Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Luister (één keer) naar de overheid

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:09
    kan ik mijn stem voor de gouden stier ook intrekken?

    mensen die iets opzij hebben gelegd als buffer/potje voor tegenvallers of toekomstige grotere uitgaven, omdat zij bijv. GEEN schulden willen aangaan, worden keihard gestraft!

    Daarbij spaart men immers toch niet voor mogelijke tegenvallers van een ander?
    Of het moet vrijwillig zijn, zoals voor een vriend, familie etc., maar toch zeker niet voor politici en bankiers die er een potje van hebben gemaakt en zelf niet spaarden maar roofden!?

    Er is een groot verschil tussen sparen en beleggen. Een belegger parasiteert op de kennis, kunde en inspanningen van een ander...een leuk spel, begrijp ook mij niet verkeerd, maar maak het niet mooier dan dat het is! Oplichterij is de achilleshiel van beleggersgebeuren...op betrouwbare cijfers kan je inschattingen maken, maar fraude is volkssport no.1 ! Zie recent Imtech, maar voorheen ook Enron e.v.a. Zie ook hoe de grootste boeven wegkomen door alle schuld af te kopen met geld van anderen('trotse' aandeelhouders)! (bijv. JP Morgan)...als we menen dat geld uit een hoge hoed wordt getoverd en eigen lijk niets is, dan komen grote boeven dus met alles weg...

    We leven ook al lang niet meer in een samenleving dat opvoedt, maar dat straft en achterover drukt! Opvoeding en educatie vd overheid uit had vele onschuldige slachtoffers kunnen voorkomen, maar men redeneert te makkelijk dat iedereen beter had kunnen weten...sure...,vandaar dat juristen vele jaren nodig hebben om de wet te leren (en er vervolgens hun hele leven betaald en wel over te steggelen wat bedoeld wordt met al die wetten en regeltjes).

  2. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:18
    mag wel hopen dat voordat ze ooit zo een domme regel zullen uitvoeren eerst even de schulden met spaargeld verdisconteren. anders hebben mensen met een spaarhypotheek of banksparen een flink probleem is nl ook spaar geld dus ik wil het kleine beetje spaargeld ook kunnen wegstrepen tegen mijn schulden. kan niet zo zijn dat ik 100k op mijn spaar rekening heb omdat ik een boete krijg van de bank als ik dit eerder gebruik voor aflossing van mij hypotheek van 100K dat ik straks hier nog maar 90K van over hou omdat dit toevallig op een spaarrekening staat. Het wordt echt tijd om maar zwart te gaan sparen in een oude sok, rente krijg je toch al niet meer en als ze het op deze manier ook nog eens van je stelen dan kan je het maar beter geheel onttrekken.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:22
    beste is om spaargeld in kluis thuis te leggen, je kan het ook gewoon netjes opgeven je bent nl niet verplicht het op de bank te bewaren maar je moet het wel opgeven aan de belasting. Op het moment dat deze regel wordt in gevoerd heb ik opeens al mijn geld kwijt of ergens aan uitgegeven het voordeel van thuis houden is dat de bank mijn spaar reking niet kan blokkeren zodat ik er niet meer bij kan
  4. forum rang 7 ff_relativeren 22 oktober 2013 13:30
    In een samenleving waar de overheid zich terug trekt en meer over laat aan de zelfredzaamheid van de maatschappij, lukt dit alleen indien de maatschappij ook ruimte krijgt -en houdt- om een economische zelfredzaamheid op te bouwen.

    Zodra dit evenwicht(?) wordt afgekalfd, (-10% is bepaald geen kleinigheid) zullen velen, gezinnen en alleenstaanden, die zelfredzaamheid niet meer kunnen volhouden. Met alle gevolgen van dien.

    Bij zelfredzaamheid hoort een overheidsbeleid dat er voor zorgt dat de opgebouwde zelfredzaamheid wordt beschermd, en nieuw (of verder) op te bouwen zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. Niet afgenomen.

