Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

KBC, BNP Paribas, Societe Generale

1.449 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De_Sint 19 november 2013 12:12
    quote:

    Geprobeerd schreef op 19 november 2013 11:52:

    [...]
    Nog geen spijt toch deze gaat echt wel weer stijgen.
    Dat is mijn mening ook, echter op korte termijn weet je nooit hoe onredelijk de paniek, en dus verkoopdruk, zal zijn.

    Zoals het nu gaat, is er voor elke paniekerige verkoper nog een gretige koper dat redelijk in balans is. De volatiliteit dat KBC siert.

    Mvg,

  2. De_Sint 19 november 2013 16:01
    Toen dit forum nog regelmatig werd bezocht belegde menigeen ook in Nyrstar. Zelf heb ik niet veel omgekeken naar dit fonds, maar zie nu dat deze in rap tempo is gedaald tot KPN/Imtech dieptes. Dit op hoge volumes en tegen de koers van de Zinkprijs in die sinds Juni redelijk stabiel is gebleven.

    Is er een medebelegger die in dit fonds zit en hier iets zinnigs over kan vertellen?

    Mvg,
  3. [verwijderd] 27 november 2013 11:27
    quote:

    paladijn06 schreef op 27 november 2013 10:53:

    Hoe lang gaat KBC nog verder omhoog?
    En hoe verhoudt KBC Ancora zich tot KBC? Geruime tijd was dit fonds ongeveer de helft van KBC (zowel qua koers als stijgingen/dalingen) maar de laatste dagen gaat dit fonds met de turbo!!!
    Kijk naar het verleden
    Toen heeft ancora hetzelfde level als kbc gehaald.

    Misschien gebeurt dat nog n keer......
  4. [verwijderd] 27 november 2013 16:35
    quote:

    De_Sint schreef op 27 november 2013 15:34:

    Mijn eerdere aankoop aan 39,40 vandaag verkocht aan 41,65.

    Vind het eerst wel genoeg.. Snel ritje en ook wel eens lekker, maar dat is aan KBC wel besteed.

    Mvg,
    Inderdaad een snel ritje..
    Het is je tijd ook..
    Sint kan niet stuk in deze tijd...
    Na 5 dec wordt het allemaal een stuk moeilijker denk ik,,

    Succes Sint..
  5. [verwijderd] 12 februari 2014 07:49
    PARIJS (AFN) - Société Générale (SocGen) heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken gezet. In dezelfde periode een jaar eerder was het resultaat nog negatief. Dat bleek woensdag uit de cijferpresentatie van het financiële concern.
    SocGen behaalde een winst van 322 miljoen euro, waar in het vierde kwartaal van 2012 een verlies van 471 miljoen euro werd gerealiseerd. Marktkenners rekenden in doorsnee op een positief resultaat van 163 miljoen euro.
    De op een na grootste bank van Frankrijk profiteerde van goede prestaties bij de Franse en Russische consumententak. Het vermogensbeheeronderdeel zette juist een verlies neer van 29 miljoen euro, tegen een winst van 245 miljoen euro een jaar eerder. In het winstcijfer van SocGen zit overigens een stevige boete van de Europese Commissie, van 446 miljoen euro, verwerkt.
  6. [verwijderd] 7 maart 2014 10:22
    Is het onderstaande wellicht de oorzaak van de daling van vandaag? Je zou toch zeggen dat het onderstaande bericht dan ook op 5 en 6 maart al voor een correctie had kunnen zorgen!!!

    19:05 - 04 maart 2014 door Bert Broens (De Tijd)

