Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"AEX 500"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gurtx 26 november 2013 16:46
    Tostrams. Goede verkoper, weinig rendement. Probeer maar eens te achterhalen wat hij de afgelopen 10 jaar of langer uiteindelijk heeft verdiend met een portefeuille. Verdient goed geld met abonnementen en lezingen. Zolang hij geen aantoonbaar rendement heeft: negeren.

    24 mei 2010 - Royce Tostrams: wees voorzichtig met aandelen: "zakken we door de 300 dan gaan we linea recta naar de 200
    (http://www.rtlnieuws.nl/economie/royce-tostrams-wees-voorzichtig-met-aandelen-zakken-we-door-de-300-dan-gaan-we-linea-recta

    30 dec 2010 - Tostrams: AEX kan volgend jaar naar de 500 punten
    (http://video.iex.nl/Beleggen-Video/1628/Tostrams-AEX-kan-volgend-jaar-naar-de-500-punten.aspx)

    04 november 2011 - Tostrams: AEX kan naar 200 punten
    (http://www.rtlnieuws.nl/economie/tostrams-aex-kan-naar-200-punten)

    14 april 2012 - Tostrams: AEX daalt nog naar 200 punten. De bodem wordt pas in het tweede halfjaar van 2012 gezet. ‘Niet beleggen’, adviseert hij.
    (http://optieacademy.nl/algemeen/aex-daalt-nog-naar-200/)

    Dan draait zijn mening, als de AEX op 330/340 staat(zo'n 140 punten of 40% boven de low):

    9 nov 2012 - Technisch analist Royce Tostrams verwacht dat er tot het einde van het jaar nog een mooi ritje omhoog op de aandelenmarkten in het verschiet ligt. Een rit die er overigens dan niet meer komt.

    Eind 2012 en 23 feb 2013: Koersdoel AEX 374
    (http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/roycetostrams/21318408/__Aandelen_met_de_wind_in_de_rug__.html)
    (op de kooplijst 2013 dan weer wel Unilever - een absolute underperformer dit jaar- met kd 40 en 52... )

    En nu richting 500. Er zijn momenten dat ik begin te twijfelen, en nu is er een van...
  2. [verwijderd] 26 november 2013 17:05
    275 gaan we zien eind volgend jaar.....misschien nog even ruiken aan de 410 en dan is het afgelopen.....dan treedt de realiteit weer terug op de beurs...economische stand van zaken is tot stand gekomen doordat centrale banken volop de geldpers hebben aangezet en vanwege de lage rente worden bedrijfsresultaten mooi opgepoetst. Ik zie nog steeds oplopende werkloosheid, nog steeds een inflatie die heel laag is omdat consumenten niet willen besteden en voorlopig ook niet gaan doen gezien de werkloosheid....en maar geld bij drukken en injecteren en de problemen nog maar groter opblazen....nee....zodra ze beginnen te roepen dat we de 500 gaan zien dan gaat het omgekeerde gebeuren. Eerder riemen vast voor een beweging naar beneden is mijn mening....
  3. graantje 26 november 2013 17:27
    Maar ook Bas is in principe positief en zal zijn target voor 2014 binnenkort geven als de huidige trend na correctie gevalideerd wordt, verwacht ik.

    Daarbij: veel mensen maken nogal misbaar over QE en het mondiaal ruime monetaire beleid. Terecht is dat m.i. niet. Het verschaft immers ruimte om in diverse sectoren meer vlees op de botten te krijgen. Vergelijk het met een kind dat moet leren zwemmen (in dit geval: opnieuw). Badmeester FED (en ECB etc.) laten straks langzaam de lucht uit de zwembandjes ontsnappen zodanig dat het kind:
    a. in ieder geval straks niet meteen zinkt en verdrinkt
    b. voldoende drijfvermogen heeft om normaal te kunnen blijven ademen
    c. afhankelijk van de kwaliteit van zowel zwemleraar als leerling daadwerkelijk in staat is om zich in het woelige water voort te bewegen.

