Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMT beursnotering door / voor Uniqure gebruikt

380 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste | Omlaag ↓
  1. de breyde 25 april 2013 21:47
    Zojuist een mail van de NPEX ontvangen.
    Het aantal verhandelde certificaten op de veiling van 18-04-2013, 97821 stuks.
    Hoogste prijs € 1,10
    Laagste prijs € 0,61
    Gemiddeld gewogen prijs € 0,66.
    De volgende veiling loopt af op 16-05-2013, voor deze veiling kan tot
    woensdag 7 mei certificaten worden aangeboden.
    Wij zullen zien of de gemiddelde koers in mei weer terugkomt.

  2. de breyde 18 mei 2013 18:47

    uniQure haalt EUR 14.1m in nieuwe investeringen geleid door Coller Hoofdstad

    14 mei 2013

    uniQure haalt EUR 14.1m in nieuwe investeringen geleid door Coller Hoofdstad

    Amsterdam, Nederland, 14 mei 2013 - uniQure BV, de leider in menselijke gentherapie, kondigde vandaag aan dat het met succes een totaal van EUR 14,1 miljoen verhoogd in nieuwe investeringen geleid door Coller Capital (Londen, UK) met deelname van andere bestaande investeerders .

    uniQure verhoogd 13,5 miljoen euro in converteerbare schulden geleid door Coller Hoofdstad; andere bestaande investeerders Forbion Capital Partners, Gilde Healthcare Partners, Lupus Alpha en Grupo Netco ook deelgenomen. Coller Capital is een van de toonaangevende wereldwijde private equity investeerders. De converteerbare lening vervalt op 31 december 2014, wordt de conversieprijs aan de hand van een bescheiden korting op de prijs van de volgende kapitaalronde ingesteld; momenteel de conversieprijs zal naar verwachting in de regio van € 2.00/share.

    Een extra EUR 0,6 miljoen aan nieuwe financiering met eigen vermogen was belegd door het personeel en personen die rechtstreeks verband houden met het bedrijf.

    Over uniQure

    uniQure is de wereldleider in de ontwikkeling van humane gentherapie. uniQure's Glybera, een gentherapie voor de behandeling van lipoproteïne lipase deficiëntie is in de Europese Unie goedgekeurd en is de eerste goedgekeurde gentherapie in de Westerse wereld. uniQure's pijpleiding van gentherapie producten bestaat hemofilie B, acute intermitterende porfyrie, de ziekte van Parkinson en Sanfilippo B.. Het bedrijf gebruikt adeno-geassocieerde virale (AAV) afgeleide vectoren als gekozen transportmiddel voor therapeutische genen, heeft het bedrijf 's werelds eerste stabiele, schaalbare en gevalideerde AAV productieplatform ontworpen. De grootste aandeelhouders van uniQure zijn Forbion Capital Partners en Gilde Healthcare, twee van de meest vooraanstaande life sciences venture capital firma's in Nederland. Nadere informatie is te vinden op www.uniqure.com .
  3. de breyde 11 juli 2013 18:29

    PERSBERICHT

    uniQure sluit overeenkomst met Chiesi Farmaceutici voor commercialisering van eerste goedgekeurde gentherapie behandeling en meldt financiering van EUR 45 miljoen (USD 58 miljoen) in aandelen en betaling voor partnering

    • Partnerschap met Chiesi voor de commercialisering van Glybera en gezamenlijke ontwikkeling van hemofilie B gentherapie in Europa en bepaalde andere landen
    • Conversie van converteerbare lening van Coller Capital en andere investeerders

    Amsterdam, 9 juli, 2013 — uniQure B.V., leider in humane gentherapie, kondigde vandaag samenwerkingsakkoorden aan met Chiesi Farmaceutici SpA voor de commercialisering van Glybera, de eerste gentherapie die is goedgekeurd in de Europese Unie, evenals voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gentherapie voor hemofilie B. In verband met deze transactie heeft uniQure van Chiesi EUR 17 miljoen (USD 21,8 miljoen) ontvangen voor de samenwerking en heeft Chiesi EUR 14 miljoen (USD 18 miljoen) geïnvesteerd in het aandelenkapitaal van uniQure; de eerder aangekondigde EUR 14,1 miljoen (USD 18,1 miljoen) converteerbare lening geleid door Coller Capital (Londen, UK) en bestaande investeerders is geconverteerd in aandelen.

    uniQures overeenkomst met Chiesi, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Parma, Italië, geeft Chiesi exclusieve rechten voor de commercialisering van Glybera, het eerste goedgekeurde gentherapieproduct in de EU voor de behandeling van de weesziekte lipoproteïnelipasedeficiëntie (LPLD) waarvoor momenteel geen behandeling bestaat, alsmede voor uniQures pijplijnproduct voor hemofilie B, in Europa en een aantal geselecteerde andere landen (Brazilië, Mexico, Pakistan, Turkije, Rusland en de GOS-landen, plus China uitsluitend voor Glybera). uniQure behoudt de commerciële rechten voor de VS, Japan en delen van Latijns Amerika en Azië, en Australië. uniQure zal daarvoor over de verkoop van beide producten netto royalties ontvangen, die gaandeweg zullen oplopen van 20% tot 30%. Bovendien zal Chiesi de helft van de resterende ontwikkelingskosten voor uniQures hemofilie B-programma financieren en een aandelenbelang nemen in uniQure.

