Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 698 699 700 701 702 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2013 14:52
    quote:

    josti5 schreef op 25 juli 2013 15:52:

    Als dát zou kunnen, groenvoer!

    Mijn vrouw en ik hebben de afgelopen urenlang zwarte bessen geplukt, en zij heeft er (h)eerlijke jam en sap van gemaakt, zonder enige toevoeging of wat dan ook.
    Even arbeidsintensief, als gezond, als lekker.

    Maaarrr: alle uren geteld, tegen een zéér redelijk loon van pakweg 8 euro bruto, zou een liter sap al snel 15-20 euro moeten kosten, en da's onverkoopbaar.

    Enige manier om een en ander weer betaalbaar te maken, is het drastisch verlagen van die idiote belasting op arbeid, te beginnen met groente en fruit: twee basisbehoeften!

    Twee basisbehoeften, helemaal mee eens. Jammer dat het zoveel moeite kost om kinderen daarvan te overtuigen. Onmogelijk zelfs als ook de ouders liever witte pasta met appelmoes eten. Waar wij wonen lusten ze zelfs geen kwekkeboom groentekroket. De obesitas woekert hier als onkruid tijdens de hondsdagen. Vandaar dat je bij twee splinterpartijtje uitkomt als je via de stembus aan een oplossing wilt bijdragen:

    Alleen partij voor de dieren en Groen Links hebben het lage btw-tarief voor biologisch geproduceerde groenten en fruit in hun verkiezingsprogramma staan, maar eigenlijk zou er helemaal geen belasting op geheven moeten worden. (Natuurgeneeskundig) artsen hoeven geen btw af te dragen voor zover hun behandeling niet evidence based is. Het is zonneklaar dat een switch van lays paprikachips naar echte paprika tot een significante verbetering van de gezondheid leidt.

    Belastingvrijstelling van (biologische) groenten en fruit en op de arbeid die ermee gepaard gaat, zou dus op zijn plaats zijn.

    Wbt zwarte bessen; ik heb maar één struik en dus weinig vergelijk, maar ik had haar in een kwartiertje leeg: anderhalve kilo bessen. Daar moet toch wel een dikke liter sap uitkomen dacht ik zo. In de keuken de weinige onrijpe besjes verwijderen, op het vuur zetten, door de roerzeef draaien en flessen: nog eens tien minuten? Moet kunnen. Het koken tel ik dan niet mee. Dat doet het vuur (= kapitaal).

    Kom je op 4 euro voor een liter. Erg geodkoop voor biologische zwartebessensap als je bedenkt dat een potje jam soms al vier euro moet kosten.

  2. Da Freeze 26 juli 2013 15:38
    quote:

    Groenvoer schreef op 26 juli 2013 14:52:

    Kom je op 4 euro voor een liter. Erg geodkoop voor biologische zwartebessensap als je bedenkt dat een potje jam soms al vier euro moet kosten.

    En als je deze methode nu opschaald dan wordt een liter bessensap nog goedkoper. Goed, 80 cent per liter wat het bij Lidl kost zal het nooit worden, maar dat is uiteindelijk de keuze van de klant.
  3. Da Freeze 26 juli 2013 17:54
    quote:

    Groenvoer schreef op 26 juli 2013 16:01:

    Precies Da Freeze, waarbij aangetekend dat 80 cent verdacht weinig is. Voor een liter druivensap rekent Aldi (Duitsland) al 1,25 of meer. De opbrengst per hecare van druiven ligt aanmerklijk hoger en deze druivensap is inclusief kunstmest, irrigatie en pesticiden.

    Ik weet niet of 80 cent ook geldt voor de bessensap, maar Lidl heeft wel e.e.a. aan sappen voor dat bedrag. Meestal smaken deze ook nog wel prima.
  4. [verwijderd] 26 juli 2013 21:05
    quote:

    josti5 schreef op 25 juli 2013 15:52:

    Als dát zou kunnen, groenvoer!

    Mijn vrouw en ik hebben de afgelopen urenlang zwarte bessen geplukt, en zij heeft er (h)eerlijke jam en sap van gemaakt, zonder enige toevoeging of wat dan ook.
    Even arbeidsintensief, als gezond, als lekker.

