Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse bunds draad

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 december 2013 18:14
    Bunds sluiten vrijwel onveranderd

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Duitse bunds zijn maandag vrijwel vlak geeindigd, na een handelsdag waarop het staatspapier binnen een nauwe bandbreedte bleef bij gebrek aan richtinggevend nieuws en cijfers.

    In het Verenigd Koninkrijk zakten de gilts gedurende de handelssessie langzaam weg doordat voor dinsdag en donderdag geplande veilingen op het sentiment drukten. Dinsdag staat de veiling gepland van GBP1 miljard aan gilts met een looptijd tot november 2047, waar donderdag GBP4,5 miljard aan leningen worden geveild met een looptijd tot en met juli 2019.

    Op veilinggebied haalde Nederland maandag EUR3,5 miljard op met 3,5- en 6,5-maands leningen, terwijl Frankrijk EUR6,5 miljard ophaalde met de veiling van 13-, 22- en 48-weeks papier.

    Dinsdag wil Spanje EUR3,5 miljard tot EUR4,5 miljard ophalen met de veiling van 6- en 12-maands papier.

    Ook Griekenland en Oostenrijk begeven zich dinsdag op de obligatiemarkt. Griekenland beoogt EUR1,25 miljard met de veiling van 26-weeks papier, waar Oostenrijk EUR1,65 miljard op wil halen met papier tot november 2022 en mei 2034.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 2 basispunten lager op 140,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 10 december 2013 19:18
    Duitse bunds sluiten licht hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag licht hoger geeindigd, terwijl de Europese aandelenmarkten in het rood sloten, na hernieuwde vrees door inperking van de monetaire verruiming door de Federal Reserve. Eerder deze week werd de 'tapervrees' nog overspiegeld door optimisme, als gevolg van een sterke banengroei in de VS, dat juist de kans op taperen verhoogde.

    Terwijl de winstrally die na de publicatie van het Amerikaanse banenrapport tot stand kwam de bunds hoger dreef, beveelt UBS technisch strateeg Richard Adcock aan om short posities te behouden of short te gaan. De bunds bewegen dan wel hoger maar "we zien de laatste rally slechts als iets meer dan een normale terugtrekking van de weerstand. Iedereen die overweegt short te gaan tegen het einde van het jaar zou het gebied van tussen de 140,42 en 140,51 moeten zien als de potentiele zone waar het mis kan gaan en vanaf waar het pessimisme weer de overhand kan nemen, en waar het niveau van 138,56 opnieuw getest zal worden, wat meteen ons volgende richtpunt is", aldus analisten van UBS.

    De bundfuture voor maart eindigde dinsdag 8 basispunten hoger op 140,17. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 11 december 2013 19:04
    Duitse bunds sluiten vrijwel vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag vrijwel vlak gesloten, nadat de Amerikaanse politici een begrotingsakkoord bereikten voor de uitgaven tot aan 2015.

    "Het Amerikaanse begrotingsakkoord in aanloop naar de bijeenkomst naar de Fed is negatief voor Amerikaanse treasuries, waarbij alleen zwakte op de aandelenmarkten steun verleent. In eerste instantie is de reactie van de markt beperkt geweest. Met een veiling van 10-jarig Amerikaans papier op komst kiezen we voor tactische short-posities in bunds", zeggen analisten van Commerzbank.

    De bundfuture voor maart eindigde woensdag 13 basispunten hoger op 140,30. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 12 december 2013 18:44
    Duitse bunds sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag licht lager gesloten.

    Bunds openden al lager maar liepen tijdens de ochtendhandel wat op nadat uit een macro publicatie bleek dat de industriele productie in oktober flink is gedaald. Er werd een kleine plus verwacht.

    Volgens analisten van ING is er nog steeds opwaarts potentieel voor het Duitse benchmark papier, waarbij een rally tussen de 142.80-90 de komende twee maanden tot de mogelijkheden behoort.

    Het Verenigd Koninkrijk veilde aan het eind van de ochtend de beoogde GBP4,5 miljard aan leningen met een looptijd tot juli 2019 tegen een yield van 1,994% en een bid-to-cover ratio van 2,04.