    In andere mediaberichten wordt overigens vermeld dat de bedachte heffing alleen de vermogens boven de € 250.000,- zou treffen. Dat is al een hele nuancering. Al kun je eigenlijk met een klein rendement op vermogen (4%) pas vanaf € 250.000,- een rendement behalen dat ongeveer gelijk ligt aan het bijstands-niveau.

    Vermogen weghalen bij de burger dient wellicht de Overheid op korte termijn, maar dit is symptoombestrijding. Met elkaar zullen we een oplossing moeten vinden om de structurele uitgaven om te buigen.

    Zodat we op korte termijn van het spaarpotje der burgerij af kunnen blijven, en we op lange(re) termijn de lasten kunnen afbouwen, waardoor de spaarpotjes van onze burgers verder kunnen groeien.

    Een mooi recept om 's lands economie nieuw leven in te blazen.

  5. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:49
    waren de spaarders ooit niet de kurk waar de schuldenaren op dreven?

    Konden banken niet ooit uitlenen door wat spaarders hen aan geld toevertrouwden?

    Het fiatsysteem heeft nu dus ook geen spaarders meer nodig omdat het nu 100% drijft op het uit het niets creëren van geld waar men dus niets meer heeft te verliezen alleen maar te winnen! (arbeid, fysiek bezit, rente etc.)

    Fiat betekent vertrouwen...maar er moet maar een betekenis aan toegevoegd worden: 'uit het niets'.
  6. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:53
    Waarom er beslag op uw lichaam en uw vermogen gelegd kan worden:

    Wanneer u geboren wordt op Aarde, is er meestal een dokter of vroedvrouw bij.
    Een dokter(een titel en agent van Staat) of vroedvrouw (vroed is ook agent van Staat) krijgt meestal meteen de baby in handen.
    Uw moeder of u als moeder heeft meteen vanaf het begin het kind weggeven aan de Staat en heeft daarna getekend als in-formant.
    Ze hebben jurisdictie(dit is het belangrijkste) op uw lichaam vanaf uw geboorte of anders wel na de geboorteaangifte bij het geboorteloket in de eerste paar dagen.
    Een geboorteaangifte doe je dus bij het geboorteloket.
    Aangifte van geboorte is je kind weggeven.
    Een loket is een venster, een soort contract(ook een venster, maar dan met tekst) dat u aangeboden wordt en blijkbaar is het u die accepteerd.
    U contracteerd uw kind weg aan de Staat bij het geboorteloket.

    Op het moment dat het kind weggegeven wordt aan de Staat, wordt het een ding, een fictief persoon.
    Deze fictiepersoon/rechtspersoon/slaaf wordt dus geboren in de fictie van de staat met een Voornaam en Achternaam.
    U en uw kind zijn inderdaad een ding geworden,een lijk/corps/corporatie/bedrijf/rechtspersoon.
    De Levende Ziel is gevangen tussen twee namen, het deel Voor-de-naam/Voornaam en het deel Na-de-naam/Achternaam.
    Waar is uw Gegeven Naam? Waar is de Familienaam? Heeft u een Tussennaam, wat is dan uw Ene gegeven Appellatie?
    Een appellatie is de samentrekking van uw gegeven naam en tussennaam naar één naam en er een koppelteken tussen te plaatsen, want u bent zelf toch ook één levende ziel?

    Dit komt allemaal omdat de Staat zelf een fictie is, niets anders dan een fictie kan zien en omdat iedereen in deze fictie gelooft.
    Het is werkelijk een fictie-religie waarin de politicus de god is en niet meer de natuurlijke orde.
    Uw kind en vroeger uzelf is nu een resident(ingezetene), res-ident, het ding geidentificeerd en SUBJECT/SLAAF van de Staat.
    U hebt uzelf helemaal veranderd van Mens van Vlees en Bloed, Eén Levende Ziel, naar een stukje tekst dat ze kunnen belasten.
    En via de tekst stelen ze uw energie en energie is Leven! Ook sluit u hypotheken en leningen af en steelt u de energie van uw kinderen.
    In Europa en zeker hier in NL is Het Leven dus al lang niet meer heilig, want iedereen berooft hier elkaar van het leven via de fictie.
    En het is 'goed' omdat de politicus het zegt, 'sociaal' zegt de politicus dan... het zijn allemaal fictieve entiteiten!