    Maaarrr: alle uren geteld, tegen een zéér redelijk loon van pakweg 8 euro bruto, zou een liter sap al snel 15-20 euro moeten kosten, en da's onverkoopbaar.

    Enige manier om een en ander weer betaalbaar te maken, is het drastisch verlagen van die idiote belasting op arbeid, te beginnen met groente en fruit: twee basisbehoeften!
    Leuk uitgelegd, precies de kern van het probleem in Nederland.
    Net als wanneer je bijvoorbeeld je huis wilt laten schilderen of wanneer je oma legaal iemand in dienst wil nemen voor het huishouden.
    Het is door de belastingen allemaal onbetaalbaar geworden.
    Als je iemand netto 10 euro wil geven ben je inclusief premies en btw al snel 20 euro per uur kwijt.

    Niemand is in staat om zelf een loonadministratie te voeren dus ook daar ben je dan nog een paar euro voor kwijt.
    Dan denkt iedereen dan doen we het maar niet, of zelf, of zwart.
    Laat staan wanneer het uurtarief nog wat hoger ligt.

    Hierdoor worden mensen die wel heffingen afdragen alsmaar hoger belast.
    Olé
  5. Mathijs80 26 juli 2013 23:34
    Gepubliceerd:
    Laatste update: 26 juli 2013 11:32
    26 juli 2013 18:16

    'Huizenprijzen dalen met 5,5 procent'
    De huizenprijzen in Nederland dalen dit jaar naar verwachting met 5,5 procent. Ons land kent daarmee na Spanje de scherpste prijsdaling van de Europese woningmarkten.

    Dit stelt ratingbureau Standard & Poor's in een vrijdag gepubliceerd rapport over de huizenmarkt.
    Het ratingbureau ziet recente wijzigingen in de fiscale regelgeving, economische krimp, hogere werkloosheid en dalende koopkracht als belangrijkste oorzaken voor de dalende huizenprijzen in ons land.

    ''Toch geloven we dat het land in staat is de prijsdaling volgend jaar te beperken tot 1 procent en dat de prijzen in 2015 de bodem bereiken als de economie geleidelijk verbetert'', zegt S&P-econoom Sophie Tahiri.
    Tol
    In de meeste Europese markten zullen de huizenprijzen dit jaar blijven dalen nu de recessie zijn tol eist qua werkgelegenheid en het consumentenvertrouwen, voorspelt Standard & Poor's. ''De Spaanse woningmarkt zit nog steeds in de scherpste neergang'', aldus Tahiri.
    ''We voorspellen dat de prijzen er dit jaar zullen dalen met 8 procent en opnieuw met 5 procent in 2014, bij een werkloosheid van 27 procent en een gebrek aan vraag om het overaanbod te absorberen.''
    Tahiri: ''We geloven dat de Spaanse 'bad bank' SAREB, die 30 procent van de woningvoorraad houdt, deze geleidelijk aan zal desinvesteren in de komende 2 tot 3 jaar, zodat de markt niet zal instorten. Een versnelling van deze desinvestering kan volgens ons gemakkelijk leiden tot prijsdalingen met dubbele cijfers in 2013-2014.''
    Frankrijk
    De Franse residentiële markt zal dit jaar naar verwachting nog een prijsdaling van 4 procent doormaken en volgend jaar weer.
    ''Maar de woningmarkt lijkt hier toch veerkrachtiger dan we eerder in het jaar voorspelden. Lage rente en een ondersteunend leningbeleid impliceren een zachte landing in Frankrijk in de komende 18 maanden.''
    Duitsland
    Intussen zet de Duitse woningmarkt de trend in naar boven. ''Beter dan gemiddelde economische vooruitzichten, de lage rente en een sterke nationale en internationale vraag naar woningen zal de prijzen dit jaar met 3 procent opdrijven, evenals volgend jaar'', volgens onze prognose.
    S&P ziet dit als een normalisering nu de huizenmarkt in Duitsland de afgelopen 20 jaar geen hausse heeft meegemaakt.
    Door: ANP