    KBC naar kapitaalmarkt

    Bank-verzekeraar KBC trekt de kapitaalmarkt op om bij institutionele beleggers voor minstens 1 miljard euro aan effecten te plaatsen. Het gaat om kapitaalinstrumenten die beantwoorden aan de nieuwe Basel III-kapitaalvereisten voor de sector. De operatie gaat mogelijk gepaard met het uit de markt halen van reeds uitstaande effecten.
    (Foto: Photo News)
    (Foto: Photo News)
    KBC heeft een sterke kapitaalpositie en geldt als een van de best gekapitaliseerde financiële instellingen in Europa. Dat is wel met inbegrip van de nog resterende staatssteun van de Vlaamse overheid.
    Het wekt op het eerste zicht dan ook verwondering dat de groep de kapitaalmarkt optrekt voor een emissie van 'representatieve 'benchmark'-grootte in euro', aldus een persbericht. Dat betekent een operatie van minimum 1 miljard euro.
    Maar dat heeft te maken met de invoering van de nieuwe Basel III-kapitaalnormen die in Europa worden omgezet via de CRDIV-richtlijn. Die hebben tot gevolg dat de momenteel uitstaande Tier 1-kapitaalinstrumenten van KBC geleidelijk aan hun belang als regulatoir kapitaal zullen verliezen en dus vanuit kapitaaloogpunt minder efficiënt worden.
    Zoals andere banken in Europa besloot KBC dan ook nieuwe instrumenten uit te geven, bestemd voor institutionele beleggers. En mogelijk zullen oudere instrumenten uit de markt worden gehaald.
    Efficiënter
    Vanuit het standpunt van de nieuwe regels 'is het efficiënter om te overwegen sommige lopende Tier 1-instrumenten te callen en (gedeeltelijk) te vervangen door nieuwe instrumenten', aldus Huybrecht.
    De nieuwe zijn, in technisch jargon, CRDIV-conform en AT1-instrumenten, waarbij 'AT1' staat voor 'Additional Tier 1'. De term 'additional' verwijst naar het feit 'dat ze samen met de Common Equity Tier 1 (CET1)-instrumenten de totale Tier 1-component van onze kapitaalstructuur vormen', zegt KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht.
    Johan Thijs, de CEO van KBC: 'We hebben onze kapitaalstructuur geëvalueerd in het licht van de huidige CRD IV-regelgeving en de momenteel uitstaande effecten. Rekening houdend met de regelgeving, met de huidige kapitaalwaarde van deze instrumenten en met hun huidige waardering hebben we beslist om ons aanvullend Tier 1-kapitaalniveau te optimaliseren, bovenop het stevige common equity Tier-1-niveau dat we nu al hebben. Dat zal onze totale kapitaalpositie nog verder versterken.'

    De nieuwe instrumenten verwateren het aandelenkapitaal van KBC niet. Het gaat ook niet om een klassieke kapitaalverhoging zoals er eind 2012 een doorgevoerd werd.
  7. forum rang 10 voda 30 april 2014 16:55
    BNP Paribas overtreft verwachtingen

    WOENSDAG 30 APRIL 2014, 07:41 uur | 213 keer gelezen

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, heeft in het eerste kwartaal boven verwachting gepresteerd. De onderneming boekte een nettowinst van 1,67 miljard euro, 5,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte BNP Paribas woensdag bekend.

    Door het Amerikaanse persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten hadden een lagere nettowinst voorspeld, van gemiddeld 1,44 miljard euro.

    BNP Paribas werd vorig jaar volledig eigenaar van de voormalige Fortis Bank, door het resterende belang van 25 procent van de Belgische overheid te kopen voor een bedrag van 3,25 miljard euro. Die aankoop heeft positief bijgedragen aan het resultaat, aldus het concern in een toelichting.

    Solide

    “BNP Paribas behaalde dit kwartaal solide resultaten in een nog steeds zwak economische klimaat in Europa”, zei topman Jean-Laurent Bonnafe in de verklaring.

    In het voorgaande kwartaal, het laatste van 2013, meldde de bank een winstval met driekwart tot 127 miljoen euro, de laagste nettowinst sinds 2008. De winstval kwam doordat de bank 1,1 miljard euro opzij had gezet in verband met een onderzoek naar transacties die mogelijk in strijd waren met de handelssancties van de Verenigde Staten. BNP Paribas liet woensdag weten dat niet valt uit te sluiten dat de uiteindelijke boete aanzienlijk hoger uitvalt dat dit bedrag.
  8. [verwijderd] 15 mei 2014 14:40
    Bron: De Standaard

    De Belgische bank KBC heeft in het eerste kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 397 miljoen euro, wat meer is dan verwacht. Ook de zorgenkindjes deden het veel beter dan vorig jaar, en bovendien werd een deel van de staatssteun vervroegd terugbetaald aan de Vlaamse overheid .

