Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nokia juli 2013

1.033 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2013 22:24
    quote:

    DavidJ schreef op 25 juli 2013 18:36:

    [...]
    daar is een hele goede Nokia app voor "contactoverdracht". Werkte bij mij als een speer toen ik overging van iPhone naar Lumia
    ja via Bluetooth? Wij hebben iTunes moeten instaleren.bluetooth was: apparaat negeren als boodschap vanuit appel uit :)
  2. forum rang 4 s.lin 27 juli 2013 12:42
    Nokia ontevreden met vooruitgang Windows Phone
    27 juli 2013 09:43
    Vice-president van Nokia Byran Biniak is niet tevreden met de snelheid waarmee Windows Phone systemen als iOS en Android beconcurreert
    Windows Phone biedt volgens Biniak te weinig redenen voor onder andere Android- en iOS-gebruikers om over te stappen naar het systeem waar de Lumia-smartphones van Nokia op draaien. Hij zegt dat tegenover de International Business Times.

    Hoewel Nokia zijn financiële situatie zag verbeteren door een toename in de verkoop van Lumia-telefoons, vallen de verkoopcijfers in het niet bij die van concurrenten. Waar Nokia de afgelopen drie maanden 7,4 miljoen Lumia-telefoons verkocht, wisten Samsung en Apple respectievelijk ruim 70 en 30 miljoen smartphones te slijten.

    Inhaalslag
    Biniak stelt dat Nokia een inhaalslag te maken heeft in een markt met andere grote spelers. Dat zou Microsoft niet onbekend zijn; met zijn Xbox betrad Microsoft in 2001 een markt waar concurrenten Sony en Nintendo al succes oogstten. Door voor exclusieve games als Halo te zorgen groeide de spelcomputer en zijn opvolger toch uit tot een succes.

    De Nokia vice-president vindt dat Microsoft in het geval van Windows Phone hetzelfde moet doen. "Om mensen een reden te geven over te stappen op een andere telefoon, moeten apps waar die mensen om geven niet alleen op onze telefoons staan, maar nog beter zijn ook", aldus Biniak. "Je moet een unieke ervaring krijgen, een je met andere telefoons niet hebt."

    Te weinig apps
    Biniak wijst op de de verschillende werkwijzen die zijn bedrijf en Microsoft erop nahouden. Waar Nokia in de afgelopen twaalf maanden meer dan tien nieuwe Lumia-toestellen op de markt bracht, bleef een grote update voor Windows Phone uit. Microsoft zou nog teveel handelen volgens zijn vroegere werkwijze, waarbij het jaarlijks een grote update voor Windows uitbracht.

    "Het gaat niet alleen om de hardware, het gaat ook om wat je met die hardware kan doen. Je kunt geen telefoon verkopen zonder de apps", aldus Biniak. Toch zou er volgens Biniak 'geen enkele ontwikkelaar van belangrijke software' zijn waar Nokia en Microsoft niet mee in gesprek zijn.

    Hoewel Biniak positief blijft over de samenwerking met Microsoft, denkt hij wel dat er eind 2013 een punt komt waarop het gebrek aan bepaalde apps een groot verschil gaat maken. Biniak hint dat 'belangrijke apps' voor dat punt en anders voor maart 2014 beschikbaar zullen zijn voor Windows Phone. "We willen als bedrijf gewoon niet afhankelijk zijn van een ander en wachten tot die het uiteindelijk goed heeft."

    Door: NU.nl
  3. forum rang 6 gpjf 27 juli 2013 17:41

    Het zijn toch tekenen van op hande zijnde bijsturingen in beleid. Zowel van Ballmer een paar dagen geleden over de verkoop van Windows als nu Nokia met signalen dat er iets moet gebeuren om tot verdere expansie te komen. Daarnaast weten we dat Microsoft overname (van een deel) van Nokia wilde maar dat dat is afgeketst op de prijs die te laag was. Niet dat ik nu direct aan een overname denk maar toch van mening ben dan, dat er ontwikkelingen aan komen die wat mij betreft de koers van Nokia geen kwaad zullen doen.
  4. [verwijderd] 27 juli 2013 21:03
    quote:

    gpjf schreef op 27 juli 2013 17:41:

    Het zijn toch tekenen van op hande zijnde bijsturingen in beleid. Zowel van Ballmer een paar dagen geleden over de verkoop van Windows als nu Nokia met signalen dat er iets moet gebeuren om tot verdere expansie te komen. Daarnaast weten we dat Microsoft overname (van een deel) van Nokia wilde maar dat dat is afgeketst op de prijs die te laag was. Niet dat ik nu direct aan een overname denk maar toch van mening ben dan, dat er ontwikkelingen aan komen die wat mij betreft de koers van Nokia geen kwaad zullen doen.
    Ik denk dat Nokia eindelijk in een positie is dat ze dingen van Microsoft kunnen eisen.

    Windows RT tablets zijn geflopt en HTC Windows Phone (officiële promotor van WP) is geflopt

    Nokia vraagt waarschijnlijk al bijna een jaar om verbeteringen voor Windows Phone, maar Microsoft doet niet veel. Nokia levert naast hardware ook veel software bijdrages. Qua software veel meer dan ze zouden moeten i.v.m. de traagheid van Microsoft.

    Nu gaan ze in het openbaar aan Microsoft zien dat ze het zat zijn. Ze willen meer verbeteringen en meer apps. 1x per jaar een update is onvoldoende, zeker als je achterloopt op de markt.

    Gevolg kan zijn; Microsoft komt versneld met een updates en komt paar keer per jaar met updates (zoals android dat doet) en Microsoft gaat heel hard achter andere fabrikanten aan, zoals ZTE, LG, Lenovo en Sony. Om niet meer voor 80% afhankelijk te zijn van Nokia.

    Vanaf Q1 2014 gaan we minstens twee andere fabrikanten zien die Windows Phone toestellen gaan maken en zullen we veel meer updates zien.

    Of Microsoft blijft koppig en Nokia gaat iets meer nadenken over een alternatief, zoals Android. Hoewel ik niet het laatste zie gebeuren in de komende 6 a 12 maanden.
  5. [verwijderd] 27 juli 2013 22:05
    Als Microsoft Nokia wil overnemen, zullen ze dat voor een zo laag mogelijke prijs willen. In dat geval gaan ze geen super apps maken, want daar hebben ze geen belang bij. Als ze Nokia niet willen overnemen, zouden ze daar wel belang bij hebben, immers apps verkopen de Lumia juist wel of juist niet. In dat geval kan men verdienen aan de apps als Microsoft zijnde, maar dan blijft er een deel naar Nokia gaan....

    Dus, als men nog meer winst wil maken dan moet men Nokia ook mee overnemen. En dat tegen een zo laag mogelijke prijs, waarbij Nokia bijna failliet gaat, of failliet is.

    Conclusie: Slimme zet van Nokia. Als Microsoft Nokia wil, dan willen ze niet dat Nokia op iets anders overstapt. In dat geval zullen ze uiteindelijk toch voor meer apps maken kiezen. En hier ook met andere bedrijven mee in zee gaan.

    Nokia kan de slag echt nog wel deels inhalen hoor, maar dan moet het wel goed gaan...
  6. forum rang 4 Louis Pasciuto 28 juli 2013 14:15
    quote:

    gpjf schreef op 28 juli 2013 09:35:

