Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat is jullie stem mbt MSFT deal?

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. domin8tor 29 oktober 2013 20:32
    Voor wat het waard is, sowieso tegen nadat breakeven op devices dichtbij lijkt, groei nu 4 kwartalen achter elkaar bewezen en er nog meer moois in de pijplijn zit. Denk dat, wat er van Nokia overblijft weinig potentie heeft op onverwachte winsten. Nokia is natuurlijk wel de meester van het zichzelf uitvinden en misschien stappen ze ook juist wel op tijd uit de smartphonemarkt, voordat deze op het verzadigingspunt zit en marges verdwijnen. Verkleining v/d marges zie je ook duidelijk bij Apple al. Op een gegeven moment zal de markt zich net als de PC markt gaan gedragen en weinig tot geen groei meer laten zien. Dus wie weet hebben ze bij Nokia al wat "up their sleeves". Maar denk dit keer van niet, juist omdat Elop weet wat die verkoopt en aan wie, zijn eigenlijke werkgever... Het belang van Nokia zit niet hoog bij deze man denk ik, of onvoldoende laten zien. Wel toevallig ook dat Microsoft gaat overnemen op moment dat hardware van windows phones niet meer achterloopt, dat was toch ooooh zo overbodig die snelle processoren? Zaakje stinkt.

    Maar het verzadigen v/d smartphonemarkt; zover is het nog niet mijn inziens en kan juist Nokia de opkomende markten goed bedienen waar ze naamsbekendheid genieten. Denk aan Latin America, Afrika en delen van Azië/Midden-Oosten. Dus nu verkopen is te vroeg. Verkopen over een jaar of 2 voor een veel hogere prijs is een betere keuze. Mits de verkopen natuurlijk doorzetten en Nokia het financieel kan redden.

    Helaas doet mijn stem er alleen niet toe met zo'n klein aantal aandelen ... ;)
  2. [verwijderd] 31 oktober 2013 10:33
    De kans van slagen van het lumia succes hangt wel voor een groot gedeelte samen met microsoft. De huidige situatie waarin nokia als enige afnemer van WP licenties, enorme geldbedragen krijgt en bestempeld wordt als preferred supplier is bij een niet overname -in mijn ogen- onmogelijk om in stand te houden.

    De kans van slagen is in mijn ogen groter wanneer alles bij microsoft gedeponeerd wordt. Alles onder een kap, dit zal de productiviteit en samenwerking ten goede komen.

    Het enige jammere is toch wel het verloren gaan van een mooi bedrijf dat bezig was aan een van de meest grote comebacks in een moeilijke markt.

    Mijn stem. Ik kom er niet uit...Aan de ene kant tegen, want dan is het groeipotentieel van het ppa groter. Maar bedenk je de klap die we dan mee zullen krijgen, mijn grote winst zal verdampen voordat ik de verkoop-knop ingedrukt heb.

    Wanneer de deal doorgaat dan onstaat er opluchting binnen het aandeel, stijgt het aandeel naar de echte waarde en kan ik nog even meeliften op de stijging. Om vervolgens over te stappen -geheel of gedeeltelijk- naar microsoft, omdat ik ervan overtuigd ben dat ze Lumia naar een enorm marktaandeel kunnen tillen.
  3. forum rang 4 s.lin 2 december 2013 21:33
    Microsoft mag Nokia overnemen van VS
    2 december 2013 20:01

    Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft Microsoft toestemming gegeven om Nokia over te nemen. De overname is daarmee weer een stap dichterbij. Dat blijkt uit een document dat door het ministerie werd gepubliceerd.

    Eerder kreeg Microsoft ook al toestemming van zijn aandeelhouders terwijl het ook de verwachting is dat de EU in zal stemmen met de overname van Nokia. Microsoft hoopt de overname begin 2014 af te ronden en is naarstig opzoek naar een nieuwe CEO om de overname in goede banen te leiden.

    Microsoft neemt voor een bedrag van 5,44 miljard euro de afdeling Devices and Services over en krijgt een licentie op de patenten van Nokia in handen. Die licentie loopt tien jaar. Microsoft koopt ook het recht om gebruik te maken van het HERE-platform voor kaarten en navigatiediensten.

    Door: NU.nl
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,73 +0,20%
EUR/USD 1,0727 +0,28%
FTSE 100 8.091,70 +0,64%
Germany40^ 17.995,00 -0,52%
Gold spot 2.325,87 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,05%
Flow T...
+4,77%
NX FIL...
+4,01%
Fugro
+1,83%
AMG Cr...
+0,95%

Dalers

ADYEN NV
-12,06%
VIVORY...
-7,49%
WDP
-4,38%
AZERION
-1,78%
IMCD
-1,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links