    Deel:

    Gerelateerde artikelen
    22/07/2013 Koopwoning 9,6 procent goedkoper in juni

    www.nu.nl/economie/3535630/huizenprij...
  6. whammy 27 juli 2013 10:58
    Op zoek naar een financier van de restschuld

    1 Eigen zak
    Een totaalbeeld van restschulden ontbreekt. Vooral mensen die een kleine restschuld uit eigen zak bijpassen, komen niet in de statistieken terecht. Er lijkt bij deze optie echter wel sprake te zijn van een generatiekloof. Woningbezitters boven de 55 jaar hebben nauwelijks woningen die onder water staan en als zij al een restschuld hebben, is deze vaak beperkt. Dat maakt het relatief gemakkelijk om het verschil tussen de hypotheek en de verkoopprijs zelf bij te passen. Maar voor jongeren met fors hogere restschulden die niet jarenlang hebben kunnen sparen, is het uit eigen zak betalen van de restschuld vaak geen optie.
    2 Vangnet NHG
    Het garantiefonds klinkt veelbelovend, maar er blind van uitgaan dat de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) de restschuld financiert, kent ook risico’s. Zo’n 3500 verkopers deden vorig jaar een beroep op het waarborgfonds dat is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld door scheiding of werkloosheid hun hypotheek niet meer kunnen betalen.
    ‘Het is belangrijk om de financiële situatie zo snel mogelijk in kaart te hebben’, stelt directeur Karel Schiffer van de NHG. ‘Dan kan namelijk worden bepaald of het inderdaad om een onvermijdelijke verkoop gaat.’
    Het waarborgfonds keert in de regel eerst de restschuld uit aan de bank en beslist pas daarna definitief of de verkoper recht heeft op kwijtschelding. 2815 huishoudens doorstonden vorig jaar deze toets van de NHG. Zij kregen hun restschuld van gemiddeld €?34.426 kwijtgescholden.
    Maar wie niet aan de voorwaarden voldoet — vorig jaar zo’n 20% van de mensen die een beroep op het waarborgfonds deden — krijgt geen kwijtschelding. ‘Het is niet zo dat mensen de boel uit hun handen kunnen laten vallen en de sleutel bij ons kunnen inleveren en dat ze daarmee van hun verantwoordelijkheid af zijn’, stelt Schiffer.
    Door een financieringsvoorbehoud te maken, kunnen verkopers anticiperen op deze afwijzing van de NHG. Maken zij geen voorbehoud en is het huis verkocht, dan resteert vaak alleen nog een betalingsregeling met de NHG en de schuldsanering.
    Schiffer vindt het dan ook een goede zaak als veel meer mensen een voorbehoud van financiering maken. ‘Op die manier kan in veel gevallen teleurstelling achteraf worden voorkomen.’
    3 De bijleenouder
    Niet iedereen heeft geld of recht op een vergoeding van de NHG. Deze mensen kloppen vaak aan bij familie. ‘Bijleenouders’ noemt voorzitter Ger Hukker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) dat. Die ouders behoren vaak tot de leeftijdscategorie die zelf nauwelijks last heeft van restschulden. Hoewel ook hier geen exacte gegevens over zijn, zeggen makelaars dat dit de meest voorkomende vorm van financiering is. ‘Het is voor veel mensen optie nummer één’, stelt makelaarsorganisatie VBO. Kinderen kunnen bij hun ouders vaak tegen veel gunstigere voorwaarden geld lenen dan bij de bank.
    Volgens Eric Bond zijn het vooral dertigers die hier gebruik van maken. Zij weten op deze manier vaak €?20.000 tot €?30.000 op te halen.
    4 Meefinancieren in nieuwe hypotheek
