Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stem voor de Douche van Koets

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 november 2013 17:52
    Uit "Pensioen en hypoheek":

    Zo juist gelezen:
    www.iex.nl/Column/110857/Schaamteloze...

    Daarom -de aanhouder wint- voor de derde keer:

    Herhaling, omdat jij er niet op gereageerd hebt, Jos:

    "Jos,

    Vind jij het -met mij- ook apart, dat de Rabobank boetevrij extra aflossen WEL goed vindt met geld uit schenking verkregen, en NIET met eigen geld?
    Waarom is dit onderscheid er eigenlijk?".

    TOEVOEGING
    Als je een hypotheek met een tienjarige vaste rente, die loopt tot november 2015, nu geheel wil aflossen, hoe wordt dan de boeterente berekend?
  2. [verwijderd] 15 november 2013 18:03
    Die boeterente wordt berekend door eerst te kijken welke korting je kreeg. Voor de berekening van de boeterente gaan ze dus uit van de basisrente. Dan kunnen ze namelijk een stuk hogere boetes incassseren. Geen hond die daar natuurlijk ooit bij stil heeft gestaan. Die klanten dachten alleen ''zie je wel wat een lieve bankmeneer, ik krijg gewoon 0,6% rentekorting''. En ze zullen er ook nooit (actief) op gewezen zijn dat dit een nadeel kan zijn. Wat zeg ik je, zelfs Rabo medewerkers weten niet hoe dit ziot want de boetemeneer is weer een andere dan de verkoopmeneer. En de boetemeneer zie je pas.. als ze met de boete komen. Tsja, zoveel strapatsen je kan er zowat een boek over schrijven.
  3. forum rang 6 haas 15 november 2013 20:46
    nr 1:Minister Opstelten !

    minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht. Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.

    Nr 2:
    staatssecretaris Weekers
    Rabo trekt de boete van 774 miljoen gewoon van de belasting af.

    eindmotief:
    En de burger krijgt belastingverhoging na belastingverhoging voor de kiezen.
    Politiek dient de banken
  4. Jos Koets 15 november 2013 21:24
    quote:

    Vlindertuin schreef op 15 november 2013 17:52:

    Uit "Pensioen en hypoheek":

    Zo juist gelezen:
    www.iex.nl/Column/110857/Schaamteloze...

    Daarom -de aanhouder wint- voor de derde keer:

    Herhaling, omdat jij er niet op gereageerd hebt, Jos:

    "Jos,

    Vind jij het -met mij- ook apart, dat de Rabobank boetevrij extra aflossen WEL goed vindt met geld uit schenking verkregen, en NIET met eigen geld?
    Waarom is dit onderscheid er eigenlijk?".

    TOEVOEGING
    Als je een hypotheek met een tienjarige vaste rente, die loopt tot november 2015, nu geheel wil aflossen, hoe wordt dan de boeterente berekend?
    Op je vraag (boetevrij) kan alleen de Rabobank zelf antwoord geven. Het is vreeemd, maar dat is de Rabobank. Hoe de boete wordt berekend staat in de voorwaarden. Meestal wordt de rente genomen die nog van toepassing is voor de duur tot dat de rente vast staat. Van het hypotheekbedrag wordt dan nog het boetevrij percentage afgehaald.

    Andres moet je me volgende week even bellen. Mondelinge uitleg is wat gemakkelijker.

    Gr. Jos
  5. [verwijderd] 15 november 2013 21:31
    quote:

    Da Freeze schreef op 15 november 2013 12:21:

    Ik stel voor alle toezichthouders. Dus AFM, DNB, RCC, ACM (voorheen NMA en OPTA) en andere grote toezichtorganisaties die in Nederland zitten.
    Wat doen toezichthouders: Onvolkomenheden constateren en bedrijven daarnaar beboeten.
    Waarom een faal: Veel organisaties gaan ver over de schreef en toezichthouders constateren wel maar weigeren de oorzaak aan te pakken, personen terecht te stellen en beperkingen in wetgeving/bedrijven op te leggen.

