Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NHG: over en sluiten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 13 november 2013 10:16
    Echter, de praktijk wijst uit dat bijna iedereen die een bestaande eigenwoningschuld heeft, gekozen heeft voor een gedeeltelijk aflosvrije lening. De lening moet immers betaalbaar blijven om de woning te kunnen houden.

    Dit is wat te gemakkelijk geconcludeerd. Ik heb zelf een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek. Toen ik hem afsloot, vroeg ik om een annuïtaire hypo omdat ik wilde aflossen. De adviseur liet me zien dat ik beter een aflossingsvrije kon nemen, want daarop kon ik evenveel aflossen, met meer flexibiliteit en een lagere rente. Met betaalbaarheid had het allemaal niks te maken. Ik zal vast niet de enige zijn.
  2. vlieman 13 november 2013 11:25
    Maakt NHG niets uit. Ook als je in het verleden een volledige annuiteitenhypotheek hypotheek hebt afgesloten, moet de helft aflossingsvrij berekend worden. Er moet getoetst worden op de minimaal haalbare woonlast binnen wet- en regelgeving. Als het binnen de wet- en regelgeving toegestaan was om 50% aflossingsvrij af te sluiten, dan moet de hypotheek zo berekend worden, ook al is de volledige hypotheek een annuiteitenhypotheek of spaarhypotheek. Alleen hypotheken vanaf 2013 ontspringen deze aflossingsvrije toetsing, omdat het sindsdien wettelijk verplicht is de volledige hypotheek annuitair af te lossen. Het is een grove schande dit!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links