    Vrijdag staan geen obligatieveilingen gepland, maar maken Frankrijk en Spanje details bekend voor uitgiftes die volgende week gepland staan en geeft de Nederlandse Staat informatie over de financieringsplannen in 2014.

    De bundfuture voor maart eindigde donderdag 20 basispunten lager op 140,10. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 13 december 2013 18:37
    Duitse bunds eindigen licht hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag licht hoger gesloten na een handelsdag die weinig om het lijf had.

    Bunds volgden het spoor van de Amerikaanse Treasury leningen die licht opliepen na een publicatie over de producentenprijzen die in november onverwacht zijn gedaald. Dit reflecteert dat de zwakke vraag de inflatie laag houdt en betekent wellicht dat de Federal Reserve slechts geleidelijk zijn maandelijkse stimuleringsmaatregelen gaat afbouwen.

    Het debat over wanneer en op welke manier de Fed gaat 'taperen' domineerde de handelsweek. De vraag is nu of er aanstaande woensdag al een aankondiging komt, of dat men wacht tot in 2014 om een begin te maken met het inperken van de kwantitatieve verruiming van $85 miljard per maand.

    E e n ding is zeker, beleggers geloven niet dat 'taperen' ook direct betekent dat de rentes weer omhoog gaan.

    "Men gelooft niet dat taperen ook 'tightening' betekent", concludeert Mary Ann Hurley van vermogensbeheerder D.A. Davidson & Co.

    Op veilinggebied was het vrijdag rustig. De Nederlandse Staat maakte zijn financieringsbehoefte voor 2014 bekend. Er wordt uitgegaan van een totale financieringsbehoefte van EUR93,7 miljard en dit is licht lager dan in 2013. EUR50 miljard daarvan zal worden opgehaald via de kapitaalmarkt.

    Maandag begeeft Frankrijk zich op de obligatiemarkt met de uitgifte van 12-, 21 en 51-weeks papier, waarmee in totaal tussen de EUR5,3-6,5 miljard wordt beoogd.

    Spanje geeft details voor veilingen die op dinsdag en donderdag gepland staan.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 15 basispunten hoger op 140,25. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 16 december 2013 18:46
    Bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag vlak gesloten. Het was een volatiele handelsdag met een reeks aan inkoopmanagersindexen uit de eurozone.

    Die blijken over het algemeen goed, maar de volumes waren ook laag dus werd elke beweging versterkt.

    Deze week draait het vooral om de beleidsvergadering van de Federal Reserve op dinsdag en woensdag en hopen beleggers dat dan eindelijk duidelijk wordt wanneer de Amerikaanse centrale bank start met het afbouwen van de maandelijkse obligatie-opkopen.

    "Ik ga er niet van uit dat de Fed deze week gaat taperen, maar als het gebeurt dan wordt het een traag en geleidelijk proces", verwacht Larry Milstein van R.W. Pressprich & Co. in New York. Hij gaat ervan uit dat de Fed begint met een verlaging van de maandelijkse verruimingsmaatregelen met $10 miljard.

    Het vooruitzicht dat de Fed gaat afbouwen zal de yields wat opstuwen, verwacht Milstein, maar dit trekt volgens hem ook kopers die zoeken naar meer rendement.

    Frankrijk haalde tijdens de middag in totaal EUR6,2 miljard op met de uitgifte van 12-, 21- en 51-weekspapier. De financieringskosten liepen op naar respectievelijk 0,181%, 0,207% en 0,265% van 0,120%, 0,158% en 0,191% bij de vorige veiling op 9 december.

    Dinsdag veilt Spanje tussen de EUR2,5-3,5 miljard aan drie en negenmaands leningen, terwijl Griekenland voor EUR1 miljard aan 13-weeks papier in de markt plaatst.

