Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Israël: stap PGGM 'zeer teleurstellend'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 8 januari 2014 17:12
    quote:

    exit Q3 schreef op 8 januari 2014 16:28:

    [...]
    Samenleven betekent respect voor iedereen; gelovig, andersgelovig of niet gelovig.
    Nee, samenleven betekent respect voor de universele-individuele vrijheden van de mens.

    Dat betekent dat intolerantie niet getolereerd kan worden en men dus geen respect moet hebben voor (vooral) gelovigen die intolerantie en geweld preken. Sterker nog het is je morele plicht om de samenleving hiertegen te beschermen.
    Het is je morele plicht om gelovigen te beledigen omdat dit inhoud dat je uitlegt dat hun moraal niet geaccepteerd kon worden, omdat je opkomt voor het feit dat elk individu ongeacht geloof, geslacht, geaardheid, partnerkeuze in vrijheid moet kunnen leven.
    Het is je morele plicht om gelovigen hun cultuur aan te vallen omdat je niet accepteert dat ze onze cultuur en verworven vrijheden als minderwaardig bestempelen en daardoor zichzelf buiten deze cultuur en daarbij behorende wetten stellen. (recht dus in eigen hand nemen)

    Ik zal dus uit morele plicht nooit respect hebben voor het dogma van geloof omdat deze ten alle tijden de universele-individuele vrijheden van de mens aantasten.
  2. [verwijderd] 8 januari 2014 17:37
    In essentie ben ik het volledig met je eens, maar je moet het ook niet al te zwart-wit zien. De meeste gelovigen weten inmiddels ook wel dat wat er duizenden jaren geleden in die stoffige boeken en geschriften is gepubliceerd veelal grote onzin is. Ze zullen het ook niet zo letterlijk nemen. Maar domme gelovigen zijn er inderdaad ook. Daar moet je de samenleving inderdaad tegen beschermen.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 8 januari 2014 17:43
    We komen er wel. Kwestie van tijd :-) En blijven strijden voor wat juist is. Dus niet doorschieten in wat we tolereren uit naam van vrijheid van geloof, cultuur of angst om mensen te beledigen.

    Maar onderschat die stoffige oude boeken niet. Kijk maar naar een "modern" westers land als de VS en hoe zij bv met homosexualiteit omgaan.
    Ook in Nederland tolereren we veel te veel onder het mom van respect. Respectloos naar alle mensen die gevochten hebben en gestorven zijn voor onze huidige vrijheid.
  4. Levy 8 januari 2014 18:02
    Onbehoorlijke beslissing van PGGM. Er is sprake van betwist gebied, bizar en treurig dat sommigen roeptoeteren dat dat gebied blijkbaar 'judenfrei' moet worden. Vergeten wordt dat zeer veel Arabieren geheel vrijwillig destijds zijn vertrokken, zodat de legers van de omringende landen Israel even zouden schoonvegen. De geschiedenis is, godzijdank, iets anders verlopen.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links