Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,372 16 apr 2024 17:36
  • -0,011 (-0,33%) Dagrange 3,358 - 3,386
  • 13.466.647 Gem. (3M) 13,9M

KPN Weekdraadje van 19 aug t/m 23 aug 2013

1.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 93 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2013 20:44
    quote:

    4G schreef op 17 augustus 2013 17:08:

    Beste mensen,

    Ik heb afgelopen dinsdag 27.500 aandelen gekocht tegen een prijs van €2.336. Ik ben nogal een beginnende belegger. Verkopen of houden?

    Gr.
    Maandag verkopen, En dan voor dat geld Aegon kopen
    Dinsdag Aegon verkopen en dan het volgende aandeel in de aex kopen.
    En zo op alfabet de hele aex afwerken. elke dag een volgend aandeel.
    Zo blijft het spannend en leerzaam.
    Succes!

  2. Parelsnuiver 17 augustus 2013 20:51
    quote:

    Appelgebak met slagroom schreef op 17 augustus 2013 20:46:

    Ik vind het persoonlijk wel raar dat er nog steeds geen exacte datum voor de BAVA is geprikt. Zou KPN dit expres doen om Slim te drukken of duurt het altijd zo lang voordat zoiets bekend is?

    P.s sorry had dit in het verkeerde draadje gepost.
    hehe kan gebeuren. Ik reageerde bij je andere bericht als volgt:

    Die zou toch rond september worden uitgeschreven? of is dat een fabel vanuit dit forum?
  3. forum rang 6 sportliefhebber 17 augustus 2013 20:56
    quote:

    Circle123 schreef op 17 augustus 2013 15:37:

    Volkomen offtopic, maar ik stem ook SP. heb het zelf erg goed en gun dat een ander ook. In het verleden naar mijn portemonnee gestemd (VVD) maar daar heb ik nu spijt van. Ben het alleen niet met de SP eens dat de overname moet worden tegengehouden. De hele liberalisering was achteraf gezien een stomme beslissing, maar we zijn nu te ver. Het is een beursgenoteerd bedrijf, ergo het is te koop.

    Als dit wil verbieden dan moet je als NL staat zijnde KPN, nuon etc, allemaal weer opkopen en da gaan we terug naar vroeger.
    netjes....
  4. [verwijderd] 17 augustus 2013 21:05
    quote:

    4G schreef op 17 augustus 2013 17:08:

    Beste mensen,

    Ik heb afgelopen dinsdag 27.500 aandelen gekocht tegen een prijs van €2.336. Ik ben nogal een beginnende belegger. Verkopen of houden?

    Gr.

    Dat verdelen zie ik wel zitten. Als KPN terug krabbelt zal ik het spreiden. Heb gelukkig al vorige maand wat mee kunnen liften.
    wat klopt er hier niet of wat begrijp ik niet
    en dan denken dat iedereen je serieus neemt

  5. forum rang 6 pwijsneus 17 augustus 2013 21:43
    quote:

    RichZed18 schreef op 17 augustus 2013 16:01:

    @ janpal @pwijsneus en @janwillemfriso:
    Op zich kan ik me er wel veel bij voorstellen; deze 'complottheorie' noem ik het maar (of opzetje whatever)van janwillemfriso's (post dd 15 aug 21u20).
    - Nieuw voor mij is de gedachte dat AMX en KPN dit wel eens samen uitgedacht kunnen hebben.
    Scenario 1:
    - AMX weet dat het de verkoop van E-plus aan Telefonica Dld niet kan tegenhouden, omdat AMX zich simpelweg geen hoger bod kan permitteren (rating is heilig),
    - Dat wetende, probeert AMX er dan maar het meeste uit te halen voor KPN, door te verklaren, dat het bod van Telefonica op E+ te laag is,
    - AMX (in samenspraak met KPN naar mijn idee) zal waarschijnlijk in ruil voor de verkoop van E+ een groter belang in Telefonica Dld willen hebben, waardoor AMX (middels KPN) toch 'n grote invloed in Dld verkrijgt, om van daaruit haar expansie in Europa voort te zetten te zijner tijd,
    - AMX zal het Telefonic-Dld-belang van KPN overnemen in contanten zodra haar ratings dit weer toelaten,
    - KPN ontvangt nu, naast een groter belang in Tel.Dld, een grote som in contanten waarmee een groot deel van haar schuld kan worden afgelost.
    - KPN trekt zich volledig terug op de Benelux met een gezondere balans en betere ratings,
    - KPN hervat haar dividendbetalingen van boekjaar 2014 en de koers speert omhoog.