    Belgie veilt drie- en twaalfmaands obligaties en mikt op een bedrag tussen de EUR1,5-2 miljard.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag vlak op 140,25. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 17 december 2013 18:16
    Duitse bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel vlak gesloten, in afwachting van het Fed-rentebesluit woensdag en de daarop volgende beleidsupdate van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

    Op macro-economisch vlak werd dinsdag in Europa bekend dat het vertrouwen van financieel analisten in de vooruitzichten voor de Duitse economie is in december fors gestegen. De verwachtingsindex, opgesteld door het Zentrum fur Europaeische Wirtschaftsforschung (ZEW), kwam in november uit op 62,0, van 54,6 in november.

    De consumentenprijzen in de eurozone zijn in november ten opzichte van een jaar eerder conform verwachting gestegen met 0,9%. Ten opzichte van oktober daalden de prijzen met 0,1%.

    Spanje haalde dinsdag EUR3,502 miljard op met de veiling van twee leningen met een looptijd van respectievelijk 3 en 9 maanden.

    Griekenland haalde EUR1,3 miljard op met een lening met een looptijd van dertien weken.

    Woensdag staat er in de eurozone geen veilingen op de agenda.

    De bundfuture voor maart eindigde dinsdag 4 basispunten hoger op 140,29. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 19 december 2013 18:14
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag lager geeindigd waarbij het besef in de markt doordrong dat de Federal Reserve nu toch echt een begin gaat maken met het dichtdraaien van de geldkraan.

    De Amerikaanse centrale bank maakte woensdagavond bekend dat men vanaf januari nog maar $75 miljard per maand in de economie pompt, $10 miljard minder dan op dit moment.

    Deze 'taper'-aankondiging zorgde op de aandelenmarkten voor euforie, want beleggers zijn blij met de duidelijkheid en een geleidelijke afbouw. Voor de obligatiemarkten betekent het echter dat men op den duur de steun van de Fed verliest. Eind volgend jaar draait de Fed de geldkraan helemaal dicht, mits de economische omstandigheden dit toelaten.

    De yield op Amerikaanse tienjarige staatsleningen noteert donderdag daarom hoger en kruipt richting de 3%. Analisten van Commmerzbank voorzien dat de yield over enige tijd ook wel door die grens zal breken en mogelijk nog verder zal stijgen.

    "De lange termijn yields zullen omhoog kruipen wanneer betere economische cijfers verder afbouwen van de stimulering rechtvaardigen. Op de korte termijn is er wat respijt omdat er langzaam gestart wordt [met het inperken]. Op het moment adviseren wij om tactisch 'short' te gaan", aldus de analisten.

    Het Duitse equivalent is sinds de aankondiging van de Fed licht opgelopen maar blijft nog ver verwijderd van de grens van 2,00% van eerder dit jaar toen de taperangst de markten flink parten speelde en de yields opstuwde.

    Op veilinggebied werd donderdag bekend dat Spanje EUR2,542 miljard heeft opgehaald met leningen met looptijden tot oktober 2018 en oktober 2023. De financieringskosten daalden naar respectievelijk 2,722%, van 2,740% en 4,121%, van 4,176%. Het was voor Spanje de laatste veiling van het jaar.

    Voor vrijdag staan geen veilingen op de agenda. Wel maakt Frankrijk zijn financieringsplannen voor 2014 bekend.

    De bundfuture voor maart eindigde 34 basispunten lager op 139,80. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  9. Mathijs80 20 december 2013 22:33
    Ik zal het ff voor je doen Voda :-)

    Duitse bunds sluiten licht hoger
    Vrijdag 20 december 2013 18:19
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag licht hoger gesloten, na eerder enigszins onder druk gezet te zijn door Amerikaanse Treasuries, waarbij de yield direct na het Amerikaanse BBP-rapport een piek bereikte.
    Definitieve cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel lieten zien dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 4,1% sterker gegroeid is dan bij een eerdere raming was voorzien. De consumentenbestedingen namen toe ten opzichte van een vorige raming, waar de groei van de bedrijfswinsten neerwaarts werd bijgesteld. In een eerdere raming werd 3,6% groei gemeten, een raming waar economen aan vasthielden.
    De yield op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties steeg naar 2,964%, het hoogste niveau in drie maanden, voor deze weer daalde. De yield is voor drie achtereenvolgende handelssessies opgelopen. Bij het slot van de Europese obligatiemarkt noteert de yield op 2,91%, terwijl die op het Duitse tienjarige papier op 1,88% noteert.
    Analisten en handelaren verwachten dat de yields verder zullen stijgen in 2014, terwijl de economie zich blijft versterken, wat de vraag naar als veilig beschouwde activa ondermijnt. Amerikaanse staatsobligaties stijgen in waarde wanneer de economie wankelt.
    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 12 basispunten hoger op 139,92. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires
    December 20, 2013 12:19 ET (17:19 GMT)
  10. forum rang 10 voda 23 december 2013 19:10
    Duitse bunds sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag licht lager gesloten. Het was een rustige handelsdag met weinig impulsen, waarbij vooral posities werden afgebouwd naar de Kerstdagen toe.

