Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

STAK-Meeting

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. bilbo3 15 november 2013 16:28
    Ik heb zojuist de volgende vragen doorgegeven aan npex.
    ben benieuwd

    Ik heb begrepen dat het mogelijk is om via u vragen te stellen zodat daar maandag a.s. in de sTAK wellicht aandacht kan wordne gegeven.

    Ik neem aan dat een aantal vragen onderwerpen toch wel behandeld zou worden, dus excuses coor overbodige vragen.



    1. wat is de verwachte timetable voor het de gehele IPO?

    prospectus

    pricing

    1e notering



    2. wordt het alleeen een uitgifte van aandelen of ook een herplaatsing?



    3.Aan hoeveel aandelen wordt gedacht?



    4 wat is de verwachte prijsrange?



    5. Zijn er al gesprekken met geinteresseerde beleggers, is een roadshow gepland?



    6. zijn er Exitmogelijkhedne voor bestaande aandeelhouders?



    7. is er spraken van een claim emissie met voorkeursrechten?



    8. Waarom ook een lock up voor B-aandeelhouders, wij zijn niet strategisch en hebben geen voorkennis



    9. waar wordt de opbrengst voor gebruikt? hoe ziet toekomstige kasontwikkeling eruit?



    10. kunnen we nog meer emissies verwachten?



    12. is er al zicht op verwachte verkiopen Glybera? Hoe zit Chiesi hierin?



    13 is er al zciht op goedkeuringstrajes in USA/canada?



    14. Welke belangrijke ontwikkelingen worden verwacht in de pijplijn?



    15. De nieuwe spin off vanuit Philiadelphia, Spark, verwijst in haar hemophilie onderzoeken naar dezelfde trials als jullie, wie heeft hier welek rechten?



    Tot zover en alvast bedankt voor de moeit en de plannen.
  2. Prof. Dollar 16 november 2013 20:24
    quote:

    ViaviaVia schreef op 16 november 2013 19:16:

    Ik zie al een paar keer de vraag terug komen, waarom B certificaat houders ook gebonden zijn aan de lockup!?

    B certificaat houders zijn niet alleen wij, maar toch ook nog mensen van het oude en nieuwe management!?
    Twee belangrijke begrippen: ingewijden en waardebepaling.

    Ingewijden zijn mensen met voorkennis. En dat gaat niet altijd samen met IPO's; van publieke organisaties wordt transparantie verwacht (de term geëist is wellicht meer op zijn plaats). Het is onmogelijk alle ingewijden met naam en rugnummer te benoemen, maar ze zitten ongetwijfeld tussen houders van certificaten A, B en C. De oplossing: gelijke monniken, gelijke kappen; iedereen in de lock-up periode (of zoals gewaardeerd forumlid flosz het noemt: het IPO-kooitje).

    Waardebepaling komt mede tot stand in de verhouding tussen vraag en aanbod. Als iedereen tegelijkertijd zijn stukken aanbiedt (op de dag van IPO) dan kun je meer aanbod dan vraag verwachten: een koers die naar beneden gaat.

    Onderzoek wijst uit dat op de eerste dag na de lock-up periode de koers 3% zakt. Een recent voorbeeld: op de dag dat de eerste lock-up periode verstreek stond het aandeel Facebook al 50% lager (inmiddels volledig opgekrabbeld).

    Die lock-up periode is in ieders belang: voor nieuwe en bestaande (niet ingewijde) aandeelhouders. In de tussentijd doet iedereen er wel verstandig aan zich goed te laten informeren over de onderneming. Met voorkennis heb je een probleem, maar met helemaal geen kennis ook!
  3. BNP 16 november 2013 21:10
    @ViaviaVia

    Jij hebt gelijk, oud en nieuw management heeft ook aandelen B. Of voor de preciezen onder ons certificaten van aandelen B. Ik heb het net even voor de zekerheid voor je nagezocht. Jaarcijfers 2012 die bij de uitnodiging zaten kun je op pagina 73 lezen dat ook het management en senior staff DR's oftewel certificaten van aandeel B heeft.
  4. [verwijderd] 17 november 2013 00:22

    ik snap dat sommige mensen graag hun winst willen nemen, maar men wil ook weer geen verschil tussen A, B of C-aandelen hebben en dus wordt alles samengevoegd...is ook beter voor het aandeel, want als je wel voor UniQure aandelen moet betalen, maar geen enkele zeggenschap kan krijgen, dan spreekt dat tegen het aandeel en de IPO.

    De mensen van UniQure zelf, toch de kurken waar het bedrijf op drijft, bezitten idd B-aandelen. Wat voelt beter dan dat van VC tot UniQure-personeel en gewoon aandeelhouder ieder gelijkgesteld is?

    Doel is en blijft van UniQure een veelbelovend bedrijf te maken...hoe verder het komt, des te verder die 2,39euro(NPEX) of plm 10euro(IPO-schatting) af komt te staan van de koerswaardering. Voor wie dat niet aandurft, zullen ook die 180dagen rap voorbij zijn...biotechtrials duren nu eenmaal lang en mocht de koers dan nog op omgerekend 5 euro staan...dan nog is het een stijging waarvoor menig belegger wil tekenen!