    Maar hey... u gaf ze zelf jurisdicitie om u in hun wereld te trekken, toch?
    Een online spelletje is een wereld, de Staat is ook een 'wereld' maar de Staat is niet Leven en haar wereld niet Aarde.

    Want de wijsheydt deser werelt is dwaesheydt by Godt. Want daer is geschreven, Hy vattet de wijse in hare arglisticheyt.
    1 Kor 3:19

    groetjes!
  7. redfalcon 22 oktober 2013 13:58
    Wat een paniekzaaierij allemaal. Met een forse goudrevaluatie door de ECB zijn alle schuld- en balansproblemen van overheden en bankwezen in een keer opgelost. De fiatgeldwaarde van goud is tenslotte toch wat de gek - lees Mario - er voor geeft. En heeft als bijkomend voordeel dat ook het inflatoire aspect binnen de gewenste perken blijft.
  8. [verwijderd] 22 oktober 2013 14:09
    quote:

    theo1 schreef op 22 oktober 2013 12:51:

    @noumoe,

    Het gaat niet om de schulden van particulieren, dat zal de overheid een rotzorg zijn en dat los je ook niet op door spaargeld te stelen. Het gaat om de schulden van de overheid en die los je niet op door burgers geld te geven.
    Maar het gaat ook niet alleen om de schulden van de particulieren! Zo'n modern debt jubilee leidt in nominale zin weliswaar alleen tot een verlaging van de schuld van de huishoudens, maar ze heeft indirect ook grote gevolgen voor de schuldpositie van de overheid:
    - de forse inflatie waarmee de modern debt jubilee gepaard gaat leidt tot een forse groei van de nominale omvang van de economie, waardoor de omvang van de staatsschuld in verhouding tot de omvang van de nominale economie sterk daalt;
    - de sterke economische impuls die uitgaat van de modern debt jubilee leidt tot een forse toename van de economische activiteit (reële economische groei), waardoor de omvang van de staatsschuld in verhouding tot de omvang van de nominale economie nog verder daalt.

    Het is overigens een ernstige misvatting dat de schuld van de overheid en die van de private sector (huishoudens en bedrijven) niets met elkaar te maken hebben. Het tegendeel is het geval! Zie het artikel www.anecpa.nl/kritieken/groeien-niet-...
  9. forum rang 6 pietje-2005 22 oktober 2013 14:15
    Eerst de zakkenvullers bij (semi)overheden etc. pakken, met terugwerkende kracht; bankbonussen via wetten met terugwerkende kracht evalueren.
    Deel wat geprofiteerd heeft van dat gratis geld laten terugbetalen.
    Van spaargeld burgers afblijven.
    Burgers, consumenten moeten zich wat beter roeren en anders kiesgedrag draaien naar wat meer rigoreuze ideeen.
    Na een dieven-actie van overheden kunnen er altijd nog wat eenzame wolven hier en daar voor wat correcties zorgen.
    Ophok-acties moeten dan plaatsvinden, anders leren politici het echt nooit, natuurlijk.
  10. Da Freeze 22 oktober 2013 15:55
    quote:

    josti5 schreef op 22 oktober 2013 14:45:

    Wat een heerlijke draad!
    Voor de liefhebbers: zie ook onder 'fiscale optimalisatie', 'blij met fysiek zilver en goud' -:)

