Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,280 24 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,70%) Dagrange 14,280 - 14,480
  • 338.032 Gem. (3M) 543,6K

SBM Offshore -januari 2014- off topic draadje

94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 1 januari 2014 16:26
    Laat ik het nieuwe off topic draadje openen met een echte off topic ;

    Op oudjaarsavond 2013 heb ik op de Dow Jones een stapeltje Pfizer aandelen gekocht (US $ 30,50). Als deze het net zo lekker gaan doen als het stapeltje Comcast A het deed in de paar weken dat ik ze bezit (ingekocht US $ 47,64, jaarslot US $ 51,96), dan ben ik een tevreden mens.

    Greetzzz
  2. [verwijderd] 5 januari 2014 18:34
    Problemen met een Hibernia offshore olieplatform bij New Foundland.

    TORONTO--Hibernia Management & Development Co. Ltd. has significantly cut crude output at its Hibernia offshore platform off the coast of Newfoundland and Labrador because of an ongoing leak, regulators said Friday.
    Hibernia Management has suspended offloading crude to tankers from the platform and "production rates...have been cut back significantly," the Canada-Newfoundland and Labrador Offshore Petroleum Board said in a statement on its website Friday.
    In an e-mail, a Hibernia Management spokeswoman said the company is "working to estimate" the size of the oil spill and she couldn't specify the impact of the production cut.
    A representative for the regulator couldn't immediately be reached for comment.
    Hibernia Management's owners include Exxon Mobil Corp. (XOM), Chevron Corp. (CVX) and Suncor Energy Inc. (SU, SU.T) and it is permitted to have an annual production rate of 220,000 barrels a day of crude.
    The platform started producing oil in 1997 and stands 734.9 feet high, about half the height of New York's Empire State Building.
    The company first discovered the small leak on Dec. 18, according to the regulator. At that time, the company reported about 2.64 gallons of crude spilled from a hose end valve on the platform, but said it didn't find any sheens of oil on the water.
    Then on Dec. 27, Hibernia Management noticed a sheen, and three days after that, confirmed the valve was still leaking. Poor weather has prevented Hibernia Management from repairing the valve, but that will happen as soon as weather conditions permit, the regulator said.
    Chester Dawson in Calgary contributed to this article.
    Write to Ben Dummett at Ben.Dummett@wsj.com
    Subscribe to WSJ: online.wsj.com?mod=djnwires
    (END) Dow Jones Newswires
    January 04, 2014 15:43 ET (20:43 GMT)
    © 2014 Dow Jones & Company, Inc.
  3. [verwijderd] 6 januari 2014 09:05
    Hal heeft geen verklaring voor plotselinge koersval voor jaarwisseling

    VEB 3 januari 2014

    Door een plotselinge koersdreun voor de jaarwisseling krijgen aandeelhouders in HAL een lager dividend. Beleggers speculeren over de achtergrond van het opmerkelijke koersverloop, HAL heeft geen verklaring.
    Niet iedereen die op de beurs actief is, bleek op 30 december al in een oud-en-nieuw modus.

    Het aandeel HAL maakte, vooral in de slothandel (na 17:30 uur), een opmerkelijke koersval bij een flink hoger handelsvolume.

    Normaal gesproken is de handel in HAL dun.

    De aandelen van de investeringsmaatschappij- eigenaar van optiekketen Pearl en Grandvision en grootaandeelhouder van beursbedrijven SBM Offshore, Boskalis en Vopak- zijn voor een aanzienlijk deel in vaste handen.

    Maar op de laatste handelsmaandag van 2013 wisselden ruim 84 duizend aandelen van eigenaar, veertien keer zoveel als gemiddeld. De koers daalde met bijna vijf procent.

    Een duidelijk aanwijsbare reden voor de flinke handel en koersdruk is niet voorhanden. In een reactie laat een woordvoerder van HAL weten geen verklaring te kunnen geven voor de koersbeweging.