    Op macro-economisch vlak stonden alleen Amerikaanse data op het programma. En die versterkten het beeld dat het inderdaad de goede kant opgaat met de grootste economie van de wereld.

    Het consumentenvertrouwen, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan is voor de maand december blijven steken op een solide niveau boven de 82.

    Daarnaast bleek uit een rapport over de persoonlijke inkomens en uitgaven dat die in november allebei zijn gestegen. Voor de uitgaven was dit een relatief sterke stijging van 0,5% - de grootste stijging sinds de zomer - maar de minimale toename van de inkomens met slechts 0,2% viel lager uit dan verwacht.

    Over het algemeen was de risicobereidheid onder beleggers maandag sterk, hetzij bij lage volumes. Verder bleef er lichte druk op de obligatiemarkten vanwege de vorige week aangekondigde 'taper'-plannen van de Federal Reserve.

    Frankrijk was maandag e e n van de weinige landen die obligaties veilde middels een wekelijks terugkerende uitgifte van kortlopend papieren. Parijs haalde EUR4,64 miljard op. De financieringskosten namen af; de yields op het 13-, 20- en 50-weekspapier kwamen uit op respectievelijk 0,162%, 0,171% en 0,214% en lagen daarmee onder het rendement op dezelfde leningen een week eerder.

    Dinsdag, de dag van Kerstavond is de veilingagenda leeg en wordt er slechts een halve dag gehandeld op de Europese obligatiemarkten.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 17 basispunten lager op 139,75. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 27 december 2013 18:39
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag lager gesloten, waarmee het Duits staatspapier de neerwaartse trend volgde van de Amerikaanse markt voor staatsobligaties donderdag.

    Amerikaanse staatsobligaties daalden donderdag na beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse steunaanvragen. Deze daalden met 42.000 tot 338.000, waar op een daling tot 344.000 was gerekend.

    De volumes waren vrijdag lager dan gemiddeld, omdat veel marktpartijen niet aanwezig waren vanwege de feestdagen.

    Er stonden vrijdag in Europa geen belangrijke macro-economische cijfers op de agenda.

    In Frankrijk warden nog wel cijfers over de producentenprijzen bekendgemaakt. De Franse producentenprijzen stegen in November met 0,5% op maandbasis, met name door hogere elektriciteitsprijzen. Dat maakt het Franse statistiekbureau Insee vrijdag bekend. In oktober daalden de prijzen nog met 0,2% ten opzichte van een maand eerder.

    Op jaarbasis daalden de producentenprijzen in Frankrijk, de op een na grootste economie van de Eurozone.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 79 basispunten lager op 138,96. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 30 december 2013 18:42
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag na een rustige handelsdag in aanloop naar het einde van 2013 hoger gesloten.

    Volgens een zaterdag gepubliceerde preview van een interview met het Duitse magazine Der Spiegel ziet Europese Centrale Bank (ECB) president Mario Draghi "bemoedigende signalen" wat betreft het redden van de euro. Daarnaast wijst hij kritiek van de hand dat het lage rentebeleid van de ECB slecht is voor spaarders.

    "De crisis is nog niet voorbij, maar er zijn veel bemoedigende signalen", citeert Der Spiegel Draghi. Volgens de centrale bankier herstellen de economieen van veel landen, ebt de onbalans in Europese handel weg, en nemen begrotingstekorten af.

