Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

Nieuw overeenkomst

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zakgeld 12 november 2013 07:47
    NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359
    Galapagos' service divisie en Biogen Idec tekenen overeenkomst in sclerodermie

    • Identificatie en validatie van nieuwe targets in sclerodermie
    • Toepassing van Galapagos' SilenceSelect® technologie en unieke humane huidmodellen

    Mechelen (België); 12 november 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus een driejarige overeenkomst heeft getekend met Biogen Idec voor de identificatie en validatie van nieuwe targets in sclerodermie.

    Galapagos' servicedivisie BioFocus zal haar SilenceSelect® platform en unieke humane huidmodellen toepassen om nieuwe assays te ontwikkelen en targets te identificeren in sclerodermie. Met het tekenen van de overeenkomst ontvangt BioFocus een vooruitbetaling en onderzoeksbetalingen. Bovendien kan BioFocus succesbetalingen ontvangen voor mijlpalen in het programma. De waarde van deze overeenkomst kan voor BioFocus oplopen tot $31 miljoen.

    "Galapagos heeft unieke expertise in humane primaire cellen, waardoor het in staat is om nieuwe targets te identificeren voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen sclerodermie," zegt Jo Viney, vice president geneesmiddelenonderzoek bij Biogen Idec.

    "We verwelkomen Biogen Idec als klant en kijken uit naar het toepassen van onze technologie in een nieuw ziektegebied waar een grote behoefte is aan goede medicijnen," zegt David Smith, CEO Galapagos Services.

    Sclerodermie is een auto-immuunziekte gekenmerkt door verharding van de huid. Er kan bij patiënten ook verharding van de organen optreden, wat leidt tot invaliditeit en zelfs fataal kan zijn. Sclerodermie komt wereldwijd voor bij ongeveer 1 op de 1000 mensen. De ziekte komt vier keer meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak van de ziekte is niet bekend en er zijn geen geschikte behandelingen.

    Over BioFocus
    BioFocus levert een breed scala aan producten en diensten met als doel preklinische kandidaat-medicijnen te leveren in verschillende therapeutische gebieden, met name op gebied van neuro-degeneratieve- en ontstekingszieken. Een groeiend aandachtsgebied ligt in het leveren van kandidaat-medicijnen tegen zeldzame en verwaarloosde ziekten. BioFocus heeft vooruitstrevende en uitgebreide drug discovery mogelijkheden om targets, hits, leads en kandidaat-medicijnen aan klanten te kunnen leveren. Bij BioFocus werken meer dan 150 wetenschappers in de research centra in het VK en Nederland. Meer informatie kunt u vinden op www.biofocus.com.

    Over Galapagos
    Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vier klinische, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.
    GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten in klinische Fase 2B voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. AbbVie en Galapagos zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie na Fase 2B. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.
    De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

    CONTACT

    Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations
    Tel: +31 6 2291 6240
    ir@glpg.com

    Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant", "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.


    ________________________________________

    Bezoek onze website: www.glpg.com
    ________________________________________
    This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of Thomson Reuters clients. Source: Galapagos NV, Industriepark Mechelen Noord I, zone L
    Generaal De Wittelaan L11 A3, Mechelen B-2800 , Belgie
    If you would like to unsubscribe and stop receiving these e-mails click here.
  2. forum rang 6 effegenoeg 12 november 2013 14:29
    quote:

    hoebeet schreef op 12 november 2013 14:23:

    Bedankt voor je toelichting. Ik moet bekennen: ík had tot vandaag nog nooit van sclerodermie gehoord...

    Het is overigens wél "mogelijk 31M$" in 3 jaar.
    Wordt je niet aangerekend hoor!
    Iedereen kopieert en plakt hier zijn dromen in kleur....
  3. pensionado 12 november 2013 17:54
    quote:

    wonderwoman schreef op 12 november 2013 12:51:

    Mooi bericht, maar ik zit te wachten op indrukwekkender nieuws uit het Galapagos-kamp.
    Geen idee of er tijdens de update vrijdag iets spannends naar buitengebracht zal worden.
    Wordt m.i. tijd dat beleggers wakker worden omtrent Galapagos....
    Helemaal mee eens, al leg ik je woorden anders uit dan jij waarschijnlijk bedoelt.
  4. Gala-diner 13 november 2013 06:38
    De servicedivisie heeft grote jongens als klant, Biogen Idec heeft een marktwaarde van 56 miljard dollar, ook Genentech is klant, dat zegt m.i. een hoop over de waarde van de gepatenteerde technologie die ze in huis hebben en daarmee iets over de waarde van de servicedivisie.
    Verder: Galapagos past de financiële guidance aan Het management van Galapagos heeft de guidance voor de kaspositie op het einde van 2013 aangepast naar €125 miljoen (van €100 miljoen). De guidance voor de Groepsomzet in 2013 blijft onveranderd op €160 miljoen
    Dan hebben sommige 'leeghoofden' (niet kwetsend bedoeld) het over een 'luchtkasteel'...
    Uiteindelijk zal Galapagos zijn echte waarde bewijzen en dan zal de koers van nu als een koopje te boek staan.
    Ik zie de koers minmaal verdubbelen binnen 12 maanden, we zullen het meemaken...
  5. Gala-diner 13 november 2013 06:49
    Kijkend naar de handelsvolumes van de laatste tijd, is deze behoorlijk hoog voor Galapagos-begrippen en blijft ook aardig op peil bij dagen zonder nieuws.
    Lijkt erop dat de aandacht voor dit aandeel aan het toenemen is,het wachten is nog steeds op de langverwachte spike omhoog in de grafiek, een marktwaarde van rond de 425 miljoen is echt te weinig voor Galapagos.
    De potentie van de pijplijn is enorm en de slagingskans dat een paar middelen de markt zullen bereiken is m.i. tamelijk hoog.
    29,7 miljoen aandelen Galapagis is niet veel, hoeveel aandelen Crucell waren er ook al weer?
    Om maar niet te spreken over Pharning....
    Galapagos is een bijzonder bedrijf, mijn complimenten gaan uit naar Galapagos!
  6. nmgn 13 november 2013 10:18
    quote:

    wonderwoman schreef op 13 november 2013 06:49:

    Kijkend naar de handelsvolumes van de laatste tijd, is deze behoorlijk hoog voor Galapagos-begrippen en blijft ook aardig op peil bij dagen zonder nieuws.
    Lijkt erop dat de aandacht voor dit aandeel aan het toenemen is,het wachten is nog steeds op de langverwachte spike omhoog in de grafiek, een marktwaarde van rond de 425 miljoen is echt te weinig voor Galapagos.
    De potentie van de pijplijn is enorm en de slagingskans dat een paar middelen de markt zullen bereiken is m.i. tamelijk hoog.
    29,7 miljoen aandelen Galapagis is niet veel, hoeveel aandelen Crucell waren er ook al weer?
    Om maar niet te spreken over Pharning....
    Galapagos is een bijzonder bedrijf, mijn complimenten gaan uit naar Galapagos!
    Niet kwetsend bedoeld hoor, maar jij bent ook een langspeelplaat. Soms hier een daar een woordje anders, maar deze post heb je al minstens 100 keer herhaald.
  7. forum rang 6 effegenoeg 13 november 2013 14:25
    quote:

    nmgn schreef op 13 november 2013 10:18:

    [...]
    Niet kwetsend bedoeld hoor, maar jij bent ook een langspeelplaat. Soms hier een daar een woordje anders, maar deze post heb je al minstens 100 keer herhaald.
    Tijd voor een blockbuster!
    Zo niet rest het afvalputje.
    Vangnet op 14 is ook al gesmolten.
  8. [verwijderd] 13 november 2013 14:40
    Het maakt volgens mij niet uit dat er goed nieuws komt .
    Er zijn zeer veel goede berichten geweest de laatste maanden . Ondanks dat staat de koers lager .

    Ze ( de sterkere machten) willen de koers laag houden . Reden. ? Vul zelf maar in .
    Goedkoper inkopen ? Overname ? Shorten ?

    In ieder geval zeer frustrerend
  9. forum rang 4 Diegy 13 november 2013 16:27
    quote:

    bioscience schreef op 13 november 2013 14:40:

    Het maakt volgens mij niet uit dat er goed nieuws komt .
    Er zijn zeer veel goede berichten geweest de laatste maanden . Ondanks dat staat de koers lager .

    Ze ( de sterkere machten) willen de koers laag houden . Reden. ? Vul zelf maar in .
    Goedkoper inkopen ? Overname ? Shorten ?