    De winst ligt boven de 323 miljoen waar de analisten van Bloomberg op hadden gerekend. De aangepaste winst -zonder de erfenissen van de financiële crisis- kwam uit op 387 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de aangepaste winst 359 miljoen; het vorige kwartaal was zelfs verlieslatend.

    Topman Johan Thijs spreekt in het persbericht van een “goed jaarbegin”. Vooral de divisie “Internationale Markten”, waar onder meer Hongarije en zorgenkind Ierland zijn ondergebracht, tekende een forse verbetering op. De divisie was nog steeds goed voor een nettoverlies (-26 miljoen), maar dat was heel wat beter dan het gemiddelde van -213 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. KBC wijst erop dat ze de Hongaarse bankenheffing volledig in het eerste kwartaal heeft geboekt. “Mocht dit over het hele jaar gespreid zijn, zou het nettoresultaat licht positief zijn”, luidt het. Daarnaast daalden ook de kredietvoorzieningen in Ierland sterk.

    KBC heeft dit kwartaal ook een tweede terugbetaling van staatssteun aan de Vlaamse overheid gedaan, vroeger dan moest. Het gaat om een bedrag van 500 miljoen euro. De resterende staatssteun bedraagt nog 2 miljard euro.

    Klinkt allemaal leuk en aardig, maar "de belegger" denkt daar blijkbaar toch anders over: het aandeel verliest ca. 5% van zijn waarde!! (-€ 2,50).
  9. Panache 06 17 juni 2014 09:47
    BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische bank KBC wil de Vlaamse staatssteun eerder terugbetalen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt, vooruitlopend op een beleggersdag.
    KBC wil de terugbetaling van het laatste deel nu uiterlijk eind 2017 doen, waar eerder met de Europese Commissie eind 2020 overeen was gekomen.
    De bank en verzekeraar kreeg tijdens de financiële crisis een flinke injectie. De bank kreeg in totaal 7 miljard euro steun. Daarvan namen de Vlaamse en federale overheid ieder de helft voor hun rekening. De federale staatssteun werd eind 2012 al volledig terugbetaald. Er staat nu aan Vlaamse steun nog 2 miljard euro (plus 1 miljard premie) uit.
  10. forum rang 10 voda 23 juni 2014 16:21
    BNP Paribas en VS bereiken schikking van $9 miljard

    AMSTERDAM (Dow Jones)--BNP Paribas SA en de Amerikaanse aanklagers hebben in grote lijnen ingestemd met een overeenkomst waarbij de bank naast andere straffen tussen de $8 miljard en $9 miljard aan boetes zal betalen. De bank heeft volgens de onderzoekers met opzet $30 miljard aan financiele transacties verborgen gehouden, die Amerikaanse sancties schenden, stellen personen die op de hoogte zijn van de situatie.

    De deal omvat ook een schuldbekentenis en een tijdelijk verbod voor het bedrijf om in Amerikaanse dollars transacties uit te voeren, melden meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken.

    Als onderdeel van de deal moeten dertig werknemers de bank verlaten, wat aansluit bij vereisten van de New York Department of Financial Services om ook individuen te straffen, aldus de bronnen. De meerderheid van die bankmedewerkers is reeds vertrokken.

    De gesprekken bevinden zich nu in het laatste stadium, zeggen de bronnen, en een tijdstip voor de aankondiging en schuldbekentenis werd op vrijdag overlegd door het hoofd van de afdeling criminaliteit van het ministerie van justitie, Leslie Caldwell, en bankfunctionarissen, aldus de bronnen.

    Door Devlin Barrett en Christopher M. Matthews. vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 27 juni 2014 14:49
    'BNP gaat snijden in dividend'

    VRIJDAG 27 JUNI 2014, 14:35 uur | 10 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - De Franse bank BNP Paribas overweegt zijn dividenduitkering aan te passen en wil voor meerdere miljarden euro's aan obligaties uitgeven. Daarmee bereidt het financiële concern zich voor op een schikking in een langlopend Amerikaans onderzoek naar het schenden van sancties, aldus The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.
    De bank wil vooral vermijden om via een aandelenemissie kapitaal op te moeten halen als zijn eigen vermogen te veel slinkt.

