Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RT Equity Long

52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 15 augustus 2013 10:25
    Boskalis Turbo Long gekocht. Stoploss 23,18. Cijfers zijn solide en zetten een streep achter de koersdaling aan het begin van de zomer. De voorzichtige outlook van Boskalis laat breed ruimte voor positieve bijstellingen. Ik verwacht de komende maanden een terugkeer naar de zone 32-34. Deze Turbo profiteert daar van en kan een paar stootjes hebben. Geschikt voor op de plank.
  2. RT2014 19 augustus 2013 15:33
    Even een korte toelichting op het beleggingsbeleid. Het beleggingsbeleid van RT equity long is zoals de naam aangeeft gericht op lange termijn beleggingen in aandelen. Er wordt dus niet belegd in o.a. obligaties, valuta en commodities.
    Beleggingen in aandelen kunnen direct zijn, maar ook in de vorm van financiële instrumenten als turbo's/sprinters en opties. Verder wordt de hoeksteen van de portefeuille gevormd door trackers in aandelenindices Geografisch gezien zal het fonds zich vooral richten op internationale ondernemingen die beursgenoteerd zijn in Amsterdam.

    Het risicoprofiel van het fonds is offensief.

    Beleggingsbeslissingen worden gebaseerd op fundamentele analyse (opname in/verwijdering uit fonds wenselijk?) en technische analyse (timing aankoop verkoop). Daarbij geldt grofweg dat aandelen kunnen worden opgenomen die over de afgelopen vijf jaar een groei van de winst hebben laten zien en een gezonde balans hebben. De maximale aankoopprijs wordt bepaald aan de hand van de (verwachte) nettowinsten van het bedrijf met een maximale koerswinstverhouding van 15. De voorkeur gaat uit naar dividendaandelen.

    Gekochte opties worden gebruikt om risico's af te dekken of juist te vergroten. Door het schrijven van lange ver 'out of the money' putopties en korte 'at the money' putopties wordt getracht een constante inkomensstroom (weglopende tijdswaarde) te genereren teneinde de uiteindelijke outperformance van het fonds ten opzichte van de AEX te bewerkstelligen. Er worden enkel putopties geschreven op aandelen die voldoen aan de hierboven gestelde eisen. Het schrijven van korte at the money putopties heeft primair ten doel de gewenste aandelen tegen een discount te verkrijgen. Er worden in principe geen (ongedekte) call opties geschreven.

    De opbouw van het fonds zal de komende maanden geleidelijk plaatsvinden. Het budget moet grotendeels nog door liquidatie van posities bij andere brokers tot stand worden gebracht. De opbouw van de portefeuille wordt op dit moment nog beperkt doordat het niet mogelijk is om te handelen in opties. Een ander punt van zorg zijn de relatief hoge kosten die De Giro rekent voor het ontvangen van dividend. Omdat het fonds een voorkeur heeft voor dividendaandelen heeft dit een negatieve impact op het rendement.
  3. RT2014 19 augustus 2013 16:00
    De volgende aankoop van het fonds zou Royal Dutch Shell (RDS) kunnen zijn, ware het niet dat de hoge dividendkosten roet in het eten gooien.
    RDS is laag gewaardeerd met een koers/winstverhouding van ongeveer 8. Hoewel RDS lijkt uit te bodemen verwacht ik dat de koers nog iets lager zal noteren tussen de €23-€23,60. Reden daarvoor zijn de wat minder positieve halfjaarcijfers die RDS onlangs heeft laten zien, wat het winstpotentieel wat heeft getemperd. Een bodem op een lager niveau dan de vaak aangevallen en licht gehavende steun rond €24 lijkt daarom zeer aannemelijk. Mijn strategie is om puts te schrijven op €23,50 in de september- en oktoberserie in de hoop dat assignment plaatsvind in minstens één van de twee series.
    Vanwege de hierboven genoemde relatief hoge kosten die de Giro rekent voor het ontvangen van dividend zal ik deze trade vooralsnog niet binnen deze portefeuille uitvoeren. Bij een positie van 100 aandelen RDS verdampt immers ieder kwartaal 15% van het dividend (€5 op een dividend van ca. €33).
  4. RT2014 19 augustus 2013 16:33
    Wat betreft de verdere opbouw: ik houd deze maand rekening met een correctie van de AEX naar een niveau van ca. 355punten. Belangrijkste redenen hiervoor zijn de forse koersstijgingen afgelopen maanden, tapering, en tegenvallende emerging markets. Wanneer dit scenario zich verwezenlijkt zal ik proberen de portefeuille uit te breiden (en/of op een laag niveau out of the money puts te schrijven): dit is helaas nog niet mogelijk bij de Giro). Verder zou ik graag de eerste tranche trackers AEX willen inslaan. Ik kijk vanwege de reeds eerder genoemde kosten voor het ontvangen van dividend of er een alternatief is voor de trackers van Think Capital die ieder kwartaal dividend uitkeren. Een aantal aandelen die op mijn concept lijst staan met bijbehorende koopniveau's dan wel putprijs:

    Fugro €42
    Ahold €10,70
    ING €7,60
    Accel €12,50
  5. RT2014 13 september 2013 13:20
    De koersen zijn de afgelopen periode flink opgelopen als gevolg van het herstel in de VS en de eerste lichtpuntjes in Europa. Het uitblijven van militaire acties in Syrië (althans voorlopig) heeft de koersen verder gestuwd. Ik zie op korte termijn maar een beperkt opwaarts potentieel voor de AEX als geheel. Het moment dat de Fed gaat taperen komt onvermijdelijk dichterbij. Ik wacht af hoe de beurzen daarop gaan reageren. Een terugval zal ik gebruiken om de al eerder door mij genoemde aandelen in te slaan.

    Voor het oppakken van een aandeel kies ik vaak voor het schrijven van een korte at the money put. Ik reserveer dan de uitoefenprijs. Het is moeilijk om aankopen goed te timen. Een geschreven put leidt er toe dat je ofwel het aandeel met korting verkrijgt ofwel de premie binnenharkt. Vergeleken met de situatie dat je de aandelen direct koopt, loop je minder risico. In het ergste geval loop je alleen een stijging van de koers mis.
    Deze strategie blijk ik helaas niet te kunnen hanteren binnen IEX traders. Sowieso is het nu nog niet mogelijk om in opties te handelen, maar ik heb begrepen dat het ook niet mogelijk wordt om opties te schrijven. Dit betekent dat ik binnen IEX traders minder actief zal zijn dan ik had voorzien.
  6. RT2014 19 september 2013 09:18
    Positie in SBM Turbo stoploss 11,2 met een lage hefboom ingenomen. SBM schurkt tegen de weerstand 15,73 aan en ik verwacht dat die gebroken gaat worden een dezer dagen. Lichte nervositeit rondom Deep Panuke houdt de koers nog tegen. Tapering is naar de achtergrond verschoven.
    Op basis van door analisten verwachte resultaten, houd ik rekening met een koers tussen de 18 en 22 in 2014. Consensus winst 2014 €1,83 per aandeel. Ik ga uit van een KW tussen de 10-12.
  7. RT2014 4 oktober 2013 14:47
    SBM heeft momenteel wat last van onzekerheid rondom de lease van MOPU Deep Panuke. Begin september gaf de directie in een persbericht aan dat binnen enkele weken de lease zou ingaan. Inmiddels zijn we een maand verder en is er nog geen nieuws. Elke dag uitstel kost SBM veel geld en kan bovendien nog tot (extra) schadevergoeding leiden. NB: Deep Panuke had eigenlijk in 2010 al productiegereed moeten zijn.

    Mijn inschatting was dat Deep Panuke waarschijnlijk eind september "on hire" zou zijn, maar in ieder geval voor de tweede helft van oktober. Ik zie het nog even aan. Je kunt weinig anders doen dan er op vertrouwen dat de directie transparant is over de voortgang en bij veranderingen beleggers gelijk inlicht.
  8. RT2014 4 oktober 2013 14:58
    Half september gaf ik aan dat de markt wat vermoeidheidsverschijnselen begon te vertonen en ik op korte termijn weinig opwaarts potentieel zag. Deze inschatting bleek redelijk juist, maar een forse correctie is tot nu toe uitgebleven.

    Ik sta nog steeds aan de kant. Het zwaard van Damokles (tapering) hangt nog boven de markt en daar is inmiddels de shutdown en het bereiken van het schuldenplafond in de VS bijgekomen. Daar staat tegenover dat de Europese economieën voorzichtig overeind lijken te krabbelen.

    De kans blijft aanwezig dat de markt alsnog een diepere correctie zal laten zien. Ik verwacht een bodem rond 365. Ik zal daarvan gebruik maken door nieuwe posities in te nemen. Ik heb van de Giro inmiddels vernomen dat de kosten voor het ontvangen van dividend afgeschaft zijn. Een flinke positie in AEX trackers van Think zal daarom een van m'n eerste transacties zijn.
  9. RT2014 22 oktober 2013 13:05
    Arcadis heeft de laatste tijd onder druk gestaan na de licht tegenvallende resultaten over het tweede kwartaal. Het bedrijf ondervindt wat hinder van de overheidsbezuinigingen in Europa. Het bestuur gaf aan dat traditiegetrouw margeverbetering wordt verwacht in de tweede helft van het jaar en de marges in de VS verbeterd worden door prijsverhogingen. Met het oog op de bekendmaking van de 3e kwartaalcijfers morgen heb ik een positie ingenomen.