    "Als beleggers vermoeden dat sprake is van koersmanipulatie moeten ze naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaan".

    Scenario's
    Onder beleggers circuleren de nodige mogelijke verklaringen. Zo wordt bijvoorbeeld gewezen op het dividendbeleid van de Rotterdamse investeringsmaatschappij. Een andere geopperde verklaring is dat beleggers op de valreep nog even hun belastingaanslag (vermogensrendementsheffing) hebben willen drukken.

    Of er zijn partijen die belang hebben bij het naar beneden trekken van de dividenduitkering

    Meer over Hal

    HAL heeft een geheel eigen manier om de dividenduitkering vast te stellen.

    Letterlijk staat in het jaarverslag: "Het dividendbeleid is, onvoorziene omstandigheden voorbehouden en mits de stand van de liquide middelen dit toelaat, het dividend te baseren op 4 procent van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering."

    Minder dividend
    Uitgaande van de 71,6 miljoen aandelen die geplaatst zijn, bespaart HAL bijna 4,3 miljoen euro.

    De volume gewogen koers (in jargon vwap) over de maand december bedroeg tot 30 december 2013, dus zonder de opvallende uitschieter, volgens Bloomberg nog 102,87 euro.

    Maar door de daling op de 30ste kwam deze vwap uit op 101,76 euro

    Inclusief de laatste handelsdag op 31 december, waarop de beurskoers herstelde, bedraagt de vwap voor de hele maand december ongeveer 101,40 euro, een verschil van 1,43 procent.

    Beleggers verkochten in de slotminuten van de handel aandelenpakketten van 1.000 tot 5.000 aandelen, bij een koers van net ander de 100 euro goed voor een reeks transacties van 100.000 tot bijna 500.000 euro.

    Het gaat dan ook om niet geringe hoeveelheden in een zeer kort tijdsbestek. Het aandeel sloot uiteindelijk de dag 4,4 procent lager op 98,46 euro.

    Gissen
    De flinke handel en koersdruk bij HAL kunnen op toeval berusten. Maar het eigenaardige dividendbeleid van de investeringsmaatschappij is blijkbaar voer voor speculatie.

    Reden te meer voor beurstoezichthouder AFM om nauwgezet te bekijken welke partij(en) deze grote hoeveelheden aandelen nog snel hebben verkocht voor het einde van het jaar.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 7 januari 2014 01:57
    Een heerlijke Off Topic :

    De wereld op zijn kop ? In Amerika kan alles. De grondlegger en directeur Research (Ronnie Moas) van het instituut Standpoint Research heeft 3 bedrijven gedowngrade, enkel en alleen op morele en ethische gronden ...

    bron : www.cnbc.com/id/101312871

    Dit is een compleet nieuwe ontwikkeling die ik nog nooit eerder heb gezien in de financiele wereld. En ik wilde het jullie dan ook niet onthouden.

    1. Veel leesplezier
    2. Reakties ?

    Greetzzz
  5. [verwijderd] 7 januari 2014 14:51
    Geweldig! En hij heeft gelijk wat mij betreft.. Als een bedrijf als Apple de durf zou hebben om hun imago te verbinden aan maatschappelijk ondernemen, en zich hier voor zou inzetten.. Niet alleen zou dit daadwerkelijk een enorm verschil maken in deze wereld, zou dit niet ook een nog veel sterker merk creëren? Ze hebben de marges om veel groener en maatschappelijker te ondernemen. Daarnaast zouden ze een sterk voorbeeld zijn.

    Wat zou je als 'eigenaar' van apple doen als je het belachelijke bedrag van 150 mld. over zou hebben? Geen aandeelhouder die hier graag mee geëxperimenteerd zou zien worden.. Maar wel interessante gedachte.
    Overigens een groot raadsel voor mij, het aanleggen van zo'n grote reserve. Een bigger plan?

