Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MKB-obligaties interessant, deel 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 augustus 2013 15:29
    Goed van Nico & IEX dat er aandacht wordt besteedt aan obligatietips, met vermelding van de ISIN. De laatste tijd ligt de focus vooral op aandelen terwijl er genoeg prima (buitenlandse) obligaties zijn, maar die voor de meesten niet vindbaar zijn zonder artikelen als deze. Mijn complimenten!
  2. [verwijderd] 14 augustus 2013 18:14
    Inderdaad leuk voor de variatie, maar ik zie helemaal niks in deze variatie, je probeert zelf bankje te spelen, zonder de zelf al aangegeven voordelen van informatievoorsprong etc.
    Ik zou wel wat zien in convertibles (LET OP, niet de Reverse Convertibles die banken aanbieden met hoge rentepercentages) dus obligaties die een redelijke rente bieden met hoofdsomgarantie (door het bedrijf!) met een mogelijkheid tot converteren in aandelen als de belegger dat wil. Deze smaak zie je tegenwoordig nauwelijks meer, maar daar heb ik goede rendementen mee gehaald, met een lager risico dan aandelen. Zie het als tip naar de schrijver hier. Nu zullen er slimmeriken zijn die zeggen dat je dat met een staatsoblie en opties kan simuleren, maar volgens mij is het rentegedeelte dan veel lager.

    de bos
  3. [verwijderd] 14 augustus 2013 18:55
    Met alle respect beste Nico, maar die foto naast je column kan echt niet hoor! Telkens als ik die foto zie denk ik "wat is hij daar toch aan het doen? Waarom trekt die man zo`n gek gezicht?"

    Toevallig kwam ik het origineel tegen op het internet en het bevestigde mijn donkerbruine vermoeden ;-)

    (grapje uiteraard!)
  4. [verwijderd] 10 september 2013 19:20
    quote:

    impactinvestingnews schreef op 10 september 2013 16:06:

    leuke serie artikelen! Ik kwam PNE Wind ook tegen als duurzaam bedrijf op sustainable-investment.org Ik kan er bij mijn bank alleen niet in investeren noch bij bekende online brokers. Geldt dit voor meer niet Nederlandse MKB obligaties?
    Ik heb hetzelfde probleem. Online kan ik het niet, misschien door te bellen en door een telefonische order op te geven, dat heb ik niet geprobeerd.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links