Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitspraak SNS Reaal door de ondernemingskamer

112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2013 00:44
    Het moet niet gekker worden:

    # De oude top van SNS Reaal mag de bonus houden. Waarom..?
    # De oude top en overige managers blijven buiten schot, ondanks fout op fout. (Gebouwen voor prikkie verkocht. Veel steekpenningen aangenomen, etc.)
    # Dijselbloem beslist alleen dat SNS genationaliseerd moet. Impulsief zonder zonderzoek.
    # SNS brengt naar buiten dat het mogelijkheden heeft overgenomen te worden, er wordt veel gespeculeerd, aandeelhouders wordt een worst voorgehouden.
    # De overheid laat het shortselling www.afm.nl/nl/professionals/registers...
    door grote beleggers ongemoeid. Terwijl dit eerder bij ING werd verboden.
    # Aandeelhouders worden als oud vuil behandeld, alsof we een glazen bol hadden dat het fout zou gaan.
    # Na debakel bij DSB, alle stresstesten, Goldman Sags die de bank aan het doorlichten was, steun van ABN/ ING en de staat. Nee fout kon het toch niet gaan!

    Grote Shortsellers hebben baat bij een zo laag mogelijke waarde van SNS.
    Hiermee krijgen zij zo veel mogelijk uitgekeerd voor hun shortselling.

    De eerlijke Nederlandse belegger wordt door de Nederlandse staat finaal in de steek gelaten. De keuze is iedereen handen boven het hoofd te houden.

  2. [verwijderd] 1 augustus 2013 14:31
    quote:

    Reed schreef op 1 augustus 2013 14:24:

    Om het nog gekker te maken

    www.rechtspraak.nl/Organisatie/Gerech...

    Precies wat ik zei. De staat zal blijven procederen tot de minister van financiën elders een leuke baan heeft en zijn opvolger de "met de kennis van NU hadden we TOEN"-show weer eens op kan voeren. Aandeelhouders EN belastingbetalers allebei de Sjaak? Boeit niet.
  3. Kniesoor 4 augustus 2013 09:00
    quote:

    Toekomst schreef op 15 juli 2013 20:56:

    Hoewel ik het magertjes vind, ben ik nu bereid om ook de €0,846 te accepteren. Dit binnen een redelijke termijn, anders moeten we er met zijn allen vol voor gaan. Op termijn extra bezuinigingen want ik ben bang dat onze minister de plank volledig misslaat. Of een leuke verkiezingsstunt alsnog een eerlijke compensatie, maar dan moet het kabinet nog wel even vallen.
    Gezien het feit dat de Minister in Beroep gaat zou ik nu tegen de VEB willen zeggen: ga voor de hoofdprijs!! En als dat betekent > € 0,846 ..... DO IT!!
  4. La Raza 4 augustus 2013 09:08
    Tja inderdaad, Dijsselbloem is aan het rekken en straks is hij zelf alweer weg en zijn opvolger kan hem nawijzen. Ja hij was het hoor ik heb er niets mee van doen pfffff.

    Ondertussen blijft goed beleggingsgeld aan de zijlijn staan, beetje jammer dit.

    quote:

    Kniesoor schreef op 4 augustus 2013 09:00:

    [...]
    Gezien het feit dat de Minister in Beroep gaat zou ik nu tegen de VEB willen zeggen: ga voor de hoofdprijs!! En als dat betekent > € 0,846 ..... DO IT!!
  5. Kniesoor 4 augustus 2013 09:20
    Ik had het wel een beetje verwacht, die vertragingstactiek. Juist om zijn opvolger er mee op te zadelen. Onderstaande tekst past precies bij wat er mogelijk gaat gebeuren ...

    Mijn naam is HAAS,,
    Ik weet van niks,
    Is hier wat gebeurt dan,
    Daar weet ik niets van ......

    Ik hoop alleen dat het geen jaren gaat duren voordat we (een deel van) ons geld terugzien.
  6. Kniesoor 5 augustus 2013 07:41
    Laatste update: 5 augustus 2013 03:50

    Staat naar Hoge Raad in zaak gedupeerden SNS
    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat in cassatie tegen een tussentijdse uitspraak van het gerechtshof in een zaak van beleggers die hun geld verloren door de nationalisatie van SNS Reaal.

    Dat blijkt uit een onlangs verstuurde brief van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

    Het hof gaf gedupeerde schuldeisers in juli hoop door te beslissen dat een panel van deskundigen zich over schadevergoedingen moet buigen. Dat was een tegenvaller voor de staat; Dijsselbloem had het hof verzocht de schadevergoeding vast te stellen op nul euro.

    Zonder overheidsingrijpen hadden beleggers volgens de minister ook met lege handen gestaan, omdat SNS dan failliet was gegaan. De Ondernemingskamer vond die redenering te kort door de bocht en oordeelde dat het verzoek onvoldoende was toegelicht.

    Vertraging
    De Ondernemingskamer heeft toestemming gegeven om de benoeming van het deskundigenpanel uit te stellen, meldt het hof in de brief die aan betrokkenen is verstuurd. Volgens de Stichting obligatiehouders SNS, die eisers in de zaak vertegenwoordigt, kan de gang naar de Hoge Raad een halfjaar vertraging opleveren.

    Link: www.nu.nl/economie/3542792/staat-hoge...