    Jammer wel dat hij iets geëmotioneerds heeft, lastiger serieus te nemen. Ik weet overigens ook niet in welk perspectief die salarissen te zien zijn binnen chinese lonen en of hij zijn feiten wel op een rijtje heeft.

  6. forum rang 7 ff_relativeren 7 januari 2014 18:48
    quote:

    Traguardo schreef op 7 januari 2014 18:24:

    Vandaag was het een uitje bij SBM. Meerdere bussen stonden klaar bij het hoofdkantoor. Of was het wat anders?
    Dank je Traguardo. In eerste instantie denk ik aan een nieuwjaarsborrel / uitstapje .. iets onschuldigs

    Greetzzz
  7. forum rang 7 ff_relativeren 7 januari 2014 23:33
    Een tijdje geleden meldde ik als echte off topic dat ik een stapeltje Comcast A gekocht had (US $ 47,64). Voor wie het aandeel de afgelopen weken gevolgd heeft en zich af vraagt waar de nieuwe koers-sprong vandaag vandaan kwam (US $ 52,83), de reden is een "strategic investment and content partnership" tussen Comcast en Revere Digital.

    bron : corporate.comcast.com/news-informatio...

    Eens bezien of de koers eind deze week nog enkele dubbeltjes verder omhoog kan ....

    Greetzzz
  8. Geef_Kwaliteit_de_Tijd 8 januari 2014 10:51
    quote:

    Scolari schreef op 8 januari 2014 10:44:

    Winst pakken of nog even geduld hebben??
    Twijfel twijfel. Nu weer boven de 15 uitstappen en winst pakken, of nog even blijven zitten zodat ik achteraf niet weer teleurgesteld ben omdat de winst veel hoger had kunnen zijn. Wie helpt me van de twijfel af!
    Ik zou blijven zitten of als je het echt niet kunt laten, verkoop de helft van je aandelen. Er zit nog veel en veel meer in het vat, maar goed, er staat ook wel een (klein) risico tegenover (uitkomst vh fraude-onderzoek). succes, ik blijf nog even zitten, in afwachting van de order uit Angola en de jaarcijfers 2013/outlook 2014.
  9. [verwijderd] 8 januari 2014 10:58
    [heb sprinters op 14,11, dus moeten eigenlijk geen nare berichten naar buiten komen zoals het fraude onderzoek. Maar aan de andere kant, goed nieuws staat garant voor een leuke extra. Toch bedankt voor het ietsjes wegnemen van de wtijfelquote alias=Geef_Kwaliteit_de_Tijd id=7357636 date=201401081051]
    [...]

    Ik zou blijven zitten of als je het echt niet kunt laten, verkoop de helft van je aandelen. Er zit nog veel en veel meer in het vat, maar goed, er staat ook wel een (klein) risico tegenover (uitkomst vh fraude-onderzoek). succes, ik blijf nog even zitten, in afwachting van de order uit Angola en de jaarcijfers 2013/outlook 2014.
    [/quote]
  10. [verwijderd] 8 januari 2014 11:45
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 januari 2014 01:57:

    Een heerlijke Off Topic :

    De wereld op zijn kop ? In Amerika kan alles. De grondlegger en directeur Research (Ronnie Moas) van het instituut Standpoint Research heeft 3 bedrijven gedowngrade, enkel en alleen op morele en ethische gronden ...

    bron : www.cnbc.com/id/101312871

    Dit is een compleet nieuwe ontwikkeling die ik nog nooit eerder heb gezien in de financiele wereld. En ik wilde het jullie dan ook niet onthouden.