    "Dat is meer dan een jaar geleden werd verwacht", aldus Draghi.

    In het op zondag gepubliceerde magazine wordt tevens gemeld dat de Duitse netto financieringsbehoefte in 2014 iets hoger zal zijn dan eerder werd voorzien door de vorige regering, waarbij het magazine zich baseert op documenten van het ministerie van financien.

    De netto financieringsbehoefte wordt nu geraamd op ongeveer EUR8 miljard, wat EUR2 miljard meer is dan door de vorige regering werd geraamd, stelt Der Spiegel.

    Op obligatiegebied was Italie het enige land dat zich op de markt begaf. Het mediterrane land haalde EUR5,5 miljard op met leningen met een looptijd tot december 2018 en maart 2024. Daarmee kwam Italie uit aan de bovenkant van de van tevoren gestelde bandbreedte. De yield op het papier tot 2018 daalde tot 2,71% ten opzichte van de 2,89% die bij de vorige veiling op 30 oktober werd genoteerd. Dit is de laagste yield op de 5-jarige lening sinds oktober 2010.

    De yield op de lening tot 2024 steeg tot 4,11% van 4,01% tijdens de vorige veiling op 28 november.

    Dinsdag staan er geen veilingen op de agenda. De Europese beurzen sluiten dinsdag in aanloop naar het nieuwe jaar om 14.00 uur de deuren.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 21 basispunten hoger op 139,17. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  13. forum rang 10 voda 3 januari 2014 18:11
    Duitse bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag vlak gesloten, na een rustige handelsdag die het einde van de kerstperiode markeerde.

    Analisten van Commerzbank merken op dat er voorafgaand aan het weekend belangrijke gebeurtenissen, waarop de bunds zouden kunnen reageren, ontbreken. Daarom verwachten ze ook dat zowel de Duitse leningen als de Amerikaanse Treasurys in een nauwe bandbreedte zullen bewegen.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa slechts bekend dat de geldhoeveelheid in de eurozone in november is gegroeid, terwijl kredieten aan de private sector daalden. De geldhoeveelheid (M3) in de eurozone groeide in november met 1,5% op jaarbasis, waarbij gerekend werd op een toename met 1,4%.

    Vrijdag stonden er veilingen op de agenda.

    Maandag veilt de Nederlandse Staat een tweetal leningen. Met beide veilingen hoop de overheid EUR1-2 miljard op te halen. Het betreft leningen met een looptijd van respectievelijk drie en twaalf maanden.

    In Frankrijk staan maandag drie veilingen op de agenda. Met een lening met een looptijd van dertien weken hoopt Parijs EUR4,1-4,5 miljard op te halen. Het streefbedrag van een T-bill met een looptijd van 22 weken is EUR1,6-2,0 miljard en het streefbedrag van een lening met een looptijd van 52 weken is EUR1,6-2,0 miljard.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 3 basispunten lager op 139,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 6 januari 2014 18:17
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, waarbij de markt zijn vizier reeds heeft gericht op een reeks belangrijke macro-publicaties later in de week.

    Daarbij kijkt de markt onder andere uit naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) en het Amerikaans banenrapport.

    Maandag werd op macro-economisch vlak in Europa bekend dat de economische activiteit van de dienstensector in de eurozone in december conform de verwachting is gegroeid. De inkoopmanagersindex kwam uit op een niveau van 51,0, versus 51,2 een maand eerder.

    Ook in Duitsland groeide de economische activiteit in de dienstensector in december. Hoewel de index lager uitkwam dan verwacht interpreteert de markt het feit dat nog steeds sprake is van groei als positief. De index kwam uit op 53,5, van 55,7 in november, waarbij werd gerekend op een daling tot 54,0.

    De Duitse inflatie is in december licht gestegen. Conform de eerste raming en verwachting van economen stegen de consumentenprijzen op jaarbasis met 1,4% en ten opzichte van een maand eerder met 0,4%.

    Griekenland hoopt dinsdag met een veiling van een lening met een looptijd van 26 weken EUR1,25 miljard op te halen.