    Gelukkig kan niemand in de toekomst kijken...maar mocht hemofilie B ooit aan fase III geraken, dan staan we m.i. ver boven de 10euro durf ik wel te voorspellen.
    Beleggers willen graag op de top verkopen...die bereik je vnl door vinger aan de pols te houden en geduldig te volgen. In de handel die t.z.t. volgt kan ik nog wel een tip voor traders geven: buy on the rumour, sell before the fact...maar bedenk dat bij een succes het rendement één van de meest sexy kanten is van biotech (en daarom voor velen niet te weerstaan ;-))
  5. QLVT 19 november 2013 01:21
    En zo is dat vanuit grunn
    maar bij de way ,we zijn een
    beetje lam van alles ,we
    weten niet veel meer ,maar
    het komt wel goed, maar dat
    zien we op NASDAC ,ALLEEN WE
    worden op de proef gesteld
    met ons geduld,maar geduld is een
    schone zaak,we will wait for the
    future of the best results off
    UNIQURE.......................
  6. [verwijderd] 19 november 2013 16:18
    voor zover ik e.e.a. goed kan vertalen in navolging van de meeting (disclaimer ;-)):

    allereerst even een reactie op een opmerking van Prof.Dollar:

    Het management heeft ons erop gewezen, dat in aanloop naar de IPO zowel UniQure alsmede wij als aandeelhouders zeer zorgvuldig moeten omgaan met onze woorden/uitspraken.

    Er werd nadrukkelijk verzocht om geen zaken te verklaren/beweren/speculeren als ware het bij monde van (het management van) UniQure.

    Natuurlijk werd er op de STAK-meeting gevraagd en gepolst of er meer bekend is aangaande een IPO-prijs, aantal uit te geven aandelen, tijdstip etc.etc., maar dat is nu absoluut niet bekend (als ze het al zouden weten dan zouden zij daar ook geen mededelingen over doen).
    UniQure zit niet te wachten op Nina Brink achtige cases!

    Als er zaken bekend zijn, dan zal dat in de vorm van een persbericht bekend gemaakt worden, waarbij de markt op hetzelfde moment over gelijke informatie beschikt.

    Een aantal regels m.b.t. een IPO zijn in het algemeen voorwaarden van de financiele instellingen die UniQure naar de beurs brengen en niet (altijd) een keus van UniQure zelf.

    Handel op NPEX is beëindigd omdat;
    Ten eerste die handel/koers niet representatief is voor de waarde zoals die voor een grote beurs als de Nasdaq zou kunnen gelden(de prijzen waarop Chiesi en Coller Capital instapten weken al belangrijk af van de koers van B-aandelen op NPEX, waarbij ook rekening is gehouden met hun inbreng op andere wijze aan de ontwikkelingen bij UniQure).

    Ten tweede dient het ertoe dat alle aandeelhouders (A+B+C) gelijk te schakelen; niemand kan handelen.

    Ten derde dient het te voorkomen dat de NPEX als een soort grijze beurs gaat fungeren in aanloop naar de IPO, waarbij vrij eenvoudig (door dunne handel) aan koersmanipulatie gedaan kan worden waarop t.t.v. de IPO mogelijk gereageerd kan worden.

    De waarde kan ook door eventuele berichten/ontwikkelingen nog vóór de IPO wijzigen, waarvoor ook weer geldt dat de NPEX geen objectief beeld kan geven door de besloten/beperkte/incourante/dunne handel.

    De IPOvoorbereidingen zijn in volle gang en zal ergens in 2014 plaatsvinden (kans op 1e helft 2014, maar is allemaal nog prematuur)

    UniQure is een opvallende beursgang; nominaties in ranglijst(en) van veelbelovende bedrijven (Fierce), goedkeuring 1e westerse gentherapie en de kansen die via de bestaande technologie om het aantal kandidaten uit te breiden zullen de markt moeten inspireren.

    Het is leuk als je komend jaar, na de IPO en lockup een mooie slag kan slaan, echter, als UniQure waarmaakt van wat er in het vat zit, dan kan het zijn dat je de aandelen niet -wilt- verkopen...voortschrijdende inzicht moet dat duidelijk maken.

    De Lockup is om te voorkomen dat iedereen door dezelfde deur naar buiten wil t.t.v. de IPO en ook om te voorkomen dat een beursgang louter en alleen bedoeld is om te cashen, waarbij mogelijk valse argumenten zijn ingezet om een IPO te laten slagen.

    Ik hoop op toekomstige berichten van UniQure die maken dat ik nog heel wat jaren aandeelhouder WIL blijven.

    Zoals bekend heb ik aangegeven dat ik voor januari 2014 een bijeenkomst/borrel wil organiseren voor aandeelhouders en belangstellenden van UniQure. De IPO was echter op dat moment nog niet bekend en ik moet even inventariseren op welke wijze zo'n bijeenkomst het beste ingevuld kan worden.

    Vanuit NPEX en STAK bestaat nog steeds belangstelling om hieraan een bijdrage te leveren. UniQure zelf moet zich beraden op de (juridische) aspekten van zo'n bijeenkomst, daar vanaf het IPOvoornemen elk woord bij monde van het management op een weegschaaltje gelegd zal worden.

    Zij kunnen natuurlijk een goede schets geven van hetgeen waarmee UniQure zich bezighoudt en alle mogelijke informatie verstrekken die niet conflicteert met hun belangen aangaande de IPO (ze hebben begrijpelijkerwijs geen zin in een conflict met de SEC of met de instelling die hun beursgang begeleid).

    Geduld is een schone zaak. Natuurlijk is het de belegger eigen om te zoeken naar informatie en te speculeren naar kansen en ontwikkelingen, echter; het is van belang om dat duidelijk vanuit eigen visie te doen en zorgvuldig om te gaan met onderwerpen en uitspraken die een IPO kunnen beschadigen.

    ivet
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0637 -0,06%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.385,60 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
RANDST...
+2,65%
Flow T...
+2,62%
JDE PE...
+1,68%

Dalers

ASMI
-6,10%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%
Accsys
-2,69%
BESI
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links