Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een bitcoin is niets waard II

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

441 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jrxs4all 2 december 2013 14:38
    quote:

    holenbeer schreef op 2 december 2013 13:59:

    [...]
    Heb net via BTCdirect voor 100 euro gekocht, ging erg makkelijk. Nu eens kijken of ik net zo makkelijk weer euro's terug kan kopen. Als dat niet lukt...
    Geen probleem toch, dan kun je altijd voor dat geld pizza's laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl en betalen met BTC ;-)

  2. forum rang 5 DurianCS 2 december 2013 14:57
    quote:

    plof® schreef op 2 december 2013 14:02:

    [...]

    Ik snap het prima hoor, trek maar niet meteen je conclusie..

    Maar goed in die utopische fantasiewereld van jou is de bitcoin straks het wereldwijde betaalmiddel.

    Toch lastig dat als die 250 biljoen dollar vermogen wereldwijd nog even gewisseld moet gaan worden..
    Ja, potentieel kan de BTC dus miljoenen gaan kosten en gaan we betalen in pico, femto en atto BTCs. Moeten ze nog wel wat cijfers achter de komma toevoegen, maar het lijkt mogelijk.
  3. forum rang 4 efreddy 2 december 2013 15:05
    Wie graag eens gratis gokt en ook eens een bitcoin adress wil met enkele bitcoins erop kan ook eens freebitco.in/?r=21232 proberen, wanneer meer dan 0.00005500 BTC is behaald word dit automatisch op je BTC adress gestort.
    bevestiging betaling zie : blockchain.info/nl/address/1BhLWe8s2H...
  4. @iPlof 2 december 2013 15:12
    quote:

    DurianCS schreef op 2 december 2013 14:57:

    [...]
    Ja, potentieel kan de BTC dus miljoenen gaan kosten en gaan we betalen in pico, femto en atto BTCs. Moeten ze nog wel wat cijfers achter de komma toevoegen, maar het lijkt mogelijk.
    Ik heb hier net de tissuecoin geïntroduceerd..

    In 4 genummerde gelijke delen gescheurd, bijdrukken niet mogelijk.

    Potentiele waarde elk ruim 60 biljoen dollar, als dit het wereldwijde betaalsysteem wordt..
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2013 15:18
    quote:

    plof® schreef op 2 december 2013 15:12:

    [...]
    Ik heb hier net de tissuecoin geïntroduceerd..
    In 4 genummerde gelijke delen gescheurd, bijdrukken niet mogelijk.
    Potentiele waarde elk ruim 60 biljoen dollar, als dit het wereldwijde betaalsysteem wordt..
    Ik ga de Plofmunt (PFM) oprichten, doe je mee Plof..??

    De fysieke uitvoering bestaat uit munten met een lontje, die je met Oud en Nieuw kunt gebruiken i.p.v. rotjes.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2013 15:46
    ma 02 dec 2013, 13:13
    Bitcoin-fan ontvangt klein fortuin dankzij QR-code op tv

    Een gebruiker van de digitale munt bitcoin is in één klap rijk geworden omdat hij een QR-code met een link naar zijn virtuele portemonnee op tv heeft getoond. Mede-fans van de valuta vonden dit zo leuk, dat ze massaal geld naar hem overmaakten.

    Bitcoins worden opgeslagen in digitale portemonnees die elk een eigen adres hebben. Door dit adres te delen - wat via een QR-barcode kan - is het mogelijk om bitcoins hiernaar over te maken.

    De bitcoingebruiker, online bekend onder de naam BitcoinPitcher2, was aanwezig bij een American football-wedstrijd en hield hier een bord omhoog met de leus 'Hi mam, stuur bitcoin' vergezeld door de QR-code voor zijn persoonlijke portemonnee. Binnen enkele dagen was hij 22,4 bitcoin - omgerekend ongeveer €16.000 - rijker.

    BitcoinPitcher2 heeft aangegeven dat hij het grootste gedeelte van de donaties zal overmaken aan een goed doel.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2013 22:47
    quote:

    noob schreef op 2 december 2013 22:15:

    www.mt.nl/1/82998/home/waarom-bitcoin...
    Waarom Bitcoin de oplossing is (volgens Marc van der Chijs)
    02 dec 2013 | Roberto Lobosco
    Marc van der Chijs, een van de succesvolste Nederlanders in het buitenland, maakt zich hard voor de virtuele valuta Bitcoin.

