Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Annaly en andere REIT's

315 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jrxs4all 30 oktober 2013 18:40
    Begin van dit topic was half november 2012, toen was er ook paniek. Je kon toen AGNC kopen voor iets meer dan $ 3 boven de huidige boekwaarde, in de tussentijd is er $ 4,35 dividend uitgekeerd.

    Die hoge discount was in een paar weken verdwenen, kwam een paar weken later weer terug en verdween daarna weer. Verder het hele voorjaar rond of boven NAV genoteerd.

    Je had inderdaad beter internet aandelen kunnen kopen, maar als de economie flink was verslechterd waren die ingestort en de mREITs gestegen.
  2. [verwijderd] 30 oktober 2013 19:08
    Een ander verschilletje is dat nu duidelijk is dat ze met piepen en kraken nog niet de helft van het hoge dividend kunnen uitbetalen - op lange termijn en als er geen majeure disrupties zijn. Lijkt me niet helemaal onbelangrijk, dat detail. Misschien dat dat bij meer beleggers is ingezonken, en dat dit de risicopremies een tikkie beinvloed.

    Ik ben benieuwd hoe de seeking alpha ridders gaan uitleggen hoe verruimde marges zich verhouden met een krimpende NAV, aangezien de margeverruiming toch her en der werd aangevoerd als reden waarom de NAV zou stijgen.

    Want dat vind ik eigenlijk wel een beetje kenmerkend in discussies rondom mReits, de argumentatie verandert telkens, maar de conclusie is telkens dezelfde. Dat is best bijzonder, vind ik althans.
  3. [verwijderd] 30 oktober 2013 21:36
    En MTGE: ir.mtge.com/phoenix.zhtml?c=245595&am...

    En ook hier is het bijzondere dat ondanks een oplopende spread en hedges, ze een majeur verlies op hun hedging resp. verkochte posities weten te draaien.
    Wat spoken ze daar uit, bij een correcte hedge moet, gegeven een gelijkblijvende spread 'other gains and losses' nihil zijn. Bij een krimpende spread negatief, en bij een oplopende spread positief.
    Daar matcht iets niet. Of toch wel, onderaan lijkt te blijken dat de spread allesbehalve verruimd is (zoals verondersteld), maar juist ernstig verkrapt.

    Resultaat wordt vooral gedrukt door een hoge dollar roll verlies. Wie daarvan de achtergrond begrijpt mag het me uitleggen (maar misschien in de call)

    Hun spread income is wel realatief beter dan AGNC.
  4. [verwijderd] 30 oktober 2013 22:06
    Ergo, voor zowel AGNC als MTGE geldt dat hun spreads geimplodeerd zijn:
    AGNC van 1.86% naar 1.14% (-39%)
    MTGE van 2.30% naar 1.63% (-29%)

    Spread is toekomstig inkomen cq. verdiencapaciteit (gegeven dat ze verder correct gehegded zijn).

    MTGE doet het op dat vlak relatief beter (of minder slecht). Toevalligwijs heeft het namelijk hetzelfde spread and dollar roll inkomen per aandeel als AGNC.

    Maar wie me kan uitleggen waar ze die other losses vandaan fabrieken, graag :)
  5. jrxs4all 31 oktober 2013 10:47
    quote:

    Perpster schreef op 30 oktober 2013 21:36:

    Resultaat wordt vooral gedrukt door een hoge dollar roll verlies. Wie daarvan de achtergrond begrijpt mag het me uitleggen (maar misschien in de call)

    Hun spread income is wel realatief beter dan AGNC.

    Negatief dollar roll income is een gevolg van het herpositioneren van de portefeuille in Q3. In plaats van sommige pools te verkopen hebben ze tijdelijk TBA's daartegen geshort. Per saldo hadden ze een negatieve TBA positie, waardoor de dollar roll income negatief werd. Ik ga er tenminste vanuit dat dit hetzelfde is als bij AGNC, in de conference call daar is er vanaf pagina 5 van alles over te lezen. Daar werd ook gezegd dat de dollar roll levels in Q4 "probably aren’t going to be that meaningful".

    NIS is inderdaad gedaald, maar exclusief die dollar rolls zeker niet dramatisch, is zelfs nog hoger dan over Q4 2012. En laten we niet vergeten dat ze gewoon nog hebben verdiend over het laatste kwartaal, 70 cent uitgekeerd dividend minus 24 cent boekwinst.
  6. jrxs4all 31 oktober 2013 11:02
    quote:

    Perpster schreef op 30 oktober 2013 19:08:

    Een ander verschilletje is dat nu duidelijk is dat ze met piepen en kraken nog niet de helft van het hoge dividend kunnen uitbetalen - op lange termijn en als er geen majeure disrupties zijn. Lijkt me niet helemaal onbelangrijk, dat detail. Misschien dat dat bij meer beleggers is ingezonken, en dat dit de risicopremies een tikkie beinvloed.

    Ik ben benieuwd hoe de seeking alpha ridders gaan uitleggen ....
    Het dividend wordt betaald uit de taxable income en dat was zelfs hoger dan het uitgekeerde dividend. Maar ook als je alleen naar de NIS kijkt moet het duurzame dividendrendement boven de 10% kunnen blijven.

    Van die seeking alpha ridders neem ik er ook maar 2 of 3 serieus, die andere discussies worden meestal gevoerd op basis van de heftige koersfluctuaties.