    Als Nokia voor een ander platform zou kiezen of door een ander zou worden overgenomen , dan heeft volgens mij Microsoft een echt groot probleem . Ik ben het met Lisad eens dat de positie van Nokia aan het versterken is.
    Voorlopig is Nokia naar verluidt contractueel gebonden aan Microsoft, heeft Nokia sneller een probleem dat Microsoft (veel geld in kas) en wat vooral ergerlijk is dat Nokia een beetje mooi heeft zitten spelen. Elop's blabla over gestage groei en moving forward.. terwijl het nu blijkbaar niet snel genoeg gaat van de kant van Microsoft. Het blijkt maar weer dat Elop nooit het achterste van zijn tong heeft laten zien, tot nu dan via een ander directielid. Het is natuurlijk belachelijk dat Microsoft er geen vaart achter zet, zo belandt deze moloch zelf ooit ook nog een keer in de situatie waarin Nokia nu zit.
    In bovenstaand licht bezien is de overname van NSN wel weer een prima zet, in geval van nood kan Nokia altijd nog afstand doen van devices om verder te gaan met de rest en hoeft het in geval van nood zichzelf niet voor 100 procent in de etalage te zetten.
  7. [verwijderd] 29 juli 2013 09:58
    Microsoft is extreem traag en heeft geen idee wat de markt wil. Wat mij heel erg verbaast voor een gigantische bedrijf met veel expertise. Kijk maar naar Internet Explorer

    In 2005 had IE(6) een wereldwijde marktaandeel van 90%. Ontwikkelaars en gebruikers hadden wensen, maar Microsoft luisterde niet en reageerde niet. Firefox (1.5) begin populair te worden en had in 2005 een marktaandeel van 8%.

    Eind 2006 kwamen ze met IE7 dat achter liep op markt en wensen van gebruikers. In 2007 had IE een marktaandeel van 79%. In 2008 zakte dit naar 75%, terwijl Firefox (3.0) groeide naar 18%.

    In 2009 kwamen ze met IE8, dat nog steeds achter liep op de markt en wensen van gebruikers, maar wel veel verbeteringen had. Helaas te weinig en te laat. IE zakte naar 67%, Firefox groeide naar 23%. Safari groeide naar 4% en Chrome, een nieuwe speler, naar 2%.

    In 2010 zakte IE nog verder naar 60%. Firefox bleef hangen op 23%. Safari groeide naar 5% en Chrome naar 7%.

    In 2011 kwam Microsoft eindelijk met IE9 dat voldeed aan de wensen, maar dan wel de wensen uit 2010 en was wederom te laat. Google begon een gigantische marketingcampagne, zowel richting de ontwikkelaars als de bezoekers, omdat ze in 2009 en 2010 hun targets niet hadden gehaald. IE zakte naar 56%, Firefox zakte naar 22%, Safari bleef op 5% en Chrome groeide naar 15%.

    Eind 2012 kwam Microsoft eindelijk met een goede browser en snapte eindelijk dat je niet jaren kunt wachten met updates. IE10 werd gelanceerd in oktober 2012 en hielp met het beperken van de schade. IE zakte naar 54%, Firefox zakte naar 20%, Safari bleef op 5% en Chrome groeide naar 19%.

    In 2013 heeft IE t/m juli een wereldwijde marktaandeel van 55% en voor het eerst in 8 jaar geen krimp. Firefox blijft op 20%, Safari blijft op 5% en Chrome zakte voor het eerst naar 18%.

    Stats via hitslink.com. Andere statistieken laten een andere beeld zien, voornamelijk door hun doelgroep. Maar het kern van het verhaal blijft hetzelfde. Microsoft is extreem traag.

    Mij is verteld dat bij Google het 4 a 10 weken duurt tussen de fase van idee en uiteindelijk integratie van de feature in Chrome of Android. Daarom is er bijna elke maand een nieuwe Chrome update en elke 2 a 3 maanden een nieuwe Andoid update.

    Bij Microsoft werken ze vaste jaarlijkse updates. Aan ideeën geen tekort, behalve dat ze kunnen kijken naar de successen van Android en iOS en die verbeteren. Is er ook een uservoice met tienduizenden actieve gebruikers windowsphone.uservoice.com/forums/101... waar Microsoft niet naar luistert. Je kunt niet meer 1 jaar wachten met updates.
  8. domin8tor 29 juli 2013 10:35
    Microsoft is gewoon een oude reus geworden net zoals alle andere oude bedrijven. Google en Apple zal hetzelfde overkomen als dat daar ook al niet in gang is. Ze kunnen zich alleen nog heel veel veroorloven door de enorme winsten die elk kwartaal gedraaid worden en de enorme cash berg waar ze op zitten. Volgens mij word elk bedrijf hier lui van.
1.033 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links