Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

KPN Weekdraadje 14 oktober t/m 20 oktober

3.567 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 oktober 2013 20:20
    quote:

    Alex1976 schreef op 17 oktober 2013 20:01:

    [...]

    Dat mag hij wel degelijk.
    Hij heeft nog nooit een bod uitgebracht. Alleen het voornemen gehad
    Het uitbrengen van de intentie tot het doen van een bod behoort bij het biedingsproces, dus idd 6 maanden geen bod.
    Voor de rest zie hierboven mijn posts.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 17 oktober 2013 20:22
    quote:

    monoliet schreef op 17 oktober 2013 19:57:

    Daarnaast is het de bieder, als hij het biedingsproces staakt in de periode vanaf het moment van aankondiging tot het moment van goedkeuring (dus voorafgaand aan goedkeuring), niet toegestaan om zich binnen de termijn van zes maanden in de positie te brengen dat hij overwegende zeggenschap verkrijgt in de doelvennootschap. Als de bieder toch overwegende zeggenschap verkrijgt, kan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam op verzoek van de doelvennootschap de bieder bevelen zijn belang af te bouwen.

    Hij zal dus niet bijkopen op de beurs ook al zal die dat mogen naar weer 30% in de hoop op 60% uit te komen als de stichting zich terugtrekt.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 17 oktober 2013 20:27
    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN (KPN.AE) zou er een minder feestelijk gevoel op na moeten houden. Het afschrikken van het Mexicaanse America Movil (AMX.MX), dat woensdag zijn bod van EUR7,2 miljard voor de resterende 70% van de Nederlandse telecomgroep introk, is nauwelijks een overwinning te noemen. Geen van beide partijen komt beter uit dit debacle.
    De Mexicaanse aanpak was vanaf het begin beladen. Bij het veiligstellen van zijn oorspronkelijke belang in juni 2012, was America Movil overdreven agressief en verzuurde het de relaties met de raad van bestuur van zijn prooi. Meer recent verborg KPN zich achter zijn stichting, een onafhankelijk orgaan, dat in augustus een beschermingswal optrok. Dat maakte de kans dat het bod van de Mexicanen zonder de instemming van de raad aangenomen zou worden vrijwel onmogelijk: na uitoefening van het optierecht op preferente aandelen hield de Stichting 50% minus een aandeel van het bedrijf.
    Maar terwijl de Mexicanen zich in stilte konden terugtrekken om hun volgende stap te overwegen, had KPN een aantal vragen te beantwoorden.
    KPN zegt dat de gesprekken van de afgelopen weken zijn beeindigd omdat America Movil niet bereid was om de prijs opwaarts bij te stellen. Het Nederlandse concern betoogt dat de EUR2,40 per aandeel geen rekening houdt met een extra EUR450 miljoen voor zijn verkoop van E-plus aan Telefonica Deutschland en EUR3,7 miljard in pas toegekende heffingskortingen. Een premie van 20% op de beurskoers van KPN van voordat de deal werd aangekondigd kan mogelijk niet toereikend zijn om een kans te maken op het overnemen van de controle. Daarnaast zet KPN uiteen dat de gehele Europese telecomsector met 15% is gegroeid sinds America Movil zijn bod bekendmaakte. Op basis daarvan heeft KPN vastgehouden aan een overnameprijs van boven de EUR3,00 per aandeel.
    Maar die beslissing zou bij de aandeelhouders van KPN moeten liggen; de aandelen van het concern daalden sterk op donderdag. Het bod van America Movil waardeerde KPN op circa vijf maal de voorziene winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie voor 2014, wat in lijn is met operators zoals Deutsche Telekom en Telefonica die met betere groeivooruitzichten kunnen komen. En de Nederlandse groep moet nog aangeven hoe het zijn beurskoers zal opstuwen als het zelfstandig verdergaat.
    KPN wordt nog steeds geconfronteerd met grote investeringsvereisten. De concurrentie op de draadloze markt laait op met Tele2 en kabeloperator Ziggo's recente lanceringen van mobiele diensten in Nederland. Er is ook nog het vooruitzicht dat Ziggo en Liberty Global's UPC de krachten gaan bundelen, wat de eerste landelijke concurrent van KPN zal creeren in de vaste telefonie activiteiten. Daarbij bekijken toezichthouders de voorgenomen verkoop van E-plus nog steeds.
    Het is onwaarschijnlijk dat America Movil afstand zal doen van zijn ambities om uit te breiden in Europa. Maar het kan wel andere plannen hebben voor zijn kapitaal dan het blijven nastreven van de controle over KPN. Het Mexicaanse bedrijf kan in elk geval de komende zes maanden geen nieuw bod uitbrengen.
    Maar KPN zou er niet zo lang over moeten doen om zijn strategische plan te delen met zijn beleggers.
  4. forum rang 5 manuss 17 oktober 2013 20:29
    quote:

    Geduld....... schreef op 17 oktober 2013 20:14:

    Vandaag "intern" mijn oor te luister gelegd binnen KPN, het is tenslotte mijn vak en de lijntjes zijn kort. Paar dingen die je intern hoort:

    - optreden van Peter Paul de Vries bij Pauw en Witteman was schandalig, dingen die hij zei over Blok kunnen niet en krijgen vast nog een staartje.
    - intern wordt gesproken over mogelijke koop van KPN met durfkapitaal, met als doel KPN op te splitsen in logische renderende eenheden.

    Ter info ;-)
    Laatste alinea is mij niet duidelijk! "mogelijke koop van KPN met durfkapitaal"
  5. forum rang 5 manuss 17 oktober 2013 20:33
    quote:

    Eurowin schreef op 17 oktober 2013 20:28:

    Journaal Ned 1 net, eerst Blok met zijn woordje, dan komt iemand anders met: alles wat Blok zegt over KPN is onwaar... en het gaat niets worden (was de strekking van het verhaal dan) maar was net te laat om te ontdekken wie dat was....
    Verdwaalde analist of overijverige journalist!? Heb het ook niet gevolgd.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 17 oktober 2013 20:39
    quote:

    Eurowin schreef op 17 oktober 2013 20:28:

    Journaal Ned 1 net, eerst Blok met zijn woordje, dan komt iemand anders met: alles wat Blok zegt over KPN is onwaar... en het gaat niets worden (was de strekking van het verhaal dan) maar was net te laat om te ontdekken wie dat was....
    Errol Keijner adj dir VEB

    zie journaal24
  7. Daniel85 17 oktober 2013 20:54
    DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil van de Stichting Preferente Aandelen B KPN weten of die zijn beschermingsconstructie rond KPN intact laat, nu een bod van América Móvil op het telecombedrijf van de baan is. Dat staat in een brief die de beleggersvereniging donderdag aan het stichtingsbestuur heeft gestuurd, en tevens op zijn website heeft gepubliceerd.

    De VEB vraagt de stichting verder aan welke voorwaarden moet zijn voordat zij KPN vraagt de preferente aandelen die zij in bezit heeft in te trekken. Ook wil de VEB weten elke rol de stichting over een halfjaar voor zichzelf weggelegd ziet, als América Móvil een nieuw bod mag uitbrengen.

    De stichting trok eind augustus een beschermingswal omdat zij meende dat het overnamebod van América Móvil een bedreiging kon zijn voor de zelfstandigheid en continuïteit van KPN. In een toelichting op de brief stelt de VEB dat het speelveld ingrijpend is veranderd nu de Mexicanen hebben besloten hun bod niet door te zetten.
  8. [verwijderd] 17 oktober 2013 21:42
    quote:

    1957 schreef op 17 oktober 2013 19:44:

    Geen onderbouwing niets hier. Lijkt wel huizen markt knal maar verkoop in. Geen idee wat waard is das makelaar he. Heb op dit moment meer vertrouwen IN snsn. Niet omdat hij misschien gelijk krijgt maar daar zit nog iets van gedachte achter. Voor de rest is speeltuin hier sorry
    Waar kies je voor, de glijbaan, de wip of de schommel ?
  9. forum rang 5 manuss 17 oktober 2013 21:51
    quote:

    sportfanaat schreef op 17 oktober 2013 21:41:

    voorlopig staat KPN met meer dan 4 % in het groen...
    en met redelijk volume.
    toch uitzonderlijk..
    Ja, dat is zeer uitzonderlijk, zijn zeker spijtoptanten van gisteren. Als we dat morgen ook hebben, dan gaan we behoorlijk stijgen, maar daar reken ik toch niet op. Maar..................toch!? Er is hoop! Je weet nooit........................ Staat nu 21.50 uur 3,76% in de plus.
3.567 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links