    In Oostenrijk staat een veiling op de agenda met een looptijd tot oktober 2023. Het doelvolume is EUREUR1,21 miljard.

    Brussel hoop met een veiling van twee leningen met een looptijd van achtereenvolgens drie en zes maanden EUR2,7-3,2 miljard op te halen.

    Rome maakt maandag het doelvolume bekend van een veiling die gepland staat op 10 januari.

    Tot slot hoopt het Europees Stabiliteitsmechanisme tot EUR3 miljard op te halen met een veiling van 3-maandspapier.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 45 basispunten hoger op 139,54. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  15. forum rang 10 voda 7 januari 2014 20:04
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag hoger gesloten, nadat macro-economische cijfers uit Europa en de Verenigde Staten een gemengd beeld verschaften.

    Gedurende de ochtend werd bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen harder dan verwacht zijn gestegen in november. Inflatiecijfers over de eurozone kwamen daarentegen lager uit dan was voorzien. De consumentenprijzen bleken met 0,8% te zijn gestegen op jaarbasis, waar op een 0,9% was gerekend. Data over producentenprijzen in de eurozone en Duitse werkloosheid gaven weinig verrassingen.

    In de middag kwam uit de VS het nieuws dat het Amerikaanse handelstekort in november lager was dan economen hadden voorspeld. Het tekort bedroeg $34,25 miljard, waar gerekend was op $40,0 miljard.

    Ierland zette dinsdag een belangrijke stap richting economisch herstel, doordat de eerste obligatieveiling sinds het land internationale steun ontving goed werd ontvangen. Het eurozone lid haalde EUR3,75 miljard uit de markt.

    De bundfuture voor maart eindigde dinsdag 18 basispunten hoger op 139,72. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Alleen Zwitserland en Italie zullen woensdag obligatieveilingen houden.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 8 januari 2014 18:16
    Duitse bunds sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag licht lager gesloten. In aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag namen beleggers een afwachtende houding aan.

    Sommige marktparticipanten verwachten dat ECB-voorzitter Mario Draghi bij de persconferentie een milde toon zal aanslaan, nadat uit recente data is gebleken dat de inflatie in de eurozone is gezakt. Analisten van Rabobank denken echter dat de centrale bank geen specifieke maatregelen zal aankondigen.

    Ishaq Siddiqi, marktstrateeg bij ETX Capital, stelt dat nu de inflatie terugvalt het waarschijnlijker is geworden dat de rente opnieuw wordt verlaagd of een negatieve depositorente wordt ingesteld. "De Fed lijkt zich terug te trekken uit het stimuleringsspel, maar de ECB wacht nog een moeilijke taak de eurozone te repareren en te voorkomen dat er opnieuw een economische crisis plaatsvindt", zegt hij.

    Ook wordt uitgekeken naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Bij die vergadering besloot de Amerikaanse centrale bank in januari een begin te maken met het verminderen van zijn maandelijkse steunaankopen van $85 miljard, en beleggers hopen op meer inzicht in de totstandkoming van dat besluit.

    Op economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkloosheid in de eurozone in november bleef hangen op 12,1%, zoals door economen werd verwacht. Tegelijkertijd werd bekend dat de omzet van detailhandelaren in november met 1,4% harder is gestegen dan de verwachtte 0,1%.

    De bundfuture voor maart eindigde woensdag 22 basispunten lager op 139,54. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


  17. forum rang 10 voda 9 januari 2014 18:36
    Duitse bunds eindigen vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag vrijwel vlak gesloten en leverden daarmee de winsten van eerder op de middag in. Na een rustige ochtendhandel schoot het Duitse benchmarkpapier in navolging van de bekendmaking van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank omhoog. De ECB liet donderdag zijn monetaire beleid ongemoeid en handhaafde de rente op het historisch lage niveau van 0,25%.

    Ondanks het risico van deflatie in de eurozone ondernam de centrale bank geen actie tot nieuwe verruimingsmaatregelen. Wel beloofde bankpresident Mario Draghi te zullen ingrijpen wanneer de inflatie in de regio verder verzwakt. Daarbij herhaalde hij opnieuw dat de centrale bank klaar staat om alle instrumenten die het tot zijn beschikking heeft in te zetten.