    De langetermijnverwachtingen voor Arcadis zijn zeer gunstig, net als het trackrecord over de afgelopen jaren. Mocht het beeld voor Arcadis niet drastisch veranderen, dan blijft deze positie voor langere tijd in de portefeuille.
  10. RT2014 23 oktober 2013 12:25
    De aankoop van Arcadis één dag voor de cijfers blijkt een zeer gelukkige beslissing. De resultaten van Arcadis overtroffen zelfs mijn positieve verwachtingen. Inmiddels staat de positie op bijna 14% winst.

    Zoals ik gisteren meldde ben ik niet van plan om nu een snelle winst te pakken. Ik verwacht op lange termijn een continuatie van de outperformance van Arcadis t.o.v. de AEX. De positie gaat 'op de plank'.
  11. RT2014 1 november 2013 08:29
    Tot mijn verrassing zie ik dat er een positie in Technip in mijn portefeuille staat! Technip daalde gisteren sterk op 3e kwartaalcijfers die wat teleurstelden. Omdat ik zeer positief ben over dienstverleners aan de olie-industrie wilde ik een pluk oppakken. De order die ik invoerde, had ik echter ingetrokken nadat ik nog wat verdere research had verricht, op grond waarvan ik het aandeel nog steeds te duur vond. Tot mijn verbazing is de order daarna toch uitgevoerd! Ik ga maar even contact opnemen met deGiro...
  12. RT2014 5 november 2013 11:55
    Contact met de Giro verliep niet geweldig. Medewerker gaf aan dat er inderdaad een storing was, waardoor mijn orderannulering niet is doorgekomen, maar vind dat de Giro verder niets te verwijten valt.

    Dit soort akkefietjes mogen gewoon niet voorkomen en als ze onverhoopt toch voorkomen vind ik dat ze zonder morren opgelost moet worden. Naar aanleiding hiervan en eerdere problemen met het handelsplatform heb ik besloten om mijn reguliere portefeuille niet over te zetten naar de Giro. Betrouwbaarheid en service wegen uiteindelijk zwaarder dan lage tarieven.
  13. RT2014 5 november 2013 12:04
    Zojuist heb ik een positie Accell toegevoegd aan de portefeuille. Uit gegevens van brancheorganisaties blijkt dat de markt voor fietsen zich in het derde kwartaal ondanks terughoudende consumentenbestedingen verder aan het herstellen is.

    De koers van Accell is al opgelopen (er zijn kennelijk meer partijen die het herstel zien plaatsvinden), maar ik denk dat de bekendmaking van de cijfers half november een verdere versnelling zal veroorzaken richting €16.

    Ik overweeg nog een plukje Aegon in te slaan. Donderdag komt Aegon met cijfers en die zullen denk ik redelijk neutraal zijn, wat het vertrouwen verder zal versterken. De markt voor levensverzekeringen is niet de meest interessante, maar Aegon is goed bezig om de verkopen te verhogen. Het aandeel is nog steeds aantrekkelijk geprijsd en biedt veel opwaartse ruimte.
  14. RT2014 7 november 2013 15:45
    Ik zal morgen wel een flinke duikeling gaan maken in het klassement. SBM Offshore (zwaargewicht in mijn portefeuille) veroorzaakte flink wat paniek door niet tijdig met een persbericht te komen na geruchten over het ontslag van de COO. Inmiddels is de koers weer wat op adem gekomen nadat een weinig informatief persbericht alsnog de deur uit is gedaan, maar het heeft een flink gat in de positie geslagen en een nieuwe boost gegeven aan het nerveuze sentiment.

    Over een week komt SBM met kwartaalcijfers. Informatie over de reden van het ontslag zal dan niet bekend worden gemaakt. Ik reken wel op tekst en uitleg over Deep Panuke.

    Ik heb er voor gekozen de positie aan te houden. De potentie van SBM blijft groot, niettegenstaande een dreigende boete vanwege omkoping in Afrika en vertraging bij Deep Panuke. De waardering van SBM is nu laag vanwege deze problemen. Wanneer deze problemen definitief zijn opgelost kan het aandeel op basis van winstpotentieel op korte termijn richting de 22 euro. Het opwaartse risico acht ik bij deze koers groter dan het neerwaartse risico. Hiermee bedoel ik niet dat SBM niet verder omlaag zal gaan, maar dat een eventuele bodem dichter bij de huidige koers zal liggen dan het door mij berekende koersdoel.
  15. RT2014 14 november 2013 16:45
    SBM, zwaargewicht in mijn portefeuille is weer wat op adem gekomen na uitstekende kwartaalcijfers. Donkere wolken in de vorm van de omkoopaffaire en problemen rondom het gereed brengen van Deep Panuke hangen echter nog steeds in de lucht. Ik denk echter dat zelfs wanneer deze donkere wolken tot een uitbarsting komen, de riante orderportefeuille SBM er zonder veel moeite doorheen zal slepen.