    Scenario 2:
    - Mocht Telefonica niet met een beter bod komen dan de huidige €1,90, dan neemt AMX geheel KPN over tegen €2,40.
    - AMX zal de financiering in samenspraak met AT&T rond krijgen.
    - AMX krijgt E+ en AT&T krijgt KPN Benelux,
    - Brussel zal dit niet kunnen/gaan tegenhouden om mededingingsredenen,

    Scenario 1 heeft hun voorkeur en scenario 2 is het fall back scenario.
    Vinden jullie dit een realistisch scenario?
    En wat is het beste scenario voor ons als aandeelhouder?
    Schiet me maar lek! Waar zitten mijn denkfouten!
    @ RichZed18, allereerst bedankt voor het meedenken. Het spel rondom KPN is zeer complex en er zijn nog steeds 1001 scenario’s mogelijk. De gesloten houding van America Movil (Carlos Slim) is hiervan de oorzaak.

    Een grote troost voor ons amateurbeleggertjes is dat KPN, de media(vooral de telegraaf) en de professionele analisten ook totaal geen idee hebben wat er gaat komen. Wij doen er dus eigenlijk ook weer niet voor onder ;)

    Naar mijn idee zou je scenario best kunnen, alleen zit er op 1 punt iets in wat mijn niet geloofwaardig overkomt. Dat is namelijk de relatie KPN/AMX in scenario 1. (ook geeft Telefonica aan het bod wat er nu ligt niet te verhogen; "ze callen America Movil's bluf)

    Ik denk namelijk dat de relatie tussen beide partijen zeer slecht is en was door de allerminst hartelijke ontvangst vorig jaar nadat America Movil buiten de beurs om bijna 30% heeft weten te bemachtigen. Dit viel af te lezen aan de houding van het bestuur van KPN door in alle wanhoop direct E-Plus en BASE in de verkoop te gooien, zonder resultaat toen.

    Daarna heeft KPN nog een keer America Movil weten te verassen. Er is een mega-emissie met evengrote verwatering door de strot van Carlos geduwd. Eigenlijk werd America Movil gedwongen om mee te doen en nog eens 900 miljoen bij te storten.

    Als laatste wapenfeit verkoop Blok E-Plus aan de aardsrivaal van America Movil, Telefonica.

    Het lijkt dus niet aannemelijk dat America Movil en KPN samenspannen in deze, integendeel denk ik.

    Bij scenario 2 denk ik dat de Stichting gaat blokkeren. Ik geloof erin dat ze daadwerkelijk de gifpil zullen doorslikken als America Movil op de BAVA tegen de verkoop van E-Plus stemt en vervolgens het bod van een bespottelijke € 2.40 lanceerd. America Movil zal dus of:
    - Openheid van zaken moeten geven in hun plannen met KPN na overname, en duidelijk moeten maken, vér voordat de BAVA plaatsvind wat hun standpunt is over de verkoop van E-Plus aan Telefonica.
    - Het bod van € 2.40 verhogen.

    Ook voor mij geld; Schiet me maar lek! Waar zitten mijn denkfouten!
  6. forum rang 6 pwijsneus 17 augustus 2013 21:53
    Er zijn heel veel scenario’s mogelijk. Maar ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

    De CFO van America Movil geeft aan dat de rating van America Movil niet in gevaar komt na de overname voor € 2.40. Alle ratingbureaus geven aan dat dit wel degelijk het geval is, en dat hun rating na aankoop van KPN met meerdere trappen naar beneden zal worden bijgesteld.

    Het plan van America Movil zou kunnen zijn, dat ze de deur openhouden voor AT&T.

    Laten we even aannemen dat de stichting niet bestaat, en de overname slaagt voor € 2.40, dan verkoopt America Movil, E-Plus voor hetzelfde bedrag aan AT&T. Met deze inkomsten kan America Movil later, als ze ook in eigen land hun marktaandeel hebben verkocht vanwege de nieuwe telecomwet daar Telekom Austria overnemen. Zo zit America Movil sterk in Nederland, België, Oostenrijk en een deel van het Oostblok.

    AT&T heeft op zijn beurt de ingang tot Duitsland, en kan met hun megabalans topfrequenties kopen op de spectrumveiling, en 4G net zo succesvol lanceren op de grootste markt in Europa zoals ze het in de VS heeft gedaan.

    Dit is maar een hersenspinsel van mij, maar het zou de vage houding van America Movil kunnen verklaren.

    Als de Stichting zijn werkt doet, en bovenstaand verhaal zou kloppen, dan moeten we er niet van staan te kijken als op het allerlaatste moment(voor de BAVA) het bod wordt verhoogt, maar dat de biedende partij America Movil/AT&T is.

