Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alles is terug bij het oude

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2013 10:48
    He Cees,

    Je bent niet de enige met deze visie, ik kon het alleen niet laten om in te blijven zetten op een neergaande beweging. Vanaf sept tot nu toch flink gebrand. Ik merk dat ik zowel naar boven als naar beneden de laatste 10% van de beweging niet zie, contrair ga en daarmee m'n winst van daarvoor weer verlies. Ik weet hoe het moet, maar kan me niet voldoende beheersen als ik de markt dingen zie doen die naar mijn smaak volledig los zijn van de reeele economie.
  2. [verwijderd] 16 december 2013 13:38
    ik kan me niet voorstellen dat het nu voor de korte termijn verstandig is om met de AEX short te gaan en dus puts te gaan kopen. Dit advies is m.i. een dag of tien te laat. Mijn idee is dat er tot en met begin januari (korte termijn dus) in elk geval een opleving in de AEX zal zijn. Daarna opnieuw evalueren.
  3. Otto Obligatie 16 december 2013 19:45
    Tja, volgens de economist is er nog geen sprake van een grote bubbel en technische analyses van het verleden ben ik nog nooit wijzer van geworden. Ik heb vanochtend nog maar een paar putjes SBM erbij geschreven. Volgens mij is er teveeel belang om de indexen in de VS niet omlaag te laten gaan.
  4. [verwijderd] 16 december 2013 23:00
    Ik vind dat jullie te negatief doen, Ik heb bij het sluiten van gemalto op 77,80 vorige week, dit was het startsignaal onder de weerstand een shortpositie ingezet met resultaat.
    ik had dit gewoonweg ingezien en dit ziet Cees ook!!
    hetzelfde ahold vanaf de 14 euro een paar weken eerder en klm een short-ritje vanwege een lagere top met een lagere bodem.
    Je moet grafieken gewoon goed lezen en je moment kiezen!
    emoties vrees en angst spelen bij teveel mensen een rol in de beleggingskeuzes! Hierop gaat veel fout en heb ik het gevoel daarmee mn geld continue te vergaren.
    Succes met het spelletje voor grote mensen ;)
  5. MrGlass 17 december 2013 16:57
    Cees als je bitcoin en manipulatie in één alinea gebruikt verwijs dan wel naar een artikel dat over bitcoins gaat en niet over manipulatie van de grondstoffen markt....

    Overigens proef ik hier toch wel enige jaloezie over de kijkcijfers. Moet ik jullie voortaan Geer en Goor gaan noemen? :)
  6. [verwijderd] 17 december 2013 17:08
    @Portisch Slechts op de valreep ter verder het duurzaam bij de duurzaam wel scorende oneliner "Marcel Tak for president!", iedereen in de eurozone en daarbuiten prettige dagen en duurzaam hierna toewensende kennisgeving:

    anders dan u stelt

    - er is al dan niet in strijd met artikel 1 van de grondwet tussen het in naam van de vrijheid voeren van een scorende godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard over 1 kam te scheren Moslims door in een permanente zondebokken lynchende of kruisigende cultuur die in de "soevereine" lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, met de van boven verkregen wijsheid "Wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, wij willen onder de permanent stuurse leiding van de stuurgroep annex eenmanssekte

    "Herinvoering van de gulden en de doodstraf" de gulden terug zodat wij de schulden tenminste in guldens kunnen terugbetalen omdat Sinterklaas met zijn traditionele Zwarte Piet dit nu eenmaal niet voor ons gaat doen, waar niemand in de Eurozone en daarbuiten bezwaar tegen kan hebben zolang onze gulden op de overzichtelijke valutamarkt voor een mogelijke vrije val van de euro op 1 dag wegens teveel schulden al dan niet in de rijen van de gaarkeukens van andere landen die alle los en vast zittende spulletjes in de Eurozone

    - zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus -

    voor een scorende bodemprijs op een presenteerblaadje kregen aangeboden is in te wisselen en de doodstraf invoeren"

    in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op Eurozone niveau

    - en uiteraard niet, hier hoef je niet voor doorgeleerd te hebben, op het niveau van een soeverein hierbij betrokken "soevereine" lidstaat -

    door de deskundige brandweer die hiervoor heeft doorgeleerd met de door de soeverein hierbij betrokken "soevereine" lidstaten ter beschikking gestelde instrumenten en middelen voor zover mogelijk te herstellen weeffouten op weg is naar een permanent verongelijkt verontwaardigde heilstaat annex eenmanskeizerrijk in de voormalige eurozone achter een hoog zondebokken bestendig hek in dit kader altijd wel iets om in permanent verontwaardigd verongelijkte, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende zondebokken scorende oneliners mee te scoren -

    betreft dit officieel weer een "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!" artikel, zodat het door de auteur nog een keer nalezen op het 1e t/m 49e gezicht voor niemand in de eurozone en daarbuiten winst zou kunnen opleveren.
  7. [verwijderd] 17 december 2013 23:37
    @baarsgja De conclusie van uw scorende reactie is door velen in de eurozone en daarbuiten

    (in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau te herstellen weeffouten slechts voor een mogelijke vrije val van de euro op de valutamarkt op 1 dag van ca. 70% wegens teveel schulden en de hierbij gepaard gaande overzichtelijke wet van vraag en aanbod)

    ter verder het bij de wel scorende oneliner "Marcel Tak for president!" latende, u verder prettige dagen en duurzaam hierna toewensende kennisgeving

    (in een aaneenschakeling van krediet-, banken-, schulden- en vertrouwenscrises die de suffering people in de eurozone teisteren)

    voor de verandering als zeer positief ontvangen

    (dit ondanks het feit dat uw reactie uiteraard geen zich biedt op het herstel van ook maar 1 weeffout, maar je kan nu eenmaal niet alles hebben, waar zou je het moeten laten)

    zodat dan ook het duurzaam verder hierbij latend een woord van dank op zijn plaats is.
  8. Otto Obligatie 19 december 2013 09:18
    Jongens, bedankt dat jullie mijn geschreven puts kopen.
    Vraag je je af waar die daling toch blijft??
    Inflatie, vermogensbelasting, tapering, lage rente, pensieonzorgen. Allemaal beleid dat stijging van de beurs stimuleert (c.q. sparen tegengaat),nog los van de economische groei (al dan niet gecreëerd) Denk dus niet dat de beurs daadwerkelijk fors gaat dalen, daar zorgen de centrale banken wel voor. Die daling komt er never nooit niet komende jaren.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links