    Ook de bank of England handhaafde donderdag zijn monetaire beleid.

    Spanje haalde tijdens de ochtendhandel EUR5,288 miljard op - ruim boven de doelstelling van maximaal EUR4,5 miljard - met de uitgifte van een tweetal leningen. De financieringskosten op het vijfjarige papier kwamen daarbij op het laagste niveau uit sinds het ontstaan van de eurozone. De yield bedroeg 2,411%.

    Op een staatsobligatie die afloopt in oktober 2028 kwam het rendement uit op 4,198%, tegen 4,829% bij de vorige uitgifte.

    Frankrijk haalde EUR8,326 miljard op met een drietal langlopende staatsleningen en dit lag iets onder de maximaal beoogde EUR8,5 miljard. De yield op het papier tot oktober 2020 daalde tot 1,67%, van 1,83%, terwijl het rendement op een lening die afloopt in mei 2024 juist opliep. De yield steeg tot 2,51%, van 2,41% bij de vorige plaatsing. Op een obligatie met een looptijd tot april 2060 ging de yield ook omhoog om uit te komen op 3,53%, tegen 3,27% bij de vorige uitgifte.

    Vrijdag veilt Italie voor EUR8,5 miljard aan twaalfmaandsleningen. Griekenland, Spanje en Belgie geven details over obligatieveilingen die volgende week plaatsvinden.

    De bundfuture voor maart eindigde donderdag 2 basispunten hoger op 139,56. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 10 januari 2014 18:01
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij het staatspapier de Amerikaanse Treasury leningen volgen, die omhoog schoten na het tegenvallend Amerikaans banenrapport.

    Uit cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in de VS in december minder hard is gestegen dan verwacht. De werkloosheid daalde daarentegen onverwacht. Het aantal banen steeg vorige maand met 74.000, waar gerekend werd op een toename met 191.000 banen. Het werkloosheidspercentage daalde in december naar 6,7%, van 7,0% een maand eerder.

    Daarnaast zien de bunds zich gesteun door de duidelijke taal die de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi een dag eerder sprak in zijn toelichting op het rentebesluit.

    De ECB handhaafde donderdag weliswaar het huidige monetaire beleid, maar Draghi benadrukte eens temeer dat men klaar staat om in te grijpen wanneer de inflatie verder wegzakt of de geldmarkttarieven verder verkrappen.

    Voor de bunds gunstige uitspraken, zeker nu de Amerikaanse Fed is begonnen met het langzaam afbouwen van de maandelijkse obligatie-opkopen. Maar marktvorsers zijn niet helemaal overtuigd van de daadkracht van de ECB.

    Wat de komende handelsweek betreft ligt er een drukke week in het verschiet, waarbij Italie, Nederland, Duitsland en Spanje in totaal ongeveer EUR23 miljard aan papier veilen.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 69 basispunten hoger op 140,25. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  19. forum rang 10 voda 13 januari 2014 18:16
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, waarmee de opwaartse trend van vrijdag, na het tegenvallend Amerikaans banenrapport, werd voortgezet.

    Uit cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in de VS in december minder hard is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in december met 74.000, waar gerekend werd op een toename met 191.000 banen.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Griekse consumentenprijzen in december zijn gestegen ten opzichte van de maand ervoor, na prijsdalingen in november en oktober. Op jaarbasis was vorige maand echter opnieuw sprake van deflatie.

    Verder kwam vanuit Duitsland het nieuws dat de machineorders in november flink zijn gestegen.

    Italie veilde maandagochtend voor EUR8,195 miljard aan een drietal leningen en dit was iets onder het beoogde maximale bedrag van EUR8,25 miljard.

    Nederland veilt dinsdag een lening met een looptijd tot april 2017 en hoopt daarmee EUR2,5-3,5 miljard op te halen.

    Berlijn veilt een lening met een looptijd tot april 2023. Het doelvolume voor deze veiling is EUR1 miljard.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 40 basispunten hoger op 140,65. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0709 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,46 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links