    Het ziet er naar uit dat mijn koersdoel een wat langer tijdsbestek zal vergen omdat in ieder geval de gevolgen van de omkoopaffaire tot 2014 op zich zullen laten wachten. Geduld is dus het devies.
  16. RT2014 14 november 2013 22:52
    quote:

    RT2014 schreef op 14 november 2013 16:45:

    SBM, zwaargewicht in mijn portefeuille is weer wat op adem gekomen na uitstekende kwartaalcijfers. Donkere wolken in de vorm van de omkoopaffaire en problemen rondom het gereed brengen van Deep Panuke hangen echter nog steeds in de lucht. Ik denk echter dat zelfs wanneer deze donkere wolken tot een uitbarsting komen, de riante orderportefeuille SBM er zonder veel moeite doorheen zal slepen.

    Het ziet er naar uit dat mijn koersdoel een wat langer tijdsbestek zal vergen omdat in ieder geval de gevolgen van de omkoopaffaire tot 2014 op zich zullen laten wachten. Geduld is dus het devies.
    Ik had dit bericht nog geen half uur geschreven of er werd bekend dat de decommissioning van Deep Panuke wellicht nieuwe vertraging heeft opgelopen.

    www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/...

    Op het forum meldde een oplettende belegger dat de productie van Deep Panuke is stilgelegd (shut down). Mededeling hiervan + toelichting bij de kwartaalcijfers had niet misstaan. De directie kiest ervoor haar aandeelhouders in het ongewisse te laten.
  17. RT2014 19 november 2013 09:07
    Zojuist afscheid genomen van Accell. Cijfers vallen mij zwaar tegen en zijn bovendien niet niet in lijn met wat ik eerder uit de markt heb vernomen. Ik had voorzichtige tekenen van herstel verwacht, terwijl de cijfers duiden op verslechtering van de marktpositie. Grof gezegd, Accell heeft alleen haar afzet kunnen behouden door flinke kortingen te verlenen.
  18. RT2014 16 december 2013 13:39
    Het relatieve gewicht van SBM in de portefeuille is met de uitbreiding van de positie weer teruggebracht naar ca. 20% (initieel gewicht bij aangaan transactie). Door de sterke daling was het gewicht van SBM fors afgenomen, terwijl er fundamenteel geen verslechtering heeft plaatsgevonden.

    Integendeel, het laatste legacy probleem, Deep Panuke, nadert nu ras zijn ontknoping. Het platform heeft eind november stil gelegen om reparaties aan de aiming contactor tower te verrichten (sorry, ik ken de Nederlandse term niet) en inmiddels worden er al productieniveau's van over de 290 mln kubieke voet per dag gehaald. Het sein 'on hire' zal worden gegeven wanneer de productie stabiel op of boven 300 mln kubieke voet per dag ligt. Kortom, het lijkt erop dat de verlossende woorden nu toch spoedig zullen worden uitgesproken.

    Het enige wat SBM dan nog boven het hoofd blijft hangen is het omkoopschandaal. De bekendmaking van een mogelijke boete wordt echter pas op z'n vroegst in het voorjaar van 2014 verwacht. Ik verwacht dat de impact daarvan aanzienlijk zal zijn $75-200mln, maar heb de indruk dat de boete al is verdisconteerd in de koers. Wanneer het nieuws hierover naar buiten zal komen en niet boven deze bandbreedte uitgaat, zal dat denk ik eerder leiden tot een koersstijging vanwege het einde aan de onzekerheid dan tot een forse daling.

    Ik schat in dat de daling nu toch wel z'n momentum aan het verliezen is, terwijl analisten het aandeel weer op de radar hebben (o.a. koopadviezen en opnames in diverse favorietenlijstjes voor 2014). Het neerwaarts potentieel is niet groot meer, terwijl het aandeel op fundamentele gronden vanaf dit niveau zonder moeite 40% kan stijgen. De portefeuille is er klaar voor!

    PS: Mijn excuses voor het feit dat ik dit bericht zo laat plaats. Ik kon echter vanwege problemen met het forum de afgelopen dagen herhaaldelijk geen update plaatsen.
52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,50 -0,52%
EUR/USD 1,0715 +0,17%
FTSE 100 8.056,13 +0,20%
Germany40^ 17.871,10 -1,20%
Gold spot 2.324,39 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+4,94%
Flow T...
+3,13%
RENEWI
+2,42%
Fugro
+2,27%
B&S Gr...
+2,00%

Dalers

ADYEN NV
-18,16%
VIVORY...
-9,39%
Alfen ...
-5,75%
WDP
-5,56%
CM.COM
-3,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links