Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS dicht... nou én?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 oktober 2013 08:13
    quote:

    Lyss schreef op 30 september 2013 15:30:

    Beste Arend Jan,

    Volgens mij is er een correlatie tussen de (verwachte) termijn van sluiting en de mate van daling. Met uitzondering van de 21 daagse sluiting gaan langere sluitingen overwegend gepaard met stevige koersdalingen, terwijl (verwachte) korte sluitingen zelfs frivole stijgingen tot gevolg hebben.

    Vraag is dus: verwacht men een sluiting van 1 tot 4 dagen of van weken?

    Volgens mij ligt de correlatiecoefficient in deze situatie dichterbij 0 dan bij -1 of +1. Ofwel: m.i. is hier total geen sprake van enige correlatie tussen de lengte van de shutdown en de mate waarin de S&P 500 dealt. Uiteraard is dit een benadering met het blote oog ...
  2. [verwijderd] 1 oktober 2013 08:17
    Tevens loont het denk ik om te kijken welke presidenten er destijds aan het roer stonden en wat het probleem was. Valt op dat er veel shutdowns zijn geweest onder Jimmy Carter en Ronald Reagon, wat erop kan verklaren dat er weinig vertrouwen was in de overhead tijdens hun regeerperiode en de dalingen heftiger waren.

    Naarmate de tijd vorderde vonden shutdowns aanzienlijk minder plaats, tweemaal onder Bill Clinton, eenmaal onder George W. Bush sr. in een tijdsbestek van 10-15 jaar. Tevens wisselvalligere stijgingen en dalingen.

    Ik denk dus dat het er wat vanaf hangt; hoeveel vertrouwen is er in Obama en z'n crew, wat voor invloed gaat de rest van de wereldeconomie hier op hebben en hoe gaat de gemiddelde belegger daarop reageren.

  3. Lyss 1 oktober 2013 10:49
    quote:

    Follower schreef op 1 oktober 2013 08:13:

    [...]

    Volgens mij ligt de correlatiecoefficient in deze situatie dichterbij 0 dan bij -1 of +1. Ofwel: m.i. is hier total geen sprake van enige correlatie tussen de lengte van de shutdown en de mate waarin de S&P 500 dealt. Uiteraard is dit een benadering met het blote oog ...
    Blote ogen misleiden de gebruiker: je moet gewoon tellen.
    Ik leg de grens bij 5 dagen. 7 maal duurde de shutdown langer, 11 maal was dit korter.
    De gemiddelde daling/stijging na het inzetten van een lange shutdown was -1,93% (afgerond op 2 decimalen). Bij het inzetten van een korte shutdown wat dit cijfer +0,09%.
    Maar ja, nu weten we nog steeds niet of beleggers verwachten dat de overheid enkele dagen of langer gesloten zal blijven. Verwacht men een sluiting van meer dan 5 dagen, dan kan de impact vandaag van die verwachting fors zijn!
  4. asmo26 1 oktober 2013 16:33
    Ik denk dat de markt pas echt gaat piepen als deze 'staking' langer dan een week duurt. De fiscal cliff komt dan wel heel dichtbij.

    Wat zijn eigenlijk de gevolgen als de fiscal cliff optreed? Een directe faillicement van de VS? Betekend dat niet meteen ook het einde van de dollar? Moeten we dan de ergste nachtmerries verwachten? Wat is jullie mening?
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links