    De investering door Chiesi zal ook resulteren in de conversie in nieuwe uniQure-aandelen van de EUR 14,1 miljoen (USD 18,1 miljoen) converteerbare lening die de onderneming onlangs afsloot met Coller Capital, een toonaangevende wereldwijd actieve private equity investeerder, en bestaande investeerders Forbion Capital Partners, Gilde Healthcare Partners, Lupus Alpha, Grupo Netco en anderen.

    "De overeenkomst met Chiesi is een belangrijk onderdeel van onze strategie om snel meerdere gentherapieën te ontwikkelen en te commercialiseren en is een bevestiging van de kwaliteit van ons technologieplatform," zei Jörn Aldag, CEO van uniQure. "Met haar focus op innovatieve geneesmiddelen is Chiesi een sterke partner voor de commercialisering van Glybera in Europa. De investering van Coller Capital en onze bestaande investeerders stelt ons in staat om snel verder te gaan met de ontwikkeling van wat naar onze mening de rijkste en meest geavanceerde gentherapie pipeline is in de industrie. In de komende 12-18 maanden verwachten wij meer helderheid over de FDA-procedure voor Glybera in de VS; de resultaten van een Fase I/II studie bij acute intermitterende porfyrie, en de aanvang van tenminste twee Fase I/II studies voor andere programmas."

    Over uniQure

    uniQure lost de belofte in van gentherapie, één behandeling die potentieel curatief is. We hebben een modulair platform dat ons toestaat om snel nieuwe therapieën te ontwikkelen voor patiënten met ernstige aandoeningen.

    Onze aanpak is gevalideerd door meerdere samenwerkingsverbanden en de goedkeuring van ons belangrijkste product, Glybera. www.uniqure.com.

    Over Chiesi Farmaceutici
    Opgericht in 1935 in Parma, Italië, heeft Chiesi Farmaceutici momenteel 25 vestigingen wereldwijd en verkoopt zij haar geneesmiddelen in meer dan 60 landen. De fabrieken van Chiesi in Parma, Blois (Frankrijk) en Santana de Parnaiba (Brazilië) en de R&D-centra in Parma, Parijs, Rockville (VS) en Chippenham (VK) integreren hun inspanningen ten behoeve van de preklinische, klinische en registratieprogramma's van de Groep. Aan het einde van 2012, bedroeg het totale personeelsbestand van de Chiesi Group meer dan 3800 mensen, van wie meer dan 350 actief zijn in R&D. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn longziekten en “advanced therapies”.

    Disclaimer
    Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen gebaseerd op huidige verwachtingen van uniQure. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten verklaringen met betrekking tot de commercialisering van Glybera, wettelijke goedkeuring en de ontwikkeling van additionele gentherapieën. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van deze toekomstgerichte verklaringen als gevolg van een aantal factoren, waaronder de onzekerheden met betrekking tot regelgeving, het succes van klinische proeven en concurrentiedruk. uniQure neemt geen verantwoordelijkheid voor het actualiseren van deze dergelijke toekomstgerichte verklaringen.

    Contacten
    Jörn Aldag Massimo Zaninelli
    CEO uniQure Communication Advisor Chiesi Farmaceutici Spa
    T: +31 20 566 8014 Tel: +39 335 7893658
    j.aldag@uniqure.com m.zaninelli@chiesi.com

    Voor de media:
    MacDougall Biomedical Communications
    Doug MacDougall (US) Gretchen Schweitzer (Europe)
    +1 781 235_3060 +49 172 861 8540
    dmacdougall@macbiocom.com gschweitzer@macbiocom.com

  4. Tex Mex 15 november 2013 14:47
    quote:

    de breyde schreef op 1 november 2012 11:18:

    Gisteren heb ik uit partijen nauw bij Uniqure betrokken vernomen, dat de EU heeft formeel besloten tot goedkeuring van GLYBERA.
    Ook gaat de studie voor Hemofilie B in 2013 verder worden voortgezet.
    Het spel voor de UNIQURE certificaten is op de wagen.
    The sky is the limit.

    Persoonlijk vind ik het erg jammer dat we de laatste tijd zo weinig meer hebben vernomen van het gewaardeerde forumlid de breyde, noch op het AMT forum, noch op het UniQure forum; deze persoon leek namelijk ook dicht op waardevolle informatiebronnen te zitten. Zeker nu er toch wel zeer interessante ontwikkelingen bij UniQure gaande zijn.
  5. Prof. Dollar 15 november 2013 15:17
    quote:

    Tex Mex schreef op 15 november 2013 14:47:

    [...]

    Persoonlijk vind ik het erg jammer dat we de laatste tijd zo weinig meer hebben vernomen van het gewaardeerde forumlid de breyde, noch op het AMT forum, noch op het UniQure forum; deze persoon leek namelijk ook dicht op waardevolle informatiebronnen te zitten. Zeker nu er toch wel zeer interessante ontwikkelingen bij UniQure gaande zijn.
    Diens participatie loopt volgens mij via Gilde Healthcare (dit is de informatiebron), die op haar beurt door middel van (maandelijkse) rapportages terugkoppelt aan participanten.
380 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,72 -0,72%
EUR/USD 1,0715 +0,16%
FTSE 100 8.062,41 +0,27%
Germany40^ 17.886,50 -1,12%
Gold spot 2.341,33 +1,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,14%
Flow T...
+2,82%
RENEWI
+2,72%
Fugro
+2,53%
B&S Gr...
+2,43%

Dalers

ADYEN NV
-16,41%
VIVORY...
-7,37%
WDP
-5,24%
Alfen ...
-5,21%
BAM
-3,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links