    Afgezien van een tijdelijk deuk in het bedrijfsimago verandert er weinig binnen de hoge regionen in een bedrijf.
    Ja, maak er gewoon een multi douche van.... of een stortbui... maar in ieder geval eens met bovenstaande.
  6. Da Freeze 18 november 2013 09:48
    Over falende toezichthouders gesproken:

    'Consumenten voor de gek gehouden met aanbiedingen'

    Sinterklaas wordt in de maling genomen met nepaanbiedingen van speelgoedwinkels. Dat maakte de Consumentenbond maandag bekend op basis van eigen onderzoek.

    ''De speelgoedaanbiedingen van Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp zijn meestal nep'', concludeert de bond.

    De organisatie vergeleek 75 prijzen van populair speelgoed van begin deze maand met de prijzen in juli. In veel gevallen is het speelgoed juist duurder geworden in plaats van goedkoper.

    ''Een Legotrein van Intertoys van 124,99 euro voor 114,99 euro is wellicht aantrekkelijk, maar in juli 2013 kostte dezelfde trein bij Intertoys 99,99 euro.

    De 'Lego City kustwachthelikopter’ kostte bij Wehkamp deze zomer 17,99 euro en in de aanbieding deed Wehkamp alsof het speelgoed flink afgeprijsd was van 29,99 voor 22,99 euro'', aldus de Consumentenbond.

    Bij Intertoys bleken 17 van de 20 onderzochte aanbiedingen onterecht, bij Bart Smit 7 van de 10 en bij Blokker 8 van de 10. ''Om Bart Smit, Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp duidelijk te maken dat zij moeten stoppen met nepaanbiedingen stuurt de Consumentenbond maandag de bedrijven een roe en een waarschuwing van Sinterklaas''.

    Warenhuis V&D heeft minder speelgoedaanbiedingen dan andere bedrijven, maar ze kloppen volgens de organisatie wel.

    Bol.com zegt zich niet te herkennen in de bevindingen. ''We hebben op dit moment geen inzage in het onderzoek van de Consumentenbond en weten dus niet om welke artikelen het gaat. We kunnen dan ook niet de concrete prijsgeschiedenis van deze artikelen nakijken."

    "Maar wij monitoren continu op prijzen en indien nodig passen wij onze prijzen aan, bijvoorbeeld naar aanleiding van fluctuaties in de markt. Dit doen wij juist om onze klanten de beste prijs te kunnen bieden'', aldus de webwinkel.

    Bij Bart Smit en Intertoys was maandagochtend niemand bereikbaar voor commentaar. Woordvoerder van Wehkamp en Blokker lieten weten nog geen inhoudelijk commentaar te kunnen geven.

    Dit wist ik al toen ik als 10-jarig kind nog met Lego speelde en vol verwachting naar de jaarlijkse Intertoys folder uit keek. En dat is wel 25 jaar geleden! Met de feestdagen werd al het speelgoed en paar procent duurder.
  7. vlieman 26 november 2013 12:25
    Duidelijk Rabo. In het verleden adviseur geweest, heel wat aflossingsboetes gezien bij Rabo die nooit klopten. Ze rekenden altijd met resterende rentevast periodes terwijl de oudere hypotheken een boeteberekening op basis van gelijke rentevast periode kenden. Deden ze gewoon bewust de boeven. Niet voor niets is er in 2010 / 2011 een team van 500 man neergezet om alle hypotheekdossiers te herzien, anders hadden AFM en DNB destijds al korte metten met ze gemaakt. Alleen jammer dat ze libor en andere misstanden niet zagen. Maar volledigheidshalve: DNB heeft vanaf 1999 meermalen gewaarschuwd voor de misstanden in hypotheekland in de vorm van te hoge hypotheken etc. Het was Zalm die daar niets mee deed, vond dat er niets aan de hand was. Hij verdient eerder een ijskoude douche dan Wellink. althans, als het over hypotheken gaat dan...
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links