    In ieder geval zeer frustrerend
    De koers moet inderdaad laag blijven. Dat is wel duidelijk. Geen idee wat de reden daarvan is, kan zijn een overname of dat het aandeel erg geshort word. Vrijdag de cijfers. Ik twijfel om voor die tijd weer in te stappen. Zijn veel goede berichten geweest vanuit Galapagos met aardig wat geld. Daarom zegt mijn gevoel dat vrijdag een mooie dag gaat worden voor Galapagos. Denk dat er morgen nog een hoop mensen gaan instappen voor de cijfers. Koers staat gewoon te laag.
  10. JAR51 13 november 2013 19:28
    quote:

    wonderwoman schreef op 13 november 2013 06:38:

    De servicedivisie heeft grote jongens als klant, Biogen Idec heeft een marktwaarde van 56 miljard dollar, ook Genentech is klant, dat zegt m.i. een hoop over de waarde van de gepatenteerde technologie die ze in huis hebben en daarmee iets over de waarde van de servicedivisie.
    Verder: Galapagos past de financiële guidance aan Het management van Galapagos heeft de guidance voor de kaspositie op het einde van 2013 aangepast naar €125 miljoen (van €100 miljoen). De guidance voor de Groepsomzet in 2013 blijft onveranderd op €160 miljoen
    Dan hebben sommige 'leeghoofden' (niet kwetsend bedoeld) het over een 'luchtkasteel'...
    Uiteindelijk zal Galapagos zijn echte waarde bewijzen en dan zal de koers van nu als een koopje te boek staan.
    Ik zie de koers minmaal verdubbelen binnen 12 maanden, we zullen het meemaken...
    Wonderwomen heb je voor mij een link naar het nieuws over de marktwaarde van 56 miljard van Biogen Idec?
    Ik kan er namelijk niets over vinden via Google.

    Alvast bedankt.
  11. JAR51 13 november 2013 19:39
    Ik ben er al achter :

    www.tijd.be/beurzen/Biogen_IDEC.35011...

    Aantal werknemers 4.850 bij Biogen Idec.
    Aantal aandelen 238.302.000
    Koers van vandaag $233,76
    Balanswaarde per 14-11-2013 $ 55.705.475.520
    Ofwel bijna 56 miljard.Gisteren was de koers iets hoger en was het werkelijk 56 miljard dollar.

    Galapagos werkt samen met meerdere grote jongens.


  12. JAR51 13 november 2013 20:19
    Ze (Galapagos) werken ook nog samen met wat kleinere spelers zoals:

    Boehringer Ingelheim
    BASF
    Amgen
    Bausch en Lomb
    ChDi Foundation
    MorpoSys
    Amerikaanse patiëntenorganisatie
    Chiesi
    Usher III-initiatief
    Pulmagen Therapeutics
    Genentech onderdeel van Roche
    Almirall
    Ono Pharmaceutical Co., Ltd.
    UCB
    ChanTest
    Labège, Frankrijk;
    Michael J. Fox foundation
    Intermed
    Astellas Pharma Inc
    Osaka Japan

    Totaal 20 kleiners spelers

    Met grote jongens 6

    Totaal kom ik tot 26 samenwerkingspartners voorlopig.

    Wellicht dat ik er 1 vergeet of dat er inmiddels 1 is afgevallen.

    Wil degene die er meer over weet gaarne aanvullen?

    Bedankt alvast.

  13. [verwijderd] 13 november 2013 20:30
    quote:

    JAR51 schreef op 13 november 2013 20:19:

    Ze (Galapagos) werken ook nog samen met wat kleinere spelers zoals:

    Boehringer Ingelheim
    BASF
    Amgen
    Bausch en Lomb
    ChDi Foundation
    MorpoSys
    Amerikaanse patiëntenorganisatie
    Chiesi
    Usher III-initiatief
    Pulmagen Therapeutics
    Genentech onderdeel van Roche
    Almirall
    Ono Pharmaceutical Co., Ltd.
    UCB
    ChanTest
    Labège, Frankrijk;
    Michael J. Fox foundation
    Intermed
    Astellas Pharma Inc
    Osaka Japan

    Totaal 20 kleiners spelers

    Met grote jongens 6

    Totaal kom ik tot 26 samenwerkingspartners voorlopig.

    Wellicht dat ik er 1 vergeet of dat er inmiddels 1 is afgevallen.

    Wil degene die er meer over weet gaarne aanvullen?

    Bedankt alvast.

    Bovenstaande lijst zou ik geen kleine spelers noemen. Staan hele grote namen tussen!
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links