    Ben benieuwd, hoe lang het massawapen dat 'internet' heet, nog in de huidige vorm van de Roverheid mag blijven bestaan...
    De roverheid mag wel oppassen, want de weerstand neemt alleen maar toe. Nog een paar jaar zo doorgaan en ze zijn straks zelf uitgeschakeld van het internet.
  11. taurus86a 22 oktober 2013 18:52
    Is het niet zo dat de spaargelden altijd mede hebben gediend, voor het in stand houden van een acceptabele bezittingen/schulden ratio. En is die ratio nu volledig en permanent uit het lood, of is deze ratio slechts tijdelijk uit het lood en is deze met verstandig beleid weer te redresseren?
    Een veel verstandiger maatregel zou zijn om schulden die een bepaalde ratio te buiten gaan, te belasten met een ´finaciële houdbaarheidsbelasting´. Dan betaald de vervuiler en zal deze maatregelen nemen, die hem passen. Die tax zou de staten ook zichzelf op moeten leggen, door het verlagen van de begroting. Ook wel ´bezuinigingen´genoemd.
    Dat dan zal blijken, dat de economie in de technologisch transitiefase, waarin we nu zitten, door vraaguitval zal krimpen, dat lijkt me logisch.
    Maar we geloven toch echt niet, dat het deel van de economie, dat uitsluitend aan creatie van gevoelswaarde doet en grotendeels drijft op bizarre marges vanwege ultra-lage inkoop in 3e wereldlanden of lage lonen, een permanent bestaansrecht heeft? Waarom herhaalt Europa toch steeds, dat dat wel zo is?? Gebrek aan politieke ideëën en daadkracht, waarschijnlijk.
  12. [verwijderd] 22 oktober 2013 21:04
    Wat een onzin.

    De buffer aansnijden om de rotzooi van anderen te betalen.
    En dan moeten die buffers weer eerst aangevuld worden en kakt de economie compleet in, goed bezig.

    Als ze al iets zouden doen dan moeten ze progressief op vermogen belasten met een drempel aan de onderkant.

    Juist het grote geld bij de elite staat zo vast als maar kan en dat zijn de mensen die optimaal geprofiteerd hebben van de waanzin die voor deze schuldenberg heeft gezorgd, van de zotte prijzen van voetballers tot de waanzinnige prijzen voor IPO's van lucht.

    Ga het daar maar halen, maarja, probleem is natuurlijk dat dat juist de mensen zijn die dit bedenken en ze gaan natuurlijk niets bedenken wat ze zelf geld gaat kosten, daar zijn ze in Den Haag ook heel goed in, of ze compenseren zichzelf op een andere manier.

    En deze mensen sluizen natuurlijk anders eerst wel alles weg want daar heeft de elite zijn mensen en mogelijkheden voor, kijk maar naar Griekenland, Cyprus etc etc.

    En het is goed bekend dat er enorme bedragen op rekeningen staan in bepaalde landen, onteigen die dan maar want daar is ook nooit wat over betaald, vooral de duizenden miljarden van de Amerikaanse Elite, Griekse Miljarden in Zwitserland etc etc, gebruik die dan maar om desbetreffende landen de schulden af te lossen, je bent crimineel en je wordt hiervoor gepakt en je moet bloeden, iets wat logisch is voor de kleine man maar juist bij de grootste oplichters nauwelijks voorkomt of er met een fooi (settlement) tov wat het opgeleverd heeft er mee weg komen.

  13. Moneyball 22 oktober 2013 21:52
    Sorry Nico, maar ik kan het niet anders dan eens zijn met het merendeel van de voorgaande reacties. Naast de onzinnigheden in het verhaal is de gesuggereerde oplossing ook symptoombestrijding en niet het aanpakken van de oorzaak. Patiënt heeft pijn, dus koop maar een pijnstiller, terwijl een ingrijpende operatie met lange revalidatie nodig is.
  14. PingPong 22 oktober 2013 22:55
    Alweer een flutcolumn van Nico Pantelis,

    Als Nico de moeite had genomen het IMF report zorgvuldig te lezen zou hij weten dat het IMF geen 10% belasting op spaargeld, maar een 10% belasting op private wealth voorstelt.

    Het heeft dus geen zin om spaargeld om te zetten in staatsleningen of aandelen of vastgoed of goud of ....
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links