Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bonds en blauw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. retsok 25 november 2013 15:33
    tis een herhaling want kheb al vaker over dit fenomeen geschreven... nog maar een keer dan....

    The FED can announce an increase in QE at any market weakness and reverse on a dime any move down. Since it is at least being academically recognized that QE is harmful to economic growth and only beneficial to asset price increases (bubbles). I have been saying since QE started that the economy will be facing deflation as a result of these policies of printing contrary to the inflation scenario the FED and banks want the public to believe. In fact we are being told that inflation is our salvation at this point only because that benefits big banks and the government.

    Kijk en daar i like to disagree with Bill.. Europa deflatie, ok, maar in de VS hyperinflatie, omdat het vertrouwen steeds minder zal worden in de dollar en dus in de VS, mijns inziens....

    want als rente laag blijft en de usd blijft dalen... dan wil niemand meer de obligaties van de VS kopen... komop bennie keep buying those suckers...

    en als Janet dan de rente moet verhogen om investeerders te vinden voor de obligaties van de VS, dan zal ze nog wel ff gaan yellen..

    QE D... quod erat demonstrandum...
  2. retsok 25 november 2013 15:43
    er zijn steeds minder partijen bereid de usd obligaties te kopen dat geeft aan dat het vertrouwen in de VS aan het afnemen is..

    tevens hebben deze partijen een probleem want waar moeten ze heen met hun overtollige middelen... ook zij nemen daarom automatisch meer risico met dat geld..
  3. forum rang 5 theo1 25 november 2013 16:04
    Natuurlijk zijn die obligaties wel te verkopen. De vraag is tegen welke prijs. Voor de huidige minuscule rentes is het inderdaad lastig. Maar als begrotingstekorten terug gaan lopen, is het niet meer zo'n drama om de rente iets op te laten lopen. Dan komt de vraag vanzelf weer terug.

    Het heeft niet zoveel te maken met vertrouwen, maar veel meer met het geboden rendement (zo goed als niks op dit moment).
  4. jrxs4all 25 november 2013 16:52
    Ach, je ziet dat het aanbod van govies al is gehalveerd van 2010 naar 2014. In 2013 zal het US begrotingstekort ook zijn gehalveerd vanaf 2010 naar onder de 700 miljard en het zit nog steeds in een sterk dalende trend.

    Overigens ligt het US begrotingstekort dit jaar al rond de 4%, ik verwacht dat vanaf volgend jaar het Nederlandse tekort hoger zal zijn dan het Amerikaanse. Zo zie je maar waar dom bezuinigen toe leidt...

    Nu de FED per maand voor 40 miljard koopt zullen ze binnenkort dus wel moeten taperen, anders is het aanbod gewoon niet groot genoeg.

    Bovendien lossen die obligaties de komende jaren ook gewoon af, het probleem (als dat er al is) verdwijnt dus vanzelf en waarschijnlijk zelfs veel sneller dan iedereen denkt.

    Wees er maar blij om dat Amerika ons als economische wereldleider weer uit het moeras van de recessie gaat trekken. Dat lukt ons zelf niet en dat is in het verleden ook nooit anders geweest.

  5. retsok 25 november 2013 17:55
    in 1940 was de staatsschuld in de VS 49 miljard usd... in 2013 was de staatsschuld 16700 miljard usd...tis altijd al hetzelfde geweest namelijk dat de VS het begrotingstekort vullen door de staatsschuld te verhogen. debt ceiling... daarom wordt het alleen maar meer obligaties kopen oftewel QE... nogmaals zonder investeringen komt er niet de gewenste economische groei die bennie of janet nodig hebben....
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links