    Disclaimer: bovenstaand is zeer speculatief en wishfull thinking ;)
  7. Super Q 17 augustus 2013 22:32
    J.P.Morgan, Goldman Sachs, ABN AMRO en Allen & Overy adviseren KPN bij overnamebod America Movil
    Geplaatst op 09-08-2013 door Willem van Oosten
    450 x gelezen

    Printversie    Verstuur    Reageer      Uw beoordeling:

    Zakenbanken J.P.Morgan en Goldman Sachs en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren KPN bij het overnamebod van Mexicaanse América Móvil van 10,2 miljard euro. ABN AMRO adviseert de advisory board van KPN. Deutsche Bank en Clifford Chance treden op als adviseurs voor de Mexicanen. De deal heeft grote impact op de league tables en kan er toe leiden dat de miljardenverkoop van E-Plus wordt teruggedraaid.

    De adviseurs waren in 2012 eveneens betrokken bij het bod van América Móvil op een minderheidsaandeel in KPN. het team van J.P. Morgan staat onder leiding van Cassander Verwey en Jake Donovan. Zij werken samen met Wendy Hohmann, Marc van Meerwijk en Rogier Pop. Zakenbankier Simon Holden geeft leiding aan het team van Goldman Sachs. Zijn team bestaat onder andere uit Isodoor Rutten en Macario Prieto. Hugo Peek verzorgt het advies namens ABN AMRO. 

    Meervoudig M&A Awards winnaar Jan Louis Burggraaf geeft leiding aan het team van Allen & Overy dat verder bestaat uit Tim Stevens, Lucas Brabers en Gijs Linse. 

    M&A bankier Gavin Deane leidt het team van Deutsche Bank, Hans Beerlage neemt de honneurs waar voor Clifford Chance. 

    Grote impact op league tables
    Inclusief de overname staan de zakenbanken J.P.Morgan en Goldman Sachs stevig aan de top van de MenA.nl league tables 2013 gesorteerd naar dealwaarde. Goldmans Sachs staat met 43 miljard euro op de eerste plaats en J.P. Morgan met 38 miljard op  de tweede plaats. Allen & Overy neemt de eerste plaats over van De Brauw Blackstone Westbroek in de league table gesorteerd voor legal advisory. 

    Er kan nog veel veranderen in de top van de league tables. America Movil staat niet positief tegenover de verkoop van E-Plus aan Telefonica (8,1 miljard euro). Telefonica is een grote concurrent van de Mexicanen, dus er bestaat een kans dat als de overname van KPN slaagt, de verkoop van E-Plus wordt teruggedraaid. 
  8. [verwijderd] 17 augustus 2013 23:08
    Geen idee hoe dit gaat aflopen allemaal. Spannend zeker! KPN is momenteel best een risicovol aandeel. Toch heb ik eerder belegd in andere aandelen waar iedereen heel positief tegenover stond en de koersdoelen groeiden echt de hemel in. Maar ja, de ene keer is het fraude de andere keer een mislukt project, dan zijn er weer allerlei vage hedgefunds die short gaan, joost mag weten waarom, enz. enz. Je weet het gewoon niet.
    Ik weet echter nu wel een ding: er zijn steeds meer partijen die in KPN zitten met een veel hoger gemiddelde dan ik, het aantal partijen groeit met de dag. En niemand (ook de zakenbanken niet) is aan het instappen om geld te verliezen toch? Of ben ik nu gek?
  9. forum rang 6 pwijsneus 17 augustus 2013 23:16
    quote:

    Pexs schreef op 17 augustus 2013 23:08:

    Geen idee hoe dit gaat aflopen allemaal. Spannend zeker! KPN is momenteel best een risicovol aandeel. Toch heb ik eerder belegd in andere aandelen waar iedereen heel positief tegenover stond en de koersdoelen groeiden echt de hemel in. Maar ja, de ene keer is het fraude de andere keer een mislukt project, dan zijn er weer allerlei vage hedgefunds die short gaan, joost mag weten waarom, enz. enz. Je weet het gewoon niet.
    Ik weet echter nu wel een ding: er zijn steeds meer partijen die in KPN zitten met een veel hoger gemiddelde dan ik, het aantal partijen groeit met de dag. En niemand (ook de zakenbanken niet) is aan het instappen om geld te verliezen toch? Of ben ik nu gek?
    Het feit dat JP Morgan Chase - geen kleine jongen - instapt in KPN en zelf KPN adviseert bij opportunistische poging van Slim om de verkoop van E-Plus te blokkeren lijkt mij een krachtig signaal.

    Simpele gedachte misschien, maar ze nemen geen belang omdat ze verwachten dat het aandeel als een baksteen naar beneden zal vallen.
1.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 93 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links