    Marc van der Chijs, sinds begin dit jaar partner bij CrossPacific Capital, een venture capital firma in Vancouver, draagt de virtuele valuta Bitcoin een warm hart toe. De ondernemer, die onder meer Tudou.com (de YouTube van China) opzette en naar de beurs bracht, kwam eerder prominent voor in onze lijst van 33 wereldleiders. Van der Chijs heeft een aantal wallets met in totaal een paar honderd Bitcoins. Hoewel hij zelf vindt dat dit geen naam mag hebben, zijn die paar honderd Bitcoins met de huidige koers flink wat waard.

    Waarom Van der Chijs gelooft in Bitcoin
    Van origine is Van der Chijs bedrijfseconoom met een specialisatie in Corporate Finance, wat helpt bij het analyseren van alles wat met Bitcoin te maken heeft. Toen begin dit jaar de banken in Cyprus alle rekeningen van hun klanten blokkeerden en rekeninghouders vervolgens mee moesten betalen aan de redding van Cyprus, is hij na gaan denken over het huidige financiële systeem en de macht van banken. Bij het zoeken naar alternatieven, kwam hij al snel bij Bitcoin uit. Hoewel Van der Chijs in het begin sceptisch was, werd hem na wat studie duidelijk dat Bitcoin veel meer is dan een virtuele munt. Hij beschouwt Bitcoin als een platform dat de financiële wereld kan veranderen.

    Zwakkere valuta overnemen
    Van der Chijs investeert in bedrijven die zich bezighouden met toepassingen van Bitcoins en andere virtuele valuta. Hij beschouwt Bitcoin zeker als bedreiging voor bestaande valuta, hoewel hij niet gelooft dat de rol helemaal wordt overgenomen. Het zal een extra munteenheid zijn die de rol van een zwakkere valuta over zal kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld de Argentijnse Peso. Niet voor niets wordt in Argentinië de Bitcoin nu al veel gebruikt. De Dollar en Euro zullen zeker blijven bestaan, maar hun rol zal steeds minder belangrijk worden volgens Van der Chijs. In die zin is Bitcoin een bedreiging voor de VS, omdat zij de monetaire controle over de wereldeconomie uit handen zullen moeten geven.

    Bitcoin neemt rol goud over
    Kritiek dat de Bitcoin een deflatoir karakter heeft, omdat de munt zich niet kan aanpassen aan de economie, wuift Van der Chijs weg. De fout in deze redenering is dat men er dan van uit gaat dat Bitcoin op termijn de enige munt zal zijn waarmee transacties plaatsvinden. Dat is echter niet zo, want er zullen altijd meerdere valuta naast elkaar blijven bestaan, denkt Van der Chijs. Indien mensen Bitcoin alleen als investering zien, zal er meer in fiat currency of in andere virtuele munten met een inflationaire component uitgegeven worden, waardoor Bitcoin minder waard zal worden. Hierdoor wordt Bitcoin een munt die meer als investering dan als transactievaluta wordt gezien, waardoor Bitcoin de potentie heeft de rol van goud over te nemen.

    Cash is anoniemer dan bitcoin
    Dat criminelen vrij spel zouden hebben omdat wallets anoniem zijn, bestrijdt Van der Chijs (foto links). De blockchain is weliswaar anoniem, maar onderzoek heeft al aangetoond dat het goed mogelijk is om erachter te komen wie achter welke wallet zit. Stel dat iemand zijn wallet zou stelen, dan kan Van der Chijs zien wat deze persoon met dit geld gedaan heeft, waardoor het theoretisch ook mogelijk is deze persoon te vinden. Wat dat betreft is Bitcoin minder anoniem dan cash geld, dat valt namelijk helemaal niet te traceren. Van der Chijs gaat zelfs nog verder. Volgens hem kan het juist een een goede tool blijken om criminelen op te sporen.

    Ondanks bank, geen banken nodig
    Het blijft op zijn minst opmerkelijk: voorstanders beweren dat Bitcoin centrale banken overbodig maakt, omdat je rechtstreeks betalingen doet, en tegelijkertijd wordt met grote trom Bitcoin Central gepresenteerd. Maar dat Bitcoin Central een Franse banklicentie kreeg en zich daarom bank noemt, zegt volgens Van der Chijs niets. Het is niet meer dan een exchange waar mensen ook hun geld in wallets kunnen bewaren. De bank kan niet bij deze wallets komen waardoor het eigenlijk geen echte bank is. De naam 'bank' gebruiken ze omdat het vertrouwen geeft bij het grote publiek, maar hun functie is hetzelfde als talloze andere walletsites en wisselkantoren op internet.