    De Verenigde Staten beschuldigt de bank ervan de Amerikaanse sancties tegen landen als Iran en Sudan te hebben geschonden. BNP Paribas en de Amerikaanse justitie zullen de schikking mogelijk komende maandag bekendmaken, aldus een ingewijde tegen de zakenkrant. Naar verluidt worden in het weekend de laatste plooien gladgestreken, zal BNP Paribas schuld bekennen en gaat de bank 9 miljard dollar betalen. Ook zal het instemmen met een tijdelijke beperking van zijn transacties in dollars, de valuta waarin onder meer olie en gas worden afgerekend.

    Het is niet duidelijk of BNP Paribas, dat in ieder geval vanaf 1998 elk jaar dividend uitkeerde, de uitkering aan de aandeelhouders helemaal stop gaat zetten of slechts beperkt. In 2013 keerde het 1,50 euro per aandeel uit en hoopte dat in 2014 te verhogen. Een slachtoffer van een dividendaanpassing zou de Belgische staat zijn, die een groot belang in BNP Paribas heeft.

  12. [verwijderd] 28 juni 2014 12:04
    quote:

    voda schreef op 27 juni 2014 14:49:

    'BNP gaat snijden in dividend'

    VRIJDAG 27 JUNI 2014, 14:35 uur | 10 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - De Franse bank BNP Paribas overweegt zijn dividenduitkering aan te passen en wil voor meerdere miljarden euro's aan obligaties uitgeven. Daarmee bereidt het financiële concern zich voor op een schikking in een langlopend Amerikaans onderzoek naar het schenden van sancties, aldus The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.
    De bank wil vooral vermijden om via een aandelenemissie kapitaal op te moeten halen als zijn eigen vermogen te veel slinkt.

    De Verenigde Staten beschuldigt de bank ervan de Amerikaanse sancties tegen landen als Iran en Sudan te hebben geschonden. BNP Paribas en de Amerikaanse justitie zullen de schikking mogelijk komende maandag bekendmaken, aldus een ingewijde tegen de zakenkrant. Naar verluidt worden in het weekend de laatste plooien gladgestreken, zal BNP Paribas schuld bekennen en gaat de bank 9 miljard dollar betalen. Ook zal het instemmen met een tijdelijke beperking van zijn transacties in dollars, de valuta waarin onder meer olie en gas worden afgerekend.

    Het is niet duidelijk of BNP Paribas, dat in ieder geval vanaf 1998 elk jaar dividend uitkeerde, de uitkering aan de aandeelhouders helemaal stop gaat zetten of slechts beperkt. In 2013 keerde het 1,50 euro per aandeel uit en hoopte dat in 2014 te verhogen. Een slachtoffer van een dividendaanpassing zou de Belgische staat zijn, die een groot belang in BNP Paribas heeft.

    Miljardenschikking BNP Paribas
    Van een onzer verslaggevers


    NEW YORK - De bank BNP Paribas heeft een akkoord bereikt met de Amerikaanse autoriteiten over een schikking voor een bedrag van $8,9 miljard. De Franse bank zal schuld bekennen wegens het schenden van sancties tegen landen als Iran en Cuba.


    Het akkoord werd gisteravond gemeld door Amerikaanse en Franse media. BNP Paribas probeert al langere tijd een schikking te treffen. De boete die de Amerikaanse justitie BNP Paribas wilde opleggen zou kunnen oplopen tot $10 miljard.

    Om de schikking te financieren, gaat BNP Paribas obligaties uitgeven en zal het dividend van de bank worden verminderd. Hoe groot de obligatielening zal zijn, is nog niet bekend; ook de hoogte van de dividendverlaging is nog niet gemeld.

    Leed nog niet geleden

    Overigens is met de betaling van de schikking het leed voor BNP nog niet geleden. De bank mag als extra sanctie krijgt ook een aantal handelsbeperkingen opgelegd. De belangrijkste daarvan is dat de Amerikaanse vestiging een jaar lang geen transacties doen in dollars. Dat zal de handelstak van de bank zwaar treffen, zo is de verwachting. De schikking is verreweg de grootste die is bereikt tussen de Amerikaanse autoriteiten en een financiële instelling.

    De aandeelhouders krijgen nu geen dividend en straks mogelijk nog een emissie. BNP heeft geld verdienen gekozen boven het moreel en dat zegt weer genoeg.
1.449 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links