    Of DFT stukje:
    Link: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21786...
  7. La Raza 5 augustus 2013 07:58
    Ik vind de vertraging (half jaar) in ieder geval nog te overzien, op zich begrijp ik dat Dijsselbloem in hoger beroep gaat echter met zo'n duidelijk oordeel en richting lijkt het een zinloze (of het moet vertragen zijn) aktie.

    We gaan het in ieder geval zien, ik reken wederom op de rechtspraak in Nederland en verwacht een min of meer zelfde uitkomst.
  8. forum rang 10 voda 5 augustus 2013 17:25
    Fitch verlaagt rating verzekeringstak SNS Reaal


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fitch Ratings verlaagt de ratings voor de financiele sterkte van de verzekeringsonderdelen van SNS Reaal (SR.AE) tot BBB-plus van A-minus, meldt de kredietbeoordelaar maandag, omdat de winstgevendheid waarschijnlijk laag blijft, zeker in het huidige ongunstige renteklimaat met de economische malaise en sterke concurrentie op de Nederlandse markt.

    De verkoop van verzekeringsonderdelen is een optie om de kapitaalpositie te verbeteren, stelt het ratingbureau. Zo'n transactie zou de risicogewogen aandelen met 25% terugdringen en daarmee ook Delta Lloyd's behoefte aan financiering op de kapitaalmarkt.

    De kredietwaardigheidsratings voor SNS Bank blijven staan op BBB-plus, na de injectie van EUR2,2 miljard extra kapitaal in de bank door de overheid.

    Fitch verwacht een definitieve Europese goedkeuring te krijgen voor de onteigening en nationalisatie tegen het einde van dit jaar of in de eerste helft van 2014.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  9. forum rang 6 Plein777 4 april 2020 11:58
    Staat lijdt nederlaag in zaak rond nationalisatie SNS Reaal
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal.

    Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.
    Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.? FOTO ANP
    Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

    Het gaat om de slepende zaak van beleggers die bij de nationalisatie van het financiële concern in 2013 met lege handen achterbleven. De Ondernemingskamer stemde eerder in met een zogeheten enquête om alles nog eens goed uit te zoeken. Zo'n procedure kan voormalige aandeelhouders en schuldeisers helpen bij het eisen van een schadevergoeding.

    De staat ging in 2018 in cassatie tegen de enquête. De overheid verweerde zich niet tegen het onderzoek op zich, maar wilde dat alleen de top van het vroegere SNS Reaal zou worden doorgelicht. Daarmee zou SNS Bank buiten schot blijven. Uit dat onderdeel is de huidige Volksbank voortgekomen, de organisatie achter de ASN Bank, RegioBank en SNS.

    Elke ochtend het laatste financiële nieuws in je inbox?

    Aanmelden
    Uitschrijven kan met 1 klik

    author
  10. forum rang 6 Plein777 11 februari 2021 20:05
    Uit het AD 11 FEB 2021

    Staat moet beleggers SNS Reaal ruim 800 miljoen betalen
    ================================================

    De Nederlandse overheid moet onteigende beleggers van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal nog meer dan 800 miljoen euro uitbetalen.

    Volgens de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam hebben ze nog recht op die schadeloosstelling, omdat ze eerder onterecht met lege handen achterbleven.

    Het ministerie van Financiën nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het financiële concern zou omvallen. Beleggers kregen toen niets omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn.

    Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten daarop naar de rechter.

    Eerder werd al door rechters vastgesteld dat de beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Maar vervolgens moest nog wel vastgesteld worden welke vergoeding ze dan zouden moeten krijgen.

    Geen geld
    Voor aandeelhouders blijft er nog steeds geen geld over. Maar de houders van zogeheten achtergestelde obligaties kunnen wel een groot deel van hun vordering tegemoet zien.

    Daarmee volgen de rechters een rapport van deskundigen die eerder waren aangesteld om uit te zoeken hoeveel SNS Reaal nog waard zou zijn geweest als het concern failliet was gegaan.

    Na een bankroet proberen curatoren normaal nog veel geld los te krijgen om aan schuldeisers uit te betalen, en dat is door de nationalisatie nooit gebeurd.

    In totaal is de schadeloosstelling nu vastgesteld op 804.810.000 euro. Dat bedrag zal nog worden verhoogd met de wettelijke rente vanaf 1 februari 2013 tot aan de datum van de betaling. De Staat zal ook nog allemaal juridische kosten rond het proces moeten vergoeden. Voor het deskundigenrapport moet bijvoorbeeld zo’n 3,6 miljoen euro worden afgetikt.

    De overheid kan nog beroep instellen bij de Hoge Raad. Het ministerie van Financiën heeft laten weten zich te beraden over de uitspraak.

    Verkocht
    Uiteindelijk betaalde de Staat 3,7 miljard euro voor SNS Reaal. Veel van dat geld kwam nog niet terug. De verzekeringstak werd in 2015 verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang voor 1 euro.

    Wel beloofden de Chinezen toen 85 miljoen euro mee te betalen aan een belastingvordering en zegde het bedrijf toe 1,35 miljard euro in Reaal te steken. Dat ging vervolgens verder onder de naam Vivat.

    De bankentak van SNS heet tegenwoordig Volksbank en is nog in handen van de Staat.
112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.721,60 -0,65%
Gold spot 2.392,64 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links