    1. Veel leesplezier
    2. Reakties ?

    Greetzzz

    Zolang er maar geen linkse gedachtenpolitie-sfeer ontstaat die wel eens even bepaalt is wat goed is en wat fout. Al zijn absurde arbeidsomstandigheden of -voorwaarden natuurlijk sowieso verkeerd. Vandaag ook bericht over PGGM die zich terugtrekt uit Israëlische banken: prima toch? (recht op verdediging van de staat Israël zeker, maar niet door schending van mensenrechten en VN-resoluties).
  11. beterwisdanonwis 8 januari 2014 17:20
    Beste Robaaro,

    Ik heb heb stevige positie in SBMO en HAL
    Had wat Cash ontvangen om te beleggen,
    Op nieuwjaarsdag ASMI bijgekocht op 23,96. Aegon op 6,84 gekocht en begin deze week ASML op 65,50 gekocht en in de tussentijd een beetje HAL bijgekocht voor 101,70 vorige week.
    De beurs doet dit jaar 0,2 % ik zit nu op 0,5% mooie verhouding als je dit het hele jaar vol kunt houden.

    En ik heb nog wat rommelaandelen Kardan die het vandaag goed doen maar dat mag geen naam hebben.
    Compenseert de positie in RDS, Corio
  12. [verwijderd] 8 januari 2014 17:35
    quote:

    beterwisdanonwis schreef op 8 januari 2014 17:20:

    Beste Robaaro,

    Ik heb heb stevige positie in SBMO en HAL
    Had wat Cash ontvangen om te beleggen,
    Op nieuwjaarsdag ASMI bijgekocht op 23,96. Aegon op 6,84 gekocht en begin deze week ASML op 65,50 gekocht en in de tussentijd een beetje HAL bijgekocht voor 101,70 vorige week.
    De beurs doet dit jaar 0,2 % ik zit nu op 0,5% mooie verhouding als je dit het hele jaar vol kunt houden.

    En ik heb nog wat rommelaandelen Kardan die het vandaag goed doen maar dat mag geen naam hebben.
    Compenseert de positie in RDS, Corio
    Beste Beterwisdanonwis,

    Ziet er goed uit, van SBMO verwacht ik zelf veel dit jaar (het enige struikelblok is de boete, op de dag van bekendmaking kan dat de koers down drukken, maar als de boete meevalt kan de koers ook gewoon up gaan. In het aandeel HAL heb ik me (nog) niet verdiept.
    ASMI is een beetje een schommelaandeel, dit aandeel heb ik al een aantal keer aan- en verkocht. Zoals ik de vorige keer aangaf denk ik dat de koers naar 25,00- 25,50 kan maar daarna kan er ook weer druk komen van shorters of mensen die er belang bij hebben dat ASMI laag blijft. In mijn ogen een pluspunt aan ASMI is hun investeringen in NFC wat in steeds meer mobiele telefoons en in de toekomst wellicht ook tablets wordt aangebracht.
    Ik zelf persoonlijk vind ASML een klein beetje duur op dit moment (vooruit gelopen wat bij Q4/jaarcijfers teleurstelling KAN geven). Ook bij een correctie van de indexen verwacht ik een klap bij ASML, verder is er met het bedrijf natuurlijk niks mis. Kardan is inderdaad een up en down aandeel, bij een leuke winst zeker niet onverstandig om te verkopen.
    Over Corio ben ik ook positief (staat ook op mijn verlanglijstje mocht er geld vrij komen en er geen ander aandeel voorrang krijgt), ze geven een mooi dividend en als de economie aantrekt kan dit aandeel mooi stijgen. RDS is in ieder geval fijn voor het dividend (vooral als je Stock neemt), aangezien de koers geen fluit heeft gedaan de laatste 12-18 maanden zou er eerder een stijging dan een daling optreden, ook bij dalende indexen zijn aandelen als Shell, Unilever vluchtfondsen als veilige haven.

    Ik denk dat je, met de strategie die je nu zelf hebt de AEX kan verslaan in%. Belangrijk blijft natuurlijk soms winst nemen. Ik zelf heb liever 8% zekerheid, dan doorgaan voor de 10-12% met kans dat het ook 2% of zelfs negatief kan worden.

    Ik wens je dan ook veel succes toe dit beursjaar:)
94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links