    ING zou het graag vaker zien: mensen die de restschuld boven op de hypotheek van het nieuwe huis stapelen. Eigenlijk mogen nieuwe hypotheken niet hoger zijn dan 105% van de waarde van de woning, maar voor de financiering van restschulden heeft minister Blok (Wonen) een uitzondering gemaakt.
    Van deze optie wordt echter nauwelijks gebruikgemaakt. Want minister Blok mag er dan mee instemmen, hij vindt het vooralsnog niet noodzakelijk om dat ook onder NHG mogelijk te maken. Wie een te hoge hypotheek heeft, kan daarvoor geen aanspraak meer maken op de NHG. Daardoor nemen voor zowel de huizenbezitter als de bank de risico’s toe.
    Daarnaast willen banken zeker weten dat mensen de extra hoge hypotheek ook kunnen dragen. Deze hindernissen komen dan ook tot uitdrukking in de cijfers van de banken zelf. ING heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar achtendertig keer een restschuld meegefinancierd. ABN Amro doet dat zo’n tien keer per maand. Daarmee lijken maar enkele honderden huishoudens per jaar gebruik te maken van deze optie.
    5 ‘Blauweogenkrediet’
    De persoonlijke lening is vaak de minst gewilde optie voor zowel verkoper als de bank. Toch ontkomen veel verkopers hier niet aan. Bij een dergelijk ‘blauweogenkrediet’ zoals manager marketing Leslie Hogeveen van De Hypotheker het noemt, zijn de risico’s voor de bank groot. Er is geen onderpand en de bedragen zijn vaak fors. De rentes kunnen navenant hoog zijn.
    Toch gaan banken uiteindelijk vaak overstag. ‘Banken kiezen eieren voor hun geld’, zegt makelaar Marjolijn Stricker van Makelaarsland. Vooral bij mensen die al een betalingsachterstand hebben, dreigt anders op termijn een veiling van het huis. Hukker stelt dat de voorwaarden voor deze leningen van tevoren echter niet altijd inzichtelijk zijn. ‘De spelregels zijn nu heel diffuus, dat zou niet moeten.’
    De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) meldde enkele maanden geleden dat er vorig jaar 3700 mensen waren die hun restschuld niet op een van de vier voorgaande manieren wisten te financieren. Zij kunnen haast niet anders dan gebruikmaken van een persoonlijke lening van hun bank, of bij een andere commerciële kredietverstrekker
    Volgens de NVB ging het bij deze mensen gemiddeld om €?60.000 aan restschuld.
    Verkoop toch afblazen
    Een paar jaar geleden ging het nog wel eens flink mis. De restschuld kon niet gefinancierd en het financieringsvoorbehoud van de kant van de verkoper had zijn opwachting nog niet gemaakt in de contracten. De verkoper moest de stekker uit de deal trekken en kon een boete van wel 10% van de koopsom krijgen.
    ‘Dat is heel frustrerend’, zegt Ger Hukker van de NVM.
    ‘Al het werk is dan al gedaan en uiteindelijk staan wij als makelaar ook met lege handen’, vult makelaar Eric Bond aan. Door tijdige gesprekken met de bank en het financieringsvoorbehoud komen die situaties niet meer voor.
    Financieringsvoorbehoud
    Wel moeten sommige verkopers een beroep doen op hun financieringsvoorbehoud. Hoe vaak is niet bekend, maar notarissen en makelaars zien deze gevallen wel eens langskomen. Kopers maken volgens de NVM in zo’n 4% tot 5% van de transacties gebruik van dit voorbehoud.
    ‘Het is niet zo dat mensen de boel uit hun handen kunnen laten vallen en de huissleutel bij ons kunnen inleveren’
    FD
  7. forum rang 6 NewKidInTown 27 juli 2013 11:32
    Geen herstel Nederlandse woningmarkt