    Prima valuta voor bedrijven
    Er zijn al genoeg bedrijven die betaaloplossingen aanbieden met Bitcoin. Zo is er Bitpay, dat de koers van Bitcoin berekent op het moment van de transactie en het geld direct in dollars of euro's aan de verkoper geeft. Een bedrijf kan dus een prijs in euro geven, het geld in bitcoin ontvangen van de klant, maar direct weer in euro ontvangen van Bitpay, zonder koersrisico. Volgens Van der Chijs is het, ondanks de sterk fluctuerende koers, geen enkel probleem voor bedrijven om met Bitcoin te werken.
  8. @iPlof 2 december 2013 23:13
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 december 2013 22:47:

    [...]

    Waarom Bitcoin de oplossing is (volgens Marc van der Chijs)
    02 dec 2013 | Roberto Lobosco
    Marc van der Chijs, een van de succesvolste Nederlanders in het buitenland, maakt zich hard voor de virtuele valuta Bitcoin.
    de koers, geen enkel probleem voor bedrijven om met Bitcoin te werken.
    Ik vind het een bijzonder slecht stuk zeg van Management Team.
    Goh dat blad holt ook achteruit zeg.

    Bitcoin heeft aardige elementen hoor als een soort waardecouponnetje maar de koers/waardering is van god los en daar gaat dit artikel niet eens op in.

    Daarnaast, sinds wanneer heeft corporate finance iets te maken met monetaire economie..?? Wat een flutstuk!
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 december 2013 09:17
    di 03 dec 2013, 01:45
    Bitcoinkoorts slaat ook toe in Silicon Valley

    De stijgende waarde van bitcoin, de digitale munt die sinds het begin van dit jaar meer dan 80 keer zoveel waard werd, trekt niet alleen beleggers aan. Ook durfkapitalisten proberen een graantje mee te pikken.

    Dat meldt Financial Times. Sinds bitcoin binnen een maand van $500 naar tot boven de $1000 schoot, schoten investeringsfondsen als paddenstoelen uit de grond. Durfkapitalisten hebben hun weg richting de digitale munt nu ook gevonden, maar dan met het idee om nieuwe financiële diensten aan te bieden in plaats van speculeren op de waarde van de munt.

    Investeerders zijn onder andere Jim Breyer, die al in een vroeg stadium in Facebook stapte en de investeringstak van Google.

    Volgens de bitcoinaanhangers kunnen betalingen straks net zo snel en gemakkelijker worden als het sturen van een e-mail. Daarom richten ze zich nu op het maken van goedkope betaalsystemen op basis van bitcoin. Als die infrastructuur er is, wordt bitcoin veel aantrekkelijker voor internetwinkels, omdat ze hiermee dure creditcardmaatschappijen kunnen omzeilen.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 december 2013 09:20
    quote:

    plof® schreef op 2 december 2013 23:13:

    [...]
    Ik vind het een bijzonder slecht stuk zeg van Management Team.
    Goh dat blad holt ook achteruit zeg.
    Bitcoin heeft aardige elementen hoor als een soort waardecouponnetje maar de koers/waardering is van god los en daar gaat dit artikel niet eens op in.
    Daarnaast, sinds wanneer heeft corporate finance iets te maken met monetaire economie..?? Wat een flutstuk!
    Er is helemaal niks mis met het artikel in MT, alleen aan jouw bekrompen visie mankeert wat.
  11. [verwijderd] 3 december 2013 14:12
    Ik probeerde Litecoin en/of QuarkCoin te kopen. Probeer dat eens zonder eerst BTC te kopen, gaat je tegenvallen. Of, Litecoin direct verkopen voor Euro's Net als ruwe olie kopen zonder dollars niet al te lang gelee.
    Misschien dat BTC zich goed geplaatst heeft. Voorkeursrol bij de exchanges.
    Terwijl de BTC bubble misschien al leeg loopt, blijven we ze kopen om op de volgende pump&dump ponzi scheme mee te liften.

    En bedenk je vooral dat we amper begonnen zijn met crypto currencies kopen. Die market cap getallen zijn bogus. Bij een parabolisch grafiek kun je niet de ATH nemen maal het aantal units in bestaan, dan houd je jezelf voor de gek. Je moet kijken naar de oppervlakte onder de grafiek, 10% of minder, en dat met de standaard market cap vermenigvuldigen.
    Er zit dus maar een paar miljard MAX in crypto currencies. Wat dat betreft is de vraag wat sneller zal groeien : de inflow van zuurverdiend echt geld, of de opstapeling van nieuwe nep geld cryptovaluta. Op 1 site telde ik al 42 verschillende CC's. Hoe lang voor het er honderd zijn? Ik zeg minder dan een jaar. Mooi anti-inflatie apparaat zo. Je kunt er biljoenen in pompen, en het komt misschien nooit meer terug.
441 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links