net als free1, te dubben of ik mijn perpen zal verkopen of niet.
    Ja, door de gigasnel opgelopen koersen
    Nee, door TINA

    Mijn doelstelling voor dit jaar is binnen. Ik krijg hoogtevrees bij zowel perpen als aandelen, maar zie geen alternatief.
    Die Reits enzo snap ik niet en ik beleg niet in iets wat ik niet snap.
    Cash aanhouden is niets voor mij.

    Als enig alternatief zie ik aandelen. Heb nu een hefboomproduct op de ibex35 gekocht.
    En mijn hoofdpijnaandeel KPN gaat eindelijk eens (met de trap) omhoog.
  11. forum rang 4 New dawn 10 januari 2014 12:17
    quote:

    Voorschoten123 schreef op 10 januari 2014 11:16:

    Die Reits enzo snap ik niet en ik beleg niet in iets wat ik niet snap.
    Cash aanhouden is niets voor mij.

    Een BDC is veel makkelijker te begrijpen. Ook zijn ze niet zo volatiel als mReits die rentegevoelig zijn.

    Ze vallen onder speciale Amerikaanse wetgeving die ze o.a. verplicht 90% van de winst aan de aandeelhouder uit te keren. Sommige betalen maandelijks uit.

    Ik heb er maar twee, PSEC en HTGC.

  12. [verwijderd] 10 januari 2014 12:26
    quote:

    modaaltje schreef op 10 januari 2014 11:48:

    IK RAAK DE DRAAD KWIJT.
    we zaten toch op "MIJN PERPETUAL EN STEEPENER PORFOLIO 2014"??????????
    Nou die wordt dus kleiner. Voor de een omdat die stukken uit de markt genomen worden, voor de ander omdat ie de risk/reward niet meer aantrekkelijk genoeg vindt :)
  13. benito c. 10 januari 2014 12:32
    quote:

    Stapelaar schreef op 10 januari 2014 11:23:

    Nog even wat huiswerk gedaan, de SNS is wat mij betreft inderdaad de aantrekkelijkste steepener, senior en non callable.
    Daarna de NIBC, weliswaar tier2, maar non callable tot in 2035.
    De BAWAG stp is senior maar ieder jaar in februai callable, en weinig liquide.
    Mee eens, ik heb de NIB nog wat bijgekocht tot 94,55, daarna ging 80k boven me zitten, en is nu alles tot 95 uitgenomen. Ik heb dat ook nog overwogen, maar ik zit al erg zwaar in NIB. En van de SNS heb ik ook erg veel. Is prima, de beide fixings zijn vrij snel op elkaar, die van de NIB een kleine maand na de SNS.

    Ik zie voor beiden nog wel zeker 5 punten opwaartse ruimte op vrij korte termijn, mits de fixings goed uitpakken,dus 100 voor de NIB en 105 voor de SNS.
  14. Stapelaar 10 januari 2014 12:34
    quote:

    Stapelaar schreef op 10 januari 2014 11:23:

    Nog even wat huiswerk gedaan, de SNS is wat mij betreft inderdaad de aantrekkelijkste steepener, senior en non callable.
    Daarna de NIBC, weliswaar tier2, maar non callable tot in 2035.
    De BAWAG stp is senior maar ieder jaar in februai callable, en weinig liquide.
    Herbezinning dus in twee stappen:
    zojuist mijn plukje sns stp maar weer teruggekocht op een punt lager en omdat goede raad duur is zal ik inderdaad voortaan posten op het nieuwe draadje.
2.775 Posts
Pagina: «« 1 ... 133 134 135 136 137 ... 139 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,50 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links