    "Op 11 juli brachten de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Vereniging Eigen Huis (VEH) tegenstrijdige berichten naar buiten. Volgens Ger Hukker van de NVM was het herstel op de woningmarkt alweer in zicht, maar in reactie daarop gaf de VEH aan nog geen herstel te zien op de Nederlandse huizenmarkt. Wie heeft er gelijk?"

    marketupdate.nl/nieuws/economie/wonin...
  8. forum rang 6 Chiddix 27 juli 2013 12:27
    Het vastgoedmonster, dat gecreeerd is door de overheid(subsidies) en banken(hebzucht), heeft al vele slachtoffers gemaakt.
    De banken weigeren tot op heden hun verantwoordelijkheid te nemen voor wat zij hebben aangericht.
    De overheid neemt wel verantwoordelijkheid door 40% subsidie te geven op de rente van restschulden.
    De restschuld zelf, blijft in tact.
    Door het vangnet van de NHG kan de chaos nog enigszins beperkt worden.

    Het huidige pappen en nathoudenkabinet is onbekwaam , om de problemen op te lossen m.n door de VVD inbreng.
    Nederland had nooit zulke hoge bedragen mogen afgeven aan de zuidelijke EU regio , nu blijkt dat men zelf het begrotingstekort niet op 3% kan brengen.
    De PvdA blijft met miljarden strooien aan ontwikkelingshulp i.p.v daar het mes in te zetten.
    Het is onverkoopbaar wanneer je door z on beleid je eigen burgers in de problemen brengt.
    Dat gaat de PvdA opbreken bij nieuwe verkiezingen.
    D66 wil het liefst dat het kabinet de rit uitzit omdat men vreest voor de PVV.
    Het liefst wil men nog aanschuiven bij het huidige kabinet.
    Om de crisis te bezweren zal men twee stappen moeten nemen. Niet meer dan 3 miljard netto ontwikkelingshulp, is nu 4 miljard en afschaf hypotheekaftrek per 1 Januari voor de bruto-inkomens vanaf 81000 euro.
    Besparing 8 miljard euro.
    Om dit doel te bereiken, zal eerst het kabinet naar huis gestuurd moeten worden.
    De fractie-voorzitter van de VVD waarschuwt, stort ons land niet in een chaos , door ons naar huis te sturen.
    Tja, wat moet je daarvan denken?
  9. wieweet 27 juli 2013 13:30
    De laatste paar maal heb ik een tegen stem gegeven aan de nieuwe partijen...als ik er dieper over nadenk is dat ook allemaal 1 pot nat.
    Echter bij mij ging het om de tegenstem tegen de partijen die Nederland op alle fronten naar de klootte hebben geholpen.
    MAW het blijft een vicieuze cirkel. Om die te kunnen doorbreken moet Nederland eens heel diep in de afstort terecht komen, wat trouwens ook gaat gebeuren, zodat alles eens goed schoongemaakt kan worden. En dan maar hopen dat er leering uit getrokken kan worden....en dat betwijfel ik zelfs.
    Nederland is gewoon te klein voor zoveel overheids orgaan....

    vrgr
  10. forum rang 6 NewKidInTown 27 juli 2013 13:50
    Paar puntjes:

    - waarom de hypotheekaftrek pas beperken tot een inkomen van 81.000 euro, ofwel circa 178.000 gulden ? Ik zou die HRA helemaal willen afschaffen, maar een limiet op het zelfde niveau als waar je geen sociale huurwoning meer kunt krijgen zou voor mij aanvaardbaar zijn: 33.000 euro ?
    BTW, voor dat BB met de suggestie komt dat mijn inkomen dan wel onder de 33.000 zal liggen, dat klopt helemaal, het ligt bijna 33.000 euro onder deze grens.
    - tot 2016 hamsteren ? In dit tempo van daling zal het dieptepunt in 2016 nog niet bereikt worden. Imho moet er vanaf nu nog circa 50% van de prijzen af, 8% per jaar, zit je op een jaar of 7, zeg maar 2020. Veel sneller zal het waarschijnlijk niet gaan. Een modale woning voor een modaal inkomen haalbaar, circa 4 maal netto modaal zonder HRA, zeg maar 100.000 euro.
    - Een belangenverenging als NVM is zeeeeeer onbetrouwbaar in z'n pogingen om onwetende mensen tot kopen aan te zetten. Sinds 2009: KOPEN, SLIMME ZET !
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 698 699 700 701 702 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,69 +0,19%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.076,58 +0,45%
Germany40^ 18.019,30 -0,38%
Gold spot 2.326,32 +0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+4,56%
UNILEV...
+4,43%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,36%
Sif Ho...
+1,38%

Dalers

ADYEN NV
-13,92%
WDP
-4,85%
VIVORY...
-3,91%
IMCD
-2,54%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links