    Dat is gewoon de waan van de dag en die verdwijnt altijd weer. Als je alles een beetje van een afstand bekijkt is het beeld heel anders. Neem de top van AGNC, 4 kwartalen geleden. Nu staat per saldo (NAV mutatie plus uitgekeerd dividend) de waarde van het aandeel 11% lager, dat is toch niet iets om opgewonden over te raken. De rest is ruis van de markt.

    Als je niet tegen die volatiliteit kunt, dan moet je ze niet in portefeuille nemen. Kun je dat wel, dan biedt het juist kansen.
  7. jrxs4all 23 november 2013 15:50
    quote:

    Lk-33 schreef op 22 november 2013 18:59:

    De mREITS zijn toch weer flink in beweging. En hoe zit het bij ons? Ik heb alleen een positie in AGNC, daarvan word ik niet zenuwachtig.
    Ik heb 50/50 AGNC/MTGE en daar word ik ook niet zenuwachtig van. Als je niet tegen de heftige koersbewegingen kunt moet je ze inderdaad niet kopen.

    Of het een goed koopmoment is kun je nooit voorspellen. Je moet altijd rekening houden met een nog wildere koersbeweging, in de zomer van 2011 zakten ze op 1 dag 22%. En dat was niet de enige keer dat zoiets gebeurde.

    Of je hebt er gewoon teveel, dat kan natuurlijk ook. Of je verwart prijs (koers) met waarde (NAV).

    Tenzij het nog veel gekker wordt kijk ik eerst maar eens even hoeveel ze terug gaan kopen, want dat begint met bijna 5 dollar discount aardig aan te tikken.

    Met het budget van 653 miljoen wat nog open stond kun je op de laatste koers van 20,36 ruim 32 miljoen aandelen terugkopen. Met een discount van 4,91 pa levert dat ruim 157 miljoen extra NAV op. Verdeeld over de 352 miljoen aandelen die dan overblijven is dat 0,45 pa.

    Ik ben benieuwd of ze het budget van oorspronkelijk 1 miljard nog gaan ophogen, als ze echt alleen aan de aandeelhouders denken zou het wel moeten.

  8. [verwijderd] 5 december 2013 21:31
    "Goldman Sachs initiates coverage on American Capital Agency (NASDAQ: AGNC) with a Sell. PT $18.50.

    Analyst Eric Beardsley comments, "We are Sell rated on AGNC, as we expect book value to fall as rates rise and spreads widen post Fed tapering. As AGNC continues to take actions to protect book value by taking down leverage, rotating into shorter-duration assets, and increasing its hedge ratio, we estimate continued earnings headwinds and an increased risk to dividends. We expect book value to fall 15% from $25.27 in 3Q13 to $21.39 by 4Q14, and that the stock trades to 0.86x this level (vs. current levels of 0.78x) for our $18.50 price target for 6% price downside. We expect 2014 dividends of $2.00, implying a dividend yield of 10% on current price levels, bringing the total return for 2014 of 4%, which is relative underperformance vs. the 10% average total return for our Neutral-rated coverage universe."

    For an analyst ratings summary and ratings history on American Capital Agency click here. For more ratings news on American Capital Agency click here.

    Shares of American Capital Agency closed at $19.75 yesterday, with a 52 week range of $19.21-$33.31."

    www.streetinsider.com/New+Coverage/Go...

    Die zijn opvallend negatiever over de NAV ontwikkelen, en ook opvallend dat ze ook bij een lagere NAV toch het voortbestaan van een discount veronderstellen.
  9. jrxs4all 6 december 2013 10:13
    quote:

    Perpster schreef op 5 december 2013 21:31:

    "Goldman Sachs initiates coverage on American Capital Agency (NASDAQ: AGNC) with a Sell. PT $18.50.

    Analyst Eric Beardsley comments, "We are Sell rated on AGNC, as we expect book value to fall as rates rise and spreads widen post Fed tapering. As AGNC continues to take actions to protect book value by taking down leverage, rotating into shorter-duration assets, and increasing its hedge ratio, we estimate continued earnings headwinds and an increased risk to dividends. We expect book value to fall 15% from $25.27 in 3Q13 to $21.39 by 4Q14 ........
    Geweldig, een voorspelling over de boekwaarde per Q4..... 2014! ;-) Ik vraag me af wat die jongens bij GS roken.....

    En natuurlijk staat deze firma vanouds bekend om zijn integriteit, eerlijkheid en betrouwbaarheid en zouden ze noooooit zelf een andere positie innemen dan hun eigen adviezen zeggen :)

    Maar even serieus, dit is volgens mij gewoon window dressing aan het eind van het jaar. Strong buys voor de winnaars en strong sells voor de verliezers. Zacks speelde het klaar om onlangs ook met een strong sell te komen voor AGNC, precies op het moment dat de discount de 20% oversteeg en vorig jaar met een strong buy op het moment dat de premie naar de 20% ging. Daar heb je nog eens wat aan.

    Ik denk dat er naar het eind van het jaar nog wel meer window dressing aan zit te komen, ook van fondsmanagers en bovendien beleggers die om belastingtechnische redenen gaan verkopen om zo verliezen te realiseren.
  10. [verwijderd] 6 december 2013 17:00
    quote:

    jrxs4all schreef op 6 december 2013 13:22:

    [...]

    Ach, je spreekt elkaar wel eens bij de koffieautomaat, toch ? ;-)
    Volgens mijn koffieautomaat zijn ze bij GS snugger genoeg om de timing van downgrades te laten vallen VOOR ze een positie (als ze een netto lon positie zouden hebben) innemen, niet erna :)

    Of zouden ze twee maanden koffie hebben gedronken?
315 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0639 -0,30%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,10 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links