    Als alles met beleid gebeurt en mensen niet gaan lopen panikeren komen we uiteindelijk in post-crises vaarwater en dan kunnen de koersen inderdaad verder omhoog.
  4. forum rang 6 Koffiezondersuiker 26 november 2013 17:36
    quote:

    confuus schreef op 26 november 2013 16:20:

    Toch denk ik dat hij gelijk krijgt, want als de stemming van pessimisme en wantrouwen omslaat naar optimisme en vertrouwen dan heeft vooral de AEX een grote achterstand ín te halen. De DOW en de DAX zijn het voorbeeld.
    jaja.
    Onderschat niet de slappe mentaliteit van veel NL beursgenoteerde fondsen.
    Hoe goed de macro's ook zijn, als de bedrijven er niet mee kunnen omgaan doet de beurskoers nog niet veel en dús ook niet de index.
  5. ooievaar49 26 november 2013 17:46
    En toch geloof ik in die 500! Maar misschien heeft hij ook geen gelijk maar in ieder geval zal er het komende jaar iets gebeuren als blijkt dat de economie wel aantrekt. Trekt die niet aan dan is er geen mens overboord want dan stellen we het stijgen van de beurs toch even uit? Want stijgen zal hij een keer. Dat zei mijn vrouw ook!
  6. [verwijderd] 26 november 2013 19:13
    quote:

    putter schreef op 26 november 2013 17:45:

    Als de gewone man in de straat dit zegt ( lees Royce want meer is ie niet ) dan zou de beurs rijp moeten zijn voor een grote correctie !
    Nee, de 'gemiddelde' Nederlander stapt pas in rond de 500-550 punten aex. Dan hebben ze de eerste durfals die bij 400 punten zijn ingestapt 25-30% winst zien maken en willen ze dat ook wel. Liefst met een bkr-etje erbij. Dan is het moment om weer eens te gaan corrigeren. Gaan we overigens sowieso wel doen nu en dan, met 10-15%.
  7. z0n0p 26 november 2013 20:27
    Ik dacht nog dat koersen (en dus indexen) iets te maken hadden met de winst die ondernemingen maken. Welke koers/winsten gelden er dadelijk bij 500? Dat heeft volgens mij niets meer met elkaar te maken. Zelf denk ik dat de driver achter de hogere koersen de idioot lage rente is. Waar moet je nog heen met je geld om iets te verdienen. En die lage rente in niet bepaald een indicator dat het SUPER met de economie gaat.
  8. [verwijderd] 26 november 2013 23:08
    Je moet je eigen plan trekken. Beursgoeroes als Tostrams cs zitter er vrijwel altijd naast. Alleen door te roeptoeteren kunnen ze wel eens gelijk krijgen. En als ze bij toeval wel gelijk krijgen, vaak tot hun eigen grote verbazing, krijgen ze sterrenstatus en een hele hoop believers die bevestiging zoeken omdat zelf niet kunnen/durven nadenken bij hun beslissingen. Beursgoeroe's zijn net weervoorspellers; ze zitten er in de negen van de tien gevallen altijd naast, maar komen er altijd mee weg.
  9. gurtx 27 november 2013 08:21
    Op lange termijn werkt Fundamentele Analyse prima, het zg. Value Beleggen - zie Buffet e.a.
    Als je meer winst wilt maken (KT handel, in/ uitstap punten bepalen) kun je daar TA voor gebruiken. Een combinatie tussen beide is voor mij het beste.
    Aangaande dhr. Bas Heijink: heeft bijzonder weinig oog voor KT en MT bewegingen, is eigenlijk altijd bullish. Daarmee heeft hij nu een goed jaar, maar de afgelopen jaren was hij ronduit slecht. Heeft ook geen portefeuille om te volgen en dat zegt genoeg over zijn verdiencapaciteit. Zal hem niet uitmaken, de maandelijkse ING-cheque dekt de kosten wel.
    De enige die wel geld verdienen met TA zijn Erem+Nikken. Met een in mijn ogen riskant systeem, maar ze doen het wel goed met een echte portefeuille - dat moet gezegd.
    Maar wat we al lang weten: een goede Roeptoeter verdient meer dan een middelmatige handelaar!
    succes
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links