Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 9,950 23 apr 2024 15:59
  • -0,130 (-1,29%) Dagrange 9,950 - 10,080
  • 21.030 Gem. (3M) 63,9K

‘Duitsland belangrijk voor Brunel'

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. ved 15 juli 2013 15:23
    quote:

    effegenoeg schreef op 15 juli 2013 13:28:

    [...]

    Als dat zo is dan is dat zeker vreemd!
    Op deze prijs ben ik er content mee......
    Hebben andere forumleden dergelijke ervaringen?
    Bericht gekregen van ING hierover: Brunel houdt verschillende data aan voor resp. uitbetaling van dividend (in cash) en omwisseling van uitgekeerde bedrag in stockdividend. Daarbij de waarschuwing in verband met de niet gelijktijdige omwisseling het bij te schrijven bedrag op de
    rekening aan te houden ter voorkoming van evt. verschuldigde rente in geval van negatief saldo.

    Niet duidelijk gemaakt: het hoe en waarom hiervan. Bedrag is inmiddels na aftrek van dividendbelasting op de beleggingsrekening bijgeschreven Datum van omwisseling meen ik me te herinneren (het kattebelletje van ING direkt weggegooid) wordt 17 a.s.

    We wachten het af
  2. forum rang 6 effegenoeg 22 juli 2013 16:53
    quote:

    hbb schreef op 15 juli 2013 22:19:

    [...]

    Binck gaf de keuzemogelijkheid op tijd aan.
    Hoe dan ook,gezien de aandelenkoers was het op het moment van uitbetalen verstandig.
    Echter we breken nu toch echt uit en was stockdividend toch.........
    Maakt niet uit.......we gaan omhoog en met geweld door de weerstand!
  3. [verwijderd] 6 september 2013 13:54
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Internationaal detacheerder van hoogopgeleide professionals Brunel International nv (BRNL.AE) is met zijn programma One Brunel ongeveer halverwege en ligt daarmee goed op schema om van Brunel internationaal een eenheid te maken. IT vormt in dat proces het middelpunt.

    Binnen de wereldwijde infrastructuur van Brunel zaten discongruenties, waardoor communicatie niet goed verliep, terwijl het de wens van het management is dat iedereen kan zien wat iedereen doet, met als resultaat meer controle, minder fouten, meer beschikbare informatie en dus meer efficiency en meer rendement.

    Gerrit Vos is chief information officer bij Brunel, weliswaar op interim-basis, maar is dat inmiddels toch al weer tweeenhalf jaar en gedurende die periode verantwoordelijk voor de uitrol. "Die uitrol vormde het startpunt voor de strategie voor de komende vijf tot tien jaar van de onderneming. Rond 2010 is het Brunel-management een antwoord gaan zoeken op de vraag wat er bij Brunel moet verbeteren om de geambieerde groei te realiseren. Kern van het antwoord bleek 'eenheid', omdat veel opdrachtgevers uit de olie- en gasindustrie steeds internationaler zijn gaan werken en daar kon Brunel, tot voor een paar jaar nog regionaal georganiseerd, absoluut niet op achterblijven. Kernpunt in die internationalisering is compliance. De ramp in de Golf van Mexico heeft daar een belangrijke rol bij gespeeld. Die klanten stellen hoge eisen, die ze zonder overleg gewoon neerleggen en wil je in beeld blijven dan moet je mee", aldus Vos in een gesprek over One Brunel met Dow Jones Nieuwsdienst.

    Het management van Brunel koos ervoor om in dat streven naar eenheid, IT ondernemingsbreed als uitgangspunt te nemen, dus ook Nederland en Duitsland werden in dat programma opgenomen. Daar waar rond 2010 veel bedrijven met hun IT-investeringen op de rem stonden, gaf Brunel juist gas. En zo maakte de detacheerder circa EUR10 miljoen voor dit programma vrij.

    Brunel koos een stappenplan, waardoor managers en personeel soepeler uitgenodigd konden worden mee te veranderen, terwijl ze ook feedback konden geven. Vos geeft aan dat ervaring uit het verleden leert dat een verandering volgens een big bang-lancering veel problemen opleverde. "Dat is naar mijn idee de belangrijkste keuze in dit proces geweest: niet alles in e e n keer, maar gefaseerd invoeren. We zijn in Belgie begonnen, daar is de schaal klein en is de afstand met het hoofdkantoor in Amsterdam niet zo groot. Vanuit Belgie en met de ervaring die we daar opdeden, hebben we inmiddels ruim driekwart van onze kantoren met elkaar verbonden met als belangrijkste verandering dat iedere manager en indirecte werknemer kan zien wat zijn collega elders in de wereld bij Brunel doet en welke resultaten er worden geboekt. Een belangrijk voordeel is dat je dubbelwerk voorkomt, maar vooral dat productiviteit op het hoofdkantoor inzichtelijk wordt en kan worden verbeterd. Het voorkomt dat ergens veel energie in wordt gestopt, zonder dat er een opdracht uitkomt. Dat kon voor 2010 niet of nauwelijks. Duitsland is in de switch naar optimale toegankelijkheid de laatste regio waar we aan de slag zijn", aldus de CIO.

    Het is een tijdrovende operatie. In de Duitse regio was nog wel even overleg nodig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. "Uiteindelijk lukte dat, vooral ook omdat in die fasering onze chief executive officer (CEO) Jan Arie van Barneveld letterlijk alle vestigingen meerdere malen is afgeweest om de transformatie uit te leggen, maar vooral om nog twee andere zaken neer te leggen: inspraak en feed back is dringend gewenst, maar er is geen discussie over de richting die we opgaan: eenheid in IT", zegt Vos.

    Het is ook een complexe verandering, die voor een zeer groot deel wordt gepaald door security en compliance. "We moeten veiligheid kunnen garanderen. We worden meer gehackt dan we aanvankelijk meenden te mogen inschatten. Security was verreweg het belangrijkste onderdeel van de hele operatie tot nu toe.

    "Overal ter wereld moeten we bovendien voldoen aan wetgeving en omdat we internationaal opereren, vergt dat een brede kennis van juridische zaken. We moeten precies weten hoe de wetgeving van het land van herkomst van een opdrachtgever en van een kandidaat er uitzien. Tussen de wetgeving van Duitsland en Canada enerzijds en die van bijvoorbeeld Indonesie anderzijds, zitten enorme verschillen en die moet je allemaal kennen en de veranderingen daarin nauwgezet bijhouden."

    Een ander belangrijk uitgangspunt van Brunel-management in de transformatie was de inkoop van kennis. "Die juridische kennis was bij derden al beschikbaar. Die konden we zo inkopen. Brunel is geen software-ontwikkelaar en heeft zoveel mogelijk standaard-software ingekocht, vooral veel Microsoft-producten. Dat is een stuk goedkoper en beter dan zelf aan de slag gaan. Die software draait bij ons nu op mondiale schaal", aldus Vos.

    Onderdeel van die software is searchtechnologie. "Een van de kernactiviteiten van Brunel is het vinden van kandidaten en met de huidige software gaat dat veel beter dan voorheen. We vinden kandidaten niet alleen sneller, we kunnen nu ook beter gegevens checken", aldus Vos.

    In de praktijk zorgt de digitale transformatie er voor dat iedere indirecte werknemer van Brunel waar ook ter wereld actief, onderling en met Amsterdam is verbonden. Administratieve werkzaamheden kunnen nu ook op elke willekeurige locatie door Brunel worden uitgevoerd, handig als blijkt dat dit in een specifiek land, Singapore bijvoorbeeld, goedkoper kan. Als deze transformatie van de infrastructuur is voltooid, kunnen er meer garanties worden geboden, maar daarmee is het werk niet af. "Optimalisering van een netwerk gaat altijd door, omdat de wereld waarin Brunel acteert, constant verandert. Ook internationale energiemaatschappijen, die toch erg directief zijn, veranderen hun systeeminfrastructuur constant. We hebben daarom de operatie ook zo ingericht, dat we altijd zonder veranderingen en dus snel kunnen aanvullen en aanpassen."
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links