Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Na Griekenland komt de Portugal-bom eraan !!!

884 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 september 2013 15:42
    Portugese economie klimt uit recessie


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De economie in Portugal is in het tweede kwartaal uit de recessie geklommen, blijkt vrijdag uit definitieve cijfers van het nationale statistiekbureau.

    Op kwartaalbasis steeg het Portugese bruto binnenlands product (BBP) in de periode april-juni met 1,1%, na een daling van 0,4% in de verslagperiode ervoor.

    Op jaarbasis kromp de economie van het Zuid-Europese land nog wel, het BBP daalde met 2,1%. Dit was iets heviger dan de -2,0% die eerder werd gemeld voor het tweede kwartaal.

    Ten opzichte van een kwartaal eerder was de krimp op jaarbasis wel minder sterk, in de eerste drie maanden van 2013 kromp de Portugese economie nog met 4%.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  2. forum rang 4 s.lin 18 september 2013 19:26

    Kredietbeoordelaar S&P kritisch over Portugal
    18 september 2013 19:11

    Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid van Portugal op ‘negatief’ gezet. Dat maakte de Amerikaanse financiële dienstverlener woensdag bekend. Een negatief vooruitzicht wil zeggen dat S&P de kans op een verlaging van de BB-rating van Portugal in de komende maanden groot acht.

    S&P zet vraagtekens bij de ambitieuze bezuinigingsplannen van de Portugese regering. De kans dat het Zuid-Europese land niet kan voldoen aan de voorwaarden die de Europese Unie en het IMF hebben gesteld aan hun hulpprogramma, is volgens de kredietbeoordelaar toegenomen. S&P noemt een tegenvallende economische ontwikkeling of een opleving van de politieke onrust over de geplande miljardenbezuinigingen als mogelijke risico’s.

    bron : Z24.nl
  3. forum rang 4 s.lin 3 oktober 2013 21:03
    Trojka ziet eerste tekenen herstel Portugal
    do 03 okt 2013, 20:54
    LISSABON (AFN) - De trojka heeft de eerste signalen van een toenemende economische bedrijvigheid in Portugal gezien. Dat maakte het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag bekend. De prognose voor dit jaar is dan ook bijgesteld van een krimp van 2,3 procent naar een krimp van 1,8 procent. Daarnaast is de doelstelling van het begrotingstekort, van 5,5 procent, binnen handbereik, aldus de trojka.

    De trojka, die bestaat uit vertegenwoordigers van het IMF, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank, verwacht haar rapport over het land begin november af te ronden. Als de vooruitgang die Portugal heeft geboekt bevredigend is, kan het land een volgende deel noodsteun ter waarde van 5,6 miljard euro, tegemoet zien.
  4. forum rang 10 voda 8 oktober 2013 16:28
    'Krimp Portugese economie kleiner'

    Gepubliceerd op 8 okt 2013 om 15:56 | Views: 146

    LISSABON (AFN) - De Portugese economie krimpt dit jaar iets minder hard dan eerder gedacht. Dat meldde dinsdag de Portugese Centrale Bank.

    De bank voorziet voor 2013 nu een krimp van 1,6 procent, terwijl in juli nog werd uitgegaan van een economische teruggang met 2 procent. De verbetering is onder meer het gevolg van een grotere groei van de export. Die zou dit jaar met 5,8 procent toenemen. ,,De informatie over het tweede kwartaal van 2013 en de beschikbare indicatoren voor het derde kwartaal wijzen op een geleidelijk proces van economisch herstel'', aldus de bank.

    De Portugese regering meldde eerder uit te gaan van een krimp van 1,8 procent voor dit jaar. Voor 2014 voorziet de regering een groei van 0,8 procent.
  5. forum rang 10 voda 10 oktober 2013 17:47
    Portugal overweegt beursgang deel postbedrijf

    Gepubliceerd op 10 okt 2013 om 17:29 | Views: 63

    LISSABON (AFN/BLOOMBERG) - Portugal overweegt een meerderheidsbelang in het staatspostbedrijf CTT-Correios de Portugal naar de beurs te brengen. Dat maakte de Portugese overheid donderdag bekend. De aanstaande privatisering is de eerste sinds het land eind vorig jaar vliegveldexploitant ANA verkocht.

    Lissabon maakt aan het eind van de maand bekend op welke manier het 493-jarige postbedrijf van de hand wordt gedaan. ,,Een beursgang levert waarschijnlijk het meeste op'', aldus staatssecretaris van Publieke Werken, Transport en Telecommunicatie Sergio Monteiro. De Portugese overheid weigerde een waarde van CTT te geven. Het bedrijf haalde in de eerste helft van dit jaar een nettowinst van 31,6 miljoen euro, 14 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
  6. forum rang 4 s.lin 20 oktober 2013 13:40
    Protest tegen besparingen neemt toe in Portugal en Italië
    20/10/13, 00u16
    Tienduizenden betogers zijn zaterdag op straat gekomen in Portugal en Italië om te protesteren tegen nieuwe besparingen. .

    Vijftig- tot zeventigduizend betogers - autoriteiten en vakbonden schatten de opkomst anders in - manifesteerden in Rome. "We protesteren tegen een besparingspolitiek die het land op zijn knieën brengt", zei Piero Bernocchi van onafhankelijke vakbond Cobas. Volgens hem heeft die politiek "niet zijn doel bereikt - het verminderen van de schuld - terwijl de politieke klasse zijn privileges behoudt".

    Het Italiaanse parlement begon de analyse van de begroting 2014, waarin bespaard wordt op sociale voorzieningen.

    Een honderdtal gemaskerde manifestanten stond oog in oog met de politie aan het Italiaanse ministerie van Financiën. Een vitrine van de bank Unicredit moest eraan geloven. Vijftien personen werden opgepakt en twee politieagenten raakten gewond, zegt de politie.

    In Portugal trokken manifestanten over de bruggen van de twee grootste steden, Lissabon en Porto. De CGTP, de grootste vakbondscentrale van het land, die aanleunt bij de communistische partij, had daartoe opgeroepen.

    In Porto trokken duizenden manifestanten te voet de Ponte do Infante over, die de twee oevers van de rivier Douro met elkaar verbindt. In Lissabon trokken actievoerders over de beroemde 25 aprilbrug, genoemd naar de revolutie die een eind maakte aan de dictatuur van António Salazar in 1974, in ongeveer 400 claxonnerende autobussen. De organisatie gaf geen schattingen over het aantal deelnemers.

    In Portugal ging het om de eerste grote betogingen nadat een nieuw pakket besparingen dinsdag werd voorgesteld voor de begroting 2014. De maatregelen treffen vooral de koopkracht van ambtenaren en gepensioneerden.

    Bron: AFP
  7. forum rang 10 voda 21 oktober 2013 16:33
    Portugal werkt uit voorzorg aan kredietlijn

    Gepubliceerd op 21 okt 2013 om 14:09 | Views: 1.198

    LISSABON (AFN/RTR) - De Portugese overheid heeft er vertrouwen in dat het land geen tweede steunprogramma nodig heeft, maar wil uit voorzorg met zijn internationale geldschieters praten over een kredietlijn. Dat zei minister van Economische Zaken António de Magalhães Pires de Lima maandag.

    Vicepremier Paulo Sacadura Cabral Portas zei vorige maand al dat Portugal werkt aan dergelijke voorzorgsmaatregelen. Volgens Portas moet Portugal ,,een periode van hulpbehoevendheid'' afsluiten en is het optuigen van een kredietlijn uit voorzorg een totaal andersoortige regeling.

    Portugal moet zich na afloop van het huidige steunprogramma, medio 2014, weer zelf zien te bedruipen door leningen af te sluiten op de financiële markten. Diverse economen zeiden eerder al dat het land daarnaast mogelijk ook nog enige vorm van Europese steun nodig heeft.

    Verkeerd beeld

    Volgens Pires de Lima heeft de internationale gemeenschap onterecht een verkeerd beeld van Portugal. ,,Ik denk echt dat we zonder tweede steunprogramma kunnen'', aldus de minister die toevoegde dat de regering ,,geobsedeerd'' is met het beëindigen van het lopende programma.

    Pires de Lima sprak ook zijn vertrouwen uit in het halen van de doelstelling om het begrotingstekort in 2014 teruggedrongen te hebben tot 4 procent van het bruto binnenlands product ondanks weerstand van het Constitutioneel Hof dat enkele bezuinigingsmaatregelen aanvecht. ,,Het Hof is wat mij betreft niet echt een probleem.''
  8. forum rang 10 voda 8 november 2013 19:24
    IMF stemt in met nieuwe leningen Portugal

    VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013, 19:19 uur | 1 keer gelezen

    WASHINGTON (AFN) - Portugal heeft voldaan aan de voorwaarden voor nieuwe leningen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat meldde het IMF vrijdag.

    Portugal kan nu een nieuwe lening van 1,9 miljard euro tegemoetzien. Die maakt deel uit van het bedrag van 26 miljard euro dat het IMF Portugal in 2011 in het vooruitzicht stelde, om te voorkomen dat het Zuid-Europese land aan zijn financiële problemen ten onder zou gaan.

    In dat verband werden aan Portugal ook voor 52 miljard euro aan noodleningen uit Europa beloofd. Daarvan is nog 8,8 miljard euro over. Het steunprogramma voor Portugal wordt naar verwachting medio volgend jaar afgerond.
  9. forum rang 10 voda 28 november 2013 19:44
    Eerste beursgang Portugal in 5 jaar

    Gepubliceerd op 28 nov 2013 om 18:45 | Views: 515

    LISSABON (AFN/BLOOMBERG) - De beurs in Lissabon maakt zich op voor de eerste beursgang in Portugal in ruim 5 jaar. De Portugese overheid gaat een belang van 70 procent verkopen in staatspostbedrijf CTT-Correios de Portugal, zo blijkt uit de prospectus voor de beursgang.

    De Portugese staatsholding Parpublica verkoopt tot 105 miljoen aandelen CTT voor 4,10 tot 5,52 euro per stuk. De handel begint naar verwachting op 5 december. Het wordt de eerste beursgang in Portugal sinds energiebedrijf EDP-Energias de Portugal in juni 2008 zijn onderdeel voor duurzame energie afsplitste. De Portugese overheid stoot staatsbezittingen af om in aanmerking te komen voor financiële steun van Europa en het IMF.

    De beurs in Lissabon is sinds een piek in 2007 vanwege de crisis 70 procent gedaald, waardoor 50 miljard euro aan marktwaarde in rook opging. Dit jaar steeg de PSI 20-index 15 procent en heeft nu het hoogste punt bereikt sinds augustus 2011. De Portugese beurs is een van de kleinste aandelenmarkten van West-Europa.
  10. forum rang 10 voda 9 december 2013 16:13
    Portugese economie boekt bescheiden groei

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De economie in Portugal is in het derde kwartaal gegroeid, zij het bescheiden, blijkt maandag uit definitieve cijfers van het nationale statistiekbureau.

    Op kwartaalbasis steeg het Portugese bruto binnenlands product (BBP) in de periode juli-september met 0,2%, na een groei van 1,1% in de verslagperiode ervoor.

    Op jaarbasis kromp de economie van het Zuid-Europese land nog wel, het BBP daalde met 1,0%.

    Ten opzichte van een kwartaal eerder was de krimp op jaarbasis wel minder sterk, in het tweede kwartaal van 2013 kromp de Portugese economie nog met 2,1%.

    Beide cijfers waren overeenkomstig met een eerdere voorlopige raming.

    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 9 december 2013 16:16
    Griekse consumentenprijzen op maand- en jaarbasis gedaald

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De consumentenprijzen in Griekenland zijn in november zowel op maand- als jaarbasis gedaald, blijkt maandag uit cijfers van het nationale statistiekbureau.

    Vorige maand was sprake van een deflatie van 1,4% ten opzichte van oktober. Op jaarbasis daalden de prijzen met 2,9%.

    In oktober was er sprake van een prijsdaling van 0,1% op maandbasis. Op jaarbasis daalden de prijzen met 2%.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 9 december 2013 16:17
    Griekse economie krimpt met 3,0% in derde kwartaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Griekse economie is in het derde kwartaal conform een eerdere raming gekrompen, blijkt maandag uit een nieuwe raming van het nationale statistiekbureau. De krimp was minder hevig dan een verslagperiode eerder.

    Het Griekse bruto binnenlands product (BBP) daalde in de periode juli-september met 3,0% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    In het tweede kwartaal was nog sprake van een krimp van 3,8% en zo verbetert de economie heel langzaam. De Griekse regering hoopt dat er in 2014 weer sprake zal zijn van economische groei, na jaren van recessie.

    Daarvoor zijn wel stevige hervormingen nodig en de onderhandelingen daarover met de trojka van internationale kredietverstrekkers - bestaande uit afgevaardigden van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds, verlopen moeizaam.

    Daarom is het onwaarschijnlijk dat Griekenland een nieuwe uitbetaling ter waarde van EUR1 miljard uit zijn bail-out programma nog dit jaar